Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

LABAS GAL KAS GALETU PATARTI KOKIU VEIKSMU IMTIS TOKIOJE SITUACIJOJE KAI BUVES SUTOKTINIS IR JO SUGYVENTINE NEDUODA RAMYBES SKAMBINEJA GRASINA, KAD NEMOKES ELEMENTU, SUMAZINS JUOS. AS GAUNU UZ 2 VAIKUS 500 LT. GRASINA KAD SUSIDOROS FIZISKAI BUVO RASYTAS PAREISKIMAS KURI LAIKA BUVO RAMU BET DABAR VEL JIS SKAMBINA IR GRASINIMAI TESIASI. VAIKAI SU JUO BENDRAUTI NENORI, BET JAM NEDASYLA. ACIU UZ PATARIMUS IS ANKSTO.
Atsakyti
Sveiki, norėjau pasiteirauti - laukiuosi, su draugu nesusituokę esame. Draugas vaikui pavardę suteiks, taipogi nori imti 1 mėnesio atostogas kai gims vaikelis. Skambinausi į kelis notarų biurus. Iš anksto nei viename negalima parašyti sutikimo (kad duoda pavardę), tik vaikučiui gimus. Mėnesį atostogų draugas gautų nuo vaiko gimimo pirmos dienos, todėl reikalingi dokumentai jau tada. Kiek skambinau, visi tvirtino, kad reikia abiems atvažiuoti ir pasirašyti. Mano klausimai liko nesuprasti - pirmas, ką daryti, jeigu man bus cezario pjūvio operacija ir aš negalėsiu važiuoti/bus savijauta negera, antras - jeigu vaikelis gulės ligoninėje ilgą laiko tarpą - kaip mums abiems atvažiuoti (niekas kitas su vaikeliu neturės galimybės pabūti) ? Vis vien buvo tvirtinama, jog iš anksto neįmanoma pasirašyti sutarties. Tada pradėjau klausinėti, ar įmanoma išsikviesti į ligoninę notarą. Tai vienas patarė pasiskambinti į tai ligoninei pagal teritoriją priklausantį notarų biurą. Prieš padėdama ragelį, pasiteiravau, kokios kainos maždaug sutarties pasirašymo. Tai man buvo nurodyta: jeigu abu atvykstame - tada 30 Lt, jeigu iškviečiame - tada 60 LT. Po pokalbio pasiskambinau į ligoninei pagal adresą priklausantį notarų biurą - kainos mane nustebino. Jeigu abu atvykstame - 50 LT. Jeigu iškviečiame - 120 LT (kadangi dar už kažką papildomai mokėt reikėtų(?) ). Likau nesupratusi - nejaugi visuose notarų biuruose kainos taip skiriasi?
Ar įmanomas koks nors kitas variantas - iš anksto pasirašyti sutartį ir kaip tai padaryti? Arba išsikviesti notarą, kurio įkainiai mažesni, bet jis nepriklauso pagal teritorinį adresą ligoninės, kurioje gimdysiu?
Atsakyti
QUOTE(sheila1988 @ 2014 01 07, 12:04)
Sveiki, norėjau pasiteirauti - laukiuosi, su draugu nesusituokę esame. Draugas vaikui pavardę suteiks, taipogi nori imti 1 mėnesio atostogas kai gims vaikelis. Skambinausi į kelis notarų biurus. Iš anksto nei viename negalima parašyti sutikimo (kad duoda pavardę), tik vaikučiui gimus. Mėnesį atostogų draugas gautų nuo vaiko gimimo pirmos dienos, todėl reikalingi dokumentai jau tada. Kiek skambinau, visi tvirtino, kad reikia abiems atvažiuoti ir pasirašyti. Mano klausimai liko nesuprasti - pirmas, ką daryti, jeigu man bus cezario pjūvio operacija ir aš negalėsiu važiuoti/bus savijauta negera, antras - jeigu vaikelis gulės ligoninėje ilgą laiko tarpą - kaip mums abiems atvažiuoti (niekas kitas su vaikeliu neturės galimybės pabūti) ? Vis vien buvo tvirtinama, jog iš anksto neįmanoma pasirašyti sutarties. Tada pradėjau klausinėti, ar įmanoma išsikviesti į ligoninę notarą. Tai vienas patarė pasiskambinti į tai ligoninei pagal teritoriją priklausantį notarų biurą. Prieš padėdama ragelį, pasiteiravau, kokios kainos maždaug sutarties pasirašymo. Tai man buvo nurodyta: jeigu abu atvykstame - tada 30 Lt, jeigu iškviečiame - tada 60 LT. Po pokalbio pasiskambinau į ligoninei pagal adresą priklausantį notarų biurą - kainos mane nustebino. Jeigu abu atvykstame - 50 LT. Jeigu iškviečiame - 120 LT (kadangi dar už kažką papildomai mokėt reikėtų(?) ). Likau nesupratusi - nejaugi visuose notarų biuruose kainos taip skiriasi?
Ar įmanomas koks nors kitas variantas - iš anksto pasirašyti sutartį ir kaip tai padaryti? Arba išsikviesti notarą, kurio įkainiai mažesni, bet jis nepriklauso pagal teritorinį adresą ligoninės, kurioje gimdysiu?

1. Arba laukti kol iseisit is lygonines arba kviesti notara i lygonine,aisku uz tai reikes papildomai uzmoketi.
2. Teks kviestis notara i lygonine.
3. Taip,kainos skiriasi,mes mokejom 23 lt,ejom abudu pas notara.
4. Tik kai gims vaikas,arba vaziuoti pas notara arba kviesti uz tokia kaina,kokia nurodyta i lygonine,kitos iseities nera.
Atsakyti
QUOTE(sheila1988 @ 2014 01 07, 11:04)
Sveiki, norėjau pasiteirauti - laukiuosi, su draugu nesusituokę esame. Draugas vaikui pavardę suteiks, (...) Skambinausi į kelis notarų biurus. Iš anksto nei viename negalima parašyti sutikimo (kad duoda pavardę), tik vaikučiui gimus.
Ar įmanomas koks nors kitas variantas
O kodėl kreipiatės į notarus? g.gif
Notarai nieko netvirtins, kol vaikui nebus suteiktas asmens kodas ir išduotas Gimimo liudijimas. Todėl pirmiausia turite registruoti vaiko gimimą Civilinės metrikacijos skyriuje.
Pasiskaitykite čia: http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=277920
Rašoma:
32. Kai vaiko tėvai nesusituokę, pateikiamas motinos asmens tapatybės dokumentas ir nustatytąja tvarka patvirtintas vaiko tėvo pareiškimas dėl tėvystės pripažinimo bei vaiko tėvo asmens tapatybės dokumentas.
Skambinkite į Civilinės metrikacijos skyrių, ten jus konkrečiau pakonsultuos.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 01 07, 15:22)
O kodėl kreipiatės į notarus?  g.gif
Notarai nieko netvirtins, kol vaikui nebus suteiktas asmens kodas ir išduotas Gimimo liudijimas. Todėl pirmiausia turite registruoti vaiko gimimą Civilinės metrikacijos skyriuje.
Rašoma:
32. Kai vaiko tėvai nesusituokę, pateikiamas motinos asmens tapatybės dokumentas ir nustatytąja tvarka patvirtintas vaiko tėvo pareiškimas dėl tėvystės pripažinimo bei vaiko tėvo asmens tapatybės dokumentas.

...nustatytąja tvarka patvirtintas vaiko tėvo pareiškimas dėl tėvystės pripažinimo... - tai juk šis pareiškimas dėl tėvystės pripažinimo ir pasirašomas pas notarą smile.gif Be jo vaiko niekas neregistruos, asmens kodo nesuteiks ir gimimo liudijimo neišduos mirksiukas.gif Todėl ir kreipiamės pirmiausia pas notarą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sheila1988: 07 sausio 2014 - 16:03
QUOTE(sheila1988 @ 2014 01 07, 17:01)
...nustatytąja tvarka patvirtintas vaiko tėvo pareiškimas dėl tėvystės pripažinimo... - tai juk šis pareiškimas dėl tėvystės pripažinimo ir pasirašomas pas notarą smile.gif Be jo vaiko niekas neregistruos, asmens kodo nesuteiks ir gimimo liudijimo neišduos  mirksiukas.gif Todėl ir kreipiamės pirmiausia pas notarą...

Taip,reikia pas notara ispradziu.
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2014 01 07, 16:22)
O kodėl kreipiatės į notarus?  g.gif
Rašoma:

"Kaip įregistruoti vaiko, kurio tėvai nėra įregistravę santuokos, gimimą?

Jei vaiko tėvai nėra susituokę, tai vyras, laikantis save tėvu, turi teisę kartu su vaiko motina paduoti civilinės metrikacijos įstaigai notaro patvirtintą pareiškimą dėl tėvystės pripažinimo. Pateikus notaro patvirtintą pareiškimą dėl tėvystės pripažinimo, vaiko tėvu bus įrašomas vyras, pripažįstantis save vaiko tėvu."
Atsakyti
Sveikos,

Padekite ispresti dilema. Dukrytei tuoj 2m ir tureciau grizti i darba mokykloje, kurios realiai nebera. Likes tik v.darzelis. Kadangi darbo vieta turi buti issaugota, o pasiulyti nelabai turi ka, tai kalba pasisuko apie trecius vaiko auginimo metus arba kompensacija. Taip susikloste, kad vaikai gime kas du metai (i darba taipm ir neisejau ax.gif ) ir abu po cezario, tai realiai dar po 2 savaites nedarbingumo turetu prisideti, ar klystu? Klausimai:
Kokia kompensacija atleidziant priklausytu men., jei seimoje 3 nepilnameciai?
Kaip del apmokamu atostogu pridejimo uz 4 savaites nedarbingumo?
Ar priklauso kompensacija atleidziant dar po metu, t.y., kol vaikui sueis treji?

Aciu
Atsakyti
Laba diena,
Kreipiuosi i jus pagalbos,gal kas nors tures koki patarima.
Situacija tokia,tevai issiskyre,o as esu vienintelis ju sunus.po skirybu mociute savo sunui (mano tevui) nupirko buta,kuriame jis gyvena. Tevo dede nupirko dar viena buta ir ji uzrase mano tevo vardu,bet tai buvo dovana man vestuviu proga ir kuriame mes gyvename (tuo paciu tevas surase testamenta,kad butas po jo mirties atiteks man). Viskas kaip ir butu gerai,bet mano tevas tapo nepagydomu alkoholiku,buta kuriame jis gyvena uzstate,o pinigus pragere,dabar jis kesinasi musu buta parduoti arba uzstatyti. Bandeme graziuoju kalbetis,praseme,kad buta perrasytu man,bet jis nesileidzia i kalbas.
Ar yra kokia nors galimybe issaugoti buta?
is anksto dekoju tiems kurie atsilieps ar mestels koki nors patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Galaxy's @ 2014 01 14, 14:50)
Laba diena,
Kreipiuosi i jus pagalbos,gal kas nors tures koki patarima.
Situacija tokia,tevai issiskyre,o as esu vienintelis ju sunus.po skirybu mociute savo sunui (mano tevui) nupirko buta,kuriame jis gyvena. Tevo dede nupirko dar viena buta ir ji uzrase mano tevo vardu,bet tai buvo dovana man vestuviu proga ir kuriame mes gyvename (tuo paciu tevas surase testamenta,kad butas po jo mirties atiteks man). Viskas kaip ir butu gerai,bet mano tevas tapo nepagydomu alkoholiku,buta kuriame jis gyvena uzstate,o pinigus pragere,dabar jis kesinasi musu buta parduoti arba uzstatyti. Bandeme graziuoju kalbetis,praseme,kad buta perrasytu man,bet jis nesileidzia i kalbas.
Ar yra kokia nors galimybe issaugoti buta?
is anksto dekoju tiems kurie atsilieps ar mestels koki nors patarima 4u.gif

Reikia teismo sprendimu apriboti jo veiksnumą. Tada negalės.
Atsakyti
QUOTE(Kompetentingas @ 2014 01 14, 16:28)
Reikia teismo sprendimu apriboti jo veiksnumą. Tada negalės.

kaip ta padaryti? kur pirmiausia reiketu kreiptis?
Atsakyti
Sveiki,
Ar Lietuvos antstoliai gali isieskoti alimentu isiskolinima is tevo gyvenancio (registruotas Lietuvoje) Norvegijoje?

Aciu.
Atsakyti
Gal kas susidūrėte ir galėtumėte patart. Nutarėme skirtis abipusiu susitarimu. Turime du mažamečius vaikus. Turime bendra nuosavybe butą. Praėjus maždaug 4 mėn. po skyrybų ruošiuosi su abiem vaikais keltis gyventi į kitą miestą, todėl dabartinis butas man nereikalingas. Kaip geriau būtų padaryti su butu - dovanoti (realiai parduoti) vyrui savo pusę iki skyrybų ar pasibaigus skyrybų procesui iforminti savo dalies pardavimą vyrui?
Žinau, kad parduodant gyvenamąjį plotą ir turint vaikų reikia teismo leidimo jį parduoti, o kaip dovanojant ar reikia teismo leidimo? Kaip šiuo atveju būtų geriau išdėlioti veiksmų eiliškumą, kad nereikėtų vaikščioti po teismus ir viskas būtų nuspręsta rašytinio proceso tvarka? Ačiū.
Atsakyti