Sveiki,
stoviu darbo biržoje, planuoju kreiptis į teismą, kad paskirtų mane senyvos moters globėja ar rūpintoja (ji protiškai sveika). Ar turiu išstoti iš darbo biržos iki teismo sprendimo? ar paskyrus globėja automatiškai būsiu išbraukta. Planuoju poto kreiptis ir į sodrą dėl darbo stažo.
kodel galvojate, kad turite isstoti? Juk globejas gali buti dirbantis asmuo. Bet jei norit nedirbti, tai kai uzregistruosit sodroje, kad globojate- tuomet pranesite birzai. Juk issibraukus dabar reiketu moketi uz sveikatos draudima.
Laba diena
Ar gali antstoliai išskaičiuoti skolą iš neįgalumo pašalpos? (skola - tai buvę paskolinti pinigai) Jei taip - kiek procentų? (Mąstau, kiek perspektyvu kreiptis į teismą, kad atgauti paskolintus pinigus)
Sveiki, reikalingas teisininkas darbo teises srityje. Galintis online pakonsultuoti, ar po darbo valandu. Jei zinote buciau dekinga jei nurodytumet i AZ. Esme butu drausmines nuobaudos, konsultacija del bendravimo su darbdaviu, darbo gincu komisijai pildomi dokumentai.
Valstybės įmonei Registrų centras Kauno r. savivaldybės merui V. Makūnui Kauno m. savivaldybės merui A. Kupčinskui UAB ,,Nemuno būstas UAB ,,Komunalinių paslaugų centras
Namo savininkams
Dėl jungtinės veiklos sutarties Vadovaujantis CK ketvirtosios knygos skirsnio BENDROSIOS NUOSAVYBĖS TEISĖ ir šeštosios knygos skyriaus JUNGTINĖ VEIKLA(PARTNERYSTĖ) teisės normomis, jungtinės veiklos sutartimi butų savininkai, kooperuodami savo turtą, įsipareigoja veikti bendrai dėl namo, bendrojo naudojimo objektų valdymo, naudojimo, priežiūros bei remonto. Šią sutartį pasirašo dauguma butų ir kitų patalpų savininkų. Sutarties dalyviai skiria įgaliotą asmenį buto savininką, jo sutikimu, iš pasirašiusiųjų šią sutartį, nurodydami jo teises ir pareigas, bei atsakomybę. Įgaliotas asmuo buto savininkas tampa namo valdytoju. Sutarties dalyviu ar įgaliotu asmeniu negali būti fizinis ar juridinis asmuo, neturintis bendros nuosavybės su kitais daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkais. Todėl mūsų namo jungtinės veiklos sutartis sudaryta pažeidžiant CK teisės normas, t.y. įtraukiant įgaliotu asmeniu UAB ,,Nemuno būstas, mano nuomone, negalioja. Ko pasekoje nuo 2013 m. rugpjūčio 29 d. namo valdytojo administratoriaus neturime. Atkreipiu dėmesį: Kaip ir kodėl įregistruojamos VĮ Registrų centre jungtinės veiklos sutartys, kurios sudarytos pažeidžiant šeštosios knygos skyrių JUNGTINĖ VEIKLA(PARTNERYSTĖ)? Kaip spręsti šį klausimą, kadangi dauguma butų ir kitų patalpų savininkų nesusipažinę su teisiniais aktais? Kodėl buvo perduoti uždarajai akcinei bendrovei ,,Nemuno būstas mūsų namo dokumentai ir sukauptos piniginės lėšos, jeigu sutartis negalioja? Tikslinga sukauptas lėšas gražinti daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkams arba sudarius teisingą jungtinės veiklos sutartį, paskirtam namo įgaliotam asmeniui buto savininkui namo valdytojui. Kas prisiims atsakomybę už šiuos nesklandumus dėl jungtinės veiklos sutarties sudarymo, įregistravimo bei visų kitų pasekmių?
Papildyta: Išsiuntėm mailu, ir ...
Informuojame Jus, kad LR Vyriausybės 2007 m. rugpjūčio 22 d. nutarimu Nr. 875 patvirtintų Asmenų prašymų nagrinėjimo ir jų aptarnavimo viešojo administravimo institucijose, įstaigose ir kituose viešojo administravimo subjektuose taisyklių (toliau Taisyklės) 14 p. nustato, kad asmenų prašymai gali būti pateikiami žodžiu (telefonu ar tiesiogiai asmeniui atvykus į instituciją), raštu (tiesiogiai asmeniui atvykus į instituciją, atsiuntus paštu ar per pasiuntinį) ir elektroniniu būdu institucijos elektroninio pašto adresu. Asmens prašymas, pateiktas elektroniniu būdu ir pasirašytas elektroniniu parašu, prilyginamas prašymui raštu, tačiau toks prašymas turi būti sudarytas taip, kad prašymą gavusi institucija galėtų atpažinti elektroninio dokumento formatą, atidaryti ir apdoroti jį elektroninių dokumentų valdymo sistemos ar kitomis institucijos naudojamomis informacinių technologijų priemonėmis, atpažinti prašymo turinį, identifikuoti elektroninį parašą ir prašymą pateikusį asmenį (Taisyklių 24-25 p.). Šiuo atveju iš vardenio-pavardenio elektroninio pašto siųstas 2013 m.lapkričio 19 d. elektroninis laiškas neatitinka Taisyklių 25.4 punkte nustatyto reikalavimo, todėl vadovaujantis Taisyklių 35 p. yra nenagrinėjamas VĮ Registrų centro Kauno filiale. Jūsų pareiškimas bus nagrinėjamas tada, kai jis atitiks minėto teisės akto reikalavimus.
Pagarbiai, Hilda Raimonda Tamošiūnienė VĮ Registrų centro Kauno filialo Referentė E. Ožeškienės g. 12, Kaunas
Kas įdomiausia, liapsusas yra pačio VI registrų centro, bet ... nenagrinėsim.
Klasuimas paprastesnis: gal kas susidurėt kaune su Nemuno Bustu ir ju "apipi$%^%*mu" ? kai renkami parasai ale : ar norite keisti namo administratoriu, o realyb4je gaunasi - jungtines veiklos sutartis ??
Kur galima kreiptis dėl psichologinio spaudimo (įmonės vadovas nesutinka konflikto spręsti gražiai, pasakoja bauginančias istorijas kaip bylinėjasi ir laimi bylas, žmonos verkia ir prašo pasigailėti, prisiteisia po 8000 lt ir panašias sumas už bylinėjimusis). Mes iš jų įsigijome paslaugas, bet buvom apkaltinti, kad sugadinom jų įrangą. Pinigus pervedėm, nes vyras pergyvena dėl šeimos. Bet jam buvo pasakyta, kad nepaliksim taip visko ir kreipsimės į žiniasklaidą, kad perspėti žmones, į mokesčius, nes norėjo neoficialiai pinigų, į darbo teisę, kad ištirtų kaip dirba. Yra kaip yra, bet noriu, kad kiti būtų budrūs ir tas gąsdinimas iš jo pusės tikrai daug sveikatos ir nervų kainuoja...
Sveiki. Galbūt kas žinos apie tokią situaciją - ieškom pagalbos draugams:
studijų metais rašė darbus kitiems studentams, bet veikla nebuvo įteisinta, nemokėti mokesčiai. veikla nebevykdoma nuo 2009 m. gruodžio. Kokia atsakomybė, jeigu išsiaiškintų VMI? Ar įmanoma kažkaip susimokėti tuos mokesčius ir kad nebesikabinėtų daugiau niekas dėl to?
sveiki, Musu situacija tokia: mes gyvename Vokietijoje. Vasara buvome Lietuvoje ir nuejom dukrai padaryt pasa. Galvojau mama paims be problemu (esu jai parasius igaliojima, kad gali tvarkyt visus mano reikalus, ten irasyta, kad gali man atstovauti visose instancijose ir pan.), bet paso jai neduoda, nes nera irasyta, kad gali ir mano vaiku reikalus varkyt. Ar gali tikrai to paso neduoti? Juk as pati esu nepilnameciu vaiku atstove, o mano mama tam turi igaliojima, kad uz mane galetu viska sutvarkyt. Gal kas zino, kaip tokiu atveju elgtis, ar gali mama "kelti triuksma" migracijoj ?
sveiki,
Musu situacija tokia: mes gyvename Vokietijoje. Vasara buvome Lietuvoje ir nuejom dukrai padaryt pasa. Galvojau mama paims be problemu (esu jai parasius igaliojima, kad gali tvarkyt visus mano reikalus, ten irasyta, kad gali man atstovauti visose instancijose ir pan.), bet paso jai neduoda, nes nera irasyta, kad gali ir mano vaiku reikalus varkyt. Ar gali tikrai to paso neduoti? Juk as pati esu nepilnameciu vaiku atstove, o mano mama tam turi igaliojima, kad uz mane galetu viska sutvarkyt. Gal kas zino, kaip tokiu atveju elgtis, ar gali mama "kelti triuksma" migracijoj ?
teoriskai gali neduoti. O praktiskai reikia skaityt igaliojima. Nes, paso vaikui iki 16 metu paciam ir taip neduoda, atiduoda tevam. Jei igaliojime butu parasyta, kad igaliojat atsiimti butent ta ir ta pasa ten ir ten, tada negaletu neisduoti.
Duodama mums dvi ausis ir tik vieną burną, gamta įtikinamai sako, kad reikia daugiau klausytis, negu kalbėti. (Plutarchas)
sveiki,
Musu situacija tokia: mes gyvename Vokietijoje. Vasara buvome Lietuvoje ir nuejom dukrai padaryt pasa. Galvojau mama paims be problemu (esu jai parasius igaliojima, kad gali tvarkyt visus mano reikalus, ten irasyta, kad gali man atstovauti visose instancijose ir pan.), bet paso jai neduoda, nes nera irasyta, kad gali ir mano vaiku reikalus varkyt. Ar gali tikrai to paso neduoti? Juk as pati esu nepilnameciu vaiku atstove, o mano mama tam turi igaliojima, kad uz mane galetu viska sutvarkyt. Gal kas zino, kaip tokiu atveju elgtis, ar gali mama "kelti triuksma" migracijoj ?
darbo sutartyje nurodyta kad jei neisdirbu vieneriu metu ir is darbo iseinu savo noru, turiu kompensuoti islaidas susijusias su mano stazuotemis, mokymo islaidomis ir pan. Ar i tai iena komandiruotes uzsienyje uz kurias gaudavau taipogi komandiruotpinigius? Ar tureciau uz sias komandiruotes atsiskaityti?
darbo sutartyje nurodyta kad jei neisdirbu vieneriu metu ir is darbo iseinu savo noru, turiu kompensuoti islaidas susijusias su mano stazuotemis, mokymo islaidomis ir pan. Ar i tai iena komandiruotes uzsienyje uz kurias gaudavau taipogi komandiruotpinigius? Ar tureciau uz sias komandiruotes atsiskaityti?