Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Chianty @ 2013 10 01, 14:27)
Sveiki. 4u.gif
Gal pagelbėsite  smile.gif
Esu  nestuke.gif  , kadangi su ex vyru nuo skyrybų praėjo mažiau nei 300 dienų, gimus vaikui jis bus įvardijamas kaip tėvas. Su dabartiniu draugu esame nesusituokę. Kur reikia kreiptis norint užginčyti tėvystę ? Ir su kokiais dokumentais? Žinau tik tiek , kad reikia manęs, ex, ir dabartinio draugo smile.gif 
Ačiū mirksiukas.gif

Taip, iš tiesu tai grynas teisminis reikalas. Jeigu nėra ne su kuo ginčo, galima apsieiti ir be DNR tyrimo. Kreipkitės, padėsiu.
Atsakyti
QUOTE(ajaz @ 2013 10 01, 20:49)
sveiki ,
situacija tokia :  mano motina nori perrasyti man sodyba su zeme (padovanoti), nes su vyru norime statyti gyvenamaji nama tam sklype ir ,kad butu mums lengviau tvarkant dokumentus susijusius su statybom. ... Tik kyla klausimu ar gali mano vyras predenduoti i ta dovanota man zeme jeigu ivyks skyribos( nes nieks nezino kas jo laukia po 5...10 metu g.gif )ar jis tiktai gali pretenduoti i nama nes abudu susimetam pinigeliais ir nekilnuojamas turtas bus igitas santuokus metu?
Aciu 4u.gif

Sveiki,

Į žemę - ne, į namą vienareikšmiai taip. Geriau šis sklypas po kol kas būtų mamos. Nėra turto - nėra ginčo.
Atsakyti
QUOTE(Chianty @ 2013 10 01, 15:27)
nuo skyrybų praėjo mažiau nei 300 dienų, gimus vaikui jis bus įvardijamas kaip tėvas. (...) Kur reikia kreiptis norint užginčyti tėvystę ?
Na, iš Jūsų žinutės supratau, kad reikės teisme ginčytis.
QUOTE(Chianty @ 2013 10 02, 10:23)
Neklaidinkite moterų, gal kažkam aktualu. Nereikia atlikti DNR, kad kitas vyras vaiką pripažintų. Jei ex sutinka, kad ne jo, aš sutinku, kad ne jo, ir mano dabartinis draugas vaiką pripažįsta.
Neklaidinu.
Jei visi su viskuo sutinka, tai jokių bėdų.
biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, Truputi aprasysiu situacija. Abipusiu sutarimu skirybu sutartimi dukra 12 metu liko gyventi su mama. Vakar atejo ta diena kai dukrai buvo sukrauti daiktai ir as ja pasiemiau pas save del dukros ir mamos nesutarimu. Sita padeti reikia kazkaip ispresti teisiskai. As sutinku vaiko globa pasirupinti pats. Pagal skirybu sutarti buvo sumoketi alimentai taip kad reiktu susiigrazinti ir prisiteisti. Gal galite patarti nuo ko pradeti ir kur kreiptis. Dukra registruota kaune tai gal patarsit konkreciau kur kaune kreiptis, is anksto dekui
Atsakyti
QUOTE(strelle @ 2013 10 03, 10:07)
Sveiki, Truputi aprasysiu situacija. Abipusiu sutarimu skirybu sutartimi dukra 12 metu liko gyventi su mama. Vakar atejo ta diena kai dukrai buvo sukrauti daiktai ir as ja pasiemiau pas save del dukros ir mamos nesutarimu. Sita padeti reikia kazkaip ispresti teisiskai. As sutinku vaiko globa pasirupinti pats. Pagal skirybu sutarti buvo sumoketi alimentai taip kad reiktu susiigrazinti ir prisiteisti.  Gal galite patarti nuo ko pradeti ir kur kreiptis. Dukra registruota kaune tai gal patarsit konkreciau kur kaune kreiptis, is anksto dekui

Sveiki,

Iš tiesu, byla yra teisminga Kauno m. apylinkės teismui, kur Jums ir reikia kreiptis su pareiškimu dėl naujos gyvenamosios dukros vietos nustatymo. Išlaikymą (alimentus) nesusigrąžinsite, bet teigiamu atveju, motina (buvusi žmona) mokės vaikui per Jus, jos atstovą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 14 spalio 2013 - 14:40
QUOTE(Kompetentingas @ 2013 10 03, 12:23)
Sveiki,

Iš tiesu, byla yra teisminga Kauno m. apylinkės teismui, kur Jums ir reikia kreiptis su pareiškimu dėl naujos gyvenamosios dukros vietos nustatymo. Išlaikymą (alimentus) nesusigrąžinsite, bet teigiamu atveju, motina (buvusi žmona) mokės vaikui per Jus, jos atstovą.

Ta prasmme sumoketi alimentai visa suma iki vaikui sueis 18 metu padalinus gautusi apie 550 lt kas menesi. Turetu galeti siuos pinigus susigrazinti, vaikas nuo vakar jau pas mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 14 spalio 2013 - 14:41
QUOTE(strelle @ 2013 10 03, 14:44)
Ta prasmme sumoketi alimentai visa suma iki vaikui sueis 18 metu padalinus gautusi apie 550 lt kas menesi. Turetu galeti siuos pinigus susigrazinti, vaikas nuo vakar jau pas mane.

Deja, atgal nesusigrąžinsite.
Atsakyti
Ar alimentai automatiškai imami skaičiuoti iš karto gimsu vaikui, ar juos reikia prisiteisti?
Jei vaiko tėvai gyvena kartu, tėvas nemoka alimentų, o po 10 metų tėvai išsiskiria ir moama pareikalauja alimentų už praeitą laikotarpį? Kaip apsidrausti?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 10 04, 08:43)
Ar alimentai automatiškai imami skaičiuoti iš karto gimsu vaikui, ar juos reikia prisiteisti?
Jei vaiko tėvai gyvena kartu, tėvas nemoka alimentų, o po 10 metų tėvai išsiskiria ir moama pareikalauja alimentų už praeitą laikotarpį? Kaip apsidrausti?

Kiek zinau galima teistis alimentus uz 3 metus atgal.
O kodel tetis turi moketi alimentus,jeigu gyvena kaip seima smile.gif be to alimentus reikia prisiteisti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 04, 08:07)
Kiek zinau galima teistis alimentus uz 3 metus atgal.
O kodel tetis turi moketi alimentus,jeigu gyvena kaip seima smile.gif be to alimentus reikia prisiteisti.

Jeigu tėvas geranoriškai padeda materialai, išlaiko šeimą, nereikia jokių "priteisinėjimų".
Atsakyti
Ką reikėtų daryti gavus su realybe prasilenkiančią sąskaitą už ryšio paslaugas? AIšku, pirmiausia kalbėsiuos su įmonės atstovais? Tačiau jei tas kalbėjimasis nieko neduos, kaip tada protingiausiai reikėtų elgtis? Labai reikėtų patarimų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2013 10 16, 19:03)
Ką reikėtų daryti gavus su realybe prasilenkiančią sąskaitą už ryšio paslaugas? AIšku, pirmiausia kalbėsiuos su įmonės atstovais? Tačiau jei tas kalbėjimasis nieko neduos, kaip tada protingiausiai reikėtų elgtis? Labai reikėtų patarimų.  ax.gif

Prašyti pateikti detalizaciją.
Atsakyti