Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

1. Jeigu vaikai atsisako paveldėjimo teisių, turi teisę paveldėti mirusiojo anūkai (ir sutuoktinis). Jei anūkų nėra, paveldi vienas sutuoktinis. Po tėvo mirties butas kartu su visu kitu tėvui priklausančiu turtu pereis jo įpėdiniams (t.y. vaikams, sutuoktinei, aūkams ir t.t. arba tam, kas bus nurodytas testamente). faktas, kad atsisakėt nuo motinos palikimo nieko nekeis.
2. Jei tėvas ves dar kartą ir mirties dieną turės sutuoktinę, tai turtas pagal įstatymą pereina vaikams ir sutuoktinei (jei 3 vaikai ir sutuoktinis, tai po lygiai visiems - po 1/4 turto). Testamentu šią nuostatą galima keisti.

1. Po močiutės mirties bus tiesiog taikoma jūsų minėta nuostata, kad mirusio vaiko dalis atitenka jo vaikams (t.y. jums, nepriklausomai nuo to, kad jūs atsisakėt nuo motinos palikimo)
Atsakyti
Sveiki, ar esate kas susidūrę su panašia sutuacija:
prieš pusę metų iš vieno mobiliojo ryšio X perėjau į kitą Y. Ir, pasirodo, pereinant iš vieno mobiliojo tinklo į kitą, nebuvo atlikti visi veiksmai (tikrai nežinau kokie) sėkmingam numerio perkėlimui. Dėl to, man tą visą pusmetį niekas negalėjo prisiskambinti, kai jau buvau tinkle Y, iš tinklo X. Nors aš pati iš tinklo Y į tinklą X skambinti galėjau. Abi bendrovės kaltina vieną kitą, teisybės išmušti greitai neina. Šiaip, viskas būtų nieko, gal ir atleisčiau, svarbu abonento mokestį bent už pusmetį gražintų už nepilnai suteiktą paslauga (kaip ir sutarties 1 sąlyga pažeista), bet pyktis ima dėl to, kad visą tą laiką ieškojausi darbo. Ir, o stebukle, apie telefono gedimą sužinau ir išsiaiškinu iš darbdavio, kuris man pasiūlė darbo vietą. Darbdavys, susirado mane per darbo biržą ir parašė į emailą. Ir, klausimas kiek praradau darbo pasiūlymų per tą pusmetį. Ir,sakykim, gal praradau 6 algas. Gal ir ne. Negaliu žinoti. Dabar parašiau raštu bendrovei Y,kad duotų man atsakymą irgi raštu, kas kaltas dėl šios situacijos. Ir, galvoju ką toliau daryti. Gal kreiptis į teismą, dėl kompensacijos? Ar verta?
Atsakyti
QUOTE(oceano @ 2013 09 27, 11:37)
gal išsamiau išeitų?

mano nuomone, neverta gaisti laiko ir aukoti pinigu vien del to, kad Jusu kaltinimai butu labai neapibrezti. Kad nesilaike sutarties, neteisetai reikalavo uzmokescio uz nesuteiktas/nepilnai suteiktas paslaugas, tai taip - ta irodyti pavyktu (siuos reikalus gal ir be teismo isspresite). Taciau irodyti, kad Jums buvo "galimai skambinta" ir Jus galbut del to netekote darbo, butu tikriausiai neimanoma. Viena, butu pakankamai sunku irodyti, kad Jums apskritai kazkas skambino su ketinimu siulyti darba, antra - neaisku ir tai, ar skambuciui Jus pasiekus, Jus butume tikrai ta darba gaves/gavusi (t.y. sutartas darbo pokalbis baigtusi teigiamai). Sutikite, kad aplinkybiu begales, ir nesant konkreciu irodymu sunkiai isivaizduoju Jusu pergale panasiame procese. Tad suprantu tikrai Jusu apmauda, taciau is esmes - tai butu kova su vejo malunais.
Atsakyti
dekui uz nuomone. Dar kilo klausimas, jei yra emeile visi laiskai su CV siusti del darbo. Be to turiu darbadavio,kuris man pasiule darbo vieta ir as ketinu jo imtis, emaila kad man negali prisikambinti, ir turi mano pildyta anketa butent su tuo numeriu. Tai ar tai negalima butu pateikti kaip irodyma? Ir dar nei as galiu irodyti kad man skambino,bet taip pat ir mobiliojo rysio operatorius negali irodyti kad man kazkas skambino ar neskambino.
Atsakyti
QUOTE(oceano @ 2013 09 27, 18:10)
Tai ar tai negalima butu pateikti kaip irodyma? Ir dar nei as galiu irodyti kad man skambino,bet taip pat ir mobiliojo rysio operatorius negali irodyti kad man kazkas skambino ar neskambino.
Pratrins operatorius neparankius duomenis - ir nieko neįrodysit tongue.gif , liksit prie suskilusios geldos. Jūsų vietoje reikalaučiau kompensacijos tik už nesuteiktas paslaugas ar ten kažkokio punkto pažeidimą.
Jei operatoriai nuo savęs kaltę stumdo, kreipkitės į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą.
O po teismus tąsytis dėl tokio abejotino reikalo - tuščias laiko gaišimas ir nervų gadinimas. Be to, kadangi nedirbot, tai nepraradot ir jokių algų.
Atsakyti
Nervai mano man brangiau už viską biggrin.gif
Žiūrėsiu ką jie man raštu atsakys, tada kreipsiuosi į vartotojų teises.
Atsakyti
Sveiki. 4u.gif
Gal pagelbėsite smile.gif
Esu nestuke.gif , kadangi su ex vyru nuo skyrybų praėjo mažiau nei 300 dienų, gimus vaikui jis bus įvardijamas kaip tėvas. Su dabartiniu draugu esame nesusituokę. Kur reikia kreiptis norint užginčyti tėvystę ? Ir su kokiais dokumentais? Žinau tik tiek , kad reikia manęs, ex, ir dabartinio draugo smile.gif
Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Chianty @ 2013 10 01, 15:27)
Sveiki. 4u.gif
Gal pagelbėsite  smile.gif
Esu  nestuke.gif  , kadangi su ex vyru nuo skyrybų praėjo mažiau nei 300 dienų, gimus vaikui jis bus įvardijamas kaip tėvas. Su dabartiniu draugu esame nesusituokę. Kur reikia kreiptis norint užginčyti tėvystę ? Ir su kokiais dokumentais? Žinau tik tiek , kad reikia manęs, ex, ir dabartinio draugo smile.gif 
Ačiū mirksiukas.gif
Reikia atlikti DNR tyrimą:
http://www.pharmadna...ty-testing.html
http://www.easydna.l...rnity-test.html
Atsakyti
QUOTE(Chianty @ 2013 10 01, 15:27)
Sveiki. 4u.gif
Gal pagelbėsite  smile.gif
Esu  nestuke.gif  , kadangi su ex vyru nuo skyrybų praėjo mažiau nei 300 dienų, gimus vaikui jis bus įvardijamas kaip tėvas. Su dabartiniu draugu esame nesusituokę. Kur reikia kreiptis norint užginčyti tėvystę ? Ir su kokiais dokumentais? Žinau tik tiek , kad reikia manęs, ex, ir dabartinio draugo smile.gif 
Ačiū mirksiukas.gif

I teisma.
Atsakyti
sveiki ,
situacija tokia : mano motina nori perrasyti man sodyba su zeme (padovanoti), nes su vyru norime statyti gyvenamaji nama tam sklype ir ,kad butu mums lengviau tvarkant dokumentus susijusius su statybom. ... Tik kyla klausimu ar gali mano vyras predenduoti i ta dovanota man zeme jeigu ivyks skyribos( nes nieks nezino kas jo laukia po 5...10 metu g.gif )ar jis tiktai gali pretenduoti i nama nes abudu susimetam pinigeliais ir nekilnuojamas turtas bus igitas santuokus metu?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ajaz @ 2013 10 01, 21:49)
sveiki ,
situacija tokia :  mano motina nori perrasyti man sodyba su zeme (padovanoti), nes su vyru norime statyti gyvenamaji nama tam sklype ir ,kad butu mums lengviau tvarkant dokumentus susijusius su statybom. ... Tik kyla klausimu ar gali mano vyras predenduoti i ta dovanota man zeme jeigu ivyks skyribos( nes nieks nezino kas jo laukia po 5...10 metu g.gif )ar jis tiktai gali pretenduoti i nama nes abudu susimetam pinigeliais ir nekilnuojamas turtas bus igitas santuokus metu?
Aciu 4u.gif

Sudarant dovanojimo sutarti galite nurodyti salyga, kad turtas (siuo atveju - visa ta sodyba) yra perduodama tik Jusu pacios asmeninen nuosavyben (ar kazkaip panasiai tas punktas skamba). Na esme tame, kad, kaip sakote, jei skyrybos, zeme priklausytu jau tik Jums. O del namo tai jau taip - kaip sutarsite. Greiciausiai tai bus jungtine nuosavybe (aisku, gali buti ir tik Jusu, tik nezinia, ar vyrui tai patiks biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 02 spalio 2013 - 08:27
QUOTE(klopedija @ 2013 10 01, 15:32)

Neklaidinkite moterų, gal kažkam aktualu. Nereikia atlikti DNR, kad kitas vyras vaiką pripažintų. Jei ex sutinka, kad ne jo, aš sutinku, kad ne jo, ir mano dabartinis draugas vaiką pripažįsta.
Ačiū.
Atsakyti