Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ka @ 2013 06 16, 11:21)
Iš karto matosi kada ledai prasilaužė per fotosesiją. Regis mergaitei nė kiek nepatiko sėdėti prie stalo.

ir tas labai matosi.
man spalvotos nepatiko.
idejai geriausiai i foruma - nors sunku iziureti daiktus, bet tuom ir patiko foto, kad yra kazkokia paslaptis. nors ir be visu smulkmenu - butu superinis portretas. patiko jb, "apdirbimas".
QUOTE(lunameja @ 2013 06 14, 21:20)
nezinau, ar verta kartoti Ka zodzius, nes graziai pakoementavo...

daugelis "pirmoku" trecdaliu mokosi horizontaliai -->
user posted image

user posted image

Man labai patiko, kad Tu, Ikse, ieskojai vertikaliai, kas yra, sudetingiau. mirksiukas.gif

Prasieisiu per rysius koki vakara. Labai patiko, kad tiek dalyvaujanciu, gaila, kad pagrinde (kaip ir galvojau tongue.gif ) - vaikai, seima, rysys tarp zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 06 17, 15:45)

Kai pamačiau šitą konkurso pavadinimą, savaime mintyse pasirodė toks vaizdas, taigi beliko tik įgyvendinti.
...Mano vidinės būsenos išraiška išgirdus pavadinimą...
Atsakyti
Magda, ir mano flckr rasi ryšį blush2.gif Pakomentuosi?
Aš šiandien truputėlį pokštauju blush2.gif
Atsakyti
Nekomentuotinos foto - nevertos net blogo komentaro? Jau geriau, kaip kažkas išsireiškė, būti nuskalpuotai, negu nepastebėtai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 06 16, 18:46)
Ir spalvota
Laukiama kritika 4u.gif

no no and no..smile.gif ir štai kodėl:
išdegęs dangus. aišku, būna įviriose foto išdegusių vietų, bet ne toks blynas. truputis atleistina, bet toks plotas tikrai ne. šviesos nuotraukoje jokios, ja nepiešta, neformuotas vaizdas. to rezultatas - plokščia nuotrauka. mergaitė labai graži ir fotogeniška, bet pažvelk į jos aprangą - buitis pačia negeriausia prasme. išėjau į kiemą pieno, tuo pačiu ir nusifotkinau. graži nujauta aplingos - kelelis, perspektyva, medžių masyvas. jb labai pilkas. nebijok pabandyt kelt kontrastą. aišku, šiuo konkrečiu ateju beprasmiška, nes išdegęs blynas dar labiau išlįs.
linkiu pakartot, nes mergaitė nuostabi..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 06 17, 10:57)
Nekomentuotinos foto - nevertos net blogo komentaro? Jau geriau, kaip kažkas išsireiškė, būti nuskalpuotai, negu nepastebėtai blush2.gif

Maniškis komentaras nesiskaito? g.gif

Mano nuotraukų va niekas kolkas nepakomentavo, bet suprantu, kodėl- na nepasirodė vertos dėmesio ir tiek. Labai geros arba labai blogos su labai grubiom klaidom yra įsimintinesnės.. natūralu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 17 birželio 2013 - 17:32
QUOTE(sayonara @ 2013 06 17, 14:45)
merginos, kurios dalyvavote priešpriešose: gal galit po du- tris sakinius apie savo foto? smile.gif

Say, nužudysi mane su tais 2-3 sakiniais, kažkokia užduotis manekenėms. Iksei (geram žmogui, kurio yra > smile.gif ) - misija absol neįmanoma.

Priešpriešų amžius. Kaukė - itin mėgstamas jaunųjų "filosofų" simbolis, vartojamas godžiai, su aplombu, kitąsyk ir gerokai viską utriruojant. Kaukė - ne tiek įprastai (sielos būsena, vaidmenys, atskirtis, uždarumas), kiek mažumėlę kt. aspektu (kaukė - tapatumo virsmai, dar neįgavę aiškių, nusistovėjusių formų, taip trokštamas perėjimas į suaugusiųjų pasaulį kol kas labiau trafaretinis, atitinkąs tam tikrus/įsivaizduojamus šablonus, daugiau fasadinis nei būtiškasis, jau įgaunantis pavidalą, bet dar ne individualius bruožus). Vaikystės reliktai kol kas pakankamai ryškūs (1 foto - kasytės, 2 - kavos puodelis, kiek komiškas vaikiško žinduko pakaitalas, šaržuota įsiliejimo į suaugusiųjų pasaulį imitacija). Kt. maždaug akivaizdu: visiškai bipolinis, prieštarų plėšomas amžius (juoda - balta, noriu - nenoriu, nuostabu - apgailėtina, laukiu - nelaukiu, paprasta - neįmanoma, ištversiu - nebe ..................).
Tikiuos, sugebėsiu nors dalį to įdėti į foto, ...kada nors..., šiam amžiui dar netapus istorija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 06 17, 12:56)
¹ radau grožių, rodos, iš lunamejos įmestos nuorodos: Coil magazine

² mangute, pirma tvarkinga, bet nuobodi, antra bardakėlis.

... net nepatogu nuolat sutikti, bet sutinku ir šįkart, tiek su ¹, tiek ir su ² smile.gif Nuoroda liuksusinė, nuo kelių foto net žandikaulis nukaro (pačia teigiamiausia prasme).

QUOTE(Maggie @ 2013 06 17, 16:28)
¹ ir tas labai matosi.
man spalvotos nepatiko.
idejai geriausiai i foruma - nors sunku iziureti daiktus, bet tuom ir patiko foto, kad yra kazkokia paslaptis. nors ir be visu smulkmenu - butu superinis portretas. patiko jb, "apdirbimas".

² daugelis "pirmoku" trecdaliu mokosi horizontaliai -->
Man labai patiko, kad Tu, Ikse, ieskojai vertikaliai, kas yra, sudetingiau. mirksiukas.gif

¹ Sugrąžinai prie Rarity Alisos. Man vėliau dar labai plaštaka užkliuvo įdėtoje foto, jei ji mergaitės, tai itin keistai nevaikiška, didelė, visiškai moteriška; gal toks sumanymas (?; seniai beskaičiau Alisą)... jei optinė kliauzė - manau, tenka apgailestauti.

² vertikaliai užriečiau nosį smile.gif ; ačiū, malonus pastebėjimas smile.gif

QUOTE(Tyliai.. @ 2013 06 17, 16:57)

Tyliai.., neįsižeisk, prašau!, bet leisk paklausti - pati kiek gi foto bepakomentavai? Mes vis tikimės kažkokių teisingų žingsnių iš šalia esančių, visiškai pamiršdami, kad galbūt ir kiti iš mūsų kažko tikisi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 06 17, 18:30)
Maniškis komentaras nesiskaito?  g.gif

Nemačiau blush2.gif Ačiū.
QUOTE(Iks @ 2013 06 17, 19:49)
Tyliai.., neįsižeisk, prašau!, bet leisk paklausti - pati kiek gi foto bepakomentavai? Mes vis tikimės kažkokių teisingų žingsnių iš šalia esančių, visiškai pamiršdami, kad galbūt ir kiti iš mūsų kažko tikisi 4u.gif

Nesijaučiu tiek išprusi fotografijoje, kad manyčiau, turinti teisę, komentuoti nuotraukas. Galėčiau nebent dėl ND paburbėti, nes jau praeitas etapas smile.gif O visa kita - arba man patinka, arba nelabai, viskas subjektyviai tik, deja smile.gif

Say, dėkuj 4u.gif

Nesusitvarkau su šviesa, su išdegimais kol kas.. diena šviesi, AV, f1,8... ir taip gavosi. Gal reikėjo kelti f..?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tyliai..: 17 birželio 2013 - 19:03
QUOTE(Ka @ 2013 06 16, 08:08)

as "seku" sita fotografe jau kuris laikas, labai patinka ax.gif

QUOTE(Iks @ 2013 06 17, 10:49)
¹ Sugrąžinai prie Rarity Alisos. Man vėliau dar labai plaštaka užkliuvo įdėtoje foto, jei ji mergaitės, tai itin keistai nevaikiška, didelė, visiškai moteriška; gal toks sumanymas (?; seniai beskaičiau Alisą)... jei optinė kliauzė - manau, tenka apgailestauti.

vat ir man is karto krito i aki ranka, nesupratau, is kur ji ten tokia didele lenda unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(-Tynka- @ 2013 06 16, 19:04)
Ryšio temai smile.gif

Tynka, o antroji nuotrauka ne vertikali turi buti?
Man antrojoje noretusi stipresnio rysio isreiskimo, emocijos, nes dabar tik fotografe zino apie tuos du zmones siejanti rysi, man ziurint tai tiesiog vyriskis, turbut tetis ir vaikas, nesimato nuotraukoje, kas juos sieja unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foggy: 17 birželio 2013 - 19:37
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 06 17, 19:02)
Nesijaučiu tiek išprusi fotografijoje, kad manyčiau, turinti teisę, komentuoti nuotraukas. Galėčiau nebent dėl ND paburbėti, nes jau praeitas etapas smile.gif O visa kita - arba man patinka, arba nelabai, viskas subjektyviai tik, deja smile.gif

O tu pamėgink! smile.gif , esu įsitikinusi, kad tai gerokai atveria akis. Manau, dažnai apsiribojama tuo "taip, patinka/ne, nepatinka" tik dėl vidinių baimių nepataikyti į įsivaizduojamą interpretacijos šabloną, lyg tai būtų testas su teisingais ir neteisingais atsakymais. Juk kuriama ne kažkokiai uždarai fotografų bendruomenei, ne galvom suaugusiems profesoriams. Kurie taip pat gali būti net ir labai subjektyvūs. Jei nedrąsu, interpretuok už uždarų durų, sau, bet labai patariu smile.gif , turėtum pamatyti - ledai pajudėjo!
Su kuo geriausiais linkėjimais, nepamanyk, prašau, kad radau auką ir kabinėjuosi 4u.gif Prisiekiu - tikrai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 17 birželio 2013 - 19:40
Ooo, žiūriu visos trys laukiam rezultatų biggrin.gif įtampa auga...
Atsakyti