Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2013 06 14, 12:46)
hey, kur visi technikai? nu taip reik jusu patarimu.

• išvykę į simpoziumą, o gal net tą pačią Sardiniją kartu su trečdalistais biggrin.gif tongue.gif

• • popietė, kaip visad, šikarna; ypač gardūs pirmasis ir trečiasis patiekalas.

• • • Mangute, už bijūną, kažkokį rausvą padegusį pumpurą ir marinistines man vis tik kažkiek geriau. Bet... (p.s. tiesa, neturiu žalio supratimo, kiek laiko fotkini; suprask g.gif - senokai, jei į tai buvo akcentuota)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 14 birželio 2013 - 13:54
Say, kur tau siųsti? smile.gif Kaip tyčia buvo nustatymai ant raw, tai turiu net ir tokį failiuką.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 06 14, 11:01)
Beje, savaitgalio tema - "Rysis" - connection'as - kaip kas supranta, spalvotai, nespalvotai, iki 3 foto - geriausiai temines kad butu, gali buti koliazhas.

kadangi man labai patiko tema, iškart vaizdas buvo toks galvoje, ir seniai jau norėjau taip įsiamžint (turint omeny, kad jau greit nebeturėsiu to malonumo, o gal jau nebeturėsiu niekada...), tai nieko nelaukusi ir pabandžiau...
gal neįdealu, bet AČIŪ už tai, kad tai padariau! kaži ar savo iniciatyva bebūčiau spėjus tai padaryt... 4u.gif

RYŠYS... mūsų ryšys...
user posted image
Atsakyti
Jei kas tars žodį, būčiau be galo dėkinga.

user posted image
Atsakyti
kažin ar aš protingai patarinėju, nes visos mano foto išpeiktos.
Na bet bandysiu: fokusas į ausį, lankelį? mergytė kažką daro nuleidusi galvą (nesuprantu ką), bet kaip suprantu fokusas turėtų būtį į rankas, arba akis. dar mano kompas rodo, kad išdegusi vieta kairės rankos (gali būti, kad negerai rodo, nes nekalibruotas).
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 06 14, 13:40)

ech, nenustebau. musu nuorodu skoniai chistai dvynis.
QUOTE(Singerpop @ 2013 06 14, 14:35)
Katik nusipirkau Canon fotoaparata ir dabar isvaziuojama atostogauti I Sardinija tai tikiuosi isbandyti! Tikiuosi kad bus geros kokybes nuotraukos  rolleyes.gif

sveikinu. koki? stenkis fotkint ant AV, tik priesh tau nusistatyk f. koki obj turi? ar ta, kur iejo i komplekta?

Mangute - sviesu, svaru, neber jokiu nereikalingu detaliu, spalvos grazios, gan grazu pavirsiu pasirinkai. BET. kodel toks kirpimas??? nepagalvojai (grynai is bendro isprusimo), kad zyyymiai geriau ziuretusi horizontalus formatas? ar bandai lauzyti taisykles ir "idomiau" ikomponuoti? jei taip - dar per anxti.

Sayonara - pamirshk apie Mangutes technika ir bandykim patart kaip zaliukei. Man rodos neuzilgo bus persilauzymas.
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 06 14, 15:11)
kažin ar aš protingai patarinėju, nes visos mano foto išpeiktos.
Na bet bandysiu: fokusas į ausį, lankelį? mergytė kažką daro nuleidusi galvą (nesuprantu ką), bet kaip suprantu fokusas turėtų būtį į rankas, arba akis. dar mano kompas rodo, kad išdegusi vieta kairės rankos (gali būti, kad negerai rodo, nes nekalibruotas).

Kadangi čia toks vaikas, kuris juda labai geit, tai akimirka pagautą ramesnę ir fiksavau. Nežinau ar vaikų nuotraukos privalo visada kažką papasakoti ar visada žvilgsnis turi būti į objektyvą? Fokusas buvo į veiduką, tyčia nesistengiau, kad galvytė būtų palenkta, taip gavosi.
Dėl išdegusisos vietos, visko gali būti, bet aš nematau, gal kompiuteris neparuoštas tinkamai apdoroti.
Ačiū už nuomonę smile.gif
Atsakyti
Miraval, jautresnio, tyresnio, tikresnio, šiltesnio, skanesnio ir tokio kvapnaus ryšio dar nieks nesugalvojo. Bet nuotraukai to neužtenka... Judviejų prisiminimui - neįkainojamas kadras. Bet, kol dar gali, kol tas ryšys neįgavo kitų formų ir jungčių, sakyčiau - bandyk, bandyk, bandyk. Tikiu, sunku idealiai atlikti abudu vaidmenis (ryšio "abonento" poreikiai vis tiek patys pačiausi, tiesa? smile.gif )... Bet mėginti verta. Matyt, kebloka su kadravimu dėl situacijos specifikos, bet jo norėtųsi kiek kitokio, galvoju, kad nelabai dėkingas tas įspraudimas į kraštą, man vizualiai dingsta proporcijos, jos optiškai išsikraipo... Mažos ausytės norėtųsi visos, ir - jei įmanoma - apskritai nuogumo (kaip absoliutaus kūdikio tyrumo įsikūnijimo). Kaip bebūtų, kadras vis tiek vertas milijono, baltai pavydžiu, kad tu tokį turi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 14 birželio 2013 - 17:45
QUOTE(Maggie @ 2013 06 14, 18:01)
Mangute - sviesu, svaru, neber jokiu nereikalingu detaliu, spalvos grazios, gan grazu pavirsiu pasirinkai. BET. kodel toks kirpimas??? nepagalvojai (grynai is bendro isprusimo), kad zyyymiai geriau ziuretusi horizontalus formatas? ar bandai lauzyti taisykles ir "idomiau" ikomponuoti? jei taip - dar per anxti.

va keleta pavyzdziu, kazkaip bandziau naudotis flickr paieska, bet nepavyko. pirma mintis atejo i galva - laukine, loreta; paziurek kaip graziai sonu fotkina, kalby grynai apie geliu eksponavima, as visokiu sumustiniu, dezuciu, zaisliuku nedeciau, bet esme pagavai.

user posted image

hhrrr, Laukines neduoda copint adreso, numetu nuorodas:

http://www.flickr.co...N08/6857579343/
http://www.flickr.co...N08/8757260204/
http://www.flickr.co...N08/8743557531/

cia random foto, geles guli ant stalo, kokybes lyg ir nera, bet visgi pateikta idomiau (tik ciuozia). pabandyk paexperimentuot, pvz pateik geliu 3 variantus (1 vieta, 2 na ir 3 pagal tave), nes galbut ir is sios serijos turi geresniu kadru?

be to, ka skaitei apie kompozicija? kur skaitei? siek tiek reiketu pasiskaityt.

neblogas pdf'as (permeciau siek tiek, paciai praverstu paskaityt) --> http://markasm.weebl...kompozicija.pdf

http://www.fotofabri...pradziamokslis/

Atsakyti

QUOTE(Tyliai.. @ 2013 06 14, 06:03)
Jei kas tars žodį, būčiau be galo dėkinga.

pritariu ankstesniam komentarui apie fokusa, bet dar man ir j/b noretusi kitokio, labai pilka nuotrauka ax.gif
Atsakyti
Miraval, man tavo foto jau dabar patinka, nors tiesa dešinėje esančios pilni užtenka.
Kol dar tų momentų būna, pabandyk daugiau.
Man tai tokios labai patinka

paprasta bet taip gera žiūrėti

šitokios man tai visiškas nuostabumas

ryšys
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 06 14, 13:19)
Alabamai dėkok smile.gif; man irgi super, bet štai tų 9 klaidų iki šiol neradau verysad.gif Gal kokias 6 viso labo...

kokiu klaidu?
ten ne musu kalba raso, tai nesigilinau, keleta anglu kalbos sakiniu lyg ir maciau. paaskink plz apie ka tu rolleyes.gif

jeee, savaitgalis prasidejo! darbai baigti. liux.
Atsakyti