Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(lunameja @ 2013 06 06, 18:02)
Maggie, as statini porteta suprantu, kai zmogus veidu ar nugara, stovi ar sedi tiesiai i objektyva. dinamiska butu kai zmogus guli issiranges ant lovos, tarkim ar susisukes i kemala  biggrin.gif

na tai taipogi linijos, vientisumas, spalvu derejimas; minimalizmas. nes dinamikoje - kuo chaotishkiau, kuo spalviniau, kuo daugiau detaliu ir ivairiu susipinusiu liniju.
bet problema tame, kad as nemoku ieskot. doh.gif

Yvette, ieskau.
Atsakyti
Maggie tarkim čia. Žinoma pats procesas čia nerealiai daug duoda. Mano svajonė, tik vis dvejoju, dėl chemikalų. Tamsiame kambarėlyje jokios traukos neturim.. O mūsų miestuke ir apylinkėse laboratorijos, kuri šiuo procesu užsiimtu nerandu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 06 birželio 2013 - 17:14
QUOTE(Yvette @ 2013 06 06, 18:12)
Maggie tarkim čia. Žinoma pats procesas čia nerealiai daug duoda. Mano svajonė, tik vis dvejoju, dėl chemikalų. Tamsiame kambarėlyje jokios traukos neturim.. O mūsų miestuke ir apylinkėse laboratorijos, kuri šiuo procesu užsiimtu nerandu

naktį virtuvėje užuolaidas užsitrauki, arba šiaip langą užsidangstai, užsižiebi raudoną lempą ir užtenka smile.gif na, dar dėl šventos ramybės garų surinkėją įjungi biggrin.gif
o patį fotografavimą kitame kambaryje darai, tik vat jau ten kaip su šviesa daryt, tai čia jau pagal galimybes smile.gif ir, žinoma, priklauso viskas nuo objektyvo šviesumo smile.gif

user posted image
Nuotraukos autorius: Vytautas Krakauskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 06 birželio 2013 - 17:29
Motyvuoja 4u.gif
Papildyta:
Akim paganyt wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 06 06, 18:27)
naktį virtuvėje užuolaidas užsitrauki, arba šiaip langą užsidangstai, užsižiebi raudoną lempą ir užtenka smile.gif na, dar dėl šventos ramybės garų surinkėją įjungi biggrin.gif
o patį fotografavimą kitame kambaryje darai, tik vat jau ten kaip su šviesa daryt, tai čia jau pagal galimybes smile.gif ir, žinoma, priklauso viskas nuo objektyvo šviesumo smile.gif

ačiū už paaiškinimą.
Namuose su tokiais chemikalais nežaisiu. O ar kiti savo namuose žaidžia, čia jau jų pasirinkimas.
Paprastom jb nuotraukom turim atskirą tamsų kambarį. Irgi be traukos ir tikrai ilgėliau pabuvus jaučiasi kažkur giliai gerklėje nemalonus graužimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 06 birželio 2013 - 18:08
QUOTE(lunameja @ 2013 06 06, 16:10)
Miraval sis variantas su daugiau minusiuku. nukirptos kojos/pedos. poza.... bandau suprast, ka ji cia galetu reiksti.laukia.myli nemyli nori nenori  biggrin.gif neadekvati ir fonui bei visai visumai. del bodzio jau minejau.nu uzmusk,man cia prasosi nuogumo  smile.gif mintis gal ir link teisingos puses, bet neuzbaigta ir neatidirbta. bet labai laukiu tavo tolimesniu darbu.labai idomu panagrineti.istiesu  4u.gif

ačiū už komentarus - labai malonu sulaukt jų! pritariu, kad ši nuotrauka jau su daugiau minusiukų...
Turbūt problema dabar tokia, kad stengiuos iškart fotografuot, kad nereiktų karpyt nuotraukos, o tada, kaip vos pradėjusi, jau nebespėju sužiūrėt visumos... rodos noriu prieit arčiau, kad pritraukčiau veidą, emociją ir nebepastebiu, kad kūnas jau nebe visas sutilpęs... o ir stengiuos pamatyt, kiek galima nukirpt, neįtraukt, kad nebūtų skaudančiai... smile.gif sunku dar, oi kaip sunku, bet - visko išmokstama, o tik per bandymus manau ir išmoksiu - mokomės juk geriausiai iš savo klaidų smile.gif (kartais aišku gaila )

O aš joje matau - na tiesiog išorinį ir vidinį pasaulį... rodos, kai mus kažkas aplinkoje paliečia, mes išgirstam, pasakom ar sudalyvaujam - norim pabėgt, pasislėpt - užsidarom savo viduje, bet...ten taip pat verda gyvenimas... jis taip pat kaip išorėj, tik gal mūsų susikurtas, bet vis tik, įtakojamas ir aplinkos... todėl, ir medžiai esantys išorėj neva atsikartoja žolėse, esančiose viduje... viskas susiję ir nelabai mes vis tik pabėgsim... todėl ir stengtis reikia, kad derėtų viskas - ir mūsų elgesys ir mūsų mintys...ir išorė ir vidus... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miraval: 06 birželio 2013 - 17:59
Neesu atsiskaičius visų ND, bet ... Na nežinau, man tiesiog knieti sužinoti ką jūs manote blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Meškukė @ 2013 06 06, 19:22)
Neesu atsiskaičius visų ND, bet ... Na nežinau, man tiesiog knieti sužinoti ką jūs manote  blush2.gif

o man knieti sužinoti ką tu manai
Kodėl būtent šią foto įkėlei, kas tau joje patink, kas nepatinka, kas gavosi, kas ne, ar tai sumažintas originalas ar spalvos tvarkytos ir t.t.
Atsakyti
Taip, sumažintos
Ne, nekeistos.
Šita, nes traukia MANO akį
Atsakyti
QUOTE(Miraval @ 2013 06 06, 17:58)
ačiū už komentarus - labai malonu sulaukt jų! pritariu, kad ši nuotrauka jau su daugiau minusiukų...
Turbūt problema dabar tokia, kad stengiuos iškart fotografuot, kad nereiktų karpyt nuotraukos, o tada, kaip vos pradėjusi, jau nebespėju sužiūrėt visumos... rodos noriu prieit arčiau, kad pritraukčiau veidą, emociją ir nebepastebiu, kad kūnas jau nebe visas sutilpęs... o ir stengiuos pamatyt, kiek galima nukirpt, neįtraukt, kad nebūtų skaudančiai... smile.gif sunku dar, oi kaip sunku, bet - visko išmokstama, o tik per bandymus manau ir išmoksiu - mokomės juk geriausiai iš savo klaidų smile.gif (kartais aišku gaila )

O aš joje matau  - na tiesiog išorinį ir vidinį pasaulį... rodos, kai mus kažkas aplinkoje paliečia, mes išgirstam, pasakom ar sudalyvaujam - norim pabėgt, pasislėpt - užsidarom savo viduje, bet...ten taip pat verda gyvenimas... jis taip pat kaip išorėj, tik gal mūsų susikurtas, bet vis tik, įtakojamas ir aplinkos... todėl, ir medžiai esantys išorėj neva atsikartoja žolėse, esančiose viduje... viskas susiję ir nelabai mes vis tik pabėgsim... todėl ir stengtis reikia, kad derėtų viskas - ir mūsų elgesys ir mūsų mintys...ir išorė ir vidus... smile.gif

kaip suprantu esi pradedancioji, o jau isivaziavai neblogai smile.gif matau,kad ieskai,bandai.taip ir toliau
Atsakyti
QUOTE(Meškukė @ 2013 06 06, 18:31)
Taip, sumažintos
Ne, nekeistos.
Šita, nes traukia MANO akį

Netikiu, kad nekeistos spalvos.Sintetines jos, aiskiai uzdetas koks actionas.Gele centruota, kita nukirsta.
Kodel tau patinka, ka idomaus matai sioje foto?
Atsakyti
Netikėk, gėlė nenukirsta, o jau nufotkinta taip.
Kartais spalvos būna tokios gražios, kad net neprimena tikrųjų ax.gif
Papildyta:
Jo, nepagalvojau apie trečdalio taisyklę. Man ši nuotrauka tokia švelni, pakeri kažkuom 4u.gif
Atsakyti