Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 06 06, 09:23)
Lygtai apsipratau kazkiek, praeita savaite 2 vestuves atfotkinau rolleyes.gif
Veliau parodysiu, bus geriau nei pernai  biggrin.gif
A butina zinoti viska viska viska jei to nereikia?

Kaip kitaip sužinosi, kad Tau to nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 06 06, 09:25)
Žmogus neprašė komentarų savo nuotraukom.
Komentavo ir tiek.
Galima juk praskrolint, kalt ignorą jei dėl neaiškios kompetencijos komentarai  atrodo nepatikimi.

Siūlau išmesti Iks iš temos, nes komentarai žiauriai geri ( pavydu net), užtai, kad  nerodo foto.
Siūlau uždėti ignorą say, nes ND naetlikus.
Mano komentarus taip pat praskrolinti, nes esu pakeitus niką ir ND  atlikti tik senosios fredericos.
Yra dar keletas personų, kurioms taip pat reiktų uždraust lankytis temoje.

Na kodel jus niekada nematot ironijos mano postose?
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 06 06, 10:24)
moteros, o kur jūs taip skubat? suprantu, kad ateity gal ir neprireiks WB spalvos nustatymo. Bet... įsivaizduokit, virusai suvalgo jūsų kompą su visais fotoshopais. Ir degantis reikalas nufotografuotą vieną ar kelias nuotraukas be jokių redagavimo programų pristatyti kam nors, pvz į žurnalą. Tą pačią fotografavimo dieną. Neretušuotą. Ką jūs darote? imate aiškintis kaip atliktą 5 ND, nes kažkur supermamose rašė kaip jį galima nusistatyti? sugaištate laiko vietoj to, kad ramiai ruoštis FS? galų gale atliekant FS paaiškėja, kad WB nustatyti rankiniu būdu nepavyko. Pristatote neretušuotas nuotraukas su išsikraipiusiu wb ir visi klausia, kas tam profesionaliam fotografui atsitiko.
Įsigilinkite į reikalo esmę, bus pačioms lengviau kvėpuoti.
Fotografijoje reikalingas begalinis užsispyrimas. Fotoaparato mygtuko nuspaudimas nėra visas darbas.

Nė vienas profesionalus fotografas neatiduos neredaguotų nuotraukų smile.gif jeigu mirtinai reikės - galų gale ims ir nusipirks nešiojamą kompą (ar pasiskolins iš ko nors), bet nesutvarkytų nuotraukų į žurnalą tikrai neatiduos smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2013 06 06, 10:29)

Anskčiau matyta citata: "I always thought good photos were like good jokes. If you have to explain it, it just isn’t that good." - išvada: prastokai pas tamstą su ironijos išreiškimu, jeigu niekas nesupranta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 06 birželio 2013 - 09:33
QUOTE(R.i.R. @ 2013 06 06, 10:24)
moteros, o kur jūs taip skubat? suprantu, kad ateity gal ir neprireiks WB spalvos nustatymo. Bet... įsivaizduokit, virusai suvalgo jūsų kompą su visais fotoshopais. Ir degantis reikalas nufotografuotą vieną ar kelias nuotraukas be jokių redagavimo programų pristatyti kam nors, pvz į žurnalą. Tą pačią fotografavimo dieną. Neretušuotą. Ką jūs darote? imate aiškintis kaip atliktą 5 ND, nes kažkur supermamose rašė kaip jį galima nusistatyti? sugaištate laiko vietoj to, kad ramiai ruoštis FS? galų gale atliekant FS paaiškėja, kad WB nustatyti rankiniu būdu nepavyko. Pristatote neretušuotas nuotraukas su išsikraipiusiu wb ir visi klausia, kas tam profesionaliam fotografui atsitiko.
Įsigilinkite į reikalo esmę, bus pačioms lengviau kvėpuoti.
Fotografijoje reikalingas begalinis užsispyrimas. Fotoaparato mygtuko nuspaudimas nėra visas darbas.

As tai visalaik galvociau kad man nieks neuzstrigs, neuzsilenks ir nesulus ir tada labai ramiai kvepuojas bigsmile.gif .
Mygtuko nuspaudimas tikrai nera visas darbas, o kas taip sake?
As uzsispyrus, ziauriai flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 06 06, 09:23)

A butina zinoti viska viska viska jei to nereikia?

doh.gif šita frazė primena devintokus - kam mum fizika ar istorija, juk man jos nereiks ateity biggrin.gif Ir tik po kokių penkiolikos metų pajauti malonumą, kad bent jau esi girdėjus apie kokį karalių, Niutoną ar dar kažką, ko reikėjo mokytis mokykloj. Bent jau man smagu bent jau turėt supratimą, kad šitą aš esu girdėjus ir nenustebt, kad Akropolis yra ne tik Vilniuj, bet ir Graikijoj biggrin.gif
Taip kad žingeidumas puošia žmogų. O ne pasiaiškinimas, kad man to nereiks. Snagu tiesiog žinoti smile.gif
Man fotografija išvis niekas. Ta prasme, kad nei aš tapsiu menininke, nei vestuvių fotografe. Ale labai smagu, kad ir iš lėto, vis kažką naujo sužinoti, pamatyti... Tikrai smagu. Dėl savęs. Dėl kitų žmonių, kurie tuo nesidomi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 06 06, 09:29)

Gal todėl, kad vieni kitus vertinam pagal savo sugedimo laipsnį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 birželio 2013 - 09:34
QUOTE(Darkas @ 2013 06 06, 10:30)
Nė vienas profesionalus fotografas neatiduos neredaguotų nuotraukų smile.gif jeigu mirtinai reikės - galų gale ims ir nusipirks nešiojamą kompą (ar pasiskolins iš ko nors), bet nesutvarkytų nuotraukų į žurnalą tikrai neatiduos smile.gif
Anskčiau matyta citata: "I always thought good photos were like good jokes. If you have to explain it, it just isn’t that good." - išvada: prastokai pas tamstą su ironijos išreiškimu, jeigu niekas nesupranta smile.gif

anskčiau nebuvo kompų, raw'ų ir fotožopų, žmonės sugebėdavo įtaigias nuotraukas sukurti mirksiukas.gif
Atsakyti
Bus daug kalbos apie nieka matau ............

Parodysiu musu pudeliuke Bela, kuria atsivesim namo tik kita savaitele, tures mano dukryte drauge wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 06 06, 10:35)
anskčiau nebuvo kompų, raw'ų ir fotožopų, žmonės sugebėdavo įtaigias nuotraukas sukurti  mirksiukas.gif

užtat negatyvus tvarkydavo su tušu, skalpeliu/peiliuku, pieštuku, klijais ir visais kitais bajeriais smile.gif pabendrauk su rakausku, požerskiu, macijausku, aleksandravičium ar kitais to laikmečio fotografais, paklausinėk, kaip jie kadrus tvarkydavo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 06 birželio 2013 - 09:41
QUOTE(Darkas @ 2013 06 06, 10:30)
Nė vienas profesionalus fotografas neatiduos neredaguotų nuotraukų smile.gif

O tu manai mūsų spaudos fotografai (profesionalai, fotografuoja ir vestuves) redaguoja savo foto? fotografuoja Raw'ais? visos jos patenka pas dizainerį neretušuotos, kuris jas tvarko savo nuožiūra. O jie save tai gerbia cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 06 birželio 2013 - 09:46
Šiandien turbūt dabaiksim šitą temą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 06 06, 09:25)
Siūlau išmesti Iks iš temos, nes komentarai žiauriai geri ( pavydu net), užtai, kad  nerodo foto.
Siūlau uždėti ignorą say, nes ND naetlikus.
Mano komentarus taip pat praskrolinti, nes esu pakeitus niką ir ND  atlikti tik senosios fredericos.
Yra dar keletas personų, kurioms taip pat reiktų uždraust lankytis temoje.

galit nedėti ignoro, neprireiks 4u.gif
Atsakyti