Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikos, sakau reik nosi pas jus ikyst bigsmile.gif .
Vakar vienas pazystamas fotografas sako, o tu ka per vestuves fokusavimo taskus kaitalioji? Tai as labai nustebau blink.gif , o tai ka, nekaitaliot biggrin.gif ?
Atsakyti
Darkai, visi pereina ta ''puolimo'' stadija,kurie atnesa ND.vieni jautresni, kit ne.nereik taip jautriai reaguoti. Tavo paskutiniai ND techniskai geri, bet o kur originalumas, fantazija, kuryba??? labai svarbu demesi skiriam i estetika. isiklausyk.tvarkingas pagrindas po objektu ir uz jo. spalvu derejimas, tinkamu objektu parinkimas,venk nereikalingu detaliu nuotraukoje. daryk ND taip lyg darytum foto atviruka 4u.gif
truputuka suklydai knisdamasis po kitu zmoniu postus. nigerai schmoll.gif zodziu, jei esi originalus zmogus, manau turetum kazkiek buti... smile.gif tai nusiramink, nesikarsciuok, o po kiek laiko vel ateik su ND. cia visi ateina ismokti, pramokti, todel ND pirmas zingsnis i kantrybes ugdyma, ir nemaziau, mokejimas priimti kritika. is kritikos mokomes, ar ne.negalvok,kad cia tave sodina ar pan. jei taip galvoji labai klysti. niekas juk taves asmeniskai nepazysta. o jei tau nereikia vis sito, tai kaip sakant, rinktis tavo teise smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 06 06, 07:14)
Sveikos, sakau reik nosi pas jus ikyst  bigsmile.gif .
Vakar vienas pazystamas fotografas sako, o tu ka per vestuves fokusavimo taskus kaitalioji? Tai as labai nustebau  blink.gif , o tai ka, nekaitaliot  biggrin.gif ?

Žinoma nekaitaliot biggrin.gif kol nosį įbedus ieškai taškų , jaunikis gali ir pabėgt biggrin.gif
Perkadruot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 birželio 2013 - 08:02
QUOTE(erikamaja @ 2013 06 06, 08:01)
Žinoma nekaitaliot biggrin.gif kol nosį įbedus ieškai taškų , jaunikis gali ir pabėgt biggrin.gif 
Perkadruot.

O aš pasakysiu priešingai - kaitaliok biggrin.gif
Čia manau kaip kas pripranta - aš kaitalioju - man taip geriau, kiti perkadruoja. Reikia rasti savo būdą
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 06 06, 09:01)
Perkadruot.

O tai perkadruot galima tik nejudancius g.gif ? O judancius?
Kazkaip neuzsiiminejau as tuo perkadravimu, bet moku, gal geras reikalas, reiktu daugiau pabandyt, ypac kai fokusavimo taskai labai vidury sugrusti pas nikon 600 g.gif
Gyveni zmogus ir mokais bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2013 06 06, 09:16)
Čia manau kaip kas pripranta - aš kaitalioju - man taip geriau, kiti perkadruoja. Reikia rasti savo būdą

Man kazkaip kaitaliot fokusavimo taskus greitai per vestuves kaip su vistos koja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2013 06 06, 08:16)

Kada Tu spėji biggrin.gif
Nors taip, aš gi vaikus daugiau fotkinu, tai visada budėjimo režime, nenuleidžiu akių biggrin.gif Reiktų trečios akies taškam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 06 06, 08:23)
Kada Tu spėji biggrin.gif
Nors taip, aš gi vaikus daugiau fotkinu, tai visada budėjimo režime, nenuleidžiu akių biggrin.gif Reiktų trečios akies taškam biggrin.gif

Su II marku nekaitalioju, nes taškų per mažai ir normaliai fokusuoja tik centrinis, o va su III tai kaitalioju. Nes perkadruojant man dažnai fokusas nušoka - ypač su vaikais
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 06 05, 17:59)

Ačiū 4u.gif

Žiūriu man perkadruojant ir fokusas šoka, gal per lėtai judu g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,

renkasi iš(už)simiegoję žąsys tongue.gif

QUOTE(Darkas @ 2013 06 06, 00:00)

O kalbant apie ND - kaip ir minėjau, kažkam įrodinėti, kad sugebu fotografuoti nematau reikalo, bei tuo labiau tikrai neketinu verstis per galvą ir aukoti savo laisvalaikį vien tam, kad kažkam įtikčiau.. smile.gif

Tiesiog pagal taisykles padariau kadrus vien tam, kad nebūtų tų piktų komentarų, tačiau gavosi visai priešingai biggrin.gif

g.gif vat aš ir vakar, ir šiandien galvojau. Pvz aš sugalvočiau prisijungt prie mezgėjų temos. Pati mezgu ne blogiau už senbuves. Taigi, kažką pakomentuoju, o man pradeda aiškint- tu neturi balso, kol nenumezgei tokių ND - 1. kvadratėlio gerom akim, 2. šalikėlio, 3. kojines; 4. kepurę; 5. megztuką, kad pažiūrėt, ar gražiai siūles moki susiūt. Man irgi būtų pikt, o juo labiau, jei dėl šventos ramybės numegzčiau ir sakytų - oi, kvadratėlio siūlai nelabai gražios spalvos, dryžiukai nesiderina, o dar ir siūlai vilnoniai, kodėl ne lininiai, juk vasara dabar, kvadratėliui karšta unsure.gif
Kažkodėl pakudakavau ir aš savo nuomonę biggrin.gif Kodėl čia šventa tema, kur negali be ND užeit, pasisakyt karts nuo karto. Aš atėjau mokintis, todėl dariau ND, keliu foto, kad gaučiau kritikos, komentarų. Kiti užeina tiesiog paskaityt, pakomentuot be tikslo mokintis, nes gal moka, gal tiesiog smalsaujasi ir neturi tikslo įrodinėt nieko. unsure.gif g.gif

QUOTE(Yvette @ 2013 06 06, 06:24)
Kad jau įlindau tai ir savaitgalinę temą brūkštelsiu, nors tiesa vis dar laukiu, kas iš kitų, nebe naujokių, šį darbelį perims  smile.gif

Labas , Dienorašti

fotogorafuokit tai, ką aprašytumėt dienoraštyje, jei tokį turėtumėt. Gali būti ir surežisuota foto, iliustruojanti tai, ką norėtumėt papasakoti. Gali būti kažkoks pagautas momentas, būsena....

thumbup.gif įdomu. reikia išskleist minčių gaudyklę 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 06 06, 08:43)
Labas rytas,

renkasi iš(už)simiegoję žąsys  tongue.gif
g.gif vat aš ir vakar, ir šiandien galvojau. Pvz aš sugalvočiau prisijungt prie mezgėjų temos. Pati mezgu ne blogiau už senbuves. Taigi, kažką pakomentuoju, o man pradeda aiškint- tu neturi balso, kol nenumezgei tokių ND - 1. kvadratėlio gerom akim, 2. šalikėlio, 3. kojines; 4. kepurę; 5. megztuką, kad pažiūrėt, ar gražiai siūles moki susiūt. Man irgi būtų pikt, o juo labiau, jei dėl šventos ramybės numegzčiau ir sakytų - oi, kvadratėlio siūlai nelabai gražios spalvos, dryžiukai nesiderina, o dar ir siūlai vilnoniai, kodėl ne lininiai, juk vasara dabar, kvadratėliui karšta  unsure.gif 
Kažkodėl pakudakavau ir aš savo nuomonę  biggrin.gif Kodėl čia šventa tema, kur negali be ND užeit, pasisakyt karts nuo karto. Aš atėjau mokintis, todėl dariau ND, keliu foto, kad gaučiau kritikos, komentarų. Kiti užeina tiesiog paskaityt, pakomentuot be tikslo mokintis, nes gal moka, gal tiesiog smalsaujasi ir neturi tikslo įrodinėt nieko.  unsure.gif  g.gif

Pritariu. Ir ne todėl, kad myliu vyrus, nors taip, labai myliu ir robobebrą žiauriai mylėjau, ir tebemyliu vis biggrin.gif
Juolab, kad temoje yra žmonių kurie nedarė ND, savo darbais įgijo pasitikėjimą.
Juk pačios turėtumėm atskirt grūdus nuo pelų.
Gal jei būtumėm geranoriškiau nusiteikusios daugiau būtumėm gavę tų grūdų palest.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 birželio 2013 - 09:01
QUOTE(Amade @ 2013 06 06, 09:43)
Labas rytas,

g.gif vat aš ir vakar, ir šiandien galvojau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 06 06, 09:43)
g.gif vat aš ir vakar, ir šiandien galvojau. Pvz aš sugalvočiau prisijungt prie mezgėjų temos. Pati mezgu ne blogiau už senbuves. Taigi, kažką pakomentuoju, o man pradeda aiškint- tu neturi balso, kol nenumezgei tokių ND - 1. kvadratėlio gerom akim, 2. šalikėlio, 3. kojines; 4. kepurę; 5. megztuką, kad pažiūrėt, ar gražiai siūles moki susiūt. Man irgi būtų pikt, o juo labiau, jei dėl šventos ramybės numegzčiau ir sakytų - oi, kvadratėlio siūlai nelabai gražios spalvos, dryžiukai nesiderina, o dar ir siūlai vilnoniai, kodėl ne lininiai, juk vasara dabar, kvadratėliui karšta  unsure.gif 

lotuliukas.gif geras cia thumbup.gif

as va dariau ilgai baltos spavlos balanso nd, ir ka, nei man reik, nei as prisiminciau kaip ji daryt jei dabar reiktu. kai man kazko reikia tuo momentu, as ir issiaiskinu.
Atsakyti