Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(saintlina @ 2013 06 17, 10:30)
manęs tai jie visai nedžiugina. Ypač tie keli, kur šiltnamyje įkišti. Turbūt iškasiu juos ir perkelsiu laukan šalia kitų. Pomidorų yra, bet jie net nežada nokt.. Ką ten nokt, jie dar ir neužaugo iki tiek, kad nokt laikas būtų.

va kaip skirtingai g.gif o pas mane jie šiltnamyje prie tako tarpsta puikiai. Nokt lyg ir žada, jau po biski žalią spalvą keičia gelsva vos vos, bet galėtų greičiau nokti, baisiai grasu laukti ax.gif lauke šiemet- nei vieno. kažkaip. Ta vieta kur buvo paskirta lauko pomidoram atiteko netikėtai vietoj ridikų sudygusiems kopūstams, tai pomikai tik šiltnamyje kažkaip bazuojasi.
Atsakyti
g.gif Beefmaster savo apžiūrėjau- nieko šiuo metu gero iš jo nėr...storas toks , labai daug didelių lapų...o žiedynai trumpi ir kolkas tik du...ant pirmo net nežinau ar kas užaugs , nes tik užmegzta ir nieko neauga dar...o ant antro yra vyšnios dydžio pomidoriukas...tiesa , buvo jis man visas nušviesėjęs , po patręšimo dabar lygtais geresnė spalva...gal jį daugiau tręšti reikia , daugiau nei kitus g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 17, 12:37)
Saintlina , o tu kada nukirpai apačioj visus lapus...ar kai nokti pradėjo ar seniai jau ax.gif

O aš šiandien vėl pridirbau verysad.gif  doh.gif nulaužiau mazariniui vienam viršūnę su visais žydinčiais žiedais...norėjau aplink špagatą apsukt... doh.gif o tas tik trakšt ir liko rankoj...ką dabar daryt- augint pažąatėlę toj vietoj g.gif

aš anksčiau nukirpau, nei nokti pradėjo. Pas mane tie apatiniai lapai visi žemę siekė, tai iš pradžių lapus trumpinau, po to ir visai pašalinau.
Aplamai stipriai lapus praretinau, bo visi dviem stiebais, o ir tas pelėsiukas vienam šiltnamy įsimetęs.. Mano bazilikai su soda nelabai ką tepadėjo... Galvoju, kuom čia dar juos nupurškus efektyvesniu g.gif

Nulaužtą viršūnę gali merkt į vandenį ir paskui pasodint, augs kaip didelė. O ten, kur šiltnamy stiebas liko, gali ir pažastėlę paleist augt.

Ai, tiesa, Uriburiai visas kekes tęsia toliau.. už tų standartinių šešių atsiranda žiedukų tęsiniai. Net įdomu pasidarė, ką čia anie toliau parodys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 birželio 2013 - 13:04
QUOTE(saintlina @ 2013 06 17, 14:00)
aš anksčiau nukirpau, nei nokti pradėjo. Pas mane tie apatiniai lapai visi žemę siekė, tai iš pradžių lapus trumpinau, po to ir visai pašalinau.
Aplamai stipriai lapus praretinau, bo visi dviem stiebais, o ir tas pelėsiukas vienam šiltnamy įsimetęs.. Mano bazilikai su soda nelabai ką tepadėjo... Galvoju, kuom čia dar juos nupurškus efektyvesniu  g.gif

Nulaužtą viršūnę gali merkt į vandenį ir paskui pasodint, augs kaip didelė. O ten, kur šiltnamy stiebas liko, gali ir pažastėlę paleist augt.

rolleyes.gif viršūnė jau išmesta , bet ir nėr jos kur pasodinti...lauksim dabar pažąstėlės...o taip kruopsčiai visas išgenėjau jas doh.gif
Atsakyti
Na bet ir groziu cia pridejot bigsmile.gif Jau keikiuosi,kad kokios Betos ar Ola polkos nepasejau,kad ankstesnis derlius siltnamyje butu doh.gif Polfastas apsikabines vaisiais gausiai, bet dar neskuba nokti. Apejau siltnami, tai greiciausiai kitais metais neauginsiu Ciornomor, Krasnaja zvezda ir Apelsin g.gif Ant klaustuko didelio dar pora veisliu, bet apie jas veliau. Pastarosios minetos nepasizymi nei dideliais ziedynais, nei vaisiais ant tu ziedynu. Na bus matyt g.gif Vis pamastau, kad dar anksti nurasyti gal tas veisles. Gal dar reabilituosis. Matau kad kitais metais tikrai siltnamyje pas mane vel atsidurs Mikado, Olialia, Paul Robeson, Brandywine black, Cinkovic yugoslavien labai atsigavo, Noire de Crimme, Zolotaja serdsa. Nebent susisuks smegenai ir vel netilpsiu su norais visais i siltnami g.gif Vis dar paieskose geriausiu esu. Gaila,kad vyras isbrokija visokius cherry tipo pomidorus. Jam reikia dideliu, mesingu, kad butu pomidoras kaip pomidoras. Eisiu pafotkinsiu,kai Cinkovic yugoslavien atrodo ir brandywine black.
Atsakyti
brandywine black man irgi patinka wub.gif Kekes pilnos pomidoru ir nemazi jie tokie. Dar norejau paklausti del sinij, gal kas auginot, idomu, kokie jie sunoke buna, dabar tai puse pomidoro melyno, puse zalio, bet melynuoja intensyviai, o kokie buna pinumoj sunoke? Lyg kazkur skaiciau, kad nebemelyni pasidaro g.gif O siaip ispudingos kekes to sinij. Olialia viskas butu su juo gerai, ne bet ziedus meto turbut daugiausiai. Pomidorai dideli, pirmos kekes aplipusios, o toliau suduks, vienas kitas uzsimezges, daugiau nugelsta ir krenta ziedai verysad.gif
Ir labai lauksiu komentaru apie vilku kosmonautus biggrin.gif Kaip ju derlingumas?Symet nebepirkau ju seklu, neturiu nei vieno, bet dabar gailiuosi, pagal aprasyma pomidorai mano skonio, raso su rugstele, o as tokius labai megstu, juoda duona, druskyte ir toki pomidora wub.gif Pilna burna seiliu, jau taip noriu savu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 17 birželio 2013 - 13:32
Brandywine black, daug pomidoriuku ir dar virsuje gausiai zydi
user posted image

Jau kumscio dydzio Cinkovic yugoslavien
user posted image

Vienas is Polfast daigu. Niekaip nenori nokti pirmos kekes
user posted image

Toyoto H visai neblogai jauciasi pas mane siltnamyje. Kazkas sake,kad blogai dera smile.gif
user posted image

Paul Robeson graziai mezga vaisius.
user posted image

Vienas is Mikado. Irgi jau galetu nokti... Prie grazesniu kekiu nedasikasiau, nes reikia akrobatikos pradmenu bent jau blush2.gif
user posted image

Dar dovanotas lyg Armonika labai graziai mezga, bet jau ten irgi reikia akrobatiniu sugebejimu iki jo dasikast. lauksiu, kol lapus prasniot reiks.

Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 17, 14:30)
brandywine black man irgi patinka  wub.gif Kekes pilnos pomidoru ir nemazi jie tokie. Dar norejau paklausti del sinij, gal kas auginot, idomu, kokie jie sunoke buna, dabar tai puse pomidoro melyno, puse zalio, bet melynuoja intensyviai, o kokie buna pinumoj sunoke? Lyg kazkur skaiciau, kad nebemelyni pasidaro  g.gif O siaip ispudingos kekes to sinij. Olialia viskas butu su juo gerai, ne bet ziedus meto turbut daugiausiai. Pomidorai dideli, pirmos kekes aplipusios, o toliau suduks, vienas kitas uzsimezges, daugiau nugelsta ir krenta ziedai  verysad.gif

Pa smane brandyvine dar tik normaliai augti vaisiai pradejo, tai vaizdo efektingo nera blush2.gif
Del sinij, tai skaiciau,kad pilnai sunoke jie tamsiai raudoni g.gif
Del Olialia nieko blogo per daug pasakyti negaliu. Pirmos kekes ispudingos, auksciau mazesni pomidorai, bet irgi nemazai ir dar zydi nemazai smile.gif Kitamet kartosiu su jais ir Mikado. Nes labai panasus pomidorai pagal vaisiu ir krumu dydzius smile.gif
Atsakyti
As irgi vaikstau kaip meska apie medu siltnamyje... Laukiu laukiu, o jie nei vienas , nei ciuciut nerausta...
Pas mane siltnamyje Polfast, kaip ir pas jus Aukse, pirmas apsipomidoravo ir stovi, puciasi, neturi gedos- neraudonuoja schmoll.gif

Savaitgali padarem su mama norimu pomidoru sarasa, bet kaip skiriasi norai, kardinaliai. As tai nuo jusu viska nusibezdzioniavau ir pora pagal isvaizda idomesniu pasiemiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 17, 13:37)

O aš šiandien vėl pridirbau verysad.gif  doh.gif nulaužiau mazariniui vienam viršūnę su visais žydinčiais žiedais...norėjau aplink špagatą apsukt... doh.gif o tas tik trakšt ir liko rankoj...ką dabar daryt- augint pažąatėlę toj vietoj g.gif

as siemt du jau taip suniokojau doh.gif viena jau senokai tai pazastis padoriu tiebu isvirto, o kitas be virsunes ir pries tai plikai isskustom pazastim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 06 17, 15:13)
as siemt du jau taip suniokojau doh.gif  viena jau senokai tai pazastis padoriu tiebu isvirto, o kitas be virsunes ir pries tai plikai isskustom pazastim doh.gif

Tai pas mane lauke vienas toks ir liko pusmetrinis, nes per krusa nudauze jam virsune,bet dar turiu vilties, gal kokia pazasti isleis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 06 17, 14:13)
Savaitgali padarem  su mama norimu pomidoru sarasa, bet kaip skiriasi norai, kardinaliai. As tai nuo jusu viska nusibezdzioniavau ir pora pagal isvaizda idomesniu pasiemiau  blush2.gif

ruošiatės dabar pomidorus pirkt? blink.gif Taigi luktelkit rudens, bus normalių atsiliepimų, koks skonis, kurie labai sirgo/visai nesirgo, kurie ilgai derėjo - pagal tai ir rinksitės.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 06 17, 15:41)
ruošiatės dabar pomidorus pirkt?  blink.gif  Taigi luktelkit rudens, bus normalių atsiliepimų, koks skonis, kurie labai sirgo/visai nesirgo, kurie ilgai derėjo - pagal tai ir rinksitės.

Buvau minejus, kad is Rusijos parves, butu geriau, kad rudeni vaziuotu, bet vaziuos dabar, o mama uzsispyre reik jai ir viskas is Rusijos, sakiau ,kad cia vietoj turim parduotuve tu seklu, nu zodziu, liepe ir man rinktis, tai naudojaus proga. Surasiau visus kliuv'us, snap'us, miod'us, princus ir t.t.
Atsakyti