Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

Laba diena,

QUOTE(amarrile @ 2013 06 16, 07:15)
gal kam nors prie pusryčiu kilminga draugystė patiks  ax.gif
Esmeralda
user posted image
.

Et, maniškė Esmeralda net nepanaši kol kas iš tolo sad.gif

user posted image

Šiaip dar žydi, tai gal daugiau dės pomidorčikų.

Šiandien ir aš pafotkinau savo šiltnamį. Gal kam bus naudinga, nors veislės neegzotinės ax.gif
Jaučio širdis, pirkta maximoje:

user posted image

Dar gražios kekės Golden Konung

user posted image

Ir Malinowy Henrika avietinių

user posted image

Mano pernykštis atradimas - Perun. Jie dar tik mezgasi, nes vėlyvesni, pernai beveik iki pat šalnų davė vaisius. Papuošimui, salotoms, marinavimui. Aišku, ir skanūs patys savaime.

user posted image

Kol kas patinka Brutus. Vaisių nėra daug, bet jei jie ir toliau tokie augs, tai turbūt ir pasieks savo aprašymą, kad iki 1,5 kg užauga:

user posted image

Eksperimentiniai Red Pear. Kol kas nelabai, nes pirma kekė baisiai aukštai, vaisių nedaug.

user posted image

Tocayo. Kol kas apie šituos be nuomonės. Merginos čia jo negyrė, bet aš 2 krūmus pasėjau, kad jau sėklų buvau nusipirkus.

user posted image

Ir pabaigai - beveik raudonžandis Betalux. Gerai, kad neišmečiau iš sėjos sąrašo, tai šiandien jau pagaliau paragavau savo pomidorą ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 16 birželio 2013 - 14:07
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 16, 13:46)
Dėl ieškomų pomidorų: panašūd į De barao, tik šiek tiek ilgesni, spalva rudai burokėlinė, na, slyvų sulčių spalva. Bet skonis wub.gif toks saldus desertinis.
Augalai šiek tiek virš metro, nestambūs. Paskui pirkausi panašius įvairius rusiškus, bet nepataikiau.

Nebeauginu veislių, nes derlius ne tas.

O prieš kiek laiko tuos savo slyvinius pomidorus auginot, gal tai labai sena veislė. Gal kokiems kaimynams sėklučių davėt, būtų galima kažkaip atrast siūlo galą smile.gif

Ar kartais jūsų ieškomi pomidorai gali būti tokie? Man panašu į slyvų sulčių spalvą, krūmai truputį virš metro, vaisiai irgi, berods, ilgesni už Debarao.. g.gif
http://www.seemnemaa...x.php?GID=13594
http://www.seemnemaa...ex.php?GID=2186

Dėl derliaus gausumo, tai sutinku, pomidorų veislės tikrai ne tokios produktyvios, bet skanesnės už hibridus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 06 16, 14:25)
O prieš kiek laiko tuos savo slyvinius pomidorus auginot, gal tai labai sena veislė. Gal kokiems kaimynams sėklučių davėt, būtų galima kažkaip atrast siūlo galą smile.gif

Ar kartais jūsų ieškomi pomidorai gali būti tokie? Man panašu į slyvų sulčių spalvą, krūmai truputį virš metro, vaisiai irgi, berods, ilgesni už Debarao.. g.gif
http://www.seemnemaa...x.php?GID=13594
http://www.seemnemaa...ex.php?GID=2186

Dėl derliaus gausumo, tai sutinku, pomidorų veislės tikrai ne tokios produktyvios, bet skanesnės už hibridus smile.gif

Ačiū 4u.gif Tikrai, ko gero šitie bus smile.gif Prieš 4 metus turėjau, iš draugės kelis daigus gavau. Paskui pas ją klausiau, nebeturi.Ar jais Lietuvoje kas prekiauja dabar?
Dar man labai skanūs buvo lietuviški Rutuliai, reiks vėl paieškoti sėklų, tik vienas minusas- labai plona odelė, jei neužmatei laiku nuskinti, tiesiog sutęžta. Bet skonis superinis.
Atsakyti
ax.gif aš pernai vieną daigą auginau rutulių...neblogas pomidoras , bet kažkaip neužfiksavau , kad labai skanus blush2.gif šiemet nepasėjau , o sėklos jau daugiau kaip 10-ies metų senumo...reiks kitąmet bandyt , ar išdygs g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 16, 15:35)
Ačiū 4u.gif Tikrai, ko gero šitie bus smile.gif Prieš 4 metus turėjau, iš draugės kelis daigus gavau. Paskui pas ją klausiau, nebeturi.Ar jais Lietuvoje kas prekiauja dabar?

Man atrodo, šiais metais mačiau Kauno Sėklelės parduotuvėlėj (prie urmo bazės). Dar galit šūktelti mūsų temoj, mažu kuri pomidorienė augina, atsilieptų ir pasidalintų sėklutėmis rudenį smile.gif
Iš šio seemnemaailm puslapio rudenį/pavasarį daug kas užsisakinėja sėklutes. Galit prisijungti prie užsakymo, bus pigesnis siuntimasis smile.gif
Atsakyti
Dar ateinu su štai kuo:

user posted image

Netyčia atradau savo sėklų pakelį, paskaičiau šitą rašliavą ir supratau, kad nieko nesuprantu.. unsure.gif
Dėl vaisių svorio kol kas nieko negaliu pasakyt, dar neužaugo, bet pirmieji vaisiai tikrai labai stambūs.
Bet dėl krūmo aukščio rašo paistalus. Tik neaišku kodėl. Šiuo metu mano Rozovy Miod jau 2m aukščio krūmai. Truputį skiriasi nuo žadėto pusmetrinio, ar ne? bigsmile.gif vieną krūmą auginu dviem stiebais, kitą - trimis, ir abu tokie aukšti. Jau bandau įsivaizduot kokio aukščio jie bus iki rudens lotuliukas.gif

Ant Orliny Kliuv pakelio taip pat rašo, kad krūmo aukštis nuo 1,2m iki 1,5m. Deja, pas mane ir tas Snapas jau dvimetrinis, o pabaigos augimui nematyt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 06 16, 16:06)
Dar ateinu su štai kuo:

Netyčia atradau savo sėklų pakelį, paskaičiau šitą rašliavą ir supratau, kad nieko nesuprantu.. unsure.gif
Dėl vaisių svorio kol kas nieko negaliu pasakyt, dar neužaugo, bet pirmieji vaisiai tikrai labai stambūs.
Bet dėl krūmo aukščio rašo paistalus. Tik neaišku kodėl. Šiuo metu mano Rozovy Miod jau 2m aukščio krūmai. Truputį skiriasi nuo žadėto pusmetrinio, ar ne? bigsmile.gif  vieną krūmą auginu dviem stiebais, kitą - trimis, ir abu tokie aukšti. Jau bandau įsivaizduot kokio aukščio jie bus iki rudens  lotuliukas.gif

Ant Orliny Kliuv pakelio taip pat rašo, kad krūmo aukštis nuo 1,2m iki 1,5m. Deja, pas mane ir tas Snapas jau dvimetrinis, o pabaigos augimui nematyt schmoll.gif

pas tave visi auksti, ka beaugintum wink.gif.... Tiesa pas mane tas rozovoj miod ir nemazas, bet kol kas ir ne aukstuolis... 3 stebais paleidau... Kas ten zino gal uzsibaigs po keliu kekiu, tai bus tada 1.5 m pas mane...sio metu dar teik nesiekia...bet jis dar jaunas, setas kovo gale
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 16 birželio 2013 - 17:06
http://www.udec.ru/t...rta-tomatov.php
dar radau nuotraukų , gal kam bus įdomu... 4u.gif
Atsakyti
Jau tris kart buvau prisėdus prie kompo rašyt apie nepasiteisinusias veisles šiemet ir vis užklupdavo svečiai 4u.gif Nusprendžiau dabar nerašyti - rudenį parašysiu 4u.gif O gal dar bus super duper skanios ax.gif
Atsakyti
Pasigirsiu blush2.gif ir aš, pas mane jau lauke Raudonkepuraitės pradėjo raudonuoti thumbup.gif .
Atsakyti
Po dienos darbu atsipalaidavimui wink.gif broliai dvyniai ir siaip sios dienos derlius, bet dar nevisai valgomas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 16 birželio 2013 - 21:52
thumbup.gif šaunu...ir jau ne vienas ir ne du... thumbup.gif
Atsakyti