Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(adija5 @ 2013 06 11, 18:47)
Tu matai,o man net galvon nešovė,kad vienetais galima g.gif Tai ir iš jususodui po 10 pirkau,tik paskui sužinojau,kad ir po kelias siunčia.Tiesa,sakė,kad kitąmet dar ten kažkokių avietinių naujienų bus ax.gif O aš mąstau,gal kitamet iš jų jau dviejų savaičių daigelius paaugintus pirkt g.gif ?Brangiau tik 10-20 centų nei sėkla kainuoja...

g.gif tai tada apsimoka gal ir daigais...nusipirksi , kiek reiks dar pigiau išeis.....nors man pačiai vat pats tas procesas patinka... biggrin.gif
žinai , aš ir to dar pink rise gal norėčiau...alia nieks nededa atsiliepimų nei apie tą nei apie aną... rolleyes.gif galima pagalvot , nieks neturi jo biggrin.gif vienžo...apsilankysiu tikrai toj internetinėj krautuvėj dar....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 11 birželio 2013 - 18:47
QUOTE(Para @ 2013 06 11, 16:29)
Kurioj vietoj toj mūsų provincijos turgelyje rasti sėklų. Po atviru dangumi ar kioskelis koks yra? Aš į turgų nevaikštau, tikriausiai reikės pradėti. Pasirodo tiek visokio gėrio galima ir ten rasti.

as tik karta ir buvau, kai Lusasita berods pasake apie tas seklas ir kur ju buna.Centriniam turguj, kai as buvau, tai einant link zuvies kiosko kazkur vidury, ant stalu, nors man buvo nupasakota kitur jos ieskoti, neradau, tai as paklausiau turginiu, parode, kur eiti, zodziu supratau, kad nepastovi vieta tos moterytes, ale ten visos gi zino, ko paklausi, viska gausi biggrin.gif
Atsakyti
blush2.gif doh.gif na aš nesuprantu- tų normų green ok trąšų, skaitau ant butelio- lietuviškai vieneip , rusiškai - kitaip...ir internete tas pats doh.gif
Norma: 25 ml (1 kamštelis)/5 l vandens. Augalus pradėti laistyti nuo daigų išsodinimo kas 14 dienų. 5 l tirpalo sunaudoti 2-3 m2.
o rusiškai-
Использовать разбавленным с водой для подкормки томатов. 50 мл (2 мерных колпачка) смешать с 10 л воды. Тщательно перемешать. Полученной смесью полить томаты
- 1-ый раз при высадке саженцев - расход раствора 10л/3м2 (5-6 растений),
- 2-ой раз по истечении 14-16 дней от предыдущего полива - расход 10л/2м2 (4-5 растений), далее
- 3-ий и 4-ый раз с интервалом 14-16 дней - расход 10л/1м2 (2-3 растений).

Nu vienžo , rusiškai norma beveik dviguba...nesuprantu...tai gal jeigu litrą pomikui pilsiu , ar bus gerai g.gif per daug nebus g.gif, nes pagal lietuvišką vertimą , masn reiktų nepilno litro pomikui , o pagal rusišką beveik 2 litrų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 11 birželio 2013 - 19:22
Diuni, viskas ten gerai, lietuviskai norma rasoma 5l vandens, o rusiskai-10 litru vandens 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 06 11, 20:25)
Diuni, viskas ten gerai, lietuviskai norma rasoma 5l vandens, o rusiskai-10 litru vandens 4u.gif

ax.gif tai šitą suprantu , bet laistymo norma - lietuviškai su 5 litrais reik palaistyt tą patį plotą kaip su rusiškais 10 litrų...vat kame problema...ar jau man visai galva užsisukus unsure.gif
Atsakyti
Tai tuomet gal pagal augalu kieki rinktis? kaip pas rusus parasyta g.gif . Nes pagal tuos m2 nevienodai gaunasi:didieji reciau, determinantiniai tankiau susodinti...
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 06 11, 20:31)
Tai tuomet gal pagal augalu kieki rinktis? kaip pas rusus parasyta g.gif . Nes pagal tuos m2 nevienodai gaunasi:didieji reciau, determinantiniai tankiau susodinti...

g.gif tai jo...gal užteks po litrą kožnam , baisu nepertręšt...priverčia nesąmonių kažkokių , o paskui , žmogus suki sau galvą,....visai tų vertimų nedarytų ir ramu būtų...nesuprasi dabar ar čia vertimo klaida ar nauja kokia rekomendacija lieuviams cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 11, 19:28)
žinai , aš ir to dar pink rise  gal norėčiau...alia nieks nededa atsiliepimų nei apie tą nei apie aną... rolleyes.gif galima pagalvot , nieks neturi jo biggrin.gif vienžo...apsilankysiu tikrai toj internetinėj krautuvėj dar....

Kiba tave šiandien kas apsėdo doh.gif Vasaros pradžioj jau pomidorus renkasi...Taigi palauk dar rudens-va kai pridės vaizdų,tai vėl kitąmet krūva pokučių nepraplėštų gulės tongue.gif
QUOTE(diuni @ 2013 06 11, 20:35)
g.gif tai jo...gal užteks po litrą kožnam , baisu nepertręšt...

Šitom aš savo nupiepėlius devynis palaisčiau.2 kamštukus į 10l kibirą,ir kiekvienam po litrą.Užteko pilnai,nes jau net neatskiriu kurie ten tokie suvargėliai buvo schmoll.gif Kitų dar netrešiu,nes ir veda kol kas normaliai,ir lapai gražios spalvos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 06 11, 21:01)
Kiba tave šiandien kas apsėdo doh.gif Vasaros pradžioj jau pomidorus renkasi...Taigi palauk dar rudens-va kai pridės vaizdų,tai vėl kitąmet krūva pokučių nepraplėštų gulės tongue.gif

Šitom aš savo nupiepėlius devynis palaisčiau.2 kamštukus į 10l kibirą,ir kiekvienam po litrą.Užteko pilnai,nes jau net neatskiriu kurie ten tokie suvargėliai buvo schmoll.gif Kitų dar netrešiu,nes ir veda kol kas normaliai,ir lapai gražios spalvos ax.gif

biggrin.gif rolleyes.gif tai tu teisi...taip ir bus su tais pomikais doh.gif bet mano toks būdas , man iš anksto viskuo reik apsirūpint...gerai , kad nėr tų demerosų pardavime lotuliukas.gif

Ir dėkui , kad parašei apie tą tręšimą...bet aš tai visus laistysiu, nes jau kai kuriems dabar matosi , kad reik pamaitint , tai reiks ir kitus vadinasi neužilgo...vistiek po vieną eilę liesiu , tai 4 dienas ir taip užtruks tas tręšimas rolleyes.gif
Atsakyti
na ir pridėjot čia gražių nuotraukų wub.gif

Šiemet aš užsodinau 1/2 kažkokiais žemaūgiais, tai tie vos ne kambariniai, nu jau tokie žemi doh.gif , bet pirmieji sumezgė, sukrapštė vaisius.

Žinot, aš siųlau ateičiai kuriant naują temą, padarykite su apklausa, pvz. KOKIA VEISLĖ LABIAUSIAI PATEISINO LŪKESČIUS, KOKIOS VEISLĖS BUS AUGINAMOS KITAIS METAIS ir pnš. Pvz. man, kaip eilinei augintojai (jūs čia tai asės visos thumbup.gif ) , tokios nuomonės būtų autoritetas ax.gif renkantis kitiems metams sėklą smile.gif
Atsakyti
O mano pomidorai susirgo unsure.gif Ant kai kurių apatinių lapų atsirado tokios dėmelės g.gif - pilkas pelėsis iš vidinės lapo pusės 4u.gif Jau tingiu eit fotografuot blush2.gif
Dabar misliju: ar ilgai jie gyvens g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 11, 21:19)
as tik karta ir buvau, kai Lusasita berods pasake apie tas seklas ir kur ju buna.Centriniam turguj, kai as buvau, tai  einant link zuvies kiosko kazkur vidury, ant stalu, nors man buvo nupasakota kitur jos ieskoti, neradau, tai as paklausiau turginiu, parode, kur eiti, zodziu supratau, kad nepastovi vieta tos moterytes, ale ten visos gi zino, ko paklausi, viska gausi  biggrin.gif

Ačiū, eisiu ir aš paieškoti. 4u.gif
Atsakyti