Įkraunama...
Įkraunama...

Aš pernai/šiemet konservavau

Visuose maisto skyreliuose tokios temos yra, tik čia ne, o kartais pritrūksta įdėjų. Taigi pasidalinkime, ką koservavome tarkim pernai?
Maniškiai: mėlynių uogienė, persikų uogienė, marinuoti agurkai paprasti ir su čili, konservuotos cukinijos, moliūgų mišrainė, dviejų rūšių pomidorų padažas.
Atsakyti
Pernai konservavau: melyniu, braskiu, vysniu, obuoliu uogienes, pomidorus su svogunais drebuciuose, leco (paprikos pomidoru padaze), marinavau agurkelius, sparaginiu pupeliu salotas su cesnakais ir pomidorais, sparagines pupeles marinate, cukiniju gabaleliai su ananasu sultimis, voveraites su marinatu ir pomidorus savose sultyse. Turbut ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Įstiklainiukus šoko: marinuotos morkytės; paprika; pomidorų padažas; mišinys iš prieskoninių žolelių.
Šiemet tikiuosi išbandyti dar kelias rūšis pomidorų padažo ir paprikas pomidorų padaže (labai skanu buvo ragaut pas kaimynus).
Dar marinuotas morkytes su česnaku.
Dar kopūstų- paprikų- morkų- svogūnų salotas.
Atsakyti
Aš konservuoju:
Agurkai
Cukinijų mišrainė
marinuoti burokėliai
burokėlių mišrainė su paprika
marinuoti grybai
obuolių sultys
krapai džiovinti ir sūdyti
rūgštynės sriubai
agurkų salotos įvairios
Paprika pomidorų sultyse
paprikos salotos
marinuotos šparaginės pupelės

uogos visos šaldomos
morkos šaldomos
batviniai sriubai šaldomi

Šiemet:
rūgštynės
krapai sūdyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kriskol: 29 birželio 2013 - 14:47
pernai konservavau: braškių uogienę, vyšnių su/be kauliukų, obuolių uogienę, uodųjų serbentų uogienę, šparagines pupeles, svogūniukus, agurkus keliais receptais, agurkų mišrainę, obuolių sultis, paprikų su cukinijom mišrainę, burokėlius su obuolių sultimis.
labiausia patiko/greičiausia suvalgėm: agurkai pagal uspaskichą, paprikų su cukinijom mišrainę ir marinuotus svogūnus.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 07 10, 10:18)

labiausia patiko/greičiausia suvalgėm: agurkai pagal uspaskichą, paprikų su cukinijom mišrainę ir marinuotus svogūnus.

Gal galima receptukus? bigsmile.gif
Atsakyti
Sakykite, o is kur gaunate svogunelius marinavimui? Marinuojate tuos visai mazulycius, perlinius?
Atsakyti
QUOTE(lince23 @ 2013 07 10, 10:56)
Gal galima receptukus? bigsmile.gif

receptų tiksliai nebepamenu, neužsirašiau. internete tikrai yra.
Atsakyti
Na aš bandysiu susirašyt, ką darysiu šį sezoną.

1) Romuniška užkandėlė (dviguba, o gal keturguba norma)
2) vyšnios su šokoladu ir brendžiu
3) keptos marinuotos paprikos
4) su medumi marinuoti čili pipirai (dviguba norma)
5) aviečių džemas su čili
6) agurkai konservuoti
7) cinamoninė obuolienė
8) mėlynių, juodųjų serbentų uogienė
9) galbūt agurkinės sriubos paruoštukas

turbūt tiek, jei dar ko nesugalvosiu... blush2.gif
Atsakyti
[quote=vyšnaitė_iš_vazono,2013 07 14, 13:38]

2) vyšnios su šokoladu ir brendžiu

o kur galima rasti receptuka?
Atsakyti
Sveikos, nezinau kurioje temoje uzduoti si klausima, bet gal kazkiek i tema tai ir paklausiu.
Ruosiames statyti nama, projektavimo stadijoje dabar ir iskilo man klausimas, kur jus name laikote konservuotas darzoves, vaisius..., nes rusio ir garazo pas mus nebus. Gal galetumete pasidalinti patirtimi, nes prisiruosti ziemai megstu visko daug, o kur reiks laikyti nenumanau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lince23 @ 2013 08 01, 13:53)
Ruosiames statyti nama, projektavimo stadijoje dabar ir iskilo man klausimas, kur jus name laikote konservuotas darzoves, vaisius..., nes rusio ir garazo pas mus nebus.

tada belieka saldytuvas arba lauke kasti rusi bigsmile.gif
nekritikuoju, bet... nesugalvociau statyti namo be rusio ir garazo blink.gif Pas mus netgi dvigubas garazas, o tiksliau, tai vos ne trigubas. Ir rusys praktiskai per visa nama. Ir tikrai neatrodo per daug. Juk bent jau rusiui daugiau zemes tureti nereikia......
Atsakyti