Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(bytte @ 2013 08 29, 10:29)
kažin kaip elgtis... tikėjausi ištemps dukra su bateliais iki atšals oras, bet... visai išaugo juos, nebebaeina, sako labai spaudžia... tai kažin kokius batus pirkt, ar iškart rudeninius, ar dar kokius tokius batelius pusrudeniui? Rudeninius visus aulinukus čiupinėja, abejoju ar gausim, o tai su 156 ūgiu ir 39 numerio batais... auliniuose kaip žvejybiniuose bus... bet kiek ilgesnius vis vien tikriausiai rinksis.

pirkčiau batelius ax.gif žiemą visvien bus - ir koncertai, ir šventės ax.gif

o šiaip irgi aktualu - 36 dydis nebelabai vaikiškas, blauzdos kaip degtukai, o batų ilgų nori, nes realia - labai kūdas vaikas labai šąla, sako - su ilgais šilčiau laugh.gif . ir nors mokykla praktiškai kieme.... bet važinės į muzikos mokyklą - reiks - ilgaaulių šiltų neįmanomai siaurų batų.

Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2013 08 29, 12:49)
Bytte, ar dukros koja iki pavasario dar paaugs? Maniškis nešioja batus po 2 sezonus, ypač tuos, kur rudeniniai/pavasariniai (su žieminiais ne visada taip gaunasi, o vasarinius damušinėjam grupėje vietoj tapkių) 4u.gif

sulyg ūgiu spėju, jog paauglė.... greičiausiai augs.
Maniškei vasaros pradžioje pirktos basutės (truputį per didelės) dabar praktiškai jau ant ribos. Bateliai ir batai - kitą sezoną peršoka dydį. praeitų metų bateliai - dydis 33, šių metų -35. Batai buvo 34, šiemet turbūt 36. Bet kai pagalvoju apie ketvirtokės lapcę 37 dydžio tai darosi silpna. manoji tokia, kokia jos bus kitamet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 29 rugpjūčio 2013 - 13:02
QUOTE(Karusia @ 2013 08 29, 10:59)
...
Maniškei vasaros pradžioje pirktos basutės (truputį per didelės) dabar praktiškai jau ant ribos.  Bateliai ir batai - kitą sezoną peršoka dydį.  praeitų metų bateliai - dydis 33, šių metų -35. Batai buvo 34, šiemet turbūt 36. Bet kai pagalvoju apie ketvirtokės lapcę 37 dydžio tai darosi silpna. manoji tokia, kokia jos bus kitamet.

mano šiemet ketvirtokė, koja 34-35, bet plati. Tai aš laukiu, kada bus 36-37, gal lengviau batelių, basučių platesnei kojai rasiu, nes dabar verysad.gif Mano pačios 37-38, bet siaura.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 08 29, 12:49)
Bytte, ar dukros koja iki pavasario dar paaugs? Maniškis nešioja batus po 2 sezonus, ypač tuos, kur rudeniniai/pavasariniai (su žieminiais ne visada taip gaunasi, o vasarinius damušinėjam grupėje vietoj tapkių) 4u.gif

Seniau būdavo visaip... praėjusią žiemą jau antrą sezoną nešiojo batus neišaugus, bet vat kad taip per vasara... ir net ne vasaros pradžioje pirktus batelius ir basutes taip išaugtų, kad net spaudžia nėra buvę.
Šiaip priaugo mano batų dydį, tai tikiuosi kad gal nebeauks... ir nenoriu didokų pirkt g.gif kiek žinau pirmiausia užauga pėdos, plaštakos ir nosis į ilgį biggrin.gif ... tai gal sakau ... visgi 13 metų... man nuo 14-likos koja kiek pamenu nebeaugo, bent į ilgį tikrai g.gif
Pas mane sūnus... pabaigė antrą klasę su 33, o jau į trečią eis su 36-ta doh.gif čia gal saulė šiemet aktyvi.

Nebus pas dukra nei koncertų, nei švenčių, bent jau praėjusiais metais nebuvo. Na gal diskoteka nebent unsure.gif tik mokykloje šilta, mano pastebėjimais sušyla ten kojos, o paskui su drėgnom kol iki namų parpėdina - kaip ledai. Nors mokykla ištikrųju kieme, 3 min. kelio. Kadangi visi turi savo spinteles, jau ėmė batelius mokykloje persiaut, bent kol liūtys, bet uždraudė kažkodėl sanepideminė ar kaip ten kokia įstaiga kur tvarką ir švarą tikrina. O taip gerai būt buvę.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 08 29, 12:59)
Bet kai pagalvoju apie ketvirtokės lapcę 37 dydžio tai darosi silpna. manoji tokia, kokia jos bus kitamet.

Kažkaip įdomiai... kiek pastebėjau, bent iš mano pažįstamų... ūgiu mamas taip cik cik priauga, o va batus didesnius kažkodėl nešioja g.gif . Mūsų kartoj kažkaip visos ūgiu mamas praaugdavo. Tskant šios kartos akceleracija pėdų lygmeny.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2013 08 29, 11:29)
kažin kaip elgtis... tikėjausi ištemps dukra su bateliais iki atšals oras, bet... visai išaugo juos, nebebaeina, sako labai spaudžia... tai kažin kokius batus pirkt, ar iškart rudeninius, ar dar kokius tokius batelius pusrudeniui?

Beja mačiau ne puošnų Shanos kelnių varianta, sakyčiau labai geras variantas, jaučiu toks daugeliui figūrų tinkantis, tuo pačiu moteriškas, bet gan laisvos užtikrintos kaip sako šiuolaikinės moters fasonas (nu kai apibūdina kolekcijas, kai sako galvojau kurdamas apie moters moteriškumą, bei jos vietą šiuolaikiškame greitai bėgančiame gyvenime biggrin.gif )

Kelmas žino. Aš pati neturiu balerinkių iš viso. Ir iš basučių šoku tiesiai į tokius rudeninius aulinukus biggrin.gif Šiuo metu einu sau basutėm, su basutėm vaikštau iki 13 laipsnių, kaip šiandien ryte ir buvo biggrin.gif

Ir pasakyčiau, kad nei šis, nei tas, reikia nusipirkti balerinkes, bet vis arba pinigų neturiu, arba nerandu. O kad taip jas rasčiau ir turėčiau pinigų - taip man nebūna lotuliukas.gif Labai pigių, iš tų ten iš serijos už 50 Lt, nenoriu schmoll.gif

Kaip ten sako, turiu norą nusipirkti mersedesą, bet neturiu galimybių, turiu galimybes nusipirkti ožką, bet neturiu noro lotuliukas.gif
Bet jaučiuosi tai kaip durnius su durelėm lotuliukas.gif

Kur matei tokio stiliaus kelnes? Aš nors pamatyti norėčiau biggrin.gif

QUOTE(bytte @ 2013 08 29, 13:19)
Kažin iki kokio amžiaus maždaug koja auga  g.gif , nes būtų man nuostolis nupirkt batukus ir jai iki pavasario išaugtų  g.gif

Man asmeniškai stojo 13os metų. Mano vyresnėliui bernui - irgi, ir labai gerai, ibo jo koja - 50ta lotuliukas.gif kai 13os metų bernui reikėjo pirkti 15 amerikoniškus batus, maniau, gausiu priepuolį, nes labai buvo baisu, kas bus paskui lotuliukas.gif
O paskui nebuvo nieko, tuos batus ne išaugo, o sudrožė...
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 08 29, 13:59)
Bet kai pagalvoju apie ketvirtokės lapcę 37 dydžio tai darosi silpna. manoji tokia, kokia jos bus kitamet.

A tu pasiutai biggrin.gif Ketvirtokė - 10-11 metų. Ko čia silpnintis? biggrin.gif Nu tai dar džiaukis, jei 40tą pasieks lotuliukas.gif Dabar mergos 42 nešioja, nepastebėjai, kad 42 jau tampa normalus dydis? Mano 40-41 per išpardavimus nebėr - pirmus išneša blink.gif

Mano mažas irgi bus ketvirtokas (o taviškė nebuvo metais jaunesnė?). Šiuo metu jis nešioja dvejus mano kedus, kuriuos nusipirkau per didelius biggrin.gif Man gerus converse grąžino į tėvynę - kojos nebeįkiša, tai pas jį kokia 42 biggrin.gif
Tiesa, tai reiškia, kad aš nebeturiu kedų, ibo žiūriu, jau antrą kartą trečiokas man sudrožia gerus kedus - pirmą kartą sudrožė vyresnėlis, o kai jis išaugo, jie vartoti jau nebetiko lotuliukas.gif Dabar pakaupiau geresnių, tai priaugo mažas lotuliukas.gif patogu važiuot į kelionę - kraunuosi dvejus kedus, ir mažas abu gali nešioti, ir aš biggrin.gif Kita vertus, jie abeji jau galus atiduoda lotuliukas.gif

Bus proga kedus nusipirkt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2013 08 29, 14:36)
Kur matei tokio stiliaus kelnes? Aš nors pamatyti norėčiau biggrin.gif
Man asmeniškai stojo 13os metų. Mano vyresnėliui bernui - irgi, ir labai gerai, ibo jo koja - 50ta lotuliukas.gif kai 13os metų bernui reikėjo pirkti 15 amerikoniškus batus, maniau, gausiu priepuolį, nes labai buvo baisu, kas bus paskui lotuliukas.gif
O paskui nebuvo nieko, tuos batus ne išaugo, o sudrožė...

Ėjo mieste moteris tiesiog... nu ir nužiūrėjau kaip krenta, kaip iš tolo atrodo, koks įspūdis bendras, reik gi nuciokint moteriškes įdomiai atrodančias blush2.gif

Duok die kad ir mano panai taip, ne dėl pėdos didumo, bet šiaip dėl ekonomijos... kad nebeišaugtų, o sudrožtų biggrin.gif aš vėlai išstypau, vėlai subrendau... bijau kad su dukra nebūt panašiai, nes iš vaizdo tai atsilieka nuo bendraamžių. tada iki 42-tros temtu liosiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 08 29, 13:59)

atlaiskit už įsikišimą, bet mano ta, kuri pirmadienį eis į pirmą klasę, dabar nešioja 34-35 dydį. tai bijau, kad ketvirtoj klasėj nenešiotų kokios 41 doh.gif , na ir ūgis jos 140 cm.

Atsakyti
Mergos, atstojam alpti dėl tų vaikų. Mano va ūgis 180, koja - 41. Gatvėj aš, dovanokitės, jaučiuosi visiškai normali - tikrai ne Eifelio bokštas, nes toks ūgis šiais laikais jokia ne retenybė, o koja ir aplamai visiškai standartinė.
Reikalas tas, kad aš gana greit augau, ir 13os metų buvai tokio ūgio ir kojos dydžio, kaip dabar. Na, gal kokį 1 cm paaugau. Teip vat.

Ir nėra man iš to jokios problemos, išskyrus baisiausius vaikystės prisiminimus, kai visos bobos alpdavo - oi, kokia aukšta mergaitė, kokia vargšė, kaip jai reiks rasti vyrą! Dabar čia atrodo nusipezėjimas nerealus, nes nafiga tas vyras iš viso ir dar būtinai didelis, o Kauno rajone anais laikais toks buvo mentalitetas - ir vargu ar tai pasikeitė... Nu ***, kaip dabar atsimenu, ateinu į paštą atviruko pirkti, pašte trys bobos, visos žiūri į mane ir rypuoja, oi oi, kokia vargšė, koks baisus ūgis, ogi dar augs, ir kas tada bus!
Lubas *** pramušiu dry.gif
Žinokit, kompleksavau aš nuo tokių rypavimų iki kokių 20ties metų dry.gif
Paskui pofigu, įstojau į universitetą, kartu nuėjau į manekenių mokyklą (žinau, kad vėlai, bet tai buvo pati pirma atsidarius), paskui į teatrą, kur 10 metų vaidenausi, ir visus kompleksus išsivaikiau tongue.gif
O kadrų turėjau tiek, kad vienas, nesėkmingai mėginęs prisikambint, niūriai pareiškė - iki tavęs eilė kaip prie mauzoliejaus biggrin.gif Būčiau turėjus smegenų, būtų iš manęs išėjus gera barakuda, bet šito neturėjau ir dabar neturiu, o gaila biggrin.gif

Žo, išvada tokia - mergos, jūsų vaikai normalūs. Vaikai auga visada, ir kojos jų auga, ir paauglystės pradžia yra tas momentas, kai auga neproporcingai, ir taip yra, ir nesukit jūs galvos. Ir nevarykit komplekso, nei tie jūsų vaikai kokių ypatingų formatų, nei ką, pilna tokių. O jei ta koja bus didesnė - tai pilna Amerikė kokio nori dydžio batų, aš ten vyresnėliui perku ir vargo nematau. Turi jis su savo 50ta koja ir konversus, ir kroksus, ir lowa kelioninius, ir kedų ne vienus ne dvejus, ir vargo nemato. Ir kadangi vis tik jie paprastai brangesni - tai ilgiau nešioja, materialiai išeina tas pats ant to pačio...

Taip pat pridursiu, kad Paris Hilton koja gal 43, ir niekas jai netrukdo ten būti gviazda tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 30 rugpjūčio 2013 - 08:14
QUOTE(Noa @ 2013 08 29, 14:36)
Mano mažas irgi bus ketvirtokas (o taviškė nebuvo metais jaunesnė?). Šiuo metu jis nešioja dvejus mano kedus, kuriuos nusipirkau per didelius biggrin.gif Man gerus converse grąžino į tėvynę - kojos nebeįkiša, tai pas jį kokia 42 biggrin.gif
Tiesa, tai reiškia, kad aš nebeturiu kedų, ibo žiūriu, jau antrą kartą trečiokas man sudrožia gerus kedus - pirmą kartą sudrožė vyresnėlis, o kai jis išaugo, jie vartoti jau nebetiko lotuliukas.gif Dabar pakaupiau geresnių, tai priaugo mažas lotuliukas.gif patogu važiuot į kelionę - kraunuosi dvejus kedus, ir mažas abu gali nešioti, ir aš biggrin.gif Kita vertus, jie abeji jau galus atiduoda lotuliukas.gif

Bus proga kedus nusipirkt lotuliukas.gif

aijk tu švilpt. iki brandaus amžiaus nešiojau 37,5, dabar 38 arba 39- dėl pločio, lietuviai gamina arba veža parduoti tik standartą - vidutinei kojai, nei plačiai, nei labai siaurai, kaip mano vaiko - su žiburiu nerasi.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 08 30, 10:36)
aijk tu švilpt. iki brandaus amžiaus nešiojau 37,5, dabar 38 arba 39- dėl pločio, lietuviai gamina arba veža parduoti tik standartą - vidutinei kojai, nei plačiai, nei labai siaurai, kaip mano vaiko - su žiburiu nerasi.

Siūlau įvaldyt internetinius pirkimus... Labai praktiška. Pvz. koks clarks turi įvairoų pločių...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2013 08 30, 09:38)
Siūlau įvaldyt internetinius pirkimus... Labai praktiška. Pvz. koks clarks turi įvairoų pločių...

kai ką perku, nu bet batus, manau, reikia matuoti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2013 08 30, 08:12)
biggrin.gif Būčiau turėjus smegenų, būtų iš manęs išėjus gera barakuda, bet šito neturėjau ir dabar neturiu, o gaila biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
niekada nevelu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2013 08 29, 14:07)
mano šiemet ketvirtokė, koja 34-35, bet plati.

žiūriu daug ketvirtokų pas mus čia biggrin.gif Mano irgi ketvirtokė, nešioja 36, žiemai pirkau 37 dydį g.gif bet per metus dydžio neperšoka, vienu didesnį reikia pirkt g.gif Bet toks dydis vaikui tikrai problematiškas, nes vaikiškų tokių jau retai kada būna, o suaugusiųjų dizainas nepatinka schmoll.gif tai maniškė dažniausiai su įvairiais kedas, sportbačiais vaikšto 4u.gif
Atsakyti