QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 01, 18:43)
Kissable_lips, nuostabi idėja, ir būtų labai puiku ją įgyvendinti. Tikiu kad daug kas susidomėtų. Tačiau esu kiek skeptiška daugumos mūsų gydytojų atžvilgiu. Pasaulyjė yra be galo daug naudingų priemonių ir gydymo būdų atrasta. Bet, rodos, mūsų gydytojai yra tokie stagnatoriai, kad tuos gerus dalykus laiko daugių daugiausiai tik kaip pagalbine gydymo priemone, arba "pasakomis iš bobučių patirties", ir vis tiek griežtai laikosi vaistų kimšimo ''medicinos'' principų. Aišku, aš kalbu tik iš savo patirties. Kai žinau, kad daugelyje šalių kuriasi specializuotos gydymo įstaigos, jų gydymo rodikliai 50proc. viršija įprastos medicinos rodiklius, o-bet-tačiau-deja - pas mus yra tik vienetai gydytojų bandančių tas paprastas naujoves diegti Lietuvoje. Ir kiek žinau, patiria čia be galo didelį neigiammą spaudimą iš savo kolegų.
p.s. ... atsiprašau, deja nepavyko pozityvaus posto sukurti....
Na matot pastaruoju metu teko pasiklausyt gydytojų, kurie aktyviai dalyvauja mokslinėje veikloje ir domisi naujovėmis bei stengiasi jas įdiegti savo darbe. O jei ir neįdiegia, bet bent jau žino, o žinojimas vienaip ar kitaip veda prie darymo
Bet net ir patys Lietuvos mokslininkai sutinka, kad jų rinka - ne Lietuva, nes ji tiesiog pernelyg maža, ir orientuojamasi į užsienio rinkas. Bet vienaip ar kitaip, dalis žmonių sužino tą info, kuri yra skirta daliai žmonių, šiuo atveju medikams, ir jie perduoda informaciją kitiems žmonėms, taip žinojimo ratas plečiasi. Manau, panašaus tipo darbas būtų suprastas tik tuomet, kai būtų pateikiama konkrečių įrodymų, kuo daugiau įrodymų tuo daugiau gydytojų tai pritaikytų praktikoje, tuo labiau viskas priartėtų prie paprastų žmonių, su visais įrodymais, nes kol kas Amerikos mokslininkų įrodymai paprastų lietuvaičių nelabai įtikina
QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 01, 19:31)
Kissable_lips - sauni ideja, tikekimes pavyks ygyvendint
Jei apie tai isgirs daugiau zmoniu, isbandys, tai jau didelis pasiekimas irgi bus. Tradiciniai daktarai darys tai, uz ka mokama dideli pinigai, jie patys dudeles negroja, jie tik soka
Patinka man tokie dalykai, gaila pati su medicina neturiu nieko bendro, ir man tai toks tamsus miskas
Aš nors ne mediciną, o farmaciją studijuoju, bet mano ateities vizija tokia nemaža - norėčiau sveikatingumo ir mitybos centrą kokį turėt, kuriam būtų apjungta visa, ką mėgstu - nedidelis sporto klubas, mitybos konsultacijos kabinetas su kraujo tyrimais, ir maža gamybinė vaistinė, kur būtų prekiaujama natūraliais preparatais, gaminamais vietoje
Planai dideli, bet svajonė turi virsti tikslu, ir viskas ateis
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 01, 20:15)
kai nerealiai šauniai! Pati suprantu su medicina susijusi? cool jei taip ir paleo domiesi!
dar dėl mergaitės.. jai pirmo tipo diabetas, o ta kažkiek kitaip nei kad su diabetu nr.2.... aišku kažką padaryti, pagelbėti, palengvinti tikrai galima, bent kad mažiau insulino išskirtų ta implantuota pompa.. kažkodėl tikiu, jog tai įmanoma būtų....
Vat būtent, manau kad būtų įmanoma jai pagelbėt pakoregavus mitybą, išgydyti nebūtinai. Bet vistiek tėvam lengviau būtų gyvent, o mergaitei paaugus paaiškint, kad jeigu maitinsis taip, kaip reikia, visą gyvenimą galės laimingai nugyvent, gal net ir galutinai iš vaistų išlipt, tai kodėl gi nesurizikavus, manau reikės pasiklaust apie šitą atvejį ir pabendraut su mergaitės tėvais
82-->75,0-->70