Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 02, 15:40)
Siandien gavau komplimenta, kad ... kaklas laibesnis atrodo thumbup.gif

pasimatuok ir užsirašyk kiek cm, taip galėsi užfiksuoti pokyčius.
Plius sita mityba tikrai yra antistresine - nerandu del ko nervuotis biggrin.gif

Ne pirmąsyk tai girdžiu: viena žaliavalgių vegetarų pora, pradėjusi maitintis Paleo, po metų pasakė, kad mitybos pakeitimas išsaugojo jų santuoką, dingo agresyvumas, pyktis, jų vietoj ramybė stojo. Pas mus panašiai: vyras buvo labai greitas dėl niekų bambėti, tai smarkiai ramesnis tapo. Praktiškai nebėr pasibarimų. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 01, 18:43)
Kissable_lips, nuostabi idėja, ir būtų labai puiku ją įgyvendinti. Tikiu kad daug kas susidomėtų. Tačiau esu kiek skeptiška daugumos mūsų gydytojų atžvilgiu. Pasaulyjė yra be galo daug naudingų priemonių ir gydymo būdų atrasta. Bet, rodos, mūsų gydytojai yra tokie stagnatoriai, kad tuos gerus dalykus laiko daugių daugiausiai tik kaip pagalbine gydymo priemone, arba "pasakomis iš bobučių patirties", ir vis tiek griežtai laikosi vaistų kimšimo ''medicinos'' principų. Aišku, aš kalbu tik iš savo patirties. Kai žinau, kad daugelyje šalių kuriasi specializuotos gydymo įstaigos, jų gydymo rodikliai 50proc. viršija įprastos medicinos rodiklius, o-bet-tačiau-deja - pas mus yra tik vienetai gydytojų bandančių tas paprastas naujoves diegti Lietuvoje. Ir kiek žinau, patiria čia be galo didelį neigiammą spaudimą iš savo kolegų.

p.s. ... atsiprašau, deja nepavyko pozityvaus posto sukurti....  ax.gif

Na matot pastaruoju metu teko pasiklausyt gydytojų, kurie aktyviai dalyvauja mokslinėje veikloje ir domisi naujovėmis bei stengiasi jas įdiegti savo darbe. O jei ir neįdiegia, bet bent jau žino, o žinojimas vienaip ar kitaip veda prie darymo smile.gif Bet net ir patys Lietuvos mokslininkai sutinka, kad jų rinka - ne Lietuva, nes ji tiesiog pernelyg maža, ir orientuojamasi į užsienio rinkas. Bet vienaip ar kitaip, dalis žmonių sužino tą info, kuri yra skirta daliai žmonių, šiuo atveju medikams, ir jie perduoda informaciją kitiems žmonėms, taip žinojimo ratas plečiasi. Manau, panašaus tipo darbas būtų suprastas tik tuomet, kai būtų pateikiama konkrečių įrodymų, kuo daugiau įrodymų tuo daugiau gydytojų tai pritaikytų praktikoje, tuo labiau viskas priartėtų prie paprastų žmonių, su visais įrodymais, nes kol kas Amerikos mokslininkų įrodymai paprastų lietuvaičių nelabai įtikina biggrin.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 01, 19:31)
Kissable_lips - sauni ideja, tikekimes pavyks ygyvendint thumbup.gif Jei apie tai isgirs daugiau zmoniu, isbandys, tai jau didelis pasiekimas irgi bus. Tradiciniai daktarai darys tai, uz ka mokama dideli pinigai, jie patys dudeles negroja, jie tik soka unsure.gif Patinka man tokie dalykai, gaila pati su medicina neturiu nieko bendro, ir man tai toks tamsus miskas 4u.gif

Aš nors ne mediciną, o farmaciją studijuoju, bet mano ateities vizija tokia nemaža - norėčiau sveikatingumo ir mitybos centrą kokį turėt, kuriam būtų apjungta visa, ką mėgstu - nedidelis sporto klubas, mitybos konsultacijos kabinetas su kraujo tyrimais, ir maža gamybinė vaistinė, kur būtų prekiaujama natūraliais preparatais, gaminamais vietoje ax.gif Planai dideli, bet svajonė turi virsti tikslu, ir viskas ateis thumbup.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 01, 20:15)
kai nerealiai šauniai! Pati suprantu su medicina susijusi? cool jei taip ir paleo domiesi!

dar dėl mergaitės.. jai pirmo tipo diabetas, o ta kažkiek kitaip nei kad su diabetu nr.2.... aišku kažką padaryti, pagelbėti, palengvinti tikrai galima, bent kad mažiau insulino išskirtų ta implantuota pompa.. kažkodėl tikiu, jog tai įmanoma būtų....

Vat būtent, manau kad būtų įmanoma jai pagelbėt pakoregavus mitybą, išgydyti nebūtinai. Bet vistiek tėvam lengviau būtų gyvent, o mergaitei paaugus paaiškint, kad jeigu maitinsis taip, kaip reikia, visą gyvenimą galės laimingai nugyvent, gal net ir galutinai iš vaistų išlipt, tai kodėl gi nesurizikavus, manau reikės pasiklaust apie šitą atvejį ir pabendraut su mergaitės tėvais smile.gif
Atsakyti
B
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 02, 11:59)
veikos, taip smagiai pliurpiat, net nėr kada įsiterpt.
Pas mane prasidėjo stirnienos sezonas(mano Taiklioji ranka lotuliukas.gif  parūpino 1/4 stirnos), bet, kadangi ji liesa, tenka prisikąsti vakar porą valandžiukių rūkykloj pakabėjusiais lašinukais. Visa tai pilvan lenda su kiaulpienių, krapų ir svogūnlaiškių+ grietinė, salotų palyda.
taip, ryte mums reikia daugiau riebalinio maisto, iš riebalų lėtai gaminsis energija ir nesijausi alkana. Žinau vyruką, kuris iš ryto  tik puslitrį grietinės susiverčia  ir viskas.

Pumpica, be riešutų ir vaisių tau nieko nenutiks, tačiau  subproduktų reikia, jie kur kas turtingesni nei mėsa. Kaip nors užsimerkusi nugurk bent 100 gr kepenų /savaitėj.

Dar vienas netikėtas malonus atradimas: po uodo įkandimo neniežti ir neiškyla niežtintis gumbas. Na pats įkandimas vis vien jaučiamas, bet juk baisumas būdavo tas kasymasis. Kiek žinau -nesvarbu alergenas, svarbu mūsų organizmo reakcija (tas niežėjimas ir iškilimas)į jį. Ar čia tiek organizmas susitvarkė, kad nebereaguoja į uodo "nuodus" ? Nežinau ar čia taip man vienai, Silveri, kaip tau?

Manes arba nekandzioja, arba taip pat neniezti ir netinsta. Nors zmona ir vaikai ziauriai sukandzioti ir jiems niezti. Siandien net zmona is vaistines parsiveze kazkokiu tepalu. O sunui net tavegilio ketvirti sutryne ir dave, nes nuo poros ikandimu I smakra pradejo labai tinti. Tad pusiau paleo manau neveikia ir niekad neveiks. Gal ir geriau nei visa laika miltus ryt, bet norint idealiai ir sveikai jaustis reikia buti bent 90-99% paleo
Atsakyti
Sveiki, ohoho priraset, smagu paskaitineti wink.gif
As baigiu nuproteti nuo savatgaliu. Aciu dievui, kita savaitgali paskutines vestuves. Man jau bloga, issoku is miego ritmo, vargina mityba, nors ir mesos stengiuos pasirankioti nuo stalo, bet ne tas pats. Paskui per savaite tenka rebilitacija daryti. Uodu suesta nuo galvos iki koju, galva kaip vatos prikimsta. Reikes persitikrinti akis, pasikeisti lesius, nes rega plaukioja. Jau sakau teks sviesta i balius veziotis, daugiau niekas neskanu, nekenciu tu masinio edimo akciju, o raginimai siutina iki gyvo kaulo. Zmogau, ziurek i savo lovi, uch, negaliu... O paskui stebisi, kokia as isgrazejus, kokia atsigavus, bet vistiek, o tai kaip tu cia negeri, kodel su vandens stikline sedi... Eina visi ....
Nepykit, bet pavargau nuo tokiu dalyku. Rytoj pradesiu ryta nuo sviesto, nebus kada pusryciauti, reikia miega kompensuoti. Parsiveziau 40 kaimisku kiausu, ozkienos kumpi, dar gabaliuka riebaus naminio surio, pabandysiu kokia bus organizmo reakcija. Ir dar laukine lydeka is uosvio nuciupau. Labai skanu iskepta apipilti ghee, lengviau slysta biggrin.gif
Atsakyti
grįžau iš dienos miškuose ir paežerėse. kaip tik važiuodama atgal turėjau mintį čia įlyst apie uodus pasisakyt bigsmile.gif šiaip, aš visą laiką buvau uodų surinkėja, t.y. kiti sėdėdavo ramūs, o aš - visa sukandžiota. šiandien pabuvo atvirkščiai bigsmile.gif ne visai be įkandimų išsisukau, bet tikrai ne tiek smarkiai, nes po tokios dienos būčiau buvus vienas ištisas niežtintis guzas.
uodams patinka saldus kraujas šiaip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 06 02, 20:27)
o tai kaip tu cia negeri, kodel su vandens stikline sedi... Eina visi ....

mes per tokius durniškus balius, kur neina žmonėms paaiškinti, tai pilstomės vandenį į taureles, kad atsiknistų biggrin.gif tam tikros konspiracijos, aišku, reikia, bet tai dar pasmagina tą buvimą baliuj, pažvengiam besipilstydami paslapčiom biggrin.gif
Atsakyti
Paslapciom neiseina, greitai uzseka, nemegstu kaip tokiu zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 06 02, 18:36)
Paslapciom neiseina, greitai uzseka, nemegstu kaip tokiu zmoniu.

o beveik visi tokie juk ir yra... ir baliai visi tokie ir yra... retai, kur per prievartą nekiš, net ir negeriančiam.. ''nu šiį kartą, nu kaip taiii??? tu manęs negerbii??? nu taigi tokia proga'' biggrin.gif kai kosmopolitiškų pažiūrų žmonių apsupty esi, tokių kvailysčių nesulauksi, o tik pagarbos, kad turi nuomonę, principus ir apskritai gal, kad negeri
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 02, 20:40)
o beveik visi tokie juk ir yra... ir baliai visi tokie ir yra... retai, kur per prievartą nekiš, net ir negeriančiam.. ''nu šiį kartą, nu kaip taiii??? tu manęs negerbii??? nu taigi tokia proga'' biggrin.gif  kai kosmopolitiškų pažiūrų žmonių apsupty esi, tokių kvailysčių nesulauksi, o tik pagarbos, kad turi nuomonę, principus ir apskritai gal, kad negeri

man kažkaip toki baliai tik keli per gyvenimą buvo g.gif dažniausiai normaliam kontingente tenka suktis, taip išeina. bet čia gal todėl, kad neturim plačios giminės, o siauroj tai visi prie pričiūdų pratę smile.gif
matau, kad yrt ryte bus man liūdesys, vyras suvalgė visus mano lašiakus, katrie buvo suplanuoti pusryčiams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 06 02, 18:44)
man kažkaip toki baliai tik keli per gyvenimą buvo  g.gif  dažniausiai normaliam kontingente tenka suktis, taip išeina. bet čia gal todėl, kad neturim plačios giminės, o siauroj tai visi prie pričiūdų pratę  smile.gif
matau, kad yrt ryte bus man liūdesys, vyras suvalgė visus mano lašiakus, katrie buvo suplanuoti pusryčiams  biggrin.gif

aš apie balius ir labiau teoriškai galiu tik šnekėt. retai jie būna, čia UK iš vis nebūna, o jei sugėrimas koks būdavo, tiesiog aš kompaniją tik palaikydavau buvimu... vyno taurę ir galiu palaikyti kad ir visą vakarą.. aišku guršteli, bet tiek man ir tereik.. skanu tai skanu kad ir tas vynas... bet totali nebūtinybė...
Atsakyti
man dar patinka, kai žmonės pradeda klausinėti, ar užsikodavom biggrin.gif
Atsakyti
Tai va, kad cia tu baliu pasipyle, penki savaitgaliai is eiles. Man su jaunimu lengviau, ten nieks nekisa. Bet jau tie seniai, atsiprasau, senjorai, tai bek ir rek. Arba nescia arba pasikelus. Nesuprantu tokiu dalyku...
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 06 02, 18:51)
man dar patinka, kai žmonės pradeda klausinėti, ar užsikodavom  biggrin.gif

sorry chebra, kepenys jau nebelaiko biggrin.gif

Why high-fat-diet-healthy-safe; 7 klausimai ir atsikirtimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 02 birželio 2013 - 20:00