Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 02, 09:47)
Sveikos egzorcistės biggrin.gif sekatantės biggrin.gif
Kalastaha, rimtų rimčiausiai smile.gif ghee ar [paprastas sviestas, ar kava alia bulletproof (kokoso sviestas, sviestas ir išplakama). Paleo pasauly populiarūs tokie pusryčiai, nes daug kas praktikuoja alia Intermitent fastingą, arba jį daro tiesiog su sviestu vietoj pusryčių (na esmė, ne anglys jei apie IF  kalbant).

Tai baltymų pusryčiams nereikia? Nu šakės, kaip faina. Čia apie darbadienius.
O jei apie savaitgalius, tai šiandien jau pastovėjau prie puodų. Pasidariau Šv. Ghee, ir jame pakepiau kiaušinių: user posted image
Dar salotų iš kopūsto, obuolių, agurko su aplesinų sultimis(su MB nusprendėm, kad mums salotos be aliejaus skaniau). Brangusis kaifuoja nuo paleo. Bet sutikau, kad gali su duona valgyti, kad seniau pirktos išmesti nereikėtų. heart.gif
Pietums tai višta suplanuota. Mirksta kol kas kardamono, grietinės, druskos ir apelsinų sulčių "vonioje". Gal ne visai paleo - tipo daug ingredientų, ir juose per naktį laikyta? Bet Sekmadienis... wub.gif

Papildyta:
Tiesa, jau antrą kartą sviestą lydau didelėje storoje keptuvėje, gal teflononė ji gal špižinė neižnau, bet sunki tokia. Ir man joje daug labiau patinka sveisto valymo procesas. Nes lyg ir greičiau išgaruoja viskas ko nereikia - tikriausiai dėl to kad paviršiaus plotas didesnis, nei puodo. Be to, visai patinka nuiminėti putas - ir tai daryti lengviau nei puode. Ir dar, keista, bet kažkaip lyg daugiau man to sviesto lieka nei puode verdant. Nu dėl paskutinio not sure.
Atsakyti
šiap esu už balansą šiaip ir kad su kiekvienu valgymu gauti ir baltymų ir riebalų ir angliavandenių. Nes jei paleo kursas riebalai, ir tik vien juos valgyt...tai tas pats kas sakyti, o kaip negerai daro tie, kurie tik vaisius (t.y. anglis) valgo ryte...

Bet ilgainiui kai savo organizmas pažįstamas galima eksperimentuoti. Nuo įpročių juk ir priklauso, dienotvarkės. Man pusryčiai tiesiog - tai mano laikas, geriu kavą, valgau, jei tenka skubėt tai man sušikta nuotaika visai dienai, nes sugadinti pusryčiai buvo. o nevalgyt, nedarau taip. kitką praleisiu bet pusryčius visada, kitaip vis tiek galvosiu apie juos. Bet čia įprotis ir man skanu valgyt biggrin.gif
Atsakyti
Man tai atrodo idealu - ryte neskubant leisti laiką sau, kad ir kokie tie pusryčiai - kava, sviestas ar kitas maistas. Bet jergutėliaumano - jau ir taip 7tą keliuosi. Vasarą gal nieko, smagu. Bet žiemą kai tamsu ir minusas, aš jau geriau miegui savo pusryčių laiką skiriu. Na, gal įprasiu ir kitaip čia su jumis susidėjus tongue.gif
Atsakyti
sveikos, taip smagiai pliurpiat, net nėr kada įsiterpt.
Pas mane prasidėjo stirnienos sezonas(mano Taiklioji ranka lotuliukas.gif parūpino 1/4 stirnos), bet, kadangi ji liesa, tenka prisikąsti vakar porą valandžiukių rūkykloj pakabėjusiais lašinukais. Visa tai pilvan lenda su kiaulpienių, krapų ir svogūnlaiškių+ grietinė, salotų palyda.

QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 02, 09:02)
Labas rytas!

Tai jūs merginos ne perkeltine prasme pusryčiams ghee šaukštą suvalgot?
jei taip, tai man atkristų rimta pusryčių problema - nes nei valgyti nei gaminti ryte neturiu pomėgio.  biggrin.gif

taip, ryte mums reikia daugiau riebalinio maisto, iš riebalų lėtai gaminsis energija ir nesijausi alkana. Žinau vyruką, kuris iš ryto tik puslitrį grietinės susiverčia ir viskas.

Pumpica, be riešutų ir vaisių tau nieko nenutiks, tačiau subproduktų reikia, jie kur kas turtingesni nei mėsa. Kaip nors užsimerkusi nugurk bent 100 gr kepenų /savaitėj.

Dar vienas netikėtas malonus atradimas: po uodo įkandimo neniežti ir neiškyla niežtintis gumbas. Na pats įkandimas vis vien jaučiamas, bet juk baisumas būdavo tas kasymasis. Kiek žinau -nesvarbu alergenas, svarbu mūsų organizmo reakcija (tas niežėjimas ir iškilimas)į jį. Ar čia tiek organizmas susitvarkė, kad nebereaguoja į uodo "nuodus" ? Nežinau ar čia taip man vienai, Silveri, kaip tau?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 02, 11:59)
Dar vienas netikėtas malonus atradimas: po uodo įkandimo neniežti ir neiškyla niežtintis gumbas. Na pats įkandimas vis vien jaučiamas, bet juk baisumas būdavo tas kasymasis. Kiek žinau -nesvarbu alergenas, svarbu mūsų organizmo reakcija (tas niežėjimas ir iškilimas)į jį. Ar čia tiek organizmas susitvarkė, kad nebereaguoja į uodo "nuodus" ? Nežinau ar čia taip man vienai, Silveri, kaip tau?

[B]

Zaliavalgiai teigia , kad ju uodai net nekanda lotuliukas.gif

O del ataugusiu dantu lotuliukas.gif .... Tuom ir baisi ideologine mityba, patikesi bet kuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 06 02, 10:40)
[B]

Zaliavalgiai teigia , kad ju uodai net nekanda  lotuliukas.gif

O del ataugusiu dantu  lotuliukas.gif  .... Tuom ir baisi ideologine mityba, patikesi bet kuo biggrin.gif

o taip, apie uodus ir ta skaicius biggrin.gif
Atsakyti
na aš beveik žaliavalgė, tik mėsėdė biggrin.gif Nes dauguma mano valgomo baltymo labai minimaliai kaitinama, arba net raw. Ataugančių dantų ir aš norėčiau , nes tuščių vietų yra.
Atsakyti
Labas rytas visoms 4u.gif Kavyte jau su manim ir sviestukas su kokoso drozlem taip pat. As kazkaip pastebejau, kad man geriausia svoris krenta, kai riebalo didziausia daly suvalgau butent ryte. Kadangi kiausiniu kolkas vengiu, tai vienas greiciausiu "patiekalu" biggrin.gif Is vakaro pakabinai pora saukstu y induka, ymetei kokoso drozliu ir y saldytuva. O po to ir kabini su saukstu, kaip ledus kokius. Galvoju gal su saldytom melynem pabandyt pasidaryt, bet ar galima sviesta su uogom maisyt, neyvyks reakciju kokiu skrandziui? blush2.gif
*Doroteja* - kaip saunu thumbup.gif Smagu, kad vyrui viskas gerai, sirdis dziaugias thumbup.gif
Kur Silver, Elata pradingo? g.gif Kazkaip nieko neparaso unsure.gif
Voresta - reiskites dazniau, pasigendu ir jusu 4u.gif
Sedindriuke - lotuliukas.gif Del dantu tai cia jau stebuklas butu biggrin.gif As skaiciau, kad daug kam kaip tik isbyra nuo per didelio kiekio vaisiu biggrin.gif Dvi skyles turiu, niekas nedygo dar verysad.gif biggrin.gif
jautiena - va tai tau, ilgai stovesi prie puodu biggrin.gif As turiu karbonado smota, pakepsiu su raugintais kopustais ghee wub.gif
Yra zmoniu, kurie labai patrauklus uodams biggrin.gif ty as biggrin.gif Nes esu alergiska ykandimams biggrin.gif Nesvarbu, kiek aplink zmoniu, per 5 min. busiu sukandziota ir sutinus. Paskutiny karta net akim nemaciau pora dienu, nes ykando y antaky ir tiesiog sutino visa akis doh.gif UK patinka tuo, kad cia dar ykandimo neturejus, istrucyti matyt visi nuo uzterstumo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, kur perkate kokybišką kokosų aliejų už padorią kainą?
Atsakyti
Aš- iš čia
http://www.sveikipro...

užsakau ir kitądien jau kieme būna, o kai perku iškart po du litrus (vienas vienam mėnesiui dviem žmonėm) tai pristatymas nemokamas. tik žiūriu kitokia etiketė paskutinio pristatymo, kitoks ir skonis, kažkoks nebe toks skanus ir minkštesnis.
O gal jau atsivalgiau g.gif

Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 02, 13:35)

Yra zmoniu, kurie labai patrauklus uodams biggrin.gif ty as  biggrin.gif Nes esu alergiska ykandimams biggrin.gif Nesvarbu, kiek aplink zmoniu, per 5 min. busiu sukandziota ir sutinus. Paskutiny karta net akim nemaciau pora dienu, nes ykando y antaky ir tiesiog sutino visa akis doh.gif UK patinka tuo, kad cia dar ykandimo neturejus, istrucyti matyt visi nuo uzterstumo biggrin.gif

tai su Paleo, su laiku turėtų dingt ta alergija, kaip dingsta ir visos kitos bėdos.
Dėl reiškimosi -tai prasidėjo daržų ravėjimas, vištukų perėjimas ir priežiūra, nebeišeina ilgai tupėt prie kompo.
Bet visad užbėgsiu bent paskaityt.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 02, 14:41)
tai su Paleo, su laiku turėtų dingt ta alergija, kaip dingsta ir visos kitos bėdos.
Dėl reiškimosi -tai prasidėjo daržų ravėjimas, vištukų perėjimas ir priežiūra, nebeišeina  ilgai tupėt prie kompo.
Bet visad užbėgsiu bent paskaityt.

drinks_cheers.gif Oi kokie smagus darbai, as tai va siuvimu sugalvojau uzsiimt, tai mokausi dabar blush2.gif
Ydomu bus isbandyt, ar veikia smile.gif Siandien gavau komplimenta, kad ... kaklas laibesnis atrodo thumbup.gif Vadinas skydliaukei tikrai tinka sis mano gyvenimo budas wub.gif Laikinai uzmirsiu kraujo tyrimus, vaistus, visa kita brieda, pozityviai ir su maziau streso gyvenu, viskas susitvarkys thumbup.gif Plius sita mityba tikrai yra antistresine - nerandu del ko nervuotis biggrin.gif
Atsakyti
Žodžiu, kamembertai... ir karambos.. pozityvas per kraštus ! Šaunumėlis biggrin.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Mane visą rytą veža daina, o ir priedainio žodžiai tinka chuinia buinia savijautai, daug metų kamavusiai kai kurias, pasakyt biggrin.gif Cia bambino, sorry (nors nesuprantu francūziškai smile.gif)
Papildyta:
QUOTE(aristokrate @ 2013 06 02, 12:08)
Sveikos, kur perkate kokybišką kokosų aliejų  už padorią kainą?

užsipirkau iš čia, kai buvo akcija http://ekopirk.lt/ reik sekt tiesiog akcijas..
Berods sakė, pas juos ofise Vilniaus raj. akcijinė kaina visada (indelis pusė litro 26lt kažkur... ) Bijau garantuot, bet kai pirkau taip sakė, kas man užrodė tą psl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 02 birželio 2013 - 14:56