Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti

QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 10, 21:04)
Elata, man atrodo kad šį postą gerai būtų pirmame puslapyje visada spausdinti, nes labai gražiai ir aiškiai viskas išdėstyta.  4u.gif

parašei mano mintis biggrin.gif tikrai reiktų šitą postą įkelti į temos pradžios pimą psl.nekiltų kvailų klausimų naujai užklystantiems,o ir šiaip jis labai motyvuojantis smile.gif
tuoj turbūt sulauksim klausimų-ar valome dantis,ar prausiamės po lietumi,ar drabužius perkame parduotuvėje ar gal sveikiau pasisiūti patiems ,ar miegame ant grindų,ar tapetai akmenų imitacijos,ne??o kodėl ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 06 10, 21:20)
Dar truputi patrolinsiu  4u.gif

Kame yra reikalas , kad visos "naturalios " dietos ir mitybos igauna tokias formas kaip "kokosinis /kakavinis sokoladas", zaliavalgiski tortai / pyragai. Kokosine duona, riesutu duona . 
Mityba nera vien cronometer pateikiami procentai ir skaiciai. Cia daug psichologijos smile.gif 
Klausimas retorinis ir ne asmeninis smile.gif

Nelabai suprantu, ko jūs siekiate. Jei skaitytumėte mūsų diskusijas, žinotumėte, jog mes visi vienbalsiai sutinkame, kad geriausias yra kuo mažiau apdirbtas maistas. Ne kokoso duonos tris kartus paroje, ne pyragas ar sausainiai po kiekvieno valgio. Mes visą tą žinome ir tik labai labai retai pasilepiname kažkuo primenančiu desertą. Kokoso šokoladas yra kakava ir kokosas. Jei jums mažiau skaudės, galime vadinti ne šokoladu, o tiesiog kokosu su kakava.
Kas sakė, kad mityba yra vien cronometer? Kas ginčijasi, kad mityba dažnai surišta su emocijomis. Jei būtumėte skaičiusi tai, ką skaitome mes (knygas ir straipsnius), žinotumėte, kaip ir kodėl vienas ar kitas maistas sukelia emocinį ir psichologinį prisirišimą. Mes žinom, kad tam tikras maistas (perdirbti angliavandeniai, cukrūs) sukelia malonumo jausmą smegenyse, kas sąlygoja potraukį tos rūšies maistui. Žinom, kad stresuojant, išsiskiria kortizolis, kuris sąlygoja organizmo potraukį prie saldaus, lengvai apdirbamo ir suvirškinamo maisto, kad organizmas galėtų susitelkti prie stresą keliančių užduočių, o ne prie virškinimo, todėl kaskart susinervinę siekiame bandutės ar net banano. Prie maisto yra ir prisirišimas nuo vaikystės, kai mama verkiantį vaiką maitindavo ar jau paaugusiam liepdavo viską suvalgyti, nes kitaip jis "blogas vaikas". Be abejo, kad mityba ne vien skaičiai, ne vien procentai ir kalorijos. Čia esantys žmonės tai žino.
Jei jums nepatinka paleo ar mūsų mityba, okay, bet neikite čia ir savo pasipūtėlišku tonu neužduokite "retorinių klausimų" (ar bent nutuokiate, kas yra retorinis klausimas ir kuo jis skiriasi nuo elementaraus teiginio?).
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 06 10, 21:27)
pritariu. tokia tendencija ir as pastebejau. ypac erzina tos ale "duoneles" kepinejimai.
Papildyta:
kas kas kur kur? mano gimtadienis pries dvi savaites buvo, bet kokoso riebalo dar negavau  g.gif  biggrin.gif

jautiena, nu vaaaaa... gal labai ilgai keliauja... gal kas pėstute neša biggrin.gif
Atsakyti
Vakarienei sardinės su morkos-aisbergo-agurko-tahini šauktelio salotom. Pietų nebuvo nes smaguriavau, ko pasekoje buvo negera ir PILNA... su paleo tie smaguriavimai visiškai niftemų pasidarę, nes nebeapsiima organizmas suprast.

thumbup.gif

Lumilumi, gerai tas slydimas biggrin.gif
Jautiena, su praėjusiu 4u.gif daug tau sviesto! ax.gif
Atsakyti
o tam savos gamybos majonezui kiek laiko garantija? biggrin.gif Tai yra... per kiek laiko nuo pasigaminimo turiu suvartot?
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 06 10, 21:42)
Nelabai suprantu, ko jūs siekiate....

As visai ne apie tai smile.gif

As pati sedziu ant sios mitybos smile.gif tiesiog pamaciau ta pacia tendencija kaip ir zaliavalgystej . Na kad mūsų gyvenimo būdas nenori keistis, nors ir mityba pakeičiam .
Pats virškinimo procesas yra labai susijęs su mūsų psichika. O protas ir psichika labiau inertiški ir juos ne taip paprasta pakeist, va ir norisi tortų , ledų , kad ir žaliavalgiškų.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 06 10, 20:34)
As visai ne apie tai   smile.gif

As pati sedziu ant sios mitybos smile.gif  tiesiog pamaciau ta pacia tendencija kaip ir zaliavalgystej . Na kad mūsų gyvenimo būdas nenori keistis, nors ir mityba pakeičiam .
Pats virškinimo procesas yra labai susijęs su mūsų psichika. O protas ir psichika labiau inertiški ir juos ne taip paprasta pakeist, va ir norisi tortų , ledų , kad ir žaliavalgiškų.

Ir dauguma tikrų paleo tą pastebi ir tų klaidų nedaro. Pati dariau, nes kaifavau atradus.. Taip visa ko ir esmė paprastumas, ir kai pradedama toj pačioj žaliavalgystėj išgimdyti tortus ir pan (kurie ir paleo tokie patys), tai čia nebėr sveikatos..kokios ten dozės riešutų vienoj porcijoj, cukraus!

Paskaityki ISWF taip pat, ten apskritai apie emocijas ir psichologiją rašo, per ją ir bando žmogui paaiškinti, kaip pereiti ir kodėl reikia ir turi norėti pereiti prie sau tinkamesnės mitybos, o ne būti su ta, kuri gilina bėdas ir priklausomybes.

Taip paleo yra labai už tai, kad virškinimo traktas kol nebus tvarkingas ir sveikas, tol tu kniūbščias gali kakoti, sveikatos vis tiek neturėsi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 10 birželio 2013 - 21:59
as ir nesuprantu jei paleo mityba , tai kam reikalingi tokios maisto formos, kaip TORTAS, SAUSAINIAI, MAJONEZAS smile.gif Tai tik parodo, kad protas iesko skoniu ir senu formu. Jam niekas nepasikeite.
As pries menesi ieskojau kuo pakeisti duona smile.gif . Laimei kazkas galvoj pasikeite ir apie duona (na ta kazka , ant ko galima uztepti ka nors) net neatsimenu, ir net bananu blynus pamirsau smile.gif

Daznai dietu temos tampa pokalbiais apie sugrieshijima, zaliavalgystes - apie tortus, o paleo - apie uzkandzius is kokoso sviesto su kakava.

Idomu tai , kad Paleolito (na tegu buna velyvojo) laikotarpio zmogus rinko laukiniu kvieciu , mieziu grudus. Juos trindavo ir naudojo maistui.

Atsakyti
Oi, baiginėjam jau ir šitą temą... kokie mes čia visi plepūs smile.gif Jei kas kursit naują temą, tai įdėkit tą tekstuką apie paleo mitybą ir paleolito mitybos NEkopijavimą, kad nebereiktų kaskart kartoti vis naujam žiopliukui apsireiškus "bet tai žmonės neturėjo plastikinių indelių tais laikais, kaip jūs maistą drįstate laikyti plastikiniuose indeliuose" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 06 10, 22:25)
Idomu tai , kad Paleolito (na tegu buna velyvojo) laikotarpio zmogus rinko laukiniu kvieciu , mieziu grudus. Juos trindavo ir naudojo maistui.

Taip, rinkdavo, bet mazais kiekiais, tik sezono metu ir laukinius. Tada trindavo. Bet jais nemito kiekviena diena ir retai naudojo, nes grudu apdorojimo procesas trukdavo ilgai ir reikalavo energijos daugiau nei suteikdavo to produkto valgymas. Tad ir tada tie grudai nebuvo itin vertingas maistas.
Atsakyti
Maiste niekada neieškau folosofijos, ir man visiškai dzin ką valgė ar ko ne paleolito žmonės. Mes ten negyvenam, todėl mes niekada tokiais kaip jie nebūsim. Niekada nebūsiu ajurvedistė taip pat, nes ne mano klimato zonos ši mityba ir visiškai ne mano kultūros "filosfija". Bet, man svarbu valgyti maistą, kuris darys mane sveikesne. Tai geriau valgysiu rūkytus lašinius ir kramtysiu kokosą su kakava, negu bulkutes su džemu. Galiu vartoti ghee - bet tikrai ne dėl to kad jis man kokias "čakras išvalys", o dėl to, kad jame nėra pieno.

Labas rytas, einu kept mėsos ant dujų ir tefloninėje(o gal ir ne) keptuvėje. Viryklė net be degtuko įsijungia. Ir vandens iš čiaupo geriu, nors šianakt pilnas kiemas balų prilijo. lotuliukas.gif
Atsakyti
labas rytas.

žiū, čia jau ir karai prasidėjo biggrin.gif tai neužilgo ir civilizaciją pasieksim iš paleolito, vadinasi biggrin.gif

nusprendė mano šeimyna irgi palaikyti man kompaniją paleo. tiksliau, vaikui reikia, nes problemų sprendžiamų atsirado, o vyras buvo įtikintas, kad jei vaikas taip maitinsis, jis privalės palaikyti morališkai ir irgi maitintis pagal mus. jis entuziastingai sutiko, kramtydamas batoną, apteptą medum, gerdamas kavą su cukrum biggrin.gif įtariu, bus sunkių laikų mūsuose. vaikas bandė paverkt, kad negaus ledų pirktinių, o paskui, po kurio laiko, klausia - o tai kada pradėsim? po to pamąstė, ir nusprendė, kad pradėkim rytoj, t.y. šiandien smile.gif apkalbėjom, kaip reikės valgyt mokykloj, svečiuose, ir kitose situacijose. liepė parsiųsti kito kokosų aliejaus, nes šitas ne toks skanus biggrin.gif

bijau, kaip mums gausis, nes šiaip vaikas miltinių mėgėjas nerealiai, o su daržovių valgymu - didelė didelė bėda unsure.gif

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Aš tai taikoj su Paleo gyvenu, nesinori su niekuo pyktis, va giminės pusbrolis su žmona pasiklauso kaip giriuos kad atsisakius grūdų, majonezų visokių ir valgant normalų, kokybišką maistą gerai gyvenu, pasiklauso, palinkčioja, pritaria tokiam sprendimui ir valgo toliau mėsą su bulvėm ir dar "salotų" su majonezu šalia pasikrauna doh.gif O abiem problemos su oda, bet man buvo vienąkart pasakyta - nu negalėčiau aš saldumynų atsisakyt kai jie vienas didžiausių gyvenimo malonumų doh.gif Nu sorry aš ir neatsisakau, bet ir neryju kasdien. Ir vaikui žiūriu sausainius grūda, nes a la "nori valgyt" man tai taip nepriimtina. Anąkart uogų trintų nedavė nes "saldumynas", o sausainiai Gaidelis tai jau "ne". Ir nepaaiškinsi žmonėm. Tai valgau tuos savo kepsnius su kalnais daržovių toliau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kissable_lips: 11 birželio 2013 - 07:25