Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 10, 17:21)
Šiandienos mano pasiekimai -
Energy: 642.2 kcal / 1116 kcal (58%)
Protein: 36.4 g / 60.6 g (60%)
Carbs: 21.4 g / 80.8 g (26%)
Fat: 47.6 g / 116.6 g (41%)
60% of Nutritional Targets Achieved
Už tai kad suvalgiau didelį bliūdą salotų mišrainės ir gavau tik 21.4 g angliavandenių, tikiuosi Voresta mane pagirs  biggrin.gif

o cia kazkokia skaiciuokle naudojates? nemokama? gal galima nuoroda?
Atsakyti
skaiciuokle: cronometer.com
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 10, 18:31)
skaiciuokle: cronometer.com

aciu 4u.gif
Atsakyti
Nu labai man tas cronometer patinka - daug aiškiau ką valgau pasidarė, kiek riebalų galima ir t.t. Nors, aišku, ji tik bendram vaizdui susidaryti tinkama, ne tiksliems skaičiavimams. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 06 10, 18:06)
majonezą pati dariausi mirksiukas.gif

tikrai? na, vienu grieku mažiau mirksiukas.gif

bet kavos 4 puodų tai vis vien neatperka schmoll.gif
Atsakyti
na, skaitinejau biski siandien apie Paleo, receptus ziurinejau, nu sorry, is kur, po velniu, urviniai galejo issipausti is ko nors alieju, ar susimalt miltus is bet ko, ar issikept pyragus, ar is kakavos pasidaryt sokolado, nes visa tai yra tarp Paleo mitybos... Jeigu remiantis idealogija, tai maistas turetu buti saslykai ir darzoves, vaisiai, riesutai, kiausiniai ir retkarciais medus g.gif

susivedziau ka siandien valgiau apytikriai (nes nieko nesveriau) i cronometer, tai jei valgyciau riebia mesa vietoj to pacio kiekio, kuri siandien valgiau kalakutiena, man kalorijos iskart virsytu paprasta norma, net svorio palaikymui g.gif
Atsakyti
Vakarienei kiaules kepenai buvo. Na...karta i menesi gal ir prisiversciau truputi suvalgyt, o siaip tai nelabai man jie blush2.gif

Pasidariau Elatos kokoso sokolado ax.gif ji saldytuve laikyt, ar saldiklyje?
Papildyta:
QUOTE(Muera @ 2013 06 10, 19:11)

susivedziau ka siandien valgiau apytikriai (nes nieko nesveriau) i cronometer, tai jei valgyciau riebia mesa vietoj to pacio kiekio, kuri siandien valgiau kalakutiena, man kalorijos iskart virsytu paprasta norma, net svorio palaikymui  g.gif

o ka valget ir svarbiausia -kiek kartu dienoje? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 06 10, 20:13)
Vakarienei kiaules kepenai buvo. Na...karta i menesi gal ir prisiversciau truputi suvalgyt, o siaip tai nelabai man jie  blush2.gif

Papildyta:

o ka valget ir svarbiausia -kiek kartu dienoje?  4u.gif

pusryciai 8 val - kalakutiena su salotom: pomidorai, agurkai, salotu lapai, siek tiek krapu ir spinatu, avokadas ir puse citr. sulciu
pietus 13 val ir vakariene 17 val kalakutiena su troskintom darzovem (paprika, pomidoras, cukinija, baklazanas ir pupelem - dar siandien neismeciau liko dvi skardines - nekyla ranka mest maista) - kol kas dar nealkana

siaip dazniausiai ir valgau 3 arba 4 kartus, arba 3 k ir vienas uzkandis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muera: 10 birželio 2013 - 19:25
as valgau 3k, pusryciai iprastai kiausiniai kepti su darzovem, na o pietus ir vakariene kokia nors mesa su darzovem. Bet valgau visokia mesa -ir kiauliena, jautiena, ir farsas, ir netgi kartais lasiniai, ir porcijos mano dideles blush2.gif kaloriju daug neprirenku, buna apie 1600 kcal. Fizines veiklos neturiu, svoris po truputi krenta, vidutiniskai po 2 kg i menesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2013 06 10, 20:11)
na, skaitinejau biski siandien apie Paleo, receptus ziurinejau, nu sorry, is kur, po velniu, urviniai galejo issipausti is ko nors alieju, ar susimalt miltus is bet ko, ar issikept pyragus, ar is kakavos pasidaryt sokolado, nes visa tai yra tarp Paleo mitybos... Jeigu remiantis idealogija, tai maistas turetu buti saslykai ir darzoves, vaisiai, riesutai, kiausiniai ir retkarciais medus  g.gif
susivedziau ka siandien valgiau apytikriai (nes nieko nesveriau) i cronometer, tai jei valgyciau riebia mesa vietoj to pacio kiekio, kuri siandien valgiau kalakutiena, man kalorijos iskart virsytu paprasta norma, net svorio palaikymui  g.gif

Pirmiausia išsiaiškinkim vieną dalyką: mes nesiekiame valgyti vien tik paleolito laikų maistą ir tik taip gaminti, kaip gaminosi tais laikais žmonės. Tai nėra kažkoks nepagrįstas įsitikinimas, kad negalima valgyti kakavos, nes tais laikais žmonės nebūtų mokėję jos susimalti. Nėra tokio dalyko kaip paleolito ideologija ar filosofija, kaip kad išsireiškė etatinė temos trolė. Čia diskutuojančios merginos ir moterys (bei Silveris) domisi moksline mitybos puse, kaip koks produktas ir jo paruošimo būdas veikia organizmą, kokios maisto dalelės lengviau virškinamos, kurios netinkamos mūsų organizmui. Tai nėra aklas akmens amžiaus kopijavimas, tai yra moksliniais tyrimais ir praktika paremta mityba, kuri paleolito mitybą primena dėl to, kad žmogaus organizmas per tuos laikus nespėjo prisitaikyti prie grūdinių ar ankštinių kultūrų ir jos vis dar mums netinka. Tačiau nereikia neigti naujųjų laikų išradimų, sugebėjimo susimalti kažką ar sugebėjimo kažką išsivirti ne ant ugnies.
Antras dalykas, kas yra jūsų paprasta norma? 1200 kcal? Kalorijos organizmui neegzistuoja, tai tik žmogaus apskaičiuota norma. Teorija calories in - calories out yra visiškas melas. Aš praėjusią savaitę dėl laiko stokos beveik nieko nevalgiau, per dieną tik kelis šimtus kalorijų suvartodavau, tuo pačiu nemažiau buvau ant kojų, nes turėjau visokių reikalų, tačiau miegojau tik kelias valandėles, gėriau kavą (nes trūko miego) ir labai stresavau. Anot teorijos turėjau numesti svorio, tačiau nenumečiau tą savaitę visai. Visai. Nes organizmui kalorijos nėra vienodos, organizme veikia ne tik kalorijos, bet ir hormonai. Jei hormonų veikla sutrikusi, galim valgyti minimalius kiekius, sportuoti po kelias valandas ir nenumesti iš viso nieko. Todėl mes valgom maistą, kuris tinka organizmui, kuris nesukelia streso ir imuninės sistemos reakcijos, taip leisdami organizmui rūpintis kitomis sritimis, kaip miegas, žaizdelių gydymas, regeneracinė funkcija ir pan. Nebijokit kalorijų, jos nėra blogis.
Papildyta:
QUOTE(Muera @ 2013 06 10, 20:24)
pusryciai 8 val - kalakutiena su salotom: pomidorai, agurkai, salotu  lapai, siek tiek krapu ir spinatu, avokadas ir puse citr. sulciu
pietus 13 val ir vakariene 17 val kalakutiena su troskintom darzovem (paprika, pomidoras, cukinija, baklazanas ir pupelem - dar siandien neismeciau liko dvi skardines - nekyla ranka mest maista)  - kol kas dar nealkana

siaip dazniausiai ir valgau 3 arba 4 kartus, arba 3 k ir vienas uzkandis

Tris kartus per dieną kalakutiena? Gal kokios žuvytės ar jautienos įtraukit. O pupelės iš skardinės? ohmy.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 06 10, 20:13)

hihi, geras klausimas, aš jį dariau, kai buvo laaabai šalta, tai sustingdavo kambario temperatūroj, o laikydavau šaldytuve. Na, o dabar tai tikriausiai reiktų į šaldytuvą grūst, kad nors kiek apstingtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 06 10, 20:40)
Pirmiausia išsiaiškinkim vieną dalyką: mes nesiekiame valgyti vien tik paleolito laikų maistą ir tik taip gaminti, kaip gaminosi tais laikais žmonės. Tai nėra kažkoks nepagrįstas įsitikinimas, kad negalima valgyti kakavos, nes tais laikais žmonės nebūtų mokėję jos susimalti. Nėra tokio dalyko kaip paleolito ideologija ar filosofija, kaip kad išsireiškė etatinė temos trolė. Čia diskutuojančios merginos ir moterys (bei Silveris) domisi moksline mitybos puse, kaip koks produktas ir jo paruošimo būdas veikia organizmą, kokios maisto dalelės lengviau virškinamos, kurios netinkamos mūsų organizmui. Tai nėra aklas akmens amžiaus kopijavimas, tai yra moksliniais tyrimais ir praktika paremta mityba, kuri paleolito mitybą primena dėl to, kad žmogaus organizmas per tuos laikus nespėjo prisitaikyti prie grūdinių ar ankštinių kultūrų ir jos vis dar mums netinka. Tačiau nereikia neigti naujųjų laikų išradimų, sugebėjimo susimalti kažką ar sugebėjimo kažką išsivirti ne ant ugnies.
Antras dalykas, kas yra jūsų paprasta norma? 1200 kcal? Kalorijos organizmui neegzistuoja, tai tik žmogaus apskaičiuota norma. Teorija calories in - calories out yra visiškas melas. Aš praėjusią savaitę dėl laiko stokos beveik nieko nevalgiau, per dieną tik kelis šimtus kalorijų suvartodavau, tuo pačiu nemažiau buvau ant kojų, nes turėjau visokių reikalų, tačiau miegojau tik kelias valandėles, gėriau kavą (nes trūko miego) ir labai stresavau. Anot teorijos turėjau numesti svorio, tačiau nenumečiau tą savaitę visai. Visai. Nes organizmui kalorijos nėra vienodos, organizme veikia ne tik kalorijos, bet ir hormonai. Jei hormonų veikla sutrikusi, galim valgyti minimalius kiekius, sportuoti po kelias valandas ir nenumesti iš viso nieko. Todėl mes valgom maistą, kuris tinka organizmui, kuris nesukelia streso ir imuninės sistemos reakcijos, taip leisdami organizmui rūpintis kitomis sritimis, kaip miegas, žaizdelių gydymas, regeneracinė funkcija ir pan. Nebijokit kalorijų, jos nėra blogis.
Papildyta:
Tris kartus per dieną kalakutiena? Gal kokios žuvytės ar jautienos įtraukit. O pupelės iš skardinės? ohmy.gif
Papildyta:
hihi, geras klausimas, aš jį dariau, kai buvo laaabai šalta, tai sustingdavo kambario temperatūroj, o laikydavau šaldytuve. Na, o dabar tai tikriausiai reiktų į šaldytuvą grūst, kad nors kiek apstingtų smile.gif

del ideologijos supratau
nea, as surinkau virs 1600
na siaip buna rytais kaiusiniai, bet siandien pasibaige
su zuvyte kaip susidraugauti nezinau... nuo vaikystes nelabai draugaujam
si karta buvo virtos, bet turiu ir Heinz dvi skardines smile.gif gal nenuzudys jos manes wink.gif as po truputi, esu is tu kurie megsta zinot kodel ir kas kaip pries darant, tai labai neskubu
Atsakyti
As visiskai pritariu Elatai.
Praeita savaite pavalgydavau karta per diena, dirbau kaip zveris, nuo vaiksciojimo net klubus skaudejo, savatgalis be miego, trali vali iki paryciu, o svoris stovejo vietoj, nors pagal cronometer nesurinkdavau kaloriju. Taigi valgysiu dabar vel kaip zmogus, uzteks save alinti. Beje, savaitgali sutikau draugus, pora atsisake miltiniu, saldumynu. Vyruko neina pazinti, sukudo juodai, panele irgi, nors nebuvo stambi. Grazu ziureti.
Atsakyti