Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
voresta, zodis zodin, atrase mano atsakyma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 10, 13:45)
jei pati jį susiplaktum su alyvuogių aliejum- nieko neturėčiau  mirksiukas.gif

aišku, kad pati, nes parduotuviniai tai nežinia iš ko padaryti. Užtat nereikia majonezo baubu laikyti, nes jis toks pat vertingas ir paleo dalykas, kaip mėsa ar kiaušiniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 10 birželio 2013 - 12:50
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 23:27)
Apie riebalus čia šnekam ne iš durnumo, ir kvailo tikėjimo kad riebalai storina, tukina, ir panašiai. juk visos dietos neleidžia riebalų nė gramo nes juose blogis. bet be jų deja dar didesnis blogis...

As ir neturiu riebalu baimes, man tiesiog ziauriai neskanu, bet jei uztenko avokadu, tai gal pavyks prisiderint prie sios dietos smile.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 10, 09:41)
Na baltymus susirenkam lengvai is zuvu kiausiniu mesos kazkokiu pieno produktu...
Ankstiniai yra toksiskas dalykas del to ir nerrkmenduojamas.jie angliavandeniu saltinis ir norint rinktis baltymu is ju tektu nemenkus kiekiu valgyt,kas prie sveikatos neprivestu ir su svoriu kovot nepqdetu... Svoris ne tik kaloriju beda bet viso organizmo hormonu disbalanso beda,genetika,gyvenimo budas.

Vat butent gyvenimo budas ir paveldetas/ismoktas gyvenimo budas, o kadangi ismokau tikrai nieko sveiko ir ganetinai nejudriai gyvent - tai dabar pribrendau prie pokyciu, tai ir ieskau kazko tinkamo.

1.5 savaites gyvenu letuju angliavandeniu dieta - be vaisiu, be nieko baltos spalvos bet kokioj formoj. Tai pagrindas mesa ir darzoves, kiausiniai. Bet man vienas kiausinis ziauriai neskanu - anksciau visad valgydavau su duona, dabar su pupelem.

QUOTE(" voresta " @ 2013 06 10, 10:25)
(1) riešutų nemirkai, kad fito rūgšties sumažint? be to, ar atsižvelgi į tai, kiek tuose riešutuose polinesočiųjų? O gal net kepintus kramsnoji?
(2) Kai žmogus su viršsvoriu, dažniausiai jo energijos gamyba yra pastrigusi ir  gaminama neefektyviai. Tačiau kad užvest teisingai "varikliuką" reikalingi riebalai- ir būtent- sotieji. O jei jų nevalgysi, nepavyks paleisti teisingą energijos gamybą.
(3)ajajaji ...kas tau įskiepijo tokią neapykantą cholesteroliui ?  g.gif  O nepagalvojai kada, kad šitaip vengi riebalų ir va- turi problemų su svoriu? Tai reiškia, kad nepadeda riebalo vengimas teisingai gyventi.
(4)o mėsos vien raumens valgymas ...nieko gera.
(5) arba Omegų netinkamas santykis mityboje arba kažko netoleruoji ir tau tai lenda per odą.

(1) o kiek juos reikia mirkyt? as nedaug ju ir valgau, po viena sauja migdolu
(2) su tais sociaisiais ir nesociaisiais riebalais man tamsus miskas, o to homosanitus straipsnio nelabai suprantu, kazkada bandziau skaityt
(3) tai as valgydavau kitokius riebalus: grietine, keptos bulves, tortai su grietinele, kiaulienos raumuo keptas dziuveseliuose ir plaukes aliejuje. Bet plius daug duona, ypac kepta su suriu, sausainiai, ledai, desreles, picos, bandeles - va ir esu, kur dabar esu.
(4) kodel? nes sitoj vietoj abejoju ar kada nors persitvarkysiu?
(5) o kaip tas omega "susantykiuoti"? smile.gif vat dabar kaip minejau, pradejau kazka keist, bet spuogai per savaite ne trupucio nesumazejo.. kiek girdejau odos klausimais reikia apie menesio
Atsakyti
odos klausimais ir metų deja būna neužtenka... oda ir valymosi organas, kas viduj dedas, atsispindi odoj... o viduj sutvarkyt reikalus, ir ne mėnesio/-ių dažnai prireikia... tiek metų juk į vidų mesta visa ko kaip į šiukšlinę...
Atsakyti
del to majonezo naminio. O garstycios kokios? jos gi irgi su cukrum? ar as jau cia per giliai kapstau? biggrin.gif
nesu darius tokio majonezo -jis bent kiek panasus i pirktini? blush2.gif g.gif man paciai tai buves nebuves jis, bet vyras vis issiverkia kad nupirkciau, tad jeigu skonis toks pat, padaryciau as jam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2013 06 10, 14:00)
As ir neturiu riebalu baimes, man tiesiog ziauriai neskanu, bet jei uztenko avokadu, tai gal pavyks prisiderint prie sios dietos smile.gif
Vat butent gyvenimo budas ir paveldetas/ismoktas gyvenimo budas, o kadangi ismokau tikrai nieko sveiko ir ganetinai nejudriai gyvent - tai dabar pribrendau prie pokyciu, tai ir ieskau kazko tinkamo.

1.5 savaites gyvenu letuju angliavandeniu dieta - be vaisiu, be nieko baltos spalvos bet kokioj formoj. Tai pagrindas mesa ir darzoves, kiausiniai. Bet man vienas kiausinis ziauriai neskanu - anksciau visad valgydavau su duona, dabar su pupelem.
(1) o kiek juos reikia mirkyt? as nedaug ju ir valgau, po viena sauja migdolu
(2) su tais sociaisiais ir nesociaisiais riebalais man tamsus miskas, o to homosanitus straipsnio nelabai suprantu, kazkada bandziau skaityt
(3) tai as valgydavau kitokius riebalus: grietine, keptos bulves, tortai su grietinele, kiaulienos raumuo keptas dziuveseliuose ir plaukes aliejuje. Bet plius daug duona, ypac kepta su suriu, sausainiai, ledai, desreles, picos, bandeles - va ir esu, kur dabar esu.
(4) kodel? nes sitoj vietoj abejoju ar kada nors persitvarkysiu?
(5) o kaip tas omega "susantykiuoti"? smile.gif vat dabar kaip minejau, pradejau kazka keist, bet spuogai per savaite ne trupucio nesumazejo.. kiek girdejau odos klausimais reikia apie menesio

Pirmiausia, saulėgrąžų, rapsų aliejus meskit lauk. Alyvuogų aliejų valgykit tik nekaitintą. Kepti galite tik ant gyvulinių taukų, kokoso aliejaus ar raudonųjų palmių aliejaus. Sotieji riebalai yra tie, kurie kambario temperatūroje yra kieti, visi kiti yra polinesotieji, kurių mes šiaip jau vengiame arba ribojame.
Jei nepatinka mėsos riebaliukas, valgykite kokoso aliejų, avokadus. Bet šiaip jau patarčiau nors pabandyti riebesnės mėsytės. Na, juk neliepiu gyslų valgyti iš kumpio, o tiesiog į kotletukus įsimalti riebaliukų ar lašinukų kokių gabaliuką suvalgyti.
Pupeles meskit lauk, o riešutus pamirkykit per naktį, tačiau kasdien po saują riešutų nieko gero. Kartą per savaitę jau būtų panašiau.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 06 10, 14:03)
del to majonezo naminio. O garstycios kokios? jos gi irgi su cukrum? ar as jau cia per giliai kapstau?  biggrin.gif
nesu darius tokio majonezo -jis bent kiek panasus i pirktini?  blush2.gif  g.gif man paciai tai buves nebuves jis, bet vyras vis issiverkia kad nupirkciau, tad jeigu skonis toks pat, padaryciau as jam  ax.gif

na, aš tai garstyčių miltukus naudoju. Pačių garstyčių nemėgstu, tai negaliu pasakyti, ar jos su cukrumi būna, milteliuose cukraus nėra. Jau kažkada buvau įdėjusi, kaip mano majonezas atrodo, bet dar pasikartosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 06 10, 13:08)

na, aš tai garstyčių miltukus naudoju. Pačių garstyčių nemėgstu, tai negaliu pasakyti, ar jos su cukrumi būna, milteliuose cukraus nėra. Jau kažkada buvau įdėjusi, kaip mano majonezas atrodo, bet dar pasikartosiu smile.gif

aciu mirksiukas.gif isvaizda tai tikrai kaip pirktinio, o skonis kaip?? artimas pirktiniam? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 06 10, 14:10)
aciu mirksiukas.gif isvaizda tai tikrai kaip pirktinio, o skonis kaip?? artimas pirktiniam?  biggrin.gif

o skonis priklauso nuo aliejaus, kurį pasirenkat. Pvz., galima gamintis su ghee majonezą. Arba su makadamijų aliejumi (tik jis brangus be proto). Nerafinuoti alyvuogių aliejai turi skonį ir kvapą, todėl ir majonezas jį turės, tad reiktų paieškoti tokio alyvuogių aliejaus, kurio skonis jums patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 06 10, 12:13)
o skonis priklauso nuo aliejaus, kurį pasirenkat. Pvz., galima gamintis su ghee majonezą. Arba su makadamijų aliejumi (tik jis brangus be proto). Nerafinuoti alyvuogių aliejai turi skonį ir kvapą, todėl ir majonezas jį turės, tad reiktų paieškoti tokio alyvuogių aliejaus, kurio skonis jums patinka smile.gif

su avokadų tai žalias gavos, ir šlykštaus poskonio būtų, kad ir gerai būtų pavykęs.. jaustųs toks fee poskonis... šaldytuve tupi, ant galvos sutepsiu plaukų kaukei..
Atsakyti
Kažkaip noris Muera pakomentuot, nepykit kad retai apsilankau, nelaikau dar savęs 100 proc Paleo biggrin.gif
Visų pirma pradėkit žiūrėt į maistą ne kaip į priešą, o kaip į energijos šaltinį. Valgykit skanų maistą. Ir nesusikoncentruokit ties svorio metimu. Kai susikoncentruosit ties maisto sveikumu, svoris kris savaime. Organizmas pats pasako, kai nori valgyti, o jei geriau įsiklausysit, tai pasakys tiksliai ir ko nori. Man dabar eina šaltibarščiai - ir burokėliai ir kefyras ir agurkai, ir naminės salotos, krapiukai, svogūniukai (lai nesupyksta nevalgančios pieno produktų). Ir niekad nedrįsčiau pasakyti, kad valgau neskaniai. Aplinkiniai susitaikė ir sako, kad labai skaniai valgau, nors draugė vakar minėjo, kad bulvių reikėjo išvirt prie šaltibarščių biggrin.gif Sveikas, šviežias maistas. Riebalų nebijot reikia, bet ir nepersistengt su jais. Na, bent jau tokia mano kukli nuomonė, nes šaukštais nekabinu, į kavą nededu, nes atsisakiau jos.
Nu su spuogais tai prajuokinot - per savaitę net randelis neužgyja, nenorėkit stebuklų, nepatariu jų ir laukt. Suprantu, kad urviniai jokių priemonių neturėjo - bet pas juos ir odos problemų nebuvo, tai manau kad jeigu yra sukurta, galima pasinaudot, ne hormoniniais aišku, bet kosmetika su rūgštimis dar niekam nepakenkė kovoje su spuogais, bet aišku ne man kalbėt, aš didelių problemų su veido oda neturiu, dermatologė pagyrė labai.
Dėl tų riebalų: grietinė nieko blogo, aliejuj keptos bulvės - ne aliejuj o bulvėse problema, tam kepsny - džiūvėsėliai gadina, o mėsainiai ir kt. net ir pačių baisiausių grūdų fanų ir paleo priešų yra pripažinti nesveikiausiu maistu pasauly, ir jis tikrai tukina, jei valgomas dažnai.
Atsakyti
https://www.facebook...7...e=3
Elata, o cia galima proporcijas suzinoti? rolleyes.gif

jau radau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 10 birželio 2013 - 13:20
QUOTE(Elata @ 2013 06 10, 13:48)
aišku, kad pati, nes parduotuviniai tai nežinia iš ko padaryti. Užtat nereikia majonezo baubu laikyti, nes jis toks pat vertingas ir paleo dalykas, kaip mėsa ar kiaušiniai.

g.gif o tai kodel negalima valgyti atskirai kiausini, alieju, garstycias ir tryni ?
nes toks marmalas tikrai ne paleo schmoll.gif

man atrodo kad gaminant majoneza, kazkaip aliejus pakinta, pramonininkai tik uzfiksuoja, kad jis vel neisskystu .
juk is aliejaus ir margarinas smile.gif vadinasi jei pats pasigamini tai gali megautis smile.gif
Atsakyti