Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Muera @ 2013 06 09, 20:47)
Sveikos, as siuo metu i kitoki valgyma persimetusi, kur pagrindas baltymine mesa ir darzoves. Dali temos paskaiciau, galvoju kazin ar galeciau Paleo pereiti, nemegstu riebalu, ypac mesoje (nuo vaikystes ispjaustau ir iskrapstau visus lasinius ir bet kokias sausgysles ar kremzles - kitaip ziaugcioju) sviesto, riebios grietines - man slykstu, ant liezuvio prilimpa. Nors cia jusu teigiami pokyciai, kuriais dalijates - labai vilioja.

Bet klausimas bendras.. sorry, jei kazkurioj temoj apie tai kalbejot, is kur gaunate nefabrikines mesos? Siaip mane labiausiai domina paukstiena.

Sveika, iš esmės be riebalo ilgai netempsi... teks pradėt vartot jį sau priimtina forma. bent avokadais misk tada. kitaip galiausiai pradės darytis sveikata žiauriai nebesveika.
Apie riebalus čia šnekam ne iš durnumo, ir kvailo tikėjimo kad riebalai storina, tukina, ir panašiai. juk visos dietos neleidžia riebalų nė gramo nes juose blogis. bet be jų deja dar didesnis blogis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 09 birželio 2013 - 22:29
Po vakarienės pradėjo durti po dešiniu šonkauliu ir toks blogumas ,tarsi pykinimas užėjo,jaučiu,kad kokios kepenys,maždaug paskaičiavau kiek riebalo gavosi šiandien,tai apytikriai 130 gr.turbūt gerokai padauginau,kaip manot? g.gif ar gali taip sureaguoti kepenys ?bet ,kaip suprantu ,gi kitos irgi prisrebia tų riebaliukų nemenkai kartais g.gif
Atsakyti
Daugiau riebalų reikalauja daugiau tulžies, tik tiek. o gal su tulžim pajudėjo koks akmenukas? 130 gr visai nedaug, nes kartais lašinio ir didesnį kiekį galima suraityt. Vakar desertui suvalgiau 2/3 sviesto pakelio .. vieną...ir... nieko biggrin.gif
Kepenis fruktozė apkrauna.
tavo simptomų čia esama http://www.pasveik.l...cistitas/35453/
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 10, 00:12)
Daugiau riebalų reikalauja daugiau tulžies,  tik tiek. o gal su tulžim pajudėjo koks akmenukas? 130 gr  visai nedaug, nes kartais lašinio ir didesnį kiekį galima suraityt. Vakar desertui suvalgiau 2/3 sviesto pakelio .. vieną...ir... nieko  biggrin.gif
Kepenis fruktozė apkrauna.
tavo simptomų čia esama http://www.pasveik.l...cistitas/35453/

kad ne kartą tyriausi-neturiu akmenukų tulžies pūslėje,nors tai buvo gal prieš trejetą metų,gal vertėtų vėl pasitikrinti.
Atsakyti
labas jums jau bus rytas, man dar vakaras :-)
kai prie kompo prisedu vakare tai jau visos bunat issilaksciusios.
as siandien pagaliau apejau 5 km. tai vel kaloriju per diena nesurenku. bet ir alkane nesu
as pvz is riebalu tik lasisa ir avokada valgau. ai dar riesutus ivairius.

uzmaciau, kad kazkuri is jusu prie sporto, tai gal patartumete, kaip man moteriai, paciame jegu zydejime rolleyes.gif biggrin.gif , liuliakus pastangrinti. man krenta kg po biski, bet vaizdelis nekoks....

geros naujos savaites
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 06 10, 00:43)
kad ne kartą tyriausi-neturiu akmenukų tulžies pūslėje,nors tai buvo gal prieš trejetą metų,gal vertėtų vėl pasitikrinti.

bet mažų akmenukų, kurie galėtų patekt į latakus, gal nė nemato echoskopas?
Arba gal smarkiai čirškini riebalus? bandyk valgyt nekeptus.
Gal vertėtų pabandyti petražolėm prasivalyt?
Atsakyti
Labas rytas! Na, as paskutiniu metu, kazkaip stengiuosi viena avokada per diena, ir mesos virtos nemegstu, tai kepu ant 1-2 saukstu aliejaus, tai ir riebalu prisigeria. Nuo riesutu (nesenai pastebejau) jauciu toki nemalonu buka lengva skausma ties skrandzio vieta, nors siaip jie man patinka.

O mityba pradejau keist, nes noriu surast mityba, kuri padetu sulieknet, bet ne dieta, o tokia kuria galeciau visam gyvenimui prisitaikyt. Be to jusu mineta atsiradusi energija, kurios man labai daznai truksta. Ir spuogai, kaip prasidejo paauglystej, taip iki siol (tuoj 30) doh.gif
Dar tik savaite, kaip pradejau kitaip valgyt, tik viena diena sugriesijau, bet manau, kad neverta bus tai karot.

Gaila, bet zuvies nemegstu, taip apytiksliai paskaiciavus, gal ir gaunas vienas kartas per menesi.
Ai, dar kilo klausimas kaip Paleo ziuri i paprastas pupeles ir lesius? Kaip surinkt baltymu pakankama kieki? (atrodo skaityt moku, bet paleo30.com nesuprantu kur visa info paslepta doh.gif blink.gif )
Atsakyti
Na baltymus susirenkam lengvai is zuvu kiausiniu mesos kazkokiu pieno produktu...
Ankstiniai yra toksiskas dalykas del to ir nerrkmenduojamas.jie angliavandeniu saltinis ir norint rinktis baltymu is ju tektu nemenkus kiekiu valgyt,kas prie sveikatos neprivestu ir su svoriu kovot nepqdetu... Svoris ne tik kaloriju beda bet viso organizmo hormonu disbalanso beda,genetika,gyvenimo budas.
Atsakyti
Sveikos. Apie miega -man jis gilesnis, tai tikrai. Bet kad reiktu maziau valandu, tai nepasakyciau -man kaip tik atvirksciai g.gif vakare luztu belekaip nuo 22, keliuos 8 val su zadintuvu! Kame reikalas, nesuprantu, anksciau taip nebuvo...

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 08:42)

p.s. kaip kam savaitgalis pas giminių, su draugais ir paleo gyvenimu? biggrin.gif kam aiškintis ką reikėjo? gyvenimo istorijos FUN biggrin.gif

buvom mano gimtajam kaime, kepem saslykiuka ax.gif valgem su darzovem. Man niekada niekam aiskintis nereikia -si karta buvom su seses seimyna, bet jie su vyru maitinas Paleo. O jei salia buna zmones, kurie valgo iprastai -man jie tikrai savo nuomones nekisa smile.gif

Beje, pastebejau, kad patupciojus ir stojantis is tupimo padeties, labai galva susvaigsta, turiu isikabint kad nenusivozt -sese sako gelezies trukumas g.gif kazi tikrai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2013 06 10, 08:21)
Nuo riesutu (nesenai pastebejau) jauciu toki nemalonu buka lengva skausma ties skrandzio vieta, nors siaip jie man patinka.
riešutų nemirkai, kad fito rūgšties sumažint? be to, ar atsižvelgi į tai, kiek tuose riešutuose polinesočiųjų? O gal net kepintus kramsnoji?

O mityba pradejau keist, nes noriu surast mityba, kuri padetu sulieknet, bet ne dieta, o tokia kuria galeciau visam gyvenimui prisitaikyt. Be to jusu mineta atsiradusi energija, kurios man labai daznai truksta.

Kai žmogus su viršsvoriu, dažniausiai jo energijos gamyba yra pastrigusi ir gaminama neefektyviai. Tačiau kad užvest teisingai "varikliuką" reikalingi riebalai- ir būtent- sotieji. O jei jų nevalgysi, nepavyks paleisti teisingą energijos gamybą.

nemegstu riebalu, ypac mesoje (nuo vaikystes ispjaustau ir iskrapstau visus lasinius ir bet kokias sausgysles ar kremzles - kitaip ziaugcioju) sviesto, riebios grietines - man slykstu, ant liezuvio prilimpa.

ajajaji ...kas tau įskiepijo tokią neapykantą cholesteroliui ? g.gif O nepagalvojai kada, kad šitaip vengi riebalų ir va- turi problemų su svoriu? Tai reiškia, kad nepadeda riebalo vengimas teisingai gyventi.
o mėsos vien raumens valgymas ...nieko gera.
Ir spuogai, kaip prasidejo paauglystej, taip iki siol (tuoj 30)  doh.gif
arba Omegų netinkamas santykis mityboje arba kažko netoleruoji ir tau tai lenda per odą.

Ai, dar kilo klausimas kaip Paleo ziuri i paprastas pupeles ir lesius?

aš asmeniškai žiūriu kaip į koncentruotų angliavandenių šaltinį- jei valgyti, tai tik gerą šaukštą, tačiau dėl tiek net terliotis neapsimoka. Taip pat jei ilgai juos virsim, turėsim sugadintą baltymą. Norint nesugadinto baltymo išmirkytas pupeles galima virt ne ilgiau 5 min. Tada jos lieka apykietės.
Tad beveik nevalgau.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 06 10, 09:59)
Beje, pastebejau, kad patupciojus ir stojantis is tupimo padeties, labai galva susvaigsta, turiu isikabint kad nenusivozt -sese sako gelezies trukumas  g.gif kazi tikrai?  g.gif

šitaip man anksčiau buvo, iki paleo. Atsistojus reikdavo luktelt, kol prašviesės. Maniau, kad kraujagyslės užkalkėjo, senatvė. Nė velnio, viskas dingo, tačiau tai ne iš kart nutiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 10 birželio 2013 - 09:26
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 10, 09:25)

šitaip man anksčiau buvo, iki paleo. Atsistojus reikdavo luktelt, kol prašviesės. Maniau, kad kraujagyslės užkalkėjo, senatvė. Nė velnio, viskas dingo,  tačiau tai ne iš kart nutiko.

nu va, o man atsirado su Paleo biggrin.gif anksciau nebuvo.. g.gif reiktu krauja pasidaryt.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 06 10, 08:42)
nu va, o man atsirado su Paleo biggrin.gif anksciau nebuvo.. g.gif reiktu krauja pasidaryt.

Krauja pravartu pasitikrint.del gelezoes butu keista jei truktu. Man jo nebuvo kai mesa buvo nulis racione.ir tik vistiena is mesos valgiau. Tada chanuka buvo.
O pasvaigimas nuo spaudimo gali buti. Man irbuna staiga atsistojus uzsvaigsta.
Atsakyti