Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 09, 10:33)
wink.gif yra istisos teorijos apie tai, kaip ir kada riebalai is maisto "eina i kuna". tikek kuo tik nori, vistiek bus kazkas, kad sakys priesingai.

siandien ryte bandziau kopustus su kiausais gamintis. vis matau cia uzsimenat apie toki-kazkoki patiekala, o kaip jis gaminamas - neaisku.

tai va, kad visur tik teorijos.... biggrin.gif pačiam neina į kūną įlįst ir pažiūrėt, kaip ten kas...

o kopūsto kiaušio mano ''išradimas'': sviestuko keptuvėn, tada pjaustytą kopūstą/žalius lapus kokius, aptušini, duobeles padarai prasklaidžius kopūstus, įkuli kiaušinius, paprieskoniuoji viską, uždengi dangtį (ir vien kopūstus troškinant uždengiu) ir pakepi iki kiaušinių mėgiamo kietumo... Man pasvyla kopūstai, tai man patinka, jei pradeda per daug svilti, vandens įpilu.

Vsio. aišku visą ko turi dar gali primest, bet man su kiaušiais gerai, nenoriu visos dienos normos ryte suvalgyt...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 09, 11:59)

manes tai neitikina. bent jau tikrai ne 100%. tureti riebalu atsarga ant kuno urviniam zmogui tikrai buvo mirties/gyvybes klausimas. juk maistas nesivoliojo supermarketo lentynoj, kaip kad dabar... tas zmogus "laikesi" paleo dietos ir kaupe riebala, tai dienai/savaitei/menesiui, kai nepavyks susimedzioti nieko padoraus.

paimkim mešką- kaip ji sukaupia riebalų atsargą žiemos miegui- ogi ėsdama vaisius ir uogas.O pavasarį šimtais rydama neršiančias lašišas nenutunka, o tik atsigauna po žiemos miego. O urvinis žmogus negalėjo būt nutukęs, nes užpakalio medžioklėj nepavilktų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 06 09, 12:33)
idomus valgis gavosi is vakaryksciu likuciu, bet faina, kad siltas. o jus kaip darot?

Pas mus : niekada nevalgom(nes net nėra) anksčiau ruošto maisto. Maistas ruošiamas tik tam valgymui.
Atsakyti
iš esmės man tas lyginimas daugiau juokingas ir graudus- žmogaus su gorila, žmogaus su žolėdžiais begemotais, ar katėm šunim.. nu mes nesam jie, jie nėra mes. nėra ką lyginti, nelogiška. genetika ne tokia, polinkiai ne tokie, gyvenimo sąlygos ne tokios, gyvenimo būdas ne toks, smegenų išsivystymas absoliučiai ne toks... o visa tai lemia... ne tik kad uogų ar mėsų valgymas.

likučių pas mane nebūna, na kotletai prikepti, ar kukuliai tai taip... kartais kopūsto kokio.. net tų troškinių nelieka priruoštų.... nemoku aš taip biggrin.gif nors lašą sriubos kameron sukišau, bus kuriai dienai biggrin.gif

komentarai iš to straipsniuko apie mitybą ir širdies ligas kur pirmai įkėliau:

2013-06-09 10:25
Oi tai skirtumas nuo ko numirsi senatvėj. Skirtumas tik tame ar kankinsies su morkom visą amžių ir mirsi gal metais vėliau, bet valgysi kaip žmogus. FACEPALM biggrin.gif bet gal ir logiška a biggrin.gif

kai nėra fizinio krūvio
2013-06-09 10:11
nieko neskauda, niekada ir nepajausi, kad esi nesveikas. LOGIŠKA

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 09 birželio 2013 - 11:56
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 09, 10:51)
<...> O urvinis žmogus negalėjo būt nutukęs, nes užpakalio medžioklėj nepavilktų biggrin.gif <...>
lygiai taip pat, budamas ypatingai lieknas, taip vadinamas "beach body", nepratemptu "badmeciu". greiciausiai, tie badmeciai nebudavo tokie, kad visiskai nebudavo ka valgyti, juk zoliu, saknu, slieku ir kirmeliu turejo, bet susirinkt pakankama kaloriju kieki istisai nepavykdavo... taigi mazo kaloringumo dienas tempdavo is rezervo, o paskui rezerva pildydavo is susimedzioto didesnio gyvuno. tokiom salygom sunku nutukt. ir visai gali buti, kad zmogus yra labiau prisitraukes kaupt riebala, negu nekaupt, nes tarpai, kai maisto buvo daug neuzsitesdavo pakankamai ilgai, kad evoliucija sukonstruotu "nekaupimo" mechanizma.
beje pagal siu laiku visuomenes nuostatas, visai gali buti, kad urvinis zmogus eitu i turincio siek tiek atsvorio kategorija smile.gif
o meska valgo labai pagal sezona. ko gero neatsisakytu uogu ir pavasari, bet kad menu tik lasisa. ir tiek laiko prabuvus needus, tikrai tonos lasisos reik formom atstatyt.

Papildyta:
Sedindriuke: komentarai is kur? delfi? kankintis su morkom?! morkos juk kaip saldainiai, tik padavai!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 09 birželio 2013 - 12:20
QUOTE(jautiena @ 2013 06 09, 11:14)
lygiai taip pat, budamas ypatingai lieknas, taip vadinamas "beach body", nepratemptu "badmeciu". greiciausiai, tie badmeciai nebudavo tokie, kad visiskai nebudavo ka valgyti, juk zoliu, saknu, slieku ir kirmeliu turejo, bet susirinkt pakankama kaloriju kieki istisai nepavykdavo... taigi mazo kaloringumo dienas tempdavo is rezervo, o paskui rezerva pildydavo is susimedzioto didesnio gyvuno. tokiom salygom sunku nutukt. ir visai gali buti, kad zmogus yra labiau prisitraukes kaupt riebala, negu nekaupt, nes tarpai, kai maisto buvo daug neuzsitesdavo pakankamai ilgai, kad evoliucija sukonstruotu "nekaupimo" mechanizma.

Papildyta:
Sedindriuke: komentarai is kur? delfi? kankintis su morkom?! morkos juk kaip saldainiai, tik padavai!!!

iš ten iš ten biggrin.gif ikelus pries kelis postus buvau straipsniuką. aišku komentaruose buvo diskutuojama kad geriau numirt nuo infarkto nuo nuo vėžio.... žmonės net esmės straipsnių nesupranta...et
Atsakyti
delfio komentarai labai retai ismintim dvelkia. dazniausiai susidaro ispudis, kad skaitai apsisnarglejusiu, spuoguotu, su hormonu audrom kariaujanciu paaugliu paistalus.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 09, 11:21)
delfio komentarai labai retai ismintim dvelkia. dazniausiai susidaro ispudis, kad skaitai apsisnarglejusiu, spuoguotu, su hormonu audrom kariaujanciu paaugliu paistalus.

tai čia jokia naujiena.. ten baisu baisu būna. kažkodėl įlendu.. ir tiesiog graudu, kokia tauta, kas dominuoja.... ogi pyktis, panieka, ''aš viską žinau, kiti debilai'' .... kažkaip kitur to nesutiksi beskaitant komentarus..
Atsakyti
Lumilumi mėgsta kokoso pieną gert, va idėja http://www.agirlwort...o-horchata.html (medumi galima keist klevų sirupą; bet nebūtina saldint išvis)
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 09, 10:35)
na tai taip giliai įkalė, kad reikia daug laiko, kad seilė nustotų varvėti pamačius vaisius.

nė kiek, jei tik anglių nepadaugini. Jų dabar  prilaikyt reikia- max 50 -60 gr, o puikiai būtų tai ir ~30 gr.

na,bet mano nuomone,vistiek turi būti balansas-energijos išeikvojimo ir kcal suvartojimo,jei suvartosi be jokio fizinio krūvio 3000 kcal ,net ir atitaikant pagal paelo rekuomenduojamą anglių,riebalų,baltymų santykį,nemanau,kad svoris kris g.gif
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 12:52)
komentarai iš to straipsniuko apie mitybą ir širdies ligas kur pirmai įkėliau:
2013-06-09 10:25
Oi tai skirtumas nuo ko numirsi senatvėj. Skirtumas tik tame ar kankinsies su morkom visą amžių ir mirsi gal metais vėliau, bet valgysi kaip žmogus.    FACEPALM biggrin.gif bet gal ir logiška a biggrin.gif
kai nėra fizinio krūvio
2013-06-09 10:11
nieko neskauda, niekada ir nepajausi, kad esi nesveikas.    LOGIŠKA

na,jooo,mirti lengvai reikia užsitarnauti-gerai,jei dar nuo infarkto-bac ir nėra,o jei koks insultas-paralyžius ir guli 15 metų ant patalo kaip ,,daržovė" pats kankiniesi ir kitus kankini doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 06 09, 18:11)

na,jooo,mirti lengvai reikia užsitarnauti-gerai,jei dar nuo infarkto-bac ir nėra,o jei koks insultas-paralyžius ir guli 15 metų ant patalo kaip ,,daržovė" pats kankiniesi ir kitus kankini  doh.gif

tai va ten ir filosofavo kad cool mirti staigiai, o ne lėtai.. bet niekas nepriėjo prie to, kad lėta mirtis dažnai nesveiko gyvenimo ir pasekmė.. nors staigus infarktas ir ne iš sveikatingumo... iki tos mirites kaip tu dasigausi- kokybiškai gyvendamas, ar va tikrai kitus kankindamas... nors žmogus nežinosi iš tikro kur už kokio kampo kas laukia.. tpu tpu tpu tpuuuuuuuu
Atsakyti
Sveikos, as siuo metu i kitoki valgyma persimetusi, kur pagrindas baltymine mesa ir darzoves. Dali temos paskaiciau, galvoju kazin ar galeciau Paleo pereiti, nemegstu riebalu, ypac mesoje (nuo vaikystes ispjaustau ir iskrapstau visus lasinius ir bet kokias sausgysles ar kremzles - kitaip ziaugcioju) sviesto, riebios grietines - man slykstu, ant liezuvio prilimpa. Nors cia jusu teigiami pokyciai, kuriais dalijates - labai vilioja.

Bet klausimas bendras.. sorry, jei kazkurioj temoj apie tai kalbejot, is kur gaunate nefabrikines mesos? Siaip mane labiausiai domina paukstiena.
Atsakyti
Labas vakaras... kaip čia jau sekmadienio pabaiga? Per tas šventes nepastebėjau kaip savaitgalį kažkas pavogė. Žodžiu, norėjau tik pasilabinti ir visoms (ir visam) palinkėti geros naujos savaitės smile.gif
Atsakyti