Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 09, 08:12)
<...>Man labai pasikeitė. Bet aš dažniauiai pradėjau lūžti 11 val, o keltis 6-7 be žadintyvo! Man tei nebūdinga buvo.  biggrin.gif
Papildyta:
Arba kmynų arbatos arba ant Diukano dietos pasodink.
Apie mane kalbi? visiskai tas pats. siandien 6:30 jau buvau ant dviracio. musu miegamojo langai i rytus, saule prabudina smile.gif

Idomu butu jeigu kas Dukano dieta i cronometra suvedinetu. is smalsumo, pasiziuret.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 09 birželio 2013 - 09:38
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 10:00)

ka daryt? kaip maitinti? ko duoti, ko neduodi, kad wc reikalai per geri nebebutu?

Ir leidi kamuotis 4 dienas? doh.gif Taigi granato žievė tuos reikaliukus tvarko, ir skonis nėra bjaurus.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 09, 08:38)
Ir leidi kamuotis 4  dienas? doh.gif  Taigi granato žievė  tuos reikaliukus tvarko, ir skonis nėra bjaurus.

tai ryžius kmynus bananus raugintus agurkus valgys kaip reikalas dabar. nesisakė kad blogai jaučias.
granato žievės nei įduočiau kramtyt nei ką. kokosas būna padeda netgi tie kurie jo nevalgo dažnai, tai žino kad teks sukirst kelis sausainius kokosinius biggrin.gif sakė nu gerai gerai.. .
sakiau zuiki, viskas mėsa daržovės, nes žarnynui jokių kruopų ir bulkų negalima, nevalgyk tų savo žemės riešutų... darbe tik vaisius turi šiandien, tai sakė valgysiu nes nėr kas daryt... raumeninę masę prarast negerai ir, vanduo su druska prisakyta gert, vaisiai tik be žievelės ir nedaug.... nu bet ir jogurtas... BIO ... plem
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 06 09, 08:37)
Apie mane kalbi? visiskai tas pats. siandien 6:30 jau buvau ant dviracio. musu miegamojo langai i rytus, saule prabudina  smile.gif

Idomu butu jeigu kas Dukano dieta i cronometra suvedinetu. is smalsumo, pasiziuret.

o kas ten tokio baisaus būtų? biggrin.gif daug ant visko ZERO kcal būtų juk biggrin.gif daug baltymų o visur kitur beveik visa ko ZERO biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 09:42)

p.s. kaip kam savaitgalis pas giminių, su draugais ir paleo gyvenimu? biggrin.gif kam aiškintis ką reikėjo? gyvenimo istorijos FUN biggrin.gif

penktadienį buvau sesers jubiliejuj . Aiškintis niekam nereikėjo, bet nykuma, kai muzikantai laikė savo pareiga priverst kuo daugiau išgert ir visi žaidimai buvo su tuo vienu tikslu. Bet prievartos didelės nebuvo, ir badu nenumirėm lotuliukas.gif
o šonkauliukai, kuriuos mudviem specialiai pagamino- trumpai pakaitinti, pasirodė kur kas skanesni, nei tokie pat, skirti visiems, pakaitinti įprastą laiką. Specialiai ragavom su vyru.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 09, 08:47)
penktadienį buvau sesers jubiliejuj . Aiškintis niekam nereikėjo, bet nykuma, kai  muzikantai laikė savo pareiga  priverst kuo daugiau išgert ir visi žaidimai buvo su tuo vienu tikslu. Bet prievartos didelės nebuvo, ir badu nenumirėm  lotuliukas.gif
o šonkauliukai, kuriuos mudviem specialiai pagamino- trumpai pakaitinti, pasirodė kur kas skanesni, nei tokie pat, skirti visiems,  pakaitinti įprastą laiką. Specialiai ragavom su vyru.

kai super!

o kitokių muzikantų nesu mačius, visų tikslas toks žaismingas''nugirdyt'' ... facepalm..
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 10:45)

granato žievės nei įduočiau kramtyt nei ką.

kramtyti ? blink.gif negi niekas neužsifiksavo? Užpilas vartojamas
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 09, 08:51)
kramtyti ? blink.gif  negi niekas neužsifiksavo? Užpilas  vartojamas

mhm reik granatų medį pasisodinti, bet iki tol praeis bėdos biggrin.gif
pardėse retai gerų būna o ir neaišku kuom apipurkštų nesinoris tikrai dėt, laikyt, kad susigertų viskas į vandenį ir paskui dar išgert... biggrin.gif
bet tikiu kad good dalykas kaip ir greipfruto sėklyčių ekstraktas...
Atsakyti
taigi dešimtyje gramų granato žievelės tikrai nebus mirtina pesticidų dozė. mirksiukas.gif lotuliukas.gif
o aš pati jau dukart išbandžiau... čia po to, kai pamėginau mėsytę po sultinio virimo paknebinėti blush2.gif .
Veikia thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 09 birželio 2013 - 10:00
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 09, 08:58)
taigi dešimtyje gramų granato žievelės tikrai nebus mirtina pesticidų dozė.  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif
o aš pati jau dukart išbandžiau... čia po to, kai pamėginau mėsytę po sultinio virimo paknebinėti  blush2.gif .
Veikia  thumbup.gif

po gymo vadinas nubėgt bus proga kitu keliu iki pardės granatos nusipirkt biggrin.gif paskui apsistatysiu kolbom, vamzdeliais ir darysiu antpilus, jaunystės eliksyrus biggrin.gif reiks granatą sušaldyt sėklas, nes nenoriu vaisių šiandien biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 08:45)
<...>
o kas ten tokio baisaus būtų? biggrin.gif  daug ant visko ZERO kcal būtų juk biggrin.gif daug baltymų o visur kitur beveik visa ko ZERO biggrin.gif
jeigu taip visur kitur ZERO, tai turetum kojas pakratyt per pora savaiciu biggrin.gif
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 09, 08:35)
<...>
nė kiek, jei tik anglių nepadaugini. Jų dabar  prilaikyt reikia- max 50 -60 gr, o puikiai būtų tai ir ~30 gr.
Suvalgyti riebalai niekada nenusės ant kūno, į atsargas, nebent vidurius pralaisvins.

manes tai neitikina. bent jau tikrai ne 100%. tureti riebalu atsarga ant kuno urviniam zmogui tikrai buvo mirties/gyvybes klausimas. juk maistas nesivoliojo supermarketo lentynoj, kaip kad dabar... tas zmogus "laikesi" paleo dietos ir kaupe riebala, tai dienai/savaitei/menesiui, kai nepavyks susimedzioti nieko padoraus. o kai medzioklej sekesi - ja lydejo puota - daug kaloriju - riebalinio audinio papildymas.
todel, as manau, kad extra suvartotos kalorijos visgi yra kaupiamos kune riebalu pavidalu, tik ko gero, vienaip kai dietoj daug angliu, kitaip kai daug riebalu.
zmogaus organizmas yra sudetingesnis negu 2+2, ir negalim vienasaliskai teigti, kad ner insulino suolio - nera riebalioko ant pilvo ir valgant Paleo dieta neimanoma kaupti riebalu.
greiciau esme cia yra tai, kad valgant daugiau riebalu jauti pasitenkinima, sotuma, nera alkio jausmo, ir tuo paciu suvartoji maziau kaloriju, negu kad valgant daug angliu turinti maista. kitavertus, juk yra zmoniu, kuriu turi "sixpackus" ir valgydami daug angliu, bet to priezastis greiciausiai bus ta pati - pamazintos kalorijos.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 09, 09:59)
jeigu taip visur kitur ZERO, tai turetum kojas pakratyt per pora savaiciu  biggrin.gif

manes tai neitikina. bent jau tikrai ne 100%. tureti riebalu atsarga ant kuno urviniam zmogui tikrai buvo mirties/gyvybes klausimas. juk maistas nesivoliojo supermarketo lentynoj, kaip kad dabar... tas zmogus "laikesi" paleo dietos ir kaupe riebala, tai dienai/savaitei/menesiui, kai nepavyks susimedzioti nieko padoraus. o kai medzioklej sekesi - ja lydejo puota - daug kaloriju - riebalinio audinio papildymas.
todel, as manau, kad extra suvartotos kalorijos visgi yra kaupiamos kune riebalu pavidalu, tik  ko gero, vienaip kai dietoj daug angliu, kitaip kai daug riebalu.
zmogaus organizmas yra sudetingesnis negu 2+2, ir negalim vienasaliskai teigti, kad ner insulino suolio - nera riebalioko ant pilvo ir valgant Paleo dieta neimanoma kaupti riebalu.
greiciau esme cia yra tai, kad valgant daugiau riebalu jauti pasitenkinima, sotuma, nera alkio jausmo, ir tuo paciu suvartoji maziau kaloriju, negu kad valgant daug angliu turinti maista. kitavertus, juk yra zmoniu, kuriu turi "sixpackus" ir valgydami daug angliu, bet to priezastis greiciausiai bus ta pati - pamazintos kalorijos.

žinok sutinku. kaip sportuojanti daug metų, daug visko perėjus, šį bei tą bandžius, ant savęs mačius (ne dietų nesilaikiau, kcal skaičiavimas ne dieta, ne mitybos režimas, truko mėnesis kelis, naudos tikrai davė, ir daug išmokė), sportuojant matai, kas kaip tinka, netinka, koks poveikis... sportuoju, valgau, pernai net sakau atrodo daugiau dažniau valgiau, ir ryškintis buvo lengviau; iš kitos pusės raumuo dabar auga, stiprėja su daug riebalų - pradoksalu atrodo... baltymas su kiekvienu valgymu jau norma atrodo, nes tai sotumą suteikia, ne taip kaip kad vien košės surijus...

kitas dalykas - anglys- kuras sportuojantiems pagal tradicines dogmas, kaip kad paleo verčia riebalus kuru. bet kurio kuro perteklius- nebus energijai išnaudojamas, nes nesportuojančiam žmogui, mažai judančiam to kuro paprasčiausiai nereikia daug (juk šiuolaikinėm sąlygom, rytoj dieną vėl tuo kuru pildysi kūną), jis kaupsis kad ir riebalus valgant, dažnai netgi ir sportuojant. Crossfiteriai pavyzdžiui retai yra labai ryškių raumenų, jie pakankamą riebalinį sluoksnį turi (net apie tai straipsnis buvo neseniai), ir minta paleo (pas juos sporto pasauly ta paleo išpopuliarėjo).

Kirsti be proto riebalus nėr normalu ir kažkaip, vien ant jų ir nėr balanso gyvent. ir kiek taip tempsi, kai aplink ir spalvos, ir skoniai iš prisiminimų. Taip ligos ligos... bet ir jei į ligą žiūrėsi kaip yra visa ko kapiec, tada automatiškai čerpės pradės byrėt. Aišku kiekvienam savi tikslai. Paleo šaunu, kad bilekaip maistą sieja su sveikata, grindžia, aprašinėja, tyrinėja, o ne kaip kiti rėžimai.. NE NEGALIMA, BLOGAI ir pan.

saikas visame kame turi būti ir kiekvienas turi atrasti tą savo makroelementų santykį: kiek anglių, riebalų, baltymų jam organizmui tinka.

tas ir yra, kad kiti puikiai liesėja, su ta tradicine mityba, be išvedžiojimų, rinkdamiesi real food (na o jiems ir kruopos real food ba gamtoj auga biggrin.gif), apmažina užvalgymus vakarais; kiti ir su tom kruopom misdami tevalgo porą-tris kartus dienoj ir alkio nejaučia... absoliučiai visi skirtingi esam, ir negali būti vienos taisyklės, nes kas tinka viskam, netinka niekam..

vakar paleo bernioko frazę užtikau, tiksliau pasidalino amerikietė, kuri paleo plano laikos - eat your protein until you are 3/4 full then eat vegetables until you are full. Repeat next time you are hungry. (mėsa daržovės suprantam, kad gaminta kažkokiam riebale buvo). na paprasta ir efektyvu bus. (aš linkus kad man pagrindinis patiekalas daržovė, o garnyras yra baltymas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 09 birželio 2013 - 11:13
wink.gif yra istisos teorijos apie tai, kaip ir kada riebalai is maisto "eina i kuna". tikek kuo tik nori, vistiek bus kazkas, kad sakys priesingai.

siandien ryte bandziau kopustus su kiausais gamintis. vis matau cia uzsimenat apie toki-kazkoki patiekala, o kaip jis gaminamas - neaisku.
turejau gabaliuka jautienos kepsnio nuo vakar, virtu kopusto sauja ir svogunu troskintu ghee su balsaminiu actu ir aisku kiausiu. imeciau krisla ghee i keptuve, du kiausus maisydama apkepiau, sumeciau smulkinta mesike, kopustus, svogunus ir viska maisdydama pasildziau ir nom nom. idomus valgis gavosi is vakaryksciu likuciu, bet faina, kad siltas. o jus kaip darot?
beje, tik gryzus po pasivazinejimo dviraciu suvalgiau Banana biggrin.gif ir sugadino jis man visa cronometra, carbai carbai:
Energy: 585.3 (147.8 net) kcal / 1640 kcal (36%)
Protein: 24.3 g / 61.5 g (39%)
Carbs: 40.5 g / 82.0 g (49%)
Fat: 39.3 g / 118.4 g (33%)
57% of Nutritional Targets Achieved
Atsakyti