Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 08, 18:06)

Pagaliau pradedu suprasti skirtumą tarp to kai valgau vaisius ir kai daržoves.

na va, pagaliau esmę užčiuopei. clap.gif
Atsakyti
Kalastaja kaip sauniai riebaliukus susirinkai... as kaip visada, keksai shmeksai ir hmmm... kepsiu dar jautienos kepsni, ziuresiu gal puses uzteks, uzmesiu sviesto guza, gal koki brokoli dar:

Energy: 1136 (541.9 net) kcal / 1640 kcal (69%)
Protein: 53.4 g / 61.5 g (87%)
Carbs: 88.0 g / 82.0 g (107%)
Fat: 67.7 g / 118.4 g (57%)
79% of Nutritional Targets Achieved
Atsakyti
Labas
jautiena,gerai sau pasisportinai thumbup.gif
aš jau irgi ,,bręstu" sportui,na ir pofik,kad storkė,eisiu į ką nors ramesnio pvz. pilates ax.gif kad nereiktų sąnarių žaloti ax.gif
bandysiu šeimyną apgauti -pridariau balandėlių ,vietoj ryžių pridėjau blenderiuoto žiedinio kopūsto biggrin.gif man ,kaip balandėlių ,,fanei" suėjo,kitą kartą nebijosiu dar daugiau jų dėti,faršas vos kietokas gavosi .
Atsakyti
http://www.second-op...ot-protein.html
čia toks neblogas straipsniukas
gairės diabetikams
For diabetics, the level may need to be lower to counteract insulin resistance. Typical levels of carb intake for a type-2 diabetic are around fifty grams per day; the level should be lower still at about thirty grams a day for a type-1 diabetic.
Atsakyti
geras straipsniukas, labai issamus ir pagristas faktais, o ne nuomonem.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 08, 19:23)
na va, pagaliau esmę užčiuopei.  clap.gif

Na tikrai. Aš kai pati nelabai galėčiau paskyti kuom vienas vaisius nuo kitos daržovės skiriasi, tai kai tai pamatau grafike ar lentelėje - aiškiau pasidarė, ir prieš tiesdama ranką į bananą jau pamąstau ar tikrai jis to vertas. Neskitaip, tai, tikrai gilus tas įtikinimas, kad vaisiai yra sveika ir kad jų neribotai galima valgyti.
Tik pagalvojau, kad per daug riebalų, tokių kaip kokoso aliejus ir ghee, juk stabdo mano svorio tirpimą, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 08, 22:54)
Na tikrai. Aš kai pati nelabai galėčiau paskyti kuom vienas vaisius nuo kitos daržovės skiriasi, tai kai tai pamatau grafike ar lentelėje - aiškiau pasidarė, ir prieš tiesdama ranką į bananą jau pamąstau ar tikrai jis to vertas. Neskitaip, tai, tikrai gilus tas įtikinimas, kad vaisiai yra sveika ir kad jų neribotai galima valgyti.
Tik pagalvojau, kad per daug riebalų, tokių kaip kokoso aliejus ir ghee, juk stabdo mano svorio tirpimą, ar ne?

gal labiau vaisiai... vartodama daugiau riebalų, nesumažinai ir anglių...o jų abiejų neribotai deja negali valgyt (apart daržovės), tad truputį suchimičinti reikalus gali. Pati ir tą žinau. Viasiamėgė žiauri esu, man nieko nereiktų tik krūvos vaisių... Žiemą ir buvo taip kad mandarinai kilais ėjo, paskui obuoliai ... aišku vien jų nekaltinu. bet esmė, kad jie dar pažadina cukraus drakoną. Na, niekada nebuvau ta, kuri norėdama saldžiai, puola į duonas ir batonus (padėdavo principas, kad jokių košių duonų vakare nevalgau), bet va dar į daugiau vaisių įklimpsti, nors jau išpampęs, vis tiek valgai... smile.gif))

pusryčiai, trys sausainiukai kokoso saldžios bulbos. du kiaušiai, sauja brokolio-kalafioro žeidynėlių, bei sauja vakarykščių žalių lapų. Uh patinka man ankstūs rytai smile.gif)

Pralinksmino van damasryte biggrin.gif kikenau (ne paleo sorry biggrin.gif)
Limma, kaip tu ? wink.gif matau esi smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 09 birželio 2013 - 08:22
Labas rytas, o jūs netyčia nepastebėjot, kad nuo šitos mitybos miego mažiau užtenka ir jis būna gilesnis? Nu nes man dabar noris miego tik kokią 1 val, o ryte 8 jau būnu gyva ir visai nesinori miego, o kartais ir anksčiau pakylu biggrin.gif ir kažkaip dienos metu užeina miegas, bet paskui viskas būna tvarkoj. Ir kas keisčiausia, taip man prasidėjo kai kavos atsisakiau, žalią arbatą vėl pradėjau gert rytais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 06 09, 07:34)
Labas rytas, o jūs netyčia nepastebėjot, kad nuo šitos mitybos miego mažiau užtenka ir jis būna gilesnis? Nu nes man dabar noris miego tik kokią 1 val, o ryte 8 jau būnu gyva ir visai nesinori miego, o kartais ir anksčiau pakylu biggrin.gif ir kažkaip dienos metu užeina miegas, bet paskui viskas būna tvarkoj. Ir kas keisčiausia, taip man prasidėjo kai kavos atsisakiau, žalią arbatą vėl pradėjau gert rytais bigsmile.gif

miegu mažiau, ir snūdo per pietus niekada nebeužeina. užeidavo kai kavos negėriau kelias dienas ir neišlaukiau detoksikacijos laikotarpio viso... šiaip su paleo nebesapnuoju sunkiai, keliuosi/atsibundu prieš žadintuvą visomis dienomis 6:20am. miegot nenueinu be 12. atsibundu kartais 4 am ir noriu keltis, nes už lango bilekaip šviesu biggrin.gif

aš dar ne į temą bet kartu ir į temą. įdomiai skaitau (nors netikiu delfio straipsniais)
Kaip padėti žmonėms išvengti ligų, kurios kontroliuojamos gyvenimo būdo pokyčiais, šiandien labai domisi ir psichologai. Jie bando išsiaiškinti, kodėl žmonės nesirenka sveiko gyvenimo būdo net jei žino, kad tai būtina, kad nesirgtų.
„Galbūt iš tiesų mums būdinga autoagresija. Nuo Z. Freudo laikų sakoma, kad žmogus nori susinaikinti. Taip pat yra žmonių, kurie tiesiog mėgsta rizikuoti. Netgi išskiriamas asmenybės bruožas – aštrių pojūčių siekis, kuris siejamas su biologiniais dalykais. Pavyzdžiui, kai kurie jaunuoliai linksminasi šokinėdami iš antro aukšto – nušoksiu ar ne, susilaužysiu koją ar ne. Tokios asmens savybės nepakeisi, bet žmogų galima išmokyti savo poreikį patenkinti saugesniu būdu. Taigi tokiems žmonėms kuriamos atskiros programos“, - teigė Vilniaus universiteto doc. dr. Laima Bulotaitė.
Pasak psichologės, nesveiko elgesio pasekmės labai greitos – suvalgiau pyragaitį ir man malonu iš karto. O štai graužti morką – jokio malonumo, net ir galvojant apie tai, kad po pusės metų, jei valgysiu morkas kasdien, mano oda bus labai graži.
(šaltinis)

apie tą morką.. na teisybė... visi gyvena čia ir dabar, nežiūri ką ta morka duos ateity, kai stuktels 30, 40, 50 metų, kokia savijauta bus... et...

p.s. kaip kam savaitgalis pas giminių, su draugais ir paleo gyvenimu? biggrin.gif kam aiškintis ką reikėjo? gyvenimo istorijos FUN biggrin.gif
Atsakyti
yra dar beda, kuri pradzioj juokinga atrode.. zvengiau.

maniskis suvalge inda jogurto ORGANIC BIO. zvenge va sveiko nusipirkau. suvalges, pradejo nebezvengti, nes ir karto zarnyne garsai pasigirdo, kaip vamzdynu vanduo begtu.... i vakara bilekoks pilvo skausmas, paskui sako saltis krecia... zvengiu sakau bus tau jogurtus valgyt ..sako as juos daznai darbe valgau, na tik tie spalvoti (aha krakmolinius kisa..).. ir ka keturios dienos tiesiog is wc neiseina...

ka daryt? kaip maitinti? ko duoti, ko neduodi, kad wc reikalai per geri nebebutu?
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 09:17)
gal labiau vaisiai... vartodama daugiau riebalų, nesumažinai ir anglių...o jų abiejų neribotai deja negali valgyt

O jei nevalgyčiau vaisių, bet vis tiek per daug riebalų, tai vis tiek varytų į lašinius? Su tuo cronometeriu, žiūriu, vien pusryčiams išgėrus puodelį kakavos su kokoso pienu ir kokoso aliejumi, jau surinkau apie 800 kalorijų ir 82proc. galimų riebal. Tai dar vienas toks išgėrimas ir dienos norma sunaikinta. g.gif

Ojjj... berašydama prisiminiau Elatos pranašystę, kad "jau greit pradėsim kalbėti apie tai kad riebalai kenkia doh.gif

QUOTE(Kissable_lips @ 2013 06 09, 09:34)
Labas rytas, o jūs netyčia nepastebėjot, kad nuo šitos mitybos miego mažiau užtenka ir jis būna gilesnis?

Man labai pasikeitė. Bet aš dažniauiai pradėjau lūžti 11 val, o keltis 6-7 be žadintyvo! Man tei nebūdinga buvo. biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 09, 10:00)
ka daryt? kaip maitinti? ko duoti, ko neduodi, kad wc reikalai per geri nebebutu?

Arba kmynų arbatos arba ant Diukano dietos pasodink.
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 09, 00:54)
Neskitaip, tai, tikrai gilus tas įtikinimas, kad vaisiai yra sveika ir kad jų neribotai galima valgyti.

na tai taip giliai įkalė, kad reikia daug laiko, kad seilė nustotų varvėti pamačius vaisius.

nė kiek, jei tik anglių nepadaugini. Jų dabar prilaikyt reikia- max 50 -60 gr, o puikiai būtų tai ir ~30 gr.
Suvalgyti riebalai niekada nenusės ant kūno, į atsargas, nebent vidurius pralaisvins.
Papildyta:
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 06 09, 09:34)

žinoma, kad pastebėjau. Anksčiau man išsimiegot reikėdavo 10 val, ir tai keldavausi žiovaudama, dabar ir 5 val sočiai, o prabundu žvali.
Dabar prabundu dar prieš vyro žadintuvui suskambant , o anksčiau jo nė negirdėdavau nejausdavau, kaip jis į darbą keliasi. Jo miegas taip pat pasikeitė- sutrumpėjo ir taip pat dažnai prieš žadintuvą nubunda, paplepam
Atsakyti