Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Azu, jei neklystu ČIA

Sveikos,
šiandien pagalvojau: kad mes turime priklausomybę ne kavai, o minčiai kad priklausome nuo kavos.
Savaitė be jos. Easy-peasy. cool.gif
Su daugeliu mūsų minčių tikriausiai yra tokios pačios priklausomybės. Ir jomis apsisunkiname.

Gražios dienos! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 06 05, 09:18)
nu velniava, as tai surenku , ir dar virsyju kartais  doh.gif ka jus valgot, kad nesurenkat? ir kokia jusu kaloriju dienos norma? Pas mane apie 1600 kcal, kad svoris kristu  biggrin.gif tai as nors nevalgau jokiu kaloringu dalyku, bet vistiek surenku  g.gif gal reik procijas mazint, nes mano porcijos tokios gerules  blush2.gif mesos pvz. koks 300 gr plius darzoviu kalnas biggrin.gif ir susidaro...

aš manau, kad kitom dienom irgi surenku, gal tokia diena papuolė biggrin.gif
vakar valgiau du kartus, ryte dar gėriau cikoriją su kokosų aliejumi, perpiet - agurkai, japoniški ridikai, garšvos lapeliai, petražolės ir apvirtos šoninės gabaliukas (150 g sveriant žalią), o vakarienei - kepenėlės, morkos, svogūnai, viskas troškinta, įdėjus šaukštuką kokosų aliejaus, rauginti kopūstai. tiesa, per pietus - dar puodelis cikorijos su kokosų aliejumi.

šiandien jau atsikėliau alkana, tai valgau pusryčius. būna dienų, kad susivalgo daugiau, būna - kad mažiau. spėju, jei valgau kokius lašinukus, tai tikrai susirenka ta kcal norma ramiausiai biggrin.gif
Atsakyti
Aciu, skaitau angliskai, rusiskai.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 06 05, 09:23)
aš manau, kad kitom dienom irgi surenku, gal tokia diena papuolė biggrin.gif
vakar valgiau du kartus, ryte dar gėriau cikoriją su kokosų aliejumi, perpiet  - agurkai, japoniški ridikai, garšvos lapeliai, petražolės ir apvirtos šoninės gabaliukas (150 g sveriant žalią), o vakarienei - kepenėlės, morkos, svogūnai, viskas troškinta, įdėjus šaukštuką kokosų aliejaus, rauginti kopūstai. tiesa, per pietus - dar puodelis cikorijos su kokosų aliejumi.

šiandien jau atsikėliau alkana, tai valgau pusryčius. būna dienų, kad susivalgo daugiau, būna - kad mažiau. spėju, jei valgau kokius lašinukus, tai tikrai susirenka ta kcal norma ramiausiai  biggrin.gif

aš vis į tą garšvą pažiūriu ir nedrįstu valgyti biggrin.gif Miesto vaikas. Kaip jos skonis?

O man irgi nesusirenka kalorijos. Mažai net labai susirenka, kai paskaičiuoju, bet aš nu nenoriu daugiau valgyti. Nebadauju, nesu alkana, pilvas negurgia, energijos yra, tik vat kalorijų ant popieriaus mažokai. Sakau, man čia turbūt jautrumas leptinui atsistatė ir visos perteklinės riebalų ląstelės siunčia smegenims signalą "ėėėė, mes čia, mūsų daug ir užteks dar dešimčiai metų pragyventi, nebevalgykit" biggrin.gif Apetitas tik prieš mmm padidėja. Arba čia mėnulio fazės įtakos turi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 05, 09:21)
-aš vis į tą garšvą pažiūriu ir nedrįstu valgyti biggrin.gif Miesto vaikas. Kaip jos skonis?

-O man irgi nesusirenka kalorijos. Mažai net labai susirenka, kai paskaičiuoju, bet aš nu nenoriu daugiau valgyti. Nebadauju, nesu alkana, pilvas negurgia, energijos yra, tik vat kalorijų ant popieriaus mažokai.

- nu tu žinokis, skani ana labai, pabandyk smile.gif bet reik jaunų lapelių. mūsuose yra visa "pieva", nušienavus švieži atauga, tai vis pasiskinu. o skonis tai nžn koks, salotinis biggrin.gif

-- o kiek tas mažokai? nu va, aš vakar irgi toli gražu nesijaučiau badaujanti, valgiau, kada norėjau ir kiek norėjau. g.gif šiandien jau su pusryčiais, tai gal išeis daugiau. eisiu lašiakų pirkt ir nuo vyro su vaiku slėpt kokių porcijų pusrytinių, kad liktų biggrin.gif
taip norėčiau vaiką su vyru bent kiek pervesti ant tokios mitybos, o tai man per širdį eina tie šeimos mitybos įpročiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 05 birželio 2013 - 08:35
QUOTE(nomore @ 2013 06 05, 09:34)
-- o kiek tas mažokai?  nu va, aš vakar irgi toli gražu nesijaučiau badaujanti, valgiau, kada norėjau ir kiek  norėjau.  g.gif

1000-1200 kcal. Ir aš tik dabar pamačiau, kai paskaičiavau. Reikia kažką su riebalais galvoti ir didintis juos, nors kai vasara, tai kažkaip nesvajoju apie riebalus pusryčiams (žiemą tai būna taip biggrin.gif).
Aš irgi bandžiau mamą pervilioti ant paleo, nes serga autoimunine liga, bet ji savaitę pasimaitino taip ir metė, nes, anot jos, per sunku jai buvo. Nu ir nieko nepadarysi, jei pats žmogus nenori.
Atsakyti
nu bet tai galvoju aš apie tą kalorijų normą... kaip gali ta pati norma visiems tikti? aišku, jinai pakoreguota pagal ūgį/svorį, kartais fiz aktyvumo lygį, bet organizmas tai ne taip paprastai gi veikia biggrin.gif
o kai išeliminuoji visokius nesąmoningus maistus, kurie dirbtinai kelia apetitą ir siunčia nereikalingus signalus, tai organizmas daug maž pats turėtų parodyti, kiek žmogui to maisto reikia. va, kaip Elata ir sakė - leptinas atsistojo vieton, ir organizmas reguliuoja pats. jis gi protingesnis už mus biggrin.gif
Atsakyti
Nestradalinkit dėl tų kalorijų, nes viena, kai tos kalorijos iš šlamštmaisčio ir visai kas kita, kai iš vertingų dalykų. Ateityje, kai patenkinsit organizmo reikmes, suvalgomo maisto kiekis gali dar labiau sumažėti, tačiau ir pasisotinsit ir sveikata bus puiki.
Mūsų mityba turėtų būti daugiau mažiau priklausoma nuo sezono (o ne nuo PC asortimento), pavasarį iš žolių kur ten tų kalorijų pririnksi, o kai ateis uogų ir vaisių metas, kaloražas gi didės. Mm... mačiau dviejų braškių jau rausta šonai.
Verta skaičiuoti tik tam, kad įprastumėt suvokti koks baltymo- riebalo -angliavandenių santykis mityboje. Angliavandeniai neturėtų dominuoti.
Papildyta:
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 06 05, 07:15)

Pirmadieniui kepsiu kažkokį skanėstą ale tortą biggrin.gif bandau receptą išsirinkt. Bet kiek randu visuose nors truputis medaus yra, bandysiu jo nedėt. Su MB švęsim 7 vestuvių metines wub.gif ta proga pasilepinsim biggrin.gif
Jei reikia, geriau pasaldinimui naudok gliukozės miltelius. Mudu su vyru nesenai atšventėm savo 27 metines, tai vyras ta proga, prie sauso vyno taurės, pasakė: su tavim buvo nenuobodu gyventi, dar tiek pat, manau, ištempsiu. lotuliukas.gif (nesaldinta degtinė ir sausas vynas mums tinkamiausi, jei jau reikia alkoholio, aišku, ne buteliais)
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 06 05, 09:39)
Nu ir nieko nepadarysi, jei pats žmogus nenori.

drinks_cheers.gif mes negalime jų kontroliuoti, kai kurie žmonės nori sirgti ir būti gydomais, bet patys nė už ką nieko nekeis. Tik nugurks papildomai tabletę, šiek tiek apmažinančią simptomus.
Va jiem medicina ir padeda gyventi, paramstydama "vaistukais".
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 05, 10:23)
Mm... mačiau dviejų braškių jau rausta šonai.

atšventėm savo 27 metines, tai vyras  ta proga, prie sauso vyno taurės, pasakė: su tavim buvo nenuobodu gyventi, dar tiek pat, manau, ištempsiu.  lotuliukas.gif (nesaldinta degtinė ir sausas vynas mums tinkamiausi, jei jau reikia alkoholio, aišku, ne buteliais)

pas mociute musu mazieji jau irgi valge ir braskyciu, ir zemuogiu...koks kvapas wub.gif

ta proga ir linkiu dar pora kart tiek kartu nugyventi....svarbu Jums gerai ir istempsit ilgai wub.gif
Atsakyti
labas rytas. as dar tik su kavyte, bet jau su -600kcal biggrin.gif atsibudau 7val, nors uzmigau tik apie 00:30 ir nusprendziau, kad daugiau nebesimiegos, tai islekiau, dviraciu rata apsukau. oras tiesiog pasaka: saule sviecia, dangus melynas melynas, paukstuliai ciulba ir svarbiausia - vejo nera! taip lengvai prasivaziavau "ant tuscio" - be problemu.
pusryciam bus kepenu pastetas ir dar rytdienai porcija jo liks, nes MB nei su sautuvu ties smilkiniu tokio dalyko neikisi.

Vakar kaip tik skaitinejau apie alkoholi. Idomus dalykas tas, kad didzioji dauguma zmoniu yra prisitaike virskinti alkoholi, nes gamtoje jis naturaliai susidaro rugstant saldiems dalykams, kaip kad vaisiai ar medus, bet stiprumas naturalaus alkoholio paprastai tesiekia apie 5%. Gyvunai labai megsta "isgert" kramsnodami pernokusius ir svinktelejusius vaisius, bet ju kiekiai aisku riboti ir alkoholizmo problemu gamtoj nepasitaiko. Su zmogais yra beda tame, kad per savo gudrias galvas, jie isrado buda, kaip pasigamint dideliais kiekiais ir gerokai stipresnius alkoholinius gerimus negu yra prisitaike suvirskint (kepenu darbas yra is pradziu nukenksmint alkoholio toksiskuma, o toliau tai - cukrus). Taigi alkoholis leidziamas, bet tik mazais kiekiais.

p.s. siandien knistelejo pasimatuot talijos apimti ir malonus siurprizas -2cm. o jeigu dar lanka prisiversciau sukt, tai isvis i bite pavirsciau biggrin.gif

Atsakyti
Gal su tokiu augaliuku teko susidurt? http://lt.wikipedia....džioji_stevija mamai vienas žmogus išgyrė į darbą pas ją užsukęs, mama pradėjo skaitinėt,kad labai geras dalykas g.gif nelinkus taip aklai pasitikėt g.gif gal visgi visai nereikia to perdėto saldumo g.gif

QUOTE(Elata @ 2013 06 05, 08:20)
Kokia graži šventė laukia smile.gif ir kaip fainai, kad abu pasimėgausit kažkuo sveiku smile.gif (aš vakar kepiau sausainius, vienus paleo, kitus ne. Tai paleo sausainių taip niekas ir nepalietė... nes gi jie "kažkokie ne tokie", nesvarbu, kad skonis įprastinis biggrin.gif)

O dėl tos sugalvotos mitybos, tai kontekstas buvo, jog nereikia etikečių tam, kaip valgome. Juolab nereikia jų naudoti, nes klaidina žmones. Whole30, paleo ir primal nėra sinonimai. Tačiau aš irgi už tokią susigalvotą mitybą, nes tada nereikia stresuoti, kad "ups negaliu to, nes ant popieriaus taip parašyta", nors tas produktas man ir tinka ir patinka.

nebloga visai biggrin.gif tik kad per tuos 7 metus turbūt ir skyrėmės kokius 7 kartus lotuliukas.gif

tai va mums gerai, taip ir gyvenam thumbup.gif mano mergytė dabar pas mano pusserę atostogauja, o anie ale vegetarai doh.gif vakams vakarienei davė vaisių g.gif bananų ir apelsinų g.gif nelabai mano akim tinkamas pasirinkimas, net kai nebuvau skaičius nieko apie Paleo vakare vaisių vengdavau, o dabar jų visai mažai valgom

QUOTE(" voresta " @ 2013 06 05, 10:23)
Jei reikia,  geriau pasaldinimui naudok gliukozės miltelius.  Mudu su  vyru nesenai atšventėm savo 27 metines, tai vyras  ta proga, prie sauso vyno taurės, pasakė: su tavim buvo nenuobodu gyventi, dar tiek pat, manau, ištempsiu.  lotuliukas.gif (nesaldinta degtinė ir sausas vynas mums tinkamiausi, jei jau reikia alkoholio, aišku, ne buteliais)

manau niekuo nesaldinsiu pernelyg g.gif ir be medaus ir be gliukozės apsieisim smile.gif
be alko irgi galim kentet biggrin.gif va čia tai suskaktis, man pačiai tiek metų tik po mėnesio bus lotuliukas.gif tai mūsų ir sukaktys kuklesnės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Dorotėja*: 05 birželio 2013 - 12:25
Sveikos mergaitės,
nuo ryto judesys smile.gif smagu smile.gif)

Aš kaip amaras šoku iš lovos papusryčiauju, tada vėl bimbalinu į lovą... siaubas...
trys kiaušiniai, trys šaukštai sviesto (kabinau šakute užsikąsdama maistą, tad primečiau grubiai tris šaukštus), špinatų puodelis, ir keli burokai. viskas į scrambled egg paversta buvo. p.s. ar nuo burokėlių gali sysiukas nusidažyt?

Energy: 610.3 kcal / 1650 kcal (37%)
Protein: 22.6 g / 61.9 g (36%)
Carbs: 21.0 g / 82.5 g (25%)
Fat: 47.0 g / 119.2 g (39%)
36% of Nutritional Targets Achieved
Atsakyti