Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Azu @ 2013 06 01, 10:39)

be kiaušinių puikiai galima juk gyventi smile.gif ir vemiant valgyt kažko ir nereik smile.gif
Atsakyti
Azu, tai gal jum tiktu tiesiog derinimo principas, na to H. Seltono pvz? drauge dabar gyvena pagal tai, irgi patenkinta -savijauta puiki, energijos pilna, ir nagai auga biggrin.gif nes ten pagrindas vaisiai, darzoves irgi...

As tik va bijau, kad mano racionas per siauras g.gif nes : nevalgau vaisiu, nevalgau pieno pr., nevalgau riesutu, nevalgau subproduktu (kepenu, sirdziu..) g.gif Mano mityba -kiausiniai, visokia mesa, ir visokios darzoves, na kokoso aliejus dar ir sviestas. Kaip manot -ne per siauras meniu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 01, 11:26)
Beje, paleo valgo tikrai daug svieziu darzoviu, puikiu receptu yra thumbup.gif Jus tikrai ne viena su tokiom mintim, ir atradimais, bandymais tikrai rasim, kas mums tinka 4u.gif
Kalastaja - saunuole!! Kumsciai uz TB, kad laikytusi ir ykveptumet vienas kita 4u.gif
Kadangi jau skubu, tai geros dieneles visoms, susiskaitysim vakare 4u.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif Na bent jau aš tikrai nesu iš tų kur ryte, per pietus ir vakare lašiniai su kiaušiniais ir vaidinčiau sveikuolę. Mano nuomone, viskam yra ribos, taip kaip nesveikas man vegetaras atrodo kuris bulką su sūriu ir dribsnius su cukrum ar makaronus su sūriu kemša ir kitiem liepia, taip ir nesveika kimšt į save lašinių su kiaušiniais be proto, visur turi būti balansas. Aš laikaus to principo, kad pvz pietum koks kepsnys ir daug daržovių, ir šiandien taip valgiau, ir buvo nerealiai skanu, ir sotu. Daržovių valgau daug ir įvairiam pavidale, ne prievolė, o skanu ax.gif

QUOTE(Azu @ 2013 06 01, 12:39)
Man pradejo sanarius maust su paleo. O as tikejaus kad kaip tik pagerins bukle...  verysad.gif

Taip kaip ne visas ligas gydo mityba taip ir visų negalavimų nereikia priskirti mitybai. Manau, reikia ne tiek galvot, va kokią mitybos kryptį pasirinkt, o stengtis į organizmą įsiklausyt ir sužinosit ko jam reikia. Jeigu norit vaisių - prašom valgyt, kitą kartą panorėsit kokių burokėlių, dar kitą kartą mėsos. Aš kreipiu dėmesį į organizmo siunčiamus ženklus ir jaučiuosi labai gerai.
Tam tikros maisto medžiagos ar mineralo (tiek mikro, tiek makroelemento) trūkumas ir perteklius yra perduodamas į smegenis ir žmogus intuityviai siekia gauti produktą, kuriame yra tam tikrų reikalingų medžiagų.Aš savo organizmą pažįstu, žinau kad jam reikia anglių kartais, tai renkuosi vaisius ir uogas - pvz šiandien po pietų suvartojau pusę dubenėlio šaldytų braškių su trupučiu naminio pieno - ir laiminga sėdžiu, nes parduotuvinių ledų nesinori, noris būtent naminių šaldytų uogų wub.gif
Atsakyti
Dar noriu pasivaidenti su ilgu postu, kaip Sedindriuke ir norėjo biggrin.gif
Šiandien kažkaip su draugėm išsišnekėjom, ir viena sako, kad pažįsta 4 metų mergaitę, kuriai jau yra nuolatinis insulino matuoklis įvestas. Ir susimąsčiau. Ar nebūtų galima jai padėti? Iškelčiau hipotezę, kad mergaitei reiktų pamėginti duoti daržovių su kokiu sviestu, ar mėsos, visiškai jokių nei artificial nei tikrų saldiklių, ir ją pervesti prie paleo. Manau, jei ir neišgydytų, bet apgydytų. Tuo labiau, kad rinktis tikrai būtų ką, ir tikiu, kad tėvai imtųs bet ko, kad tik pagelbėti vaikui. Kol kas mūsų gydytojai apie tokią alternatyvą nekalba. Todėl jau dabar suku mintį, tik reikia susirasti bendramintį, kuris su manim atliktų tą darbą ir kitais metais jį pristatyti vienoje iš konferencijų, kad gydytojams galėčiau įrodyti šitos mitybos privalumus. Tam reikia atlikti daug tyrimų, bet labai užsidegiau šita idėja. Diabetinikų gauti būtų paprasta, tik nežinau kaip su kontroline grupe, kaip rasti žmonių, kurie patikėtų šita idėja sveiki, bet manau kad rasčiau, manau imtį reiktų rinktis kokius 10 tų 10 tų. Tyrimai liktų tyrimais, o anketose manau reiktų apimti visų kūno sistemų veikimo pakitimo pastebėjimus, ir vykdyti šitą dalyką mėnesį, t.y. whole 30 smile.gif Kol kas tai tik mintis mano galvelėj, žinau kad reiktų mokintis tai, kas privaloma, bet šitas dalykas mane pačią labai domina ir traukia, tuo labiau jeigu šitas dalykas išeitų į viešumą, jis pasiektų vienus geriausių Lietuvos gydytojų, ir galbūt nebūtų laikomas kvailu visuomenėje smile.gif
Atsakyti
Kissable_lips, nuostabi idėja, ir būtų labai puiku ją įgyvendinti. Tikiu kad daug kas susidomėtų. Tačiau esu kiek skeptiška daugumos mūsų gydytojų atžvilgiu. Pasaulyjė yra be galo daug naudingų priemonių ir gydymo būdų atrasta. Bet, rodos, mūsų gydytojai yra tokie stagnatoriai, kad tuos gerus dalykus laiko daugių daugiausiai tik kaip pagalbine gydymo priemone, arba "pasakomis iš bobučių patirties", ir vis tiek griežtai laikosi vaistų kimšimo ''medicinos'' principų. Aišku, aš kalbu tik iš savo patirties. Kai žinau, kad daugelyje šalių kuriasi specializuotos gydymo įstaigos, jų gydymo rodikliai 50proc. viršija įprastos medicinos rodiklius, o-bet-tačiau-deja - pas mus yra tik vienetai gydytojų bandančių tas paprastas naujoves diegti Lietuvoje. Ir kiek žinau, patiria čia be galo didelį neigiammą spaudimą iš savo kolegų.

p.s. ... atsiprašau, deja nepavyko pozityvaus posto sukurti.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 01 birželio 2013 - 17:45
QUOTE(Azu @ 2013 06 01, 12:39)
Man pradejo sanarius maust su paleo. O as tikejaus kad kaip tik pagerins bukle...  verysad.gif

As savo nuomone isreiskiau, kodel as tuos dalykus bandziau, jusu nepazystu juk 4u.gif Kiekvienam juk skirtingai. Tik man ydomu, kaip galima uzsinoret mesos, bet nepatinka jos skonis? g.gif Baltymu trukuma galima buvo kompensuot ir is augalines puses, gal geriau butu pavyke. Su manim buvo siek tiek kitaip, del to nusprendziau isbandyt paleo. Man mesos poreikio nebuvo atsirade, as tiesiog ieskojau budo, kaip savo ligas tvarkyt smile.gif Kolkas puikiai veikia cool.gif

Kissable_lips - sauni ideja, tikekimes pavyks ygyvendint thumbup.gif Jei apie tai isgirs daugiau zmoniu, isbandys, tai jau didelis pasiekimas irgi bus. Tradiciniai daktarai darys tai, uz ka mokama dideli pinigai, jie patys dudeles negroja, jie tik soka unsure.gif Patinka man tokie dalykai, gaila pati su medicina neturiu nieko bendro, ir man tai toks tamsus miskas 4u.gif

pumpica - Seltono mitybos principai nuostabus man atradimas buvo daug metu atgal ir dar dabar derinu produktus, nors nebe taip skrupulingai smile.gif Nagai ir man auga fantastiskai wub.gif Tikiuos plaukus gal greit pavyks atsiaugint biggrin.gif

Siandien su mityba grybavau, tiek to.. smile.gif Pusryciams sviestukas su kava, pietu nebuvo, kelis gabaliukus arbuzo sveciuose suvalgiau doh.gif Nes be bandeliu nieko nebuvo daugiau, pati nieko nenusiveziau - nesuprastu biggrin.gif Vakarienei issikepiau kreveciu orkaitej su prieskoniais, susimaisiau majonezo su krienais ir surijau. Dar Dziugo surio gabaliuka paragavau, kur is LT parsiveziau salotoms, skanu buvo smile.gif Mazai darzoviu kazkaip valgiau, gal dabar veliau pora agurku sugrausiu. Daugiau nieko nenoriu, tas skausmas man ir vidurius paleido visai dienai, ir pykina doh.gif Greiciau baigtusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 01, 19:31)
Daugiau nieko nenoriu, tas skausmas man ir vidurius paleido visai dienai, ir pykina doh.gif Greiciau baigtusi doh.gif

kaip tik proga išbandyt granato žievės antpilą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 06 01, 14:35)

kai nerealiai šauniai! Pati suprantu su medicina susijusi? cool jei taip ir paleo domiesi!

dar dėl mergaitės.. jai pirmo tipo diabetas, o ta kažkiek kitaip nei kad su diabetu nr.2.... aišku kažką padaryti, pagelbėti, palengvinti tikrai galima, bent kad mažiau insulino išskirtų ta implantuota pompa.. kažkodėl tikiu, jog tai įmanoma būtų....
Atsakyti
Kissable_lips: wow, grandioziniai planai. as tik seimos narius atsargiai paagituoju, bet jie skeptiskai ziuri ir nusiteike toliau pyragus valgyt (juk taip skanu!).

as siandien prigriebiau eriuku sirdziu ir kepenu lotuliukas.gif nezinau, kaip as juos suvartosiu, bet reiks kazka ismastyt rolleyes.gif dar keturis jautienos kepsnius ir avienos farso - kepsiu burgerius, bus riebus, varvantys ir kartu burnoj tirpstantys. ir jaucio tauku banke taip netycia uzmaciau, uzrasyta "beef dripping", atrodo kaip riebalas, pradejau mesininka kamantinet, kas per daiktas. tai taip, jautienos riebalai, islydyti, isvalyti, atrodo gerai, ziuresim kaip kepsis ax.gif 500g 2.99eur.

paziurekit marksdailyapple sekmes istorija, bent jau foto - kitas zmogus: Eric geriau, kai kita puse nematys, nes seile varvinsit, garantuotai wub.gif

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 01, 18:39)
Kissable_lips: wow, grandioziniai planai. as tik seimos narius atsargiai paagituoju, bet jie skeptiskai ziuri ir nusiteike toliau pyragus valgyt (juk taip skanu!).

as siandien prigriebiau eriuku sirdziu ir kepenu  lotuliukas.gif nezinau, kaip as juos suvartosiu, bet reiks kazka ismastyt  rolleyes.gif dar keturis jautienos kepsnius ir avienos farso - kepsiu burgerius, bus riebus, varvantys ir kartu burnoj tirpstantys. ir jaucio tauku banke taip netycia uzmaciau, uzrasyta "beef dripping", atrodo kaip riebalas, pradejau mesininka kamantinet, kas per daiktas. tai taip, jautienos riebalai, islydyti, isvalyti, atrodo gerai, ziuresim kaip kepsis  ax.gif 500g 2.99eur.

paziurekit marksdailyapple sekmes istorija, bent jau foto - kitas zmogus: Eric geriau, kai kita puse nematys, nes seile varvinsit, garantuotai  wub.gif

jautiena, aš vakar jį papostinau savo mergoms, sakau žiūrėkit penktadienio sekxiukaz koks... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nors ne mano skonio, bet po pasikeitimų jergus nu sexiukas ir tiek.. biggrin.gif nu man gražu - meilė sau, sveikatai, savijautai, mitybai.. seksualu būti besirūpinančiu biggrin.gif
Atsakyti
labas vakaras.

balius praėjo puikiai, valgiau šašlą, užkandau jam kepant lašinukais ir daržovėm, jokių nuokrypių, ir, svarbiausia, jokio širdagraužio dėl to biggrin.gif tik valgėm vėlokai, tai šiandien valgiau tik pietus-vakarienę.

nežinau, kur ir kada dingo mano padidėję kaklo limfmazgiai bigsmile.gif būdavo vis dėl neaiškių priežasčių išdidėję, ir baisiai jie mane neramino. gydytoja, aišku, nieko doro apie tai negalėjo pasakyti, tik "matyt, kokia nedidelė infekcija kur nors".

tiesa, pilvas sumažėjo, įlindau į neįlendamas kelnes. o tik penkta diena g.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 06 01, 18:52)
labas vakaras.

balius praėjo puikiai, valgiau šašlą, užkandau jam kepant lašinukais ir daržovėm, jokių nuokrypių, ir, svarbiausia, jokio širdagraužio dėl to  biggrin.gif  tik valgėm vėlokai, tai šiandien valgiau tik pietus-vakarienę.

nežinau, kur ir kada dingo mano padidėję kaklo limfmazgiai  bigsmile.gif  būdavo vis dėl neaiškių priežasčių išdidėję, ir baisiai jie mane neramino. gydytoja, aišku, nieko doro apie tai negalėjo pasakyti, tik "matyt, kokia nedidelė infekcija kur nors".

tiesa, pilvas sumažėjo, įlindau į neįlendamas kelnes. o tik penkta diena  g.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti