Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba V

Apklausa: Ar laikaisi paleo mitybos principų? (37 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
kaip idomiai su tais zirniais, pirmakart girdziu. bet gali but, kad juos lengviau ir pigiau uzaugint negu bulves ar paprastus grudus. o zirniai krakmolingi, todel kiaulems penet labai tinka.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 04, 16:41)
kaip idomiai su tais zirniais, pirmakart girdziu. bet gali but, kad juos lengviau ir pigiau uzaugint negu bulves ar paprastus grudus. o zirniai krakmolingi, todel kiaulems penet labai tinka.

joa, tie senukai žirniai tai krakmolinti tikrai. O dar be to, jie augina pakaitai tuos žirnius. T. y. žirniai prisotina dirvą, todėl kitais metais toje dirvoje sakė jau kviečius sės ar ką nors panašaus, o žirnius sės į jau nualintą dirvą. Žodžiu, vieni pliusai iš tų žirnių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 06 04, 14:51)
joa, tie senukai žirniai tai krakmolinti tikrai. O dar be to, jie augina pakaitai tuos žirnius. T. y. žirniai prisotina dirvą, todėl kitais metais toje dirvoje sakė jau kviečius sės ar ką nors panašaus, o žirnius sės į jau nualintą dirvą. Žodžiu, vieni pliusai iš tų žirnių biggrin.gif

žirnius dar su dobilais maišo, pašarui, ir tuo pačiu pailsi dirva biggrin.gif dobilai geriau, galima nektaro išsiurbt iš jų ir šiaip kvepiaaaaaa

pietūs. iš esmės šiandien vaizdas..valgau ir suvedinėju, ir žiūriu kad totalus nedavalgymas, tai tenka daėdinėti... biggrin.gif lol dabar šmotas kiaulės karbonado.. kurio neina niekaip įvesti į cronometrą. shaize... prieš tai labai druskos prisibėrus prikirtau virtų burokų. virškinsiu ir sportas vakare, po kurio dasimušiu nujaučiu su špinatų kokteiliu ir baltymų milteliais (ne paleo gaunas, bet... jau valgyt tiek nenorėsiu.. o daėdinėt statistikos kcal nu nenoriu...)
Atsakyti
sveikutes

QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 03, 16:14)

limma - as gerai nuspaudzius tiesiog palieku paskleidus ant popieriaus sviestinio ir greit isdziusta, nereik net orkaitej degint 4u.gif Arba sunaudoju tiesiog kur mirksiukas.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(Elata @ 2013 06 04, 13:13)
aš tai vištų kepenėles valgau dažniausiai. Pamirkau per naktį citrinos sultyse, o po to pasikepinu. Nors va Sedindriuke iš kepenėlių blynelius daro, tai irgi labai skaniai gaunasi smile.gif

mes siandien valgem kotletukus kepeneliu, as sumalu, pridedu svogunu, cesnaku, prieskoniu ir kepu ant mazos ugneles....MB ziauriai patinka. tai vienas produktas kuri kepu, visi tik garinami biggrin.gif

o man su tuo cronometer sunkiai sekasi doh.gif nesusigaudau jame visai doh.gif
Atsakyti
kepenėlės, sakot? aš šiandien irgi su kepenėlėm sėdžiu, ką tik privakarieniavau, su daug morkyčių ir svogūnu troškintas. skanumėlis. valgiau su raugintais kopūstais.
šeima valgė labai kvepiančius miltus, tai pirmą sykį man užsinorėjo kažko tokio, nors pagundų aplink visą tą laiką netrūko biggrin.gif nu, bet kaip tik mano valgis pasidarė, tai ir pamiršau.

skaitau tą knygą, it starts with food, patinka.

laukiu, kol mano insulinas per didelis normalizuosis. šiandien jau įžengiau į antrą savaitę, smagu.

Silveri, kaip tavo psoriazė reaguoja į whole 30?

limma, ar dar vyras nėjo cholesterolio tikrintis? jei nemaišau ko nors g.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 06 04, 17:11)

Silveri, kaip tavo psoriazė reaguoja į whole 30?

limma, ar dar vyras nėjo cholesterolio tikrintis? jei nemaišau ko nors  g.gif

man irgi idomu....

nea, nenuejo dar, ketvirtadieni eis, nes dabar darbu turi negali nulekti ryte rolleyes.gif butinai prasinesiu

o mama tai sunervino ziauriai mane...bet ai jau nebediskutuoju su ja...ausktas pas ja irgi cholesterolis, ir rugpjucio pradzioj irgi reiks tyrimus darytis, liepe laikytis dietos tam tikros. as jai apie paleo daug pasakojau, kai bunam pas juos savaitgali, nes teveliui talka daro vyrai, visad maista darau pagal save, ir visiems tenka valgyti, nors jiems ir nelabai, bet man dzin, mums reik taip ir darau. bet kas svarbiausia suerzino, sako, nu nezinau, nezinau, man nesuvokiama, kaip galim avalgyti lasiakus, riebiai ir kris cholesterolis...nu gi visiska nesamone....ai sakau, nu ir nevalgyk. valgyk kaip nori....nes ji negali bulviu atsisakyti niekaip, nes tai butina jai, ir ziauriai skanu...vat duonos gali atsisakyti, bet bulviu ir kitko nea.....
Atsakyti
valgau vis tik 8 proc riebumo jogurtą libanietišką. su uogienės šaukšteliu, tahini ir cacao nibs įsibėriau (riebalus didinau)...

dienos norma riebalų nepasiekta. anglių padauginta..ir tai dėl to kad burokai... bananiukas tik ryte... žodž.. biggrin.gif vsio. arbatų reik kaist, kad būtų tolimesniam užkandžiam ir skrandžio ilsinimui...

Energy: 1517 kcal / 1650 kcal (92%)
Protein: 75.1 g / 61.9 g (121%)
Carbs: 94.2 g / 82.5 g (114%)
Fat: 99.8 g / 119.2 g (84%)
86% of Nutritional Targets Achieved
Atsakyti
Limma, kokoso drožles padžiovinu orkaitėje ant 40-50 apie pusvalandį. Paskui sumalu į miltus. Tikiuosi, kad šitaip ilgiau laikysis. Nes man kambary paprastai neišdžiuva. Gal kad gana drėgnas butas mūsų. Tai orkaitėje greičiau. Be to katė ten su savo pūkais nelenda. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 06 04, 18:55)
man irgi idomu....

nea, nenuejo dar, ketvirtadieni eis, nes dabar darbu turi negali nulekti ryte rolleyes.gif butinai prasinesiu

laikau špygas, nes juk tai aš sugundžiau riebalus valgyt, tai dabar drebu dėl rezultatų unsure.gif
O tavo vyrui kaip tokia mityba? nepasiilgo bulvių?
Atsakyti
man irgi jau siandien gana. baltymai kaip visada sauna pro lubas: pasteto apie 100g, sardiniu skardine, ir visciuko koja ir sparnas - situ neaisku, nes nesverineju, imu cronometer koja, sparna taip kaip yra.

Energy: 1608 kcal / 1640 kcal (98%)
Protein: 98.5 g / 61.5 g (160%)
Carbs: 78.6 g / 82.0 g (96%)
Fat: 103.7 g / 118.4 g (88%)

Daugiau cronometer kankinu del situ:

Vitamins
B1 (Thiamine) 1.0mg 88%
B12 (Cobalamin)57.1µg 2381% ax.gif cia, kad smegenys gerai veiktu
B2 (Riboflavin) 4.1mg 376%
B3 (Niacin) 30.3mg 217%
B5 (Pantothenic Acid) 10.2mg 204%
B6 (Pyridoxine) 2.4mg 187%
Folate 523.3µg 131%
Vitamin A 21692.9IU 930% ax.gif morkos!
Vitamin C 115.5mg 154%
Vitamin D 28.7IU 14% rolleyes.gif saulej prisibuvau sian, turetu but ok
Vitamin E 11.9mg 79%
Vitamin K 168.7µg 187%

Minerals
Calcium 593.1mg 59% schmoll.gif nieko nebus, pirksim varskes
Copper 7.0mg 780% ax.gif kepenai!
Iron 16.4mg 91%
Magnesium 226.8mg 71%
Manganese 2.7mg 151%
Phosphorus 998.3mg 143%
Potassium 3251.1mg 69% ir sito reiks paieskot - kalis?
Selenium 129.5µg 235%
Sodium 888.8mg 59% rolleyes.gif pamirsau druska ivest
Zinc 10.0mg 125%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 04 birželio 2013 - 19:57
Dėl žirnių kiaulių pašarui- gera idėja. Jei palyginsim su kviečiais, tai juose polinesočiųjų žymiai mažiau , ir baltymų daugiau..na, brangesni žirniai bet netaip jau daug

Žirniai
Sausųjų medžiagų 89.60 g
Baltymų - iš viso 22.40 g
Gyvūninių baltymų 0.00 g
Augalinių baltymų 22.40 g
Riebalų - iš viso 1.30 g
Sočiųjų riebalų rūgščių 0.22 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių 0.22 g
polinesočiųjų riebalų rūgščių 0.62 g
Cholesterolio 0.00 mg
Angliavandenių - iš viso 58.10 g
Krakmolo 43.40 g
cukrų (mono- ir disacharidų) 2.10 g

kviečiai
Sausųjų medžiagų 86.40 g
Baltymų - iš viso 11.70 g
Gyvūninių baltymų 0.00 g
Augalinių baltymų 11.70 g
Riebalų - iš viso 1.90 g
Sočiųjų riebalų rūgščių 0.35 g
Mononesočiųjų riebalų rūgščių 0.28 g
polinesočiųjų riebalų rūgščių 1.10 g
Cholesterolio 0.00 mg
Angliavandenių - iš viso 69.10 g
Krakmolo 56.90 g
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 06 04, 18:41)
man irgi jau siandien gana. baltymai kaip visada sauna pro lubas: pasteto apie 100g, sardiniu skardine, ir visciuko koja ir sparnas - situ neaisku, nes nesverineju, imu cronometer koja, sparna taip kaip yra.

Energy: 1608 kcal / 1640 kcal (98%)
Protein: 98.5 g / 61.5 g (160%)
Carbs: 78.6 g / 82.0 g (96%)
Fat: 103.7 g / 118.4 g (88%)

užsiverčiau visą 500gr indą deja, tai per lubas. nu ir dzin. bais noriu kažko gaivaus skanaus, o mėsa ir daržovės šiuo atveju, jau kurį laiką, nu neduoda to efekto... kartais nusibosta tas pats.. ir net kūryba virtuvėj krenta, ką čia bepasidaryt... nėr ką susimest gatavo į lėkštę, tai geriau nevalgyt atrodo... ir į naudą iš tikro būtų vadinas biggrin.gif man dasid4t kokius 300-400 reik dar.. bet dzin tie skaičiai, nenoriu pasidaryt tai fobikė, dėl to niekad ir nenorėjau dėliot į programą jokių skaičių...

ai ir šiaip nevedinėsiu daržovių kitom dienom, betikslis toks dalykas, kad bijot pradėt daržovių, vis tiek nei morkų nei burokų kilais nevalgau. ne juose esmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 04 birželio 2013 - 19:49