minejau vakar, kad pasigaminau pasteta is eriuko kepenu - negaliu atsiryt siandien net pusryciam ji valgiau, kai paprastai ryte noriu tik silto maisto.
avys pas mus ziema-vasara lauke ir dar kazkur teko girdet, kad avim net neapsimoka duot kombikormu, nes jos del to nepriauga tiek, kad atsipirktu investicija i papildomus pasarus. del vistu kepeneliu... hm nezinau, bet as ju nesirinkciau, nebent tai butu savu ar is pazystamu, kur zinociau, kad laukuti lakste, o ne narve augintos...
QUOTE(jautiena @ 2013 06 04, 14:21)
nebent tai butu savu ar is pazystamu, kur zinociau, kad laukuti lakste, o ne narve augintos...
tokiu atveju vištų kepenėlių visai nevalgytum, nes dviejų vištų kepenėlių užtektų ant vieno danties, o po dešimt tų vištų ant vieno karto niekas nepjauna.
tas tiesa. atsimenu, kai mazi buvom, mama sutrindavo su sviestu vistos ar triusio kepeneles ir duodavo mums kaip didziasia delikatesa.
dar is vaikystes yra uzstrige smulkiai tarkuotos morkos. mama nenoredavo del poros morkos jungt bulviu tarkavimo masina, todel tarkuodavo rankom. Taip gaudavosi labai smulkios, minkstos morkytes, nom nom. negaliu ir dabar ju atsivalgyt, aisku tarkuoju kombainu, ne rankom, bet desertas, tai nr1.
dar is vaikystes yra uzstrige smulkiai tarkuotos morkos. mama nenoredavo del poros morkos jungt bulviu tarkavimo masina, todel tarkuodavo rankom. Taip gaudavosi labai smulkios, minkstos morkytes, nom nom. negaliu ir dabar ju atsivalgyt, aisku tarkuoju kombainu, ne rankom, bet desertas, tai nr1.
nesuprantu kur jūs ten to avokado neradot pasirinkta Source ALL, Category ALL ir paieškoj suvedus avokadą išmeta net kelis pasirinkimus
Papildyta:
su morkytėm šviežiom tas pats ir mum būdavo...
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 06 04, 12:32)
tas tiesa. atsimenu, kai mazi buvom, mama sutrindavo su sviestu vistos ar triusio kepeneles ir duodavo mums kaip didziasia delikatesa.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 04, 14:56)
nesuprantu kur jūs ten to avokado neradot pasirinkta Source ALL, Category ALL ir paieškoj suvedus avokadą išmeta net kelis pasirinkimus
Papildyta:
Papildyta:
pas mus ir mano brolis iki šiol taip pasidaro
Labas visiems Ai jau tiek prikalbeta, kad tik skaityt ir skaityt
Maciau apie kepeneles kalbat, tai paklausiu - ar jas kazkaip reikia apdorot pries kazka darant?Ta prasme tuos kazkokius geltonus darinius?Turiu nusipirkus, man jos aplipusios kazkuom tokios atrodo Ten nupjaustyt viska, nuvalyt reikia? Ydejau y saldymo kamera, gales vezliai valgyt Nes neskaniai kazkaip atrode Beje, nerandu nei liezuvio niekur pirkt, nei sirdeliu, cia UK turbut nelabai tokiu buna, gal uzdrausta pagal EU organais prekiaut ar kaip?
Maciau apie saldumynus snekejot, tai man noras tik riebiu grietininiu ledu uzkapot jau antra diena Bet parduotuvese tokiu jau nebebuna, pati tingiu darytis, nes nepasitikiu savim, kad tik paragausiu, o ne viska suslamsiu Mesyte, darzoves niam niam
Mano blenderis siandien pasmirdo ir dumus skleist pradejo Teks toky griozda tempt, kad paziuretu, kas ten jam nutiko. Galetu pasilikt ir pinigus grazint - per 3 menesius naudojau penkta karta tik, nei velnio man jo su paleo nereikia
Geros dieneles visoms, pasivaidensiu vakare
Maciau apie kepeneles kalbat, tai paklausiu - ar jas kazkaip reikia apdorot pries kazka darant?Ta prasme tuos kazkokius geltonus darinius?Turiu nusipirkus, man jos aplipusios kazkuom tokios atrodo Ten nupjaustyt viska, nuvalyt reikia? Ydejau y saldymo kamera, gales vezliai valgyt Nes neskaniai kazkaip atrode Beje, nerandu nei liezuvio niekur pirkt, nei sirdeliu, cia UK turbut nelabai tokiu buna, gal uzdrausta pagal EU organais prekiaut ar kaip?
Maciau apie saldumynus snekejot, tai man noras tik riebiu grietininiu ledu uzkapot jau antra diena Bet parduotuvese tokiu jau nebebuna, pati tingiu darytis, nes nepasitikiu savim, kad tik paragausiu, o ne viska suslamsiu Mesyte, darzoves niam niam
Mano blenderis siandien pasmirdo ir dumus skleist pradejo Teks toky griozda tempt, kad paziuretu, kas ten jam nutiko. Galetu pasilikt ir pinigus grazint - per 3 menesius naudojau penkta karta tik, nei velnio man jo su paleo nereikia
Geros dieneles visoms, pasivaidensiu vakare
QUOTE(Azu @ 2013 06 04, 14:02)
Gerai paklausiu kitaip. Ar Paleo mityba rekomenduoja daryt iskrovos dienas, t.y. paros prabuvima nieko nevalgant , tik geriant vandeni? Karta per 1-2 savaites. ?
Ar apie tai is viso nera jokios informacijos?
Ar apie tai is viso nera jokios informacijos?
na, Paleo laikais medžioklė gi ne visad nusisekdavo, tad laikantis tokio gyvenimo būdo normalu kokią dieną ir nevalgius praleisti. Daugiausia esu 7 paras nieko nevalgiusi, tačiau dabar žinau, kad geriau pasninkaut 2-3 paras, ne ilgiau. Toliau organizmas ima ardyt raumenis.
Aciu
Dar paklausiu . Ar Paleo mityboje PALEO zodis yra tik pavadinimas ar vis del to orientuojamas i paleolito laikotarpio zmogaus mityba?
Dar paklausiu . Ar Paleo mityboje PALEO zodis yra tik pavadinimas ar vis del to orientuojamas i paleolito laikotarpio zmogaus mityba?
Ačiū visoms už šokoladų komentarus.
Vakar tai man įdomiai pasirodė - šiltame kokospeinį kakava bekaisdama labai sutirštėjo. Dar sviesto buvau dėjus, tai jis visai atsiskyrė. Tad iš kokospienio ir kakavos gavosi visai normalus kartusis šokoladas. Nors... norėtųsi jį su tuo Likvoru[I] palyginti.
Jo, man šita irgi geriausia. Ją tikrai vieną galima valgyti. Pirkau "Sveikuose pr.", nors ir kitur mačiau jos yra. Plius be jokių brudų priedų(bent neįrašyti jie).
Visiškai nevalgyti negaliu, nes nuo ''tik vandens'' tiesiog raižyti skrandį pradeda. Penktadieniais, kaip ir visi katalikai nevalgau mėsos, stengiuosi jokio gyvulinio maisto taip pat nevartoti. Apsiriboju daržovėmis. Aišku, būna išimčių.
Neapsimoka ir vištoms kombikormo duoti. Paskaičiauvau uošviams, kad jų kombikorminė kainuoja tiek pat kiek pusiau laisva žolinė višta. Bet jie man rodos manimi nelabai patikėjo. Na, laimei, jos gauna ir žolės šalia kombikormo. Bet išaišink tu dabar žmogau miesčioniui ūkininkui kas yra ekonomiškiau Taip pat ir kiaulių neapsimoka šerti kombikormais. Mano teta jas tik bulvėmis ir žole maitina. Nes kitaip per brangu būtų.
Šiaip, man skaniausios jautienos kepenys. Vištų labai karčios.
Vakar tai man įdomiai pasirodė - šiltame kokospeinį kakava bekaisdama labai sutirštėjo. Dar sviesto buvau dėjus, tai jis visai atsiskyrė. Tad iš kokospienio ir kakavos gavosi visai normalus kartusis šokoladas. Nors... norėtųsi jį su tuo Likvoru[I] palyginti.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 04, 11:35)
Va kakava mano geriausia rasta tai 20-22proc riebumo...
Jo, man šita irgi geriausia. Ją tikrai vieną galima valgyti. Pirkau "Sveikuose pr.", nors ir kitur mačiau jos yra. Plius be jokių brudų priedų(bent neįrašyti jie).
QUOTE(Azu @ 2013 06 04, 13:24)
Visiškai nevalgyti negaliu, nes nuo ''tik vandens'' tiesiog raižyti skrandį pradeda. Penktadieniais, kaip ir visi katalikai nevalgau mėsos, stengiuosi jokio gyvulinio maisto taip pat nevartoti. Apsiriboju daržovėmis. Aišku, būna išimčių.
QUOTE(jautiena @ 2013 06 04, 14:21)
kad avim net neapsimoka duot kombikormu, nes jos del to nepriauga tiek, kad atsipirktu investicija i papildomus pasarus.
Neapsimoka ir vištoms kombikormo duoti. Paskaičiauvau uošviams, kad jų kombikorminė kainuoja tiek pat kiek pusiau laisva žolinė višta. Bet jie man rodos manimi nelabai patikėjo. Na, laimei, jos gauna ir žolės šalia kombikormo. Bet išaišink tu dabar žmogau miesčioniui ūkininkui kas yra ekonomiškiau Taip pat ir kiaulių neapsimoka šerti kombikormais. Mano teta jas tik bulvėmis ir žole maitina. Nes kitaip per brangu būtų.
Šiaip, man skaniausios jautienos kepenys. Vištų labai karčios.
QUOTE(Azu @ 2013 06 04, 15:38)
Aciu
paleo yra paleolito trumpinys. Loren Cordain, paleo dietos kūrėjas teigė, kad žmogaus organizmas labiausiai prisitaikęs prie tokios mitybos, kokia buvo paleolite, na, ar tiesiog akmens amžiuje, o visų naujųjų produktų, žemdirbystės metu atsiradusių, negali įsisavinti ar sunkiai įsisavina. Tad iš esmės paleo reiškia paleolito dietą, tačiau tai nereiškia, kad galime valgyti tik tai, ką valgė akmens amžiaus žmonės. Juk nemažai žmonių net ir nežinodami, kas ta paleo dieta, kodėl ji taip vadinasi, intuityviai maitinasi būtent pagal tokius principus, nes taip geriau jaučiasi. Paleo tiesiog yra etiketė, kurią naudojam, kad būtų paprasčiau susikalbėti, tačiau dauguma merginų ir vaikinas šiame forume nėra paleo (labiau primal ar, jei naudoja grūdines kultūras, iš viso nesivadina taip), tačiau jie domisi organizmui tinkamiausia mityba.
Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 04, 15:59)
Taip pat ir kiaulių neapsimoka šerti kombikormais. Mano teta jas tik bulvėmis ir žole maitina. Nes kitaip per brangu būtų.
o mes va pusę kiaulytės gavom, tai jie kiaules žiemą žirniais maitina Tikriausiai ir su bulvėm maišo pašarui, bet vis tiek... kodėl žirniais
QUOTE(Elata @ 2013 06 04, 16:17)
o mes va pusę kiaulytės gavom, tai jie kiaules žiemą žirniais maitina Tikriausiai ir su bulvėm maišo pašarui, bet vis tiek... kodėl žirniais
Žirnių tai kažkokių spec. pašarinių būna. Atsimenu kartais grybaudami laukus užtikdavom. Bet jie neskanūs, kartūs kažkokie, kieti. Taigi, nebūkim mes kiaulės, nevalgykim bulvių ir žirnių.
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 04, 16:27)
Žirnių tai kažkokių spec. pašarinių būna. Atsimenu kartais grybaudami laukus užtikdavom. Bet jie neskanūs, kartūs kažkokie, kieti. Taigi, nebūkim mes kiaulės, nevalgykim bulvių ir žirnių.
Ne, paprasti žali žirneliai Jie kai jaunučiai, tai minkšti, o po to užauga ir sukietėja. Tas ūkininkas tuos pačius žirnelius vekuojasi, tai tikrai tie patys