oho, didzioji kepeja labai skaniai tas braskinis virsus atrodo ant keliu tortu. o ziurint saldzius kreminius-sviestinius glaistus ir cukrines geles, net nupurto. as bandziau kelis kartus torta "islaust", bet tai buvo seniai, gal net mokyklos laikais... o po to kai susidomejau sveika mityba: tortu kepimas = maisto produktu ir laiko svaistymas... parduotuvej pro tortus praeinu visiskai be emociju - slamstmaistis ir tiek. jeigu reiktu, tai is bedos rinkciausi zele tortuka, nors ten irgi cukrus ir vandenukas.
vakar viriau ghee keptuvej. issiviriau ko gero per 15min rimtai cia. tiesa, as verdu pirma islydzius vandeny - tai padariau ryte, per diena atveso ir saldytuve sustengo, o vakare gerai nuvarvinau ir ant virykles. ugni uzsukau didesne - keptuve plati - ispuksejo greit, ir kadangi ji balta, tai labai gerai matosi, kokia spalva. nieko nemaisiau, aplink sukinejausi, tvarkiausi, vis aki uzmesdama. tikrai labai greitai ir gerai gavosi.
geriu kavyte su ghee dabar. tiesa, as tingine ir darau kava paciu paprasciausiu budu: saukstelis maltos i puoduka ir uzpilu vandeniu. MB sita metoda vadina "the dirty way" nepalaukiau, kol tirsciai nuses, kai idejau sviestuko sauksciuka - sviestas prisitrauke tirscius ir liko anie kartu plaukt. springstu dabar
p.s. pumpica: kokia zavi blondine, labai simpatiska tikrai
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 04, 09:40)
nu taip..cukraus ten yra. Daug na bet sutikit, kad jeigu jau valgyt ar vaisint svecius -tai geriau toki namini is grietineles ir cukraus, negu parduotuvini is cukraus ir daug E
Jautiena, aciu uz blondine
Avokado nerandu tame cronometer nera? net keista...
Sveikos,
taip Pumpica, mėgstu saldumynus. O dabar ypač tuos, kurie be cukraus!
Man irgi įdomiausia pabandyti visokius receptus. Dar įdomiau, kai atrodo, kad pagal receptą niekas nesigaus. Be to, to pyrago dydis - laisvai desartinėje lėkšėje tilpo. bet. Net ir jį sugebėjome ne visą sumėgauti. dar ir šiam vakarui liko.
Pumpica, bet tavo tortai tai tikros skulptūros. Gal kurk kokį tortų parką aar muziejų? Žinai, gaila ir valgyti būtų. O jau pačios grožis.... mmm... karalaitė
p.s. o štai ledų dėl manęs gali visai nebūti. Labai retai jų noriu.
Papildyta:
taip Pumpica, mėgstu saldumynus. O dabar ypač tuos, kurie be cukraus!
Man irgi įdomiausia pabandyti visokius receptus. Dar įdomiau, kai atrodo, kad pagal receptą niekas nesigaus. Be to, to pyrago dydis - laisvai desartinėje lėkšėje tilpo. bet. Net ir jį sugebėjome ne visą sumėgauti. dar ir šiam vakarui liko.
Pumpica, bet tavo tortai tai tikros skulptūros. Gal kurk kokį tortų parką aar muziejų? Žinai, gaila ir valgyti būtų. O jau pačios grožis.... mmm... karalaitė
p.s. o štai ledų dėl manęs gali visai nebūti. Labai retai jų noriu.
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 06 04, 09:30)
Labai aiškiai parašiau Ir tokia gili prasmė žinutėj
Kalastaja balioncikas tau kad pyraga ismeginai ) kaip ten tas apelsinu sultis pylei,vietoj ghee i kokosa?beje,su tikru sokoladu pamegink butinai ))
Pumpica,malonu susipazinti ! Ir vaje kokie groziai! Bet paziurejau ir uzsikandau kiausiniu kopustu sviestu irbananu. Nulis emociju saldesiam tokiem nezinau vaikystej nemirdacvom del saldesiu..na as buvau tesline..man sausainis duona cebureko ar apskrudusio kolduno tesla skaniausi dalykai budavo... O tortai tik kur yra riesutu ir sokolado yra geris:D o su beze tai is vis viaukt..
nors pati buvau sumascius tortus kept .. Atsikandau noro vien tik..
Jautiena, tai as savo ghee ir per 15min pasidariau kai dariaus..
Rimtai avokado nera chronometery? Ghee tai buvo bet va kiaules normaliai neradau ir... Reiks kiba ieskot kito trackerio paleo.. (my fitness pal netinka.meginau vakar..200gr angliu minimum
man)
Pumpica,malonu susipazinti ! Ir vaje kokie groziai! Bet paziurejau ir uzsikandau kiausiniu kopustu sviestu irbananu. Nulis emociju saldesiam tokiem nezinau vaikystej nemirdacvom del saldesiu..na as buvau tesline..man sausainis duona cebureko ar apskrudusio kolduno tesla skaniausi dalykai budavo... O tortai tik kur yra riesutu ir sokolado yra geris:D o su beze tai is vis viaukt..
nors pati buvau sumascius tortus kept .. Atsikandau noro vien tik..
Jautiena, tai as savo ghee ir per 15min pasidariau kai dariaus..
Rimtai avokado nera chronometery? Ghee tai buvo bet va kiaules normaliai neradau ir... Reiks kiba ieskot kito trackerio paleo.. (my fitness pal netinka.meginau vakar..200gr angliu minimum
man)
avoCado ieskokit tikrai yra. jeigu nebutu, as juo nesinaudociau.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 04, 10:14)
Pumpica,malonu susipazinti !
O tortai tik kur yra riesutu ir sokolado yra geris:D o su beze tai is vis viaukt..
Rimtai avokado nera chronometery? Ghee tai buvo bet va kiaules normaliai neradau ir...
malonu, tik jusu tai nematau kai dejau linka, nepagalvojau kad mano foto matysis, ai nu bet ka dabar, nesu paieskomas asmuo, nesislepiu
Del torto is riesutu ir sokolado -tai kepu toki snikerini torta, visi alpsta kaip skanu man kazkaip irgi tie saldesiai...dzin. Kaip ir Elatai, man svarbiau budavo pats procesas -iskepti, papuosti, o valgyt...nu ragaudavau aisku, bet dabar tai nera ir nereikia.
Nu avokado nerandu, o kiauliena tai yra lyg nzn kokios konkreciai ieskai...
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 06 04, 10:22)
avoCado ieskokit tikrai yra. jeigu nebutu, as juo nesinaudociau.
prie progos paziurek bent prie ko jie priskirti, nes ziurejau ir riesutuose, ir paskui net vaisuose ir darzovese -nu nematau, akla gal
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 04, 11:14)
Kalastaja balioncikas tau kad pyraga ismeginai ) kaip ten tas apelsinu sultis pylei,vietoj ghee i kokosa?beje,su tikru sokoladu pamegink butinai ))
Ačiū už baliončiką ir ypač už receptą.
Pusės apelsino sultis tiesiog ant iškepusio pagrindo išspaudžiau. Nu labai fainą prieskonį davė. Ir tada tepiau šokoladą Su tikru šokoladu neabndžiau, nes kiek iešojau, visuose cukraus ir dar kokio sojų leticino yra. Tai protesto vardan principingai jų nepirkau.
Ai, ir medaus nedėjau į "šokoladą", o užtepiau biškį ant kokosinio pagrindo. Ghee tai pagal receptą kaip liepta dėjau.
Ta proga, gal žinote kokis patikimas būdas paleo šokoladui pasigaminti? Arba kokį perkate. Ar būna be cukraus jo?
Pasijunk ALL arba avokadas vaisius tai prie ju...
As nokinu avokadus popieriniam maisiuke su obuoliu... Nei ten greiciau nei kas..taip pat noktu ir be obuolio..
Kiaulienos loin arba pork loin neradau..visokie ground,cured,sausagebuvo ...
Na sian vesti meginsiu.jokiu papildomai nevalgysiu nes vel bus labiau primestas kalorazas.o noriu realiai zinot... Is esmes kaip gerai svarstykles namuose turet maistui:) lietuvoj sverdavau kai kcal momentu skaiciavau jaunystej
jei rimtai susipazindinaimes tai reiks slapta albuma padaryt kur ir ikeltme veidelius jei butu noro. Zinotume su kokiu akiu spalvu zmonem bendrauajam
As nokinu avokadus popieriniam maisiuke su obuoliu... Nei ten greiciau nei kas..taip pat noktu ir be obuolio..
Kiaulienos loin arba pork loin neradau..visokie ground,cured,sausagebuvo ...
Na sian vesti meginsiu.jokiu papildomai nevalgysiu nes vel bus labiau primestas kalorazas.o noriu realiai zinot... Is esmes kaip gerai svarstykles namuose turet maistui:) lietuvoj sverdavau kai kcal momentu skaiciavau jaunystej
jei rimtai susipazindinaimes tai reiks slapta albuma padaryt kur ir ikeltme veidelius jei butu noro. Zinotume su kokiu akiu spalvu zmonem bendrauajam
avocados yra vaisius, priskirtas "Fruit and fruit juices". as po kategorijas nelandau, iskart rasau i paieska ka reik ir pasirenku, kartais tenka paspeliot ar kokia keistenybe isidet, nes ko reik nera.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 04, 11:30)
Mano pilkai mėlynos.
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 04, 09:27)
Pusės apelsino sultis tiesiog ant iškepusio pagrindo išspaudžiau. Nu labai fainą prieskonį davė. Ir tada tepiau šokoladą Su tikru šokoladu neabndžiau, nes kiek iešojau, visuose cukraus ir dar kokio sojų leticino yra. Tai protesto vardan principingai jų nepirkau.
Ai, ir medaus nedėjau į "šokoladą", o užtepiau biškį ant kokosinio pagrindo. Ghee tai pagal receptą kaip liepta dėjau.
Ta proga, gal žinote kokis patikimas būdas paleo šokoladui pasigaminti? Arba kokį perkate. Ar būna be cukraus jo?
Paleo sokoladai tai kokoso /kakavos sviestai ir gera kakava.. Va kakava mano geriausia rasta tai 20-22proc riebumo... Ar geriau buna noreciau zinot... Bet kan jau ta kakava nereali.kauno bazese uzsiperku ja visad parsitempimui cia. Viena galeciau valgyt
mm tikiu kad apelsinas cool buvo..man jau tada cool buvo vien nuo ghee poskonio(parduotuvinio nes jis juk astresni turi kvapeli..) .. Sausi dariau ji. Daryciau as daug ka bet su paleo saiko nebeturiu as tokiems dalykams..kaip uzkandis negerai..kaip uz patiekalq ir negerai nes galvoje..eik darzoviuuu dar uzvalgyk
QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 04, 11:27)
manyčiau tinkamas būtų likvoras, bet kainelė http://www_rawinn_lt...s-sviestas-300g
tačiau jūs gal rasit ir priimtinesne kaina
aš tingiu turliotis dėl skanumynų. Man kuo greičiau sumesti kurą vidun ir eit iš virtuvės. Anksčiau tekdavo prisiverst tupėt virtuvėj dėl vaikų, dėl vyro. O ta paleo taip paprasta, kad vyras pats dabar pasiruošia.