Įkraunama...
Įkraunama...

Birželinukai 45 tema!

Sveikos smile.gif
Nepamenate turbūt manęs, retkarčiais užsukdavau, kai dar laukėmės birželinukų smile.gif
Neturėdavau laiko plepėsiams, tai kažkaip ir neįsiliejau į jūsų gretas, o dabar nusprendusi pažiūrėti kaip gyvenate, užsukau ir nustebau, kad tema vos juda rolleyes.gif

QUOTE(Isia @ 2013 06 15, 09:35)
Audry,maniskis vis dar gyvas MP smile.gif kadangi jis jau gera menesiuka kai vaiksto,savotiskai pasikorgavo ir miegelis.Arba taip jau sutapo. MP pavalgo pries miegeli...ir dabar laaabai retai kada valgo nakti,nebent tik kelis gurksniukus patraukia ir viskas.Pagrindinis MP valgymas gaunasi paryciais tarp 5-7,valgo kelis kartus,nes tuo metu pradeda budintis ir labai vartytis,toks issiblaskes miegelis gaunasi. Per diena MP gauna pries dieninius miegelius,o ju like 2. Ir tarpais tarp ju,gal vos kelis kartus,kada buna irzlus,kada pats pradeda lysti prie manes,arba kai neisiulau kitu skysciu atsigerti.

Aš taip pat maitinu MP, ir iš skysčių praktiškai daugiau nieko negeria, tik vos paragauja. Noriu paklausti iš ko duodate gerti kitų skysčių ir kas ką labiausiai geria? 4u.gif

QUOTE(astrameja @ 2013 06 16, 14:32)
Sveikos wink.gif

MP maitinu, kolkas nutraukti neketinu. Naktį keliasi 2-1 k. valgyti. Dieną maždaug 3k. MP ieško pats, ir kadangi kitų skysčių geria mažai (apie 150 ml per visą dieną, nepriklausomai kas tai būtų- sultys, vanduo, ar kompotas), tai MP nemažinu.
Gremėzdas tas mano vaikas, visai į mamą biggrin.gif praeitą sekamdienį prasikirto kaktą, užvakar- lupą, šiandien mėlynę užsistatė prie akytės  doh.gif  Aš amžinai mėlyna vaikštau, nes visur kliūnu, ir vaikas taip pat  smile.gif

Aš netgi labai norėčiau, kad bent iki 2 metukų gertų mažylis MP, bet jei nuspręs nutraukti(kas kol kas atrodo labai neįtikėtina biggrin.gif ) tai būtų jo pasirinkimas smile.gif Iš kokio indo geriate jūs? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunny Day: 29 birželio 2013 - 23:08
QUOTE(Sunny Day @ 2013 06 29, 23:07)
Aš taip pat maitinu MP, ir iš skysčių praktiškai daugiau nieko negeria, tik vos paragauja. Noriu paklausti iš ko duodate gerti kitų skysčių ir kas ką labiausiai geria? 4u.gif

sveika,
aš duodu gerti įvairiai -iš savo stiklinės, iš puoduko, skirtingų vaikiškų buteliukų (minkštu snapu ir kietu snapu), taip pat iš kubuš buteliuko (kur pasaldindas vanduo pardavinėjamas; tą vandenį išpilu ir pripilu paprasto iš krano).
maniškis labai sunkiai pradėjo gerti doh.gif O kaip tik sirgo (temp.), lauke karšta, jis negeria, tai net šlapimo tyrimas parodė skysčių trūkumą doh.gif
Tai tada, aš visaip girdžiau vaikui vandenį, kad tik gertų -nenori iš vieno buteliuko, pakišu kitą. Nepatinka jo buteliukai, duodu iš savo stiklinės. Jei negeria visai, su šaukštuku vandens įsiūlau. Žaidžiau kaip reikiant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunny Day @ 2013 06 30, 00:07)
Sveikos smile.gif
Nepamenate turbūt manęs, retkarčiais užsukdavau, kai dar laukėmės birželinukų smile.gif
Neturėdavau laiko plepėsiams, tai kažkaip ir neįsiliejau į jūsų gretas, o dabar nusprendusi pažiūrėti kaip gyvenate, užsukau ir nustebau, kad tema vos juda rolleyes.gif
Aš netgi labai norėčiau, kad bent iki 2 metukų gertų mažylis MP, bet jei nuspręs nutraukti(kas kol kas atrodo labai neįtikėtina biggrin.gif ) tai būtų jo pasirinkimas smile.gif Iš kokio indo geriate jūs? mirksiukas.gif

visos FB wink.gif
nors kuo toliau,tuo labiau pasiilgstu to bendravimo čia.. blush2.gif

chm,geriam iš buteliuko,kuri turimnuo gymimo, puodelio su snapeliu, iš kubus buteliuko,kaip ir Audry,darau..iš mažos stiklinytės,aišku,daugiau apsilaisto,nei išgeria smile.gif
šiaip vandens ne įtin daug jam įsiulau. Patinka sultys,ypač slyvų.
Atsakyti
QUOTE(Sunny Day @ 2013 06 30, 00:07)
Iš kokio indo geriate jūs? mirksiukas.gif

Mes geriam iš puodelio, iš "rasos" buteliuko/gertuvės, arba ir iš paprasto mineralinio buteliuko. Iš tų specialių gertuvių nemoka gerti, kramto, taip pat ir su leliukiškais buteliukais atsisveikinom prieš geru pora mėnesių smile.gif
Atsakyti
Pamenu, prieš kelis mėnesius daug kas rašė, jog planuoja krikštyti lelius. Mes irgi planuojam vasaros pabaigoj. Bet susidūriau su tokia situacija -kunigas sako, jog bažnytinės santuokos nepriėmus šeima (turi tik civilinę santuoką) negali būti krikšto tėvais doh.gif Negana to, net krikštomama negali būti jei gyveni nebažnytinėj santuokoj. Tipo gali būti tik liudytoja prie tikro krikštotėvo, kuris gyvena banžnytinėj santuokoj (jei vedęs). Ar jūs nesusidūrėt su tuo? O gal yra kitaip manančių kunigų?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 02, 17:37)
Pamenu, prieš kelis mėnesius daug kas rašė, jog planuoja krikštyti lelius. Mes irgi planuojam vasaros pabaigoj. Bet susidūriau su tokia situacija -kunigas sako, jog bažnytinės santuokos nepriėmus šeima (turi tik civilinę santuoką) negali būti krikšto tėvais doh.gif Negana to, net krikštomama negali būti jei gyveni nebažnytinėj santuokoj. Tipo gali būti tik liudytoja prie tikro krikštotėvo, kuris gyvena banžnytinėj santuokoj (jei vedęs). Ar jūs nesusidūrėt su tuo? O gal yra kitaip manančių kunigų?? g.gif

Audry,keiskit kunigą, nes yra tokiu,kuriems tai nepatinka ir sako,kad negali, o iš tikro,gali ir kiti net neklausinėja koks krikštatėvių statusas. Norit savo vaikuti krikštyti?
Ar ne tu turi teta iš Dotnuvos? Rekomenduočiau be galo gera kūnigą ir mažą,jaukia bažnytėlę,kur pakrykštija vaikuti labai labai gražiai ir be jokių reikalavimų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 02, 17:37)

itariu priklauso nuo baznycios populiarumo ir pacio kunigo..., pvz silainiu baznycioj manes tik paklause ar dickio busimo krikstoteveliai pakrikstyti, sakau taip ir daugiau nieko nereikejo, nors mano broliui antra santuoka, as kai brolio sunu krikstyjau Vytauto baznycioj tai as buvau kriksto mama (jau istekejus), o kriksto tetis brolio zmonos brolis - nevedes,bet lyg su kazkuo gyvena g.gif bet irgi lyg daugiau nieko nereikalo, Gertrudos baznytelej ,girdejau ,kelia didelius reikalavimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isia @ 2013 07 02, 16:43)
Audry,keiskit kunigą, nes yra tokiu,kuriems tai nepatinka ir sako,kad negali, o iš tikro,gali ir kiti net neklausinėja koks krikštatėvių statusas. Norit savo vaikuti krikštyti?
Ar ne tu turi teta iš Dotnuvos? Rekomenduočiau be galo gera kūnigą ir mažą,jaukia bažnytėlę,kur pakrykštija vaikuti labai labai gražiai ir be jokių reikalavimų wink.gif

ne, ne aš Dotnuvoj turiu tetą. Jei gerai pamenu, Arvilės teta ten gyvena.
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 02, 18:19)
ne, ne aš Dotnuvoj turiu tetą. Jei gerai pamenu, Arvilės teta ten gyvena.

aha,dabar prisiminiau..o kokiam miestuke krikštysit? mes su vyru esam įregistravę tik civilinę santuoka ir turim jau du krikšto sūnus, tad tam kėblumų nėra. Matyt,yra tokie kunigai, kurie nori,kad bažnyčia lankytų ir apeigas atliktų tik labai religingi žmonės...
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2013 07 02, 16:47)
itariu priklauso nuo baznycios populiarumo ir pacio kunigo..., pvz silainiu baznycioj manes tik paklause ar dickio busimo krikstoteveliai pakrikstyti, sakau taip ir daugiau nieko nereikejo, nors mano broliui antra santuoka, as kai brolio sunu krikstyjau Vytauto baznycioj tai as buvau kriksto mama (jau istekejus), o kriksto tetis brolio zmonos brolis - nevedes,bet lyg su kazkuo gyvena g.gif bet irgi lyg daugiau nieko nereikalo, Gertrudos baznytelej ,girdejau ,kelia didelius reikalavimus g.gif

mes buvom dvejose bažnyčiose -Vytauto ir Jurgio kankinio (kur šalia pilies). Tai antrojoj padavė lapą, kurį reikia užpildyti -surašyti vardus, pavardes ir pan., tai ten nurodyta, kad krikštatėviai jei gyvena santuokoj, turi būti bažnytinė santuoka. O va kai į Vytauto bažnyčią nuvažiavom, tai ten kunigas plačiau paaiškino, kad negali būti krikštotėvais nebažnytinėj santuokoj gyvenantys doh.gif
Dabar jau internete pasiskaičiau, kad yra Bažnyčios kanonai tą nusakantys doh.gif
Turbūt reiks daryti taip, kad sesuo bus tik liudytoja, o jau vyro brolį kviesim krikštotėčiu doh.gif (nors norėjau, kad sesuo su vyru būtų krikštotėvais).
Jau pikta aš tai kaip širšė doh.gif Biurokratai ne kitaip, svarbu pliusiuką turėti, kad visus bažnytinius sakramentus turi doh.gif Nors sesuo gyvena tik civilinėj santuokoj, bet didesnė katalikė nei vyro brolis, kuris turi visus sakramentus doh.gif Pati žinau, kad sesuo labiau vaiką katalikybės keliu ves nei vyro brolis:oh O bet tačiau ... ji gali būti tik liudytoja doh.gif
Dar bažnyčios galutinai nepasirinkom. Bet kaip supratau, tie bažnytiniai kanonai galioja visur, tai visur vienodai ir turėtų reikalauti g.gif Tik Vytauto bažnyčia man nelabai tuo atžvilgiu, kad jei norim vaiką krikštyti vieną, reikia rinktis datą vidury savaitės, nes savaitgaliais krikštijama vienu metu keletas vaikų (net ir dešimt būna). Tad turbūt tarsimės kokioj kitoj bažnyčioj.
Papildyta:
QUOTE(Isia @ 2013 07 02, 17:30)
aha,dabar prisiminiau..o kokiam miestuke krikštysit? mes su vyru esam įregistravę tik civilinę santuoka ir turim jau du krikšto sūnus, tad tam kėblumų nėra. Matyt,yra tokie kunigai, kurie nori,kad bažnyčia lankytų ir apeigas atliktų tik labai religingi žmonės...

Mes Kaune 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 02, 18:53)
mes buvom dvejose bažnyčiose -Vytauto ir Jurgio kankinio (kur šalia pilies). Tai antrojoj padavė lapą, kurį reikia užpildyti -surašyti vardus, pavardes ir pan., tai ten nurodyta, kad krikštatėviai jei gyvena santuokoj, turi būti bažnytinė santuoka. O va kai į Vytauto bažnyčią nuvažiavom, tai ten kunigas plačiau paaiškino, kad negali būti krikštotėvais nebažnytinėj santuokoj gyvenantys doh.gif
Dabar jau internete pasiskaičiau, kad yra Bažnyčios kanonai tą nusakantys doh.gif
Turbūt reiks daryti taip, kad sesuo bus tik liudytoja, o jau vyro brolį kviesim krikštotėčiu doh.gif (nors norėjau, kad sesuo su vyru būtų krikštotėvais).
Jau pikta aš tai kaip širšė doh.gif Biurokratai ne kitaip, svarbu pliusiuką turėti, kad visus bažnytinius sakramentus turi doh.gif Nors sesuo gyvena tik civilinėj santuokoj, bet didesnė katalikė nei vyro brolis, kuris turi visus sakramentus doh.gif Pati žinau, kad sesuo labiau vaiką katalikybės keliu ves nei vyro brolis:oh O bet tačiau ... ji gali būti tik liudytoja doh.gif
Dar bažnyčios galutinai nepasirinkom. Bet kaip supratau, tie bažnytiniai kanonai galioja visur, tai visur vienodai ir turėtų reikalauti g.gif Tik Vytauto bažnyčia man nelabai tuo atžvilgiu, kad jei norim vaiką krikštyti vieną, reikia rinktis datą vidury savaitės, nes savaitgaliais krikštijama vienu metu keletas vaikų (net ir dešimt būna). Tad turbūt tarsimės kokioj kitoj bažnyčioj.

uztai as ir rinkausi musu silainiu baznycia, nes krikstijom sestadieni ,ir tik viena vieninteli musu vaika biggrin.gif nes buriais krikstyja vytauto (iki 8 vaiku) ir prisikelimo baznyciose tai tikrai, ai kanonai tai visur galioja,bet sakau daug ka lemia ju populiarumas , kodel neissikalinet, jei norinciu krikstytis ir tuoktis ju baznyciose n, o kaune ir yra populiariausios vytauto ir prisikelimo baznycios biggrin.gif, beje ten ir "stafkes" didenes biggrin.gif ai, raudondvario dar faina baznytele, pasidomek 4u.gif
Papildyta:

oi pamirsau visai doh.gif juk turim su Mb dar ir kriksto dukra blush2.gif tai ja krikstinom Sobore, ir su MB net nebuvom susituoke irgi niekas nieko, tik tiek,kad kunigas tai seimynai buvo siek tiek pazystamas.
Atsakyti
mes kai pirma savo krikstasuni krikstyjom, su MB gyvenom "susimete", mus ispejo MB brolis, kad kunigui nesakytumem,kad esam pora, nors musu niekas ir neklause...
su tom stafkem man irgi nepatinka... uz tikejima reikia susimoket.
Va,mes kur pries kelias savaites pakrikstijom krikstasuni,labai patiko, maza,atoki baznytele, ir kunigas net i kalbas nesivele,kad moket jam kazka i rankas, pabego, numojas rankas,kad kiek imesim i augu dezute,tiek bus gerai. Bet uztat, kaip jis graziai vaika pakrikstijo, gaila,nesitikejau,kad taip bus,butumem ir nufilmave...
Atsakyti