Įkraunama...
Įkraunama...

Birželinukai 45 tema!

QUOTE(Isia @ 2013 07 15, 11:16)
gal gi nesites taip amzinai?  blush2.gif

mano sesers mergaitė buvo siaubingai nerami doh.gif rėkdavo ištisai dieną-naktį doh.gif Tai močiutės sakė, reikia krikštyti greičiau, pakrikštijus ramesnė bus ir gerai naktim miegos. Tai sese sakė, po krikšto iš tikro puikiai miegojo ... vieną naktį lotuliukas.gif Toliau vėl buvo vaikas zyzalas doh.gif Dabar jai trys metukai, tai naktim išmiega gerai, dienom irgi pati užmiega nei migdyti nereikia. Jei jau ji iki trijų metukų "išaugo" iš rėkimo ir zyzimo naktimis, tai tikiu, kad ir mūsų išaugs biggrin.gif
O mūsiškiams gi jau metukai! Tai netrukus ir išaugs tuos zyzimus ir nemiegojimus
Atsakyti
bet,kad ir zinodamos, kad isaugs,kad tai nesites amzinai,sakom,kad sunku,ypac tuo metu,kai prasideda "festivaliai",vakarais. blush2.gif
Va,dienom puikiai uzmiegam...
o as turiu dvi dukterecias,4 sunenus ir nei su vienu seses nevargo taip kaip cia mums su Ugnium vakarais buna. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 12, 21:34)
O tai pas mus paskutinės savaitės tokios -vakare jau panašu, kad nori miego, imamės įprastų ritualų apie 20:30 (maudosi, aprengiamas, gauna MP ir perkeliamas į lovytę).

Matai, tu bandai užmigdyti vienu vieninteliu būdu - guldai jį į lovytę. Mes tai tėvai tinginiai, visada nueiname lengviausiu keliu. biggrin.gif Nemiega lovytėje, imam ant rankų ir supam. Nemiega ant rankų - tada į mūsų lovą, duodu papį. Vis tiek nemiega? Ne gerai, tada gulim kartu, vaidinam miegą iki kol galiausiai užmiega. smile.gif

Tiesa, Aistės taip, kad paguldom į lovytę ir tu čia miegok dar nei karto ir nemigdėm šitaip. Vakarais aš ją pamaitinu ant sofkės atsisėdus kol vyras dičkei plauna dantis. Tada ją atiduodu vyrui, jis ją ant rankyčių užmigdo kitame kambaryje.

Dabar kai atostogaujam vienos ir vyro nėra, tai einam visos trys kartu miegoti, duodu papį jau lovoj. Kartais užmiega bevalgydama, kartais pavalgiusi dar lipa per galvas mums su Lukne, galiausiai kažkaip prisiglaudžia ir užmiega.

O naktį valgo gan dažnai ir irgi pasitaiko prabudimų kas pusvalandį, bet kadangi ji miega su mumis, tai nesuku per daug galvos, sukrebžda, duodu soskę, jei ji netinka iš karto papį kišu ir miegam. Tiesa, mąstau pabandyti vienu atsibudimu duoti valgyti iš abiejų. Jei prabudinėja dažnai dėl sotumo trūkumo, tai turėtų padėti išmiegoti ilgiau. g.gif

Na bet, man kažkodėl nesitiki, kad vaikas gali išmiegoti visą naktį, kol maitinamas MP. Su pirmagime taip buvo, kad kol maitinau pati, tol ir kėlėsi dažniau, tai manau ir su Aiste taip bus.

QUOTE(Audry @ 2013 07 13, 12:16)
Vakar siaubingai pavargus buvau nuo prieš tai labai mažai miegotos nakties. Tai siekdama greičiau užmigdyti, įdėjau į vežimėlį ir užsupau doh.gif Po penkiolikos minučių pernešėm į lovelę. Žinau, kad toks migdymas ne išeitis, nes gali priprasti užmigti tik supamas. Bet, kad jau neturėjau jėgų vėl valandą su juo "kovoti" kol užmigs.

Aš kažkaip tų "gali priprasti" nesureikšminu. Jei pripras, tai ir atpras, vieni niekai. smile.gif Aš už tai, kad pailsėti reikia DABAR, tai ir migdymo būdai pas mus tokie, kad savęs per daug nevarginti. wink.gif

Maniškė pietų miegą irgi miega vežime. Kartais nei supt nereikia, paguldau ir ji jau ima snaust. Vežimas net ne lauke, o kambary soti, nes ir dičkei tuo pačiu metu miegelis, o balkone vasarą karšta labai. Kažkada bandžiau pietų miegelį leist sesėms kartu miegoti. biggrin.gif Dičkė savo lovoj, mažoji savojoj, vienam kambary. Buvo kaip tik Aistė anksčiau atsikėlusi iš ryto, maniau greit užmigs. O bet viskas baigėsi tuom, kad vis tiek teko jas skirt į skirtingus kambarius ir migdyt kaip įprastai. biggrin.gif

QUOTE(solma @ 2013 07 13, 14:50)
O kaip jums sekasi su maitinimais ar jau duodat normaliai tik su sakute sugnaibyta maistuka ar dar trinat smile.gif  nes maniskiui tai dar sunkiai, jai duodu gabaliukais sutrinta maistą tai valgymas užtrunka kokį pusvalandį  doh.gif ir tada mažiau suvalgo, nzn kaip cia geriau daryti ar dar palaukti ar duoti jau normaliai g.gif

Duodam savo maistą. Pietums vergu daržovines sriubytes, Aistei pilu tik tirštumus, skystimėlio nedaug, dedu ant josios staliuko, aprengiu ją tuo seilinuku su rankovėm ir leidžiu valgyti pačiai. Aij, šaukščiuką paduodu, bet jis kažkaip dėl vaizdo tik, kabina su rankytėmis. smile.gif Arba geriausiu atveju su šaukščiuku pasisemia, ir iš jo kita ranka ima. biggrin.gif

O šiaip valgo blynus, kotletus, koldūnus, makaronus, apkepus, troškinius. Nu viską, ką ir mes. Ir kas susikramto daugiau mažiau lengvai. Pavyzdžiui salotų lapų nevalgo. Agurko išvalgo sėklytes tik.

Dantis turi tris. biggrin.gif

QUOTE(Isia @ 2013 07 13, 20:54)
o ka jus duodat pusryciams maziesiems? baigiu issisemt, o tai vien koses man ir paciai jau atsibodo..  blush2.gif

Sumuštinį tepu, bet nelabai juos valgo. Nebent skani duona kokia. Dabar užpilu pienu sausus pusryčius ir juos duodu. Kiaušinio nemėgsta. Reiks bandyti kaip nors skaniau pateikti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 07 16, 01:06)

Na bet, man kažkodėl nesitiki, kad vaikas gali išmiegoti visą naktį, kol maitinamas MP. Su pirmagime taip buvo, kad kol maitinau pati, tol ir kėlėsi dažniau, tai manau ir su Aiste taip bus.

Sumuštinį tepu, bet nelabai juos valgo. Nebent skani duona kokia. Dabar užpilu pienu sausus pusryčius ir juos duodu. Kiaušinio nemėgsta. Reiks bandyti kaip nors skaniau pateikti. smile.gif

Ugnius jau gera savaite,o gal daugiau, jei velai uzmiega, tarkim 22.30 tai be prabudimu ismiega iki 6.30. Kaip koks laikrodukas, ismiega astuonias valandas miego ir kelias, ir be prabudimu. Uztat MP valgymas ryte vienu metu is abieju pusiu,matyt isalksta. Bet cia toks perejimas nuo keliu maitinimu iki nei vieno buvo labai staigus. Uztat tuo metu miegu as kaip uzmusta biggrin.gif

aaa,su duona skaniai ir alia sumustiniais pas mus yra tai,kad as vos vos uztepu sviestuko, tai visa kita keliauja i salis, duonyte sutrupinama,o ta dalis,kur buvo sviestukas uzteptas kazkokiu budu keliauja i burna biggrin.gif

Dantukas kalas vienas, va ir viso to blogo miegojimo priezastis. Pagaliau visi 8 bus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 07 16, 00:06)

aš tai galvoju, kad metinukai, jau ne nuo MP sotūs būna g.gif Juk pilnai gauna normalų maistą, nuo kurio ir turėtų pasisotinti. MP skaitau daugiau atsigėrimui, nusiraminimui g.gif
aš su pediatre kalbėjau, jei nutraukčiau maitinimą dabar, tai sakė, jog nebebūtina duoti mišinukų. Tokio amžiaus galima duoti ir pienuko, kefyro, vandens, ar nieko neduoti. Todėl ir manau, kad MP gaunamas prieš miegą ar naktį nebeturėtų būti pavalgymui.
Pavyzdžiui, maniškis gauna grūdinės košės apie 19:30, tada MP prieš guldant miegoti (apie 21 val). Tai per tiek laiko jis tikrai nebūna išalkęs. Atsigeria, pabūna prie manęs ir tiek. Kaip minėjau prieš kelias dienas, dabar stengiuosi, nebeduoti naktį taip dažnai. MP vėl gauna tik apie 4 -5 val ryte. Išmiegoti be pabudimų iki to laiko kol kas nepavyksta, vis dar pabunda, pazyzia ir per kelias minutes nulūžta. Pasiekimas toks -kad pazyzimui /nulūžimui užtenka vos kelių minučių. Bet miega šias dienas šalia manęs (iš lovytės pereina pas mane apie 24 val). Tikiuosi, kad atpras naktį valgyti (ir pabudinėti) g.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Nu va gryzau po sporto, taip gerai pasportavau energijos daugiau atsirado smile.gif nu bet orai visai mūsų nelepina, vakar vakare taip smagiai laiką praleidome visi su šeimyna, šiandien reiks jaučiu sedeti namie doh.gif

[/B]Audry su pasiekimais, taip ir toliau, gal jau po truputi priprasti mažylis prie ramesnio miegelio smile.gif ir dideles kantrybes 4u.gif

Oho Irma su trimis dantukais tiek daug jau valgo, šaunuolė wub.gif maniskis jai kas kietesnio kai valgo iskarto spjauna doh.gif Aplamai pastebejau, kad jam kokį nauja produkta ivedineji, tai reikia isivalgyti, kaip ir uogos dickis kerta melynes net saujom ryja, o va maziukui gal po kokio penkto karto pradėjo valgyti. Močiutės uzaugintu pomidorų vakar daviau tai taip susirauke net nusipurte doh.gif
Atsakyti
QUOTE(solma @ 2013 07 16, 11:14)
Oho Irma su trimis dantukais tiek daug jau valgo, šaunuolė  wub.gif maniskis jai kas kietesnio kai valgo iskarto spjauna  doh.gif Aplamai pastebejau, kad jam kokį nauja produkta ivedineji, tai reikia isivalgyti, kaip ir uogos dickis kerta melynes net saujom ryja, o va maziukui gal po kokio penkto karto pradėjo valgyti. Močiutės uzaugintu pomidorų vakar daviau tai taip susirauke net nusipurte doh.gif

dėl pomidorų tai tas pats lotuliukas.gif
o uogas tai dabar noriai valgo -žemuogės, mėlynės, trešnės, serbentai, agrastai. Nu viskas eina į trasą. Jei einam kieme pro kokį krūmą, tai tik ranka rodo, kad vesk -noriu biggrin.gif Vakar tai juokiausi -einam pro žemuoges -paskink, einam pro serbentą-duok, agrastą -vėl tas pats, o kai obuolį ant žemės pamatė -gatavas buvo keturiom nulėkt lotuliukas.gif
Įdomu nuo tokių uogų alergijų negali kilti? g.gif Nes užvakar ant užpakaliuko iškilo spuogas, o aplink didelis plotas raudonas, to spuogo viršūnėlė lyg vandens pūslelė. Vakar šalia iškilo dar vienas toks pat. O šiandien jau trečias matau, kad kils doh.gif kažin nuo ko čia g.gif
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 07 16, 01:06)
Matai, tu bandai užmigdyti vienu vieninteliu būdu - guldai jį į lovytę. Mes tai tėvai tinginiai, visada nueiname lengviausiu keliu. biggrin.gif Nemiega lovytėje, imam ant rankų ir supam. Nemiega ant rankų - tada į mūsų lovą, duodu papį. Vis tiek nemiega? Ne gerai, tada gulim kartu, vaidinam miegą iki kol galiausiai užmiega. smile.gif

Tiesa, Aistės taip, kad paguldom į lovytę ir tu čia miegok dar nei karto ir nemigdėm šitaip. Vakarais aš ją pamaitinu ant sofkės atsisėdus kol vyras dičkei plauna dantis. Tada ją atiduodu vyrui, jis ją ant rankyčių užmigdo kitame kambaryje.

Dabar kai atostogaujam vienos ir vyro nėra, tai einam visos trys kartu miegoti, duodu papį jau lovoj. Kartais užmiega bevalgydama, kartais pavalgiusi dar lipa per galvas mums su Lukne, galiausiai kažkaip prisiglaudžia ir užmiega.

O naktį valgo gan dažnai ir irgi pasitaiko prabudimų kas pusvalandį, bet kadangi ji miega su mumis, tai nesuku per daug galvos, sukrebžda, duodu soskę, jei ji netinka iš karto papį kišu ir miegam. Tiesa, mąstau pabandyti vienu atsibudimu duoti valgyti iš abiejų. Jei prabudinėja dažnai dėl sotumo trūkumo, tai turėtų padėti išmiegoti ilgiau.  g.gif

O šiaip valgo blynus, kotletus, koldūnus, makaronus, apkepus, troškinius. Nu viską, ką ir mes. Ir kas susikramto daugiau mažiau lengvai. Pavyzdžiui salotų lapų nevalgo. Agurko išvalgo sėklytes tik.

Dantis turi tris. biggrin.gif

Lyg mano vaika ir musus seimos migdymo ritualus butum aprasius biggrin.gif

Va;go ir maniske viskaaaa,nieko nebetrinu nieko nebeblenderuoju jau senai rolleyes.gif

Dantis turi 4 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 16, 10:42)
aš tai galvoju, kad metinukai, jau ne nuo MP sotūs būna g.gif Juk pilnai gauna normalų maistą, nuo kurio ir turėtų pasisotinti. MP skaitau daugiau atsigėrimui, nusiraminimui g.gif
aš su pediatre kalbėjau, jei nutraukčiau maitinimą dabar, tai sakė, jog nebebūtina duoti mišinukų. Tokio amžiaus galima duoti ir pienuko, kefyro, vandens, ar nieko neduoti. Todėl ir manau, kad MP gaunamas prieš miegą ar naktį nebeturėtų būti pavalgymui.
Pavyzdžiui, maniškis gauna grūdinės košės apie 19:30, tada MP prieš guldant miegoti (apie 21 val). Tai per tiek laiko jis tikrai nebūna išalkęs. Atsigeria, pabūna prie manęs ir tiek. Kaip minėjau prieš kelias dienas, dabar stengiuosi, nebeduoti naktį taip dažnai. MP vėl gauna tik apie 4 -5 val ryte. Išmiegoti be pabudimų iki to laiko kol kas nepavyksta, vis dar pabunda, pazyzia ir per kelias minutes nulūžta. Pasiekimas toks -kad pazyzimui /nulūžimui užtenka vos kelių minučių. Bet miega šias dienas šalia manęs (iš lovytės pereina pas mane apie 24 val). Tikiuosi, kad atpras naktį valgyti (ir pabudinėti) g.gif

Aš irgi šiaip galvoju, kad gal jau ir ne dėl pavalgymo, ne dėl alkio keliasi, na bet keliasi. smile.gif Bet tai fainai čia tau einasi visai thumbup.gif Reiks gal šitą būdą ir mums pabandyti iš Juodkrantės grįžus. g.gif

QUOTE(solma @ 2013 07 16, 12:14)

Oho Irma su trimis dantukais tiek daug jau valgo, šaunuolė  wub.gif maniskis jai kas kietesnio kai valgo iskarto spjauna  doh.gif

Mano dičkė tokia buvo. Kai jai buvo metai ir du mėnesiukai, važiavom į Kretą, vežėmės užpilamas košes. smile.gif O dantų turėjo daug daugiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 16, 12:06)
dėl pomidorų tai tas pats lotuliukas.gif
o uogas tai dabar noriai valgo -žemuogės, mėlynės, trešnės, serbentai, agrastai. Nu viskas eina į trasą. Jei einam kieme pro kokį krūmą, tai tik ranka rodo, kad vesk -noriu biggrin.gif Vakar tai juokiausi -einam pro žemuoges -paskink, einam pro serbentą-duok, agrastą -vėl tas pats, o kai obuolį ant žemės pamatė -gatavas buvo keturiom nulėkt lotuliukas.gif
Įdomu nuo tokių uogų alergijų negali kilti? g.gif Nes užvakar ant užpakaliuko iškilo spuogas, o aplink didelis plotas raudonas, to spuogo viršūnėlė lyg vandens pūslelė. Vakar šalia iškilo dar vienas toks pat. O šiandien jau trečias matau, kad kils  doh.gif kažin nuo ko čia  g.gif

man cia i vejaraupius labiau panasu o ne i alergija:) soriukasd uz isiverzima, as pasyvi skaitytoja:)
Atsakyti
QUOTE(Audrita @ 2013 07 16, 22:28)
man cia i vejaraupius labiau panasu o ne i alergija:) soriukasd uz isiverzima, as pasyvi skaitytoja:)

ir aš būčiau taip galvojus, bet kažkada gydytoja sakė, kad vėjaraupiai neprasideda nuo rankų, kojų ar užpakalio. Tipo vėjaraupiai prasideda nuo galvos. Ir jie plistų greičiau nei šitie spuogai.
Taigis, šiandien iš ryto tų spuogų ir paraudimų jau daugiau nei vakar doh.gif Ant užpakalio dauguma ir vienas ant delno doh.gif Imu vaiką ir nulekiu pas odos gydytoją (Grušauską). Kol sulaukiam kada priims, gydytojo darbo laikas į pabaigą, o kolidoriuje dar krūva vaikų. Įeinam į kabinetą, gydytojas sako -tik greitai biggrin.gif Aš ką -vaikui kelnes žemyn, greitai tai greitai, net pampio nenuėmus, per šoną rodau, kokie spuogai užpuolė. Gydytojas sako, o kaip delnai g.gif Sakau, šiandien ant vieno delniuko atsirado. Jis pažiūri ir man parodo, kad ir ant kito delniuko kyla doh.gif Klausia -skaitai angliškai ar rusiškai? Atverčia knygą, ir rodo -taip ir taip, taip ir taip.
Pasak gydytojo, tai yra delnų, pėdų ir burnos liga blink.gif Apie tokią net nebuvau girdėjus. Pasirodo serga daugiausia vaikai. ir liga labai lengvai užsikrečiama doh.gif tikiuos, savo sesers vaikų neapkrėtėm, nes praeitą savaitę daug bendravom. ech greičiau praeitų doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Audry @ 2013 07 17, 12:31)
ir aš būčiau taip galvojus, bet kažkada gydytoja sakė, kad vėjaraupiai neprasideda nuo rankų, kojų ar užpakalio. Tipo vėjaraupiai prasideda nuo galvos.

Vakar pasiskaičiau apie Jūsų vaikučio bėrimą, taipogi pamaniau, kad vėjaraupiai... apie ligą kurią diagnozavo gydytojas nebuvau girdėjusi, sveikite kuo greičiau 4u.gif

Mano vieną iš dvynukių taipogi prieš porą dienų pradėjo berti veiduko srityje, šiandien jau ir galvytėje, ant kūnelio pavieniai, po smakriuku jau su vandeningomis viršūnėlėmis, nulėkiau pas gydytoją ir ji tik patvirtino vėjaraupių diagnozę.
Būsim gražios - žalios smile.gif
Atsakyti