QUOTE(Audry @ 2013 07 12, 21:34)
O tai pas mus paskutinės savaitės tokios -vakare jau panašu, kad nori miego, imamės įprastų ritualų apie 20:30 (maudosi, aprengiamas, gauna MP ir perkeliamas į lovytę).
Matai, tu bandai užmigdyti vienu vieninteliu būdu - guldai jį į lovytę. Mes tai tėvai tinginiai, visada nueiname lengviausiu keliu.
Nemiega lovytėje, imam ant rankų ir supam. Nemiega ant rankų - tada į mūsų lovą, duodu papį. Vis tiek nemiega? Ne gerai, tada gulim kartu, vaidinam miegą iki kol galiausiai užmiega.
Tiesa, Aistės taip, kad paguldom į lovytę ir tu čia miegok dar nei karto ir nemigdėm šitaip. Vakarais aš ją pamaitinu ant sofkės atsisėdus kol vyras dičkei plauna dantis. Tada ją atiduodu vyrui, jis ją ant rankyčių užmigdo kitame kambaryje.
Dabar kai atostogaujam vienos ir vyro nėra, tai einam visos trys kartu miegoti, duodu papį jau lovoj. Kartais užmiega bevalgydama, kartais pavalgiusi dar lipa per galvas mums su Lukne, galiausiai kažkaip prisiglaudžia ir užmiega.
O naktį valgo gan dažnai ir irgi pasitaiko prabudimų kas pusvalandį, bet kadangi ji miega su mumis, tai nesuku per daug galvos, sukrebžda, duodu soskę, jei ji netinka iš karto papį kišu ir miegam. Tiesa, mąstau pabandyti vienu atsibudimu duoti valgyti iš abiejų. Jei prabudinėja dažnai dėl sotumo trūkumo, tai turėtų padėti išmiegoti ilgiau.
Na bet, man kažkodėl nesitiki, kad vaikas gali išmiegoti visą naktį, kol maitinamas MP. Su pirmagime taip buvo, kad kol maitinau pati, tol ir kėlėsi dažniau, tai manau ir su Aiste taip bus.
QUOTE(Audry @ 2013 07 13, 12:16)
Vakar siaubingai pavargus buvau nuo prieš tai labai mažai miegotos nakties. Tai siekdama greičiau užmigdyti, įdėjau į vežimėlį ir užsupau
Po penkiolikos minučių pernešėm į lovelę. Žinau, kad toks migdymas ne išeitis,
nes gali priprasti užmigti tik supamas. Bet, kad jau neturėjau jėgų vėl valandą su juo "kovoti" kol užmigs.
Aš kažkaip tų "gali priprasti" nesureikšminu. Jei pripras, tai ir atpras, vieni niekai.
Aš už tai, kad pailsėti reikia DABAR, tai ir migdymo būdai pas mus tokie, kad savęs per daug nevarginti.
Maniškė pietų miegą irgi miega vežime. Kartais nei supt nereikia, paguldau ir ji jau ima snaust. Vežimas net ne lauke, o kambary soti, nes ir dičkei tuo pačiu metu miegelis, o balkone vasarą karšta labai. Kažkada bandžiau pietų miegelį leist sesėms kartu miegoti.
Dičkė savo lovoj, mažoji savojoj, vienam kambary. Buvo kaip tik Aistė anksčiau atsikėlusi iš ryto, maniau greit užmigs. O bet viskas baigėsi tuom, kad vis tiek teko jas skirt į skirtingus kambarius ir migdyt kaip įprastai.
QUOTE(solma @ 2013 07 13, 14:50)
O kaip jums sekasi su maitinimais ar jau duodat normaliai tik su sakute sugnaibyta maistuka ar dar trinat
nes maniskiui tai dar sunkiai, jai duodu gabaliukais sutrinta maistą tai valgymas užtrunka kokį pusvalandį
ir tada mažiau suvalgo, nzn kaip cia geriau daryti ar dar palaukti ar duoti jau normaliai
Duodam savo maistą. Pietums vergu daržovines sriubytes, Aistei pilu tik tirštumus, skystimėlio nedaug, dedu ant josios staliuko, aprengiu ją tuo seilinuku su rankovėm ir leidžiu valgyti pačiai. Aij, šaukščiuką paduodu, bet jis kažkaip dėl vaizdo tik, kabina su rankytėmis.
Arba geriausiu atveju su šaukščiuku pasisemia, ir iš jo kita ranka ima.
O šiaip valgo blynus, kotletus, koldūnus, makaronus, apkepus, troškinius. Nu viską, ką ir mes. Ir kas susikramto daugiau mažiau lengvai. Pavyzdžiui salotų lapų nevalgo. Agurko išvalgo sėklytes tik.
Dantis turi tris.
QUOTE(Isia @ 2013 07 13, 20:54)
o ka jus duodat pusryciams maziesiems? baigiu issisemt, o tai vien koses man ir paciai jau atsibodo..
Sumuštinį tepu, bet nelabai juos valgo. Nebent skani duona kokia. Dabar užpilu pienu sausus pusryčius ir juos duodu. Kiaušinio nemėgsta. Reiks bandyti kaip nors skaniau pateikti.