Įkraunama...
Įkraunama...

Birželinukai 45 tema!

aš irgi vis įlendu čia, bet kad nėra bendraujančių verysad.gif O klausimų, kaip leliams sekasi augti ir kaip mamoms sekasi auginti, tai milijonas doh.gif
Atsakyti
Audry klaus smile.gif aš iš bendro koteksto bandyčiau aprašyti,kaip kitoms sekas,ir kaip mums..nes seku fb pokalbius ax.gif ,kolkas visur spėju... ax.gif
Atsakyti
Aš irgi pasidalinčiau jei galėčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunny Day @ 2013 07 12, 12:40)
Aš irgi pasidalinčiau jei galėčiau smile.gif

tai gi gaaaali smile.gif
Atsakyti
Isia ir Sunny day, ačiū 4u.gif 4u.gif
didžiausias galvos skausmas mūsų namuose šiuo metu yra miegas:oh Tiek užmigdymas, tiek miegojimas naktį doh.gif Ką daryti, kad būtų lengviau mums, o vaikas irgi išsimiegotų gerai, nes pastoviai pabunda piktas (dažniausiai verkdamas), tai matyt, ir jis nepailsi normaliai doh.gif
kažkada apie tai jau šnekėjom, buvo mamų, kurių vaikai blogai miegojo, t.y. daug pabudinėjo. Ką darėt ir kas padėjo, kad išmiegotų visą naktį? g.gif Kaip migdyti, kad išeitų jam pačiam užmigti? g.gif
O tai pas mus paskutinės savaitės tokios -vakare jau panašu, kad nori miego, imamės įprastų ritualų apie 20:30 (maudosi, aprengiamas, gauna MP ir perkeliamas į lovytę). Tada prasideda "linksmoji" dalis -stojasi, sėdasi, jei nueini, rėkia/klykia, dūrinasi ir pan. Matosi, kad vaikas pavargęs -ausis lupa, plaukus suka, maikę tampo. Nu bet niekaip neužmiega doh.gif Kartais neapsikentus vėl MP duodu (būna, kad užmiega bevalgydamas, bet būna, kad ir nepadeda doh.gif ) Taip praeina valanda, pusantros, kartais ir ilgiau doh.gif Šiaip ne taip užmiega. Po kokios valandos, maksimum dviejų, pabunda ir vėl rėkia doh.gif doh.gif Rėkia kol negauna MP (ant rankų paėmimas nepadeda, raminimas, glostymas nepadeda, tik dar labiau įsiaudrina). Užmiega gavęs MP, bet vėl už valandos ar dviejų prabunda doh.gif Iš ryto nuo kokių keturių pradeda MP prašytis kas pusvalandį doh.gif arba atrodo, kad visai nenori nueiti nuo (.), jei atimi vėl rėkia doh.gif
Taip blogai dar niekad nebuvo doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2013 07 12, 21:34)
Isia ir Sunny day, ačiū 4u.gif  4u.gif
didžiausias galvos skausmas mūsų namuose šiuo metu yra miegas:oh Tiek užmigdymas, tiek miegojimas naktį doh.gif Ką daryti, kad būtų lengviau mums, o vaikas irgi išsimiegotų gerai, nes pastoviai pabunda piktas (dažniausiai verkdamas), tai matyt, ir jis nepailsi normaliai doh.gif
kažkada apie tai jau šnekėjom, buvo mamų, kurių vaikai blogai miegojo, t.y. daug pabudinėjo. Ką darėt ir kas padėjo, kad išmiegotų visą naktį? g.gif Kaip migdyti, kad išeitų jam pačiam užmigti? g.gif
O tai pas mus paskutinės savaitės tokios -vakare jau panašu, kad nori miego, imamės įprastų ritualų apie 20:30 (maudosi, aprengiamas, gauna MP ir perkeliamas į lovytę). Tada prasideda "linksmoji" dalis -stojasi, sėdasi, jei nueini, rėkia/klykia, dūrinasi ir pan. Matosi, kad vaikas pavargęs -ausis lupa, plaukus suka, maikę tampo. Nu bet niekaip neužmiega doh.gif Kartais neapsikentus vėl MP duodu (būna, kad užmiega bevalgydamas, bet būna, kad ir nepadeda doh.gif ) Taip praeina valanda, pusantros, kartais ir ilgiau doh.gif Šiaip ne taip užmiega. Po kokios valandos, maksimum dviejų, pabunda ir vėl rėkia doh.gif  doh.gif Rėkia kol negauna MP (ant rankų paėmimas nepadeda, raminimas, glostymas nepadeda, tik dar labiau įsiaudrina). Užmiega gavęs MP, bet vėl už valandos ar dviejų prabunda doh.gif Iš ryto nuo kokių keturių pradeda MP prašytis kas pusvalandį doh.gif arba atrodo, kad visai nenori nueiti nuo (.), jei atimi vėl rėkia doh.gif
Taip blogai dar niekad nebuvo doh.gif  doh.gif

oi saulut, uzjauciu doh.gif zinok, maniskis ismiega visa nakti nuo 22 val iki 7, labai retai buna, kad nakti keliasi valgyt, net pati stebiuosi, o migdau paprastai, sugeria naktini pienuka, paguldau i lovyte ir jis ten malasi kuiciasi ir sminga, kartais paguldau ir iseinu is kambrio, tada isvis greit uzmiega, nes matau, kad nori miego, ant ranku supimas jam nepatinka
aisku kazdada isaugs, ir ismiegos visa nakti, bet tikiu, kad ta kantrybe labai senka, o nebandei kokio misinio pries nakti pasiulyt, gal sociau butu g.gif bet jei mazyliui reikia artumo jauciu ir tas nepades 4u.gif
Atsakyti
Audry, as ir manau,kaip kad slitka,gal vaikui misinuko pameginti, arba jam baisiai reikia artumo,mamos.
As isitikinau,kad ir vaiko ir mano pacios geriausias miegas tada,kai jis miega prie mano sono,atrodo,jis net alsavimo i nugara jam uztenka,kad jaustu,jis pas mama lovoj smile.gif nevargstu,nesikankinu pati ir nekankinu vaiko su migdymu ir miegojimu lovelej. Siaubingia neturiu kantrybes migdyti jo ten,nes kaip kvailas desnis suveikia tai,kad kai ikeliu ji ten,arba is kart prabunda,arba lygiai kaip tau,po valandos,ir tikrai,maximum dvieju,prabunda,stojas,kelias klykdamas. Nuraminti galiu tik vieninteliu staigiu budu,pasiguldzius pas save prie sono. Vyras jau pradejo bambet,mat jam maza lovoj vietos, o man dzin, as pati geriau issimiegu,jei jis salia miega ir nereik diziruot ausis pastacius,klausytis,kada jis lovelej sukrutes,ar ilgai joje ismiegos. Dienom viena kita miegeli ikeliu i lovele,bet retai kada buna,kad prabudes joje jis atsikeltu zvalus ir nezirzetu. O jei miega musu lovoj,atsikelia patenkintas ir islipa be jokiu asaru.
Isitikinau ir tai,kad tie maziukai kleckiukai labai jaucia musu nuotaikas. Kad ir su tuo migdymu vakarais. Jei pradedu galvoti,kad noriu kazka rimciau nuveikti Ugniui uzmigus,ir mintys sukas apie tai,kad tik jis greiciau uzmigtu-visada visada veikia desnis,kad jis uzmigs per vargus,muistimus,per zirzimus ir veliausiai, nei kad iprastai. Tad stengiuos vakarais jau nieko neplanuot,su mintim, kad gali tekti pasikankinti su uzmigimu, arba ilgeliau su juo pazaisti,panesioti,apsikabinus pasedeti, kol paguldzius uzmigs.
Tai va,pliusas tas,kad jau geras laikas,beveik nelike naktiniu maitinimu, mes mp pavalgom pries miegeli,ir nakti jau nebeduodu,o jei netinka soske,tai idavus (.) jis tik kelis kartus patraukia ir toliau miega. Aisku,ryte nuo 5 iki 7, kada prasibudineja,valgo godziai kelis kartus is abieju pusiu.
Atsakyti
Audry, gal nepaguosiu jūsų, nes nepasakysiu kaip padaryti jog mažylis užmigtų pats, bet žinokite jog ne jūs vieni tokie, mano sūnelis irgi neužmiega be MP, gal net tiksliau be krūties. Ir esu visu 100% įsitikinusi, kad jam reikia artumo, taip jis jaučiasi saugus. Migdau aš maitindama ir dažniausiai supdama ant rankų, kartais greit užmiega, o būna, kad kaip ir jums, po valandą ir daugiau pravargstu, jis atrodo be proto pavargęs, bet nesigauna ir viskas. Aš jau susitaikiau, kad tai amžinai netruks ir niekada nesistengiu bet kokia kaina užmigdyti be krūties, dienos metu kai užmigdau, po 3-4 kartus turiu bėgti ir vėl prigulti prie jo(dienos metu į lovytę paguldyti jokių šansų), kad išmiegotų 1-2val. Nakčiai kai užmigdau, priklausomai nuo laiko(mes ritmo neturim, gulam įvairiai, nuo 20 iki 23val), arba dar keliasi apie 24val pagerti MP arba išmiega iki kokių 4-4.30val, o po to jau keliuosi pas save, nes kaip ir pas jus prašo MP kas pusvalandį, kartais rečiau, bet išmiegam iki 9-9.30val.
Aš nepritariu siūlymui duoti mišinio, juo labai lengva apkrauti vaikučio skranduką ir priversti miegoti, bet jūs nežinote ar neprasidės jam po to virškinimo problemos, alerginės reakcijos ir pan. Aš iki 3mėn naktimis duodavau mišinio, išmiegodavo po 10val, bet to pasekoje vos neteko nutraukti maitinimo, nes pradėjo atsisakyti žysti krūtį, kadangi iš buteliuko lengviau, svoris augo nenormaliai greit, dienomis iš vis nemiegojo, nors tokiam mažučiui tai būdavo taip būtina ir dar įsitaisėme alergiją laktozei..
Jei jūsų mažylis keliasi naktį ir prašo MP, nors kelių gurkšnių, vadinasi jam to dar labai reikia, pasitikėkite savo vaiku, jūs jam duodate tai kas geriausia, linkiu jums stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunny Day: 13 liepos 2013 - 09:47
ačiū, kad pasidalinot savo patirtim 4u.gif
mišinuko duoti negalvoju (pieno atrodo, kad pilnai užtenka, nes įklotėlių ir toliau reikia). Aš irgi įsitikinus, kad jam artumos norisi. O gal, kaip mano sesuo sako, jis keliasi ne dėl to, kad valgyti nori, o dėl to, kad žino jog valgyti gaus g.gif
Vakar siaubingai pavargus buvau nuo prieš tai labai mažai miegotos nakties. Tai siekdama greičiau užmigdyti, įdėjau į vežimėlį ir užsupau doh.gif Po penkiolikos minučių pernešėm į lovelę. Žinau, kad toks migdymas ne išeitis, nes gali priprasti užmigti tik supamas. Bet, kad jau neturėjau jėgų vėl valandą su juo "kovoti" kol užmigs.
O kai prabudo už poros valandų, guldžiausi šalia į savo lovą. MP nedaviau, tai zyzė zyzė, bet pats nulūžo šalia prisiglaudęs. Ir taip kas pora valandų zyzimas -lūžimas. MP vėl gavo tik 5 val ryto. Ir išmiegojo iki 8 val thumbup.gif Tai ir aš daugmaž pailsėjau, ir vyras išsimiegojo (buvo išsiųstas į kitą kambarį, tai sakė nė zyzimų negirdėjo biggrin.gif ) Bandysiu ir toliau tokios taktikos laikytis, kad MP duosiu tik kelis kartus per naktį. Gal pripras g.gif Geriau lai šalia miega, nei kad (.) kas pusvalandį ima doh.gif
Žiūriu, jūs pietų miegelio lovytėj migdot. Mes ir toliau vežime lauke. Tai užmiega vežiojamas. Gal ir tas įtakoja, kad nakčiai sunkiai užmiega g.gif Bet dienos metu miega dažniausiai be pabudimų. Dar du miegelius turi vyrukas -vienas apie 2 val trukmės, kitas -apie valandos. Bandžiau ir vieną miegelį daryt, galvojau, gal nakčiai lengviau pavyks užmigdyt, deja -ne doh.gif
Atsakyti
chm,tai jums gerai,kad jus lauke vazinedami uzmiegat vezmielyje-jes jau,deje,ne pro kur...nebent jei yra jo metas miegot, du kartus yra uzmiges ir viskas.
Dienom paguldau i lovele isimtiniais atvejais,kai pavyksta smile.gif dazniausiai pietu miegas buna ant lovos musu,kad jis pabudes nepradetu zirsti,nulipti pats moka,tai saugiai jauciuos.
Migdomes tik vienu budu. As atsisedu,pasiimu pagalveles,jis jau zino,kad gult reik,atsigulam,taip isitaisydami man ant keliu, pavalgom mp ir pasupu,palinguoju,jis paguli, i tv paspokso. Daznai nepavyksta taip uzmigdyt,tada keliaujam i lova pas mus. Kitaip namuose as jo neuzmigdau.
Tikiuos,Audry,ta taktika pasiteisins jums,kuria sianakt pabandei 4u.gif
Atsakyti
Audry pas mus panasi situacija buvo su vyresniuoju sūnumi, keldavosi n kartu per naktį bet jam ir pastebejau, kad norėjosi artumo ir ka nuo metu kartu su mumis miegojo ir kuo puikiausiai ismiegodavo visa naktį aišku kartais pasitaikydavo malimusi bet cia skaitau normalu.
Manau Audry gerai pradejai daryti mažiau pratink naktį maitinti, kad atprastu naktimis daznai valgyti juk gauna diena stipraus maisto ir dar pries miega sociau pamaitink ir pas save guldyk, nors kažkiek ramesnes naktys bus smile.gif
Papildyta:
O kaip jums sekasi su maitinimais ar jau duodat normaliai tik su sakute sugnaibyta maistuka ar dar trinat smile.gif nes maniskiui tai dar sunkiai, jai duodu gabaliukais sutrinta maistą tai valgymas užtrunka kokį pusvalandį doh.gif ir tada mažiau suvalgo, nzn kaip cia geriau daryti ar dar palaukti ar duoti jau normaliai g.gif
Atsakyti
Ugnius gan gerai moka viska kramtyti. Jei darzoves stambiai isverdu,tai tik siek tiek su sakute sumaigau ir viskas, kuo puikiausiai valgom smile.gif tik musu suvalgymo kiekiai labai mazi. Ir dar,jauciu,prisizaidziau, dazniausiai valgom su filmuko masa ir medved pagalba, jei tik serija baigias,jo nebepamaitinsi niekaip. Cia kai jau bloga nuotaika jo buna. doh.gif
Atsakyti