Perskaiciau siandien pasirodziusi straipsni apie vaikus ir jiems kartais neiveikiamas spynas. Nezinau, kaip jusu namuose, bet si problema aktuali pas mus. Mano vyras daugybes spynu salininkas - kad tik saugiau butu. Bet musu sunus del to ant kaklo nesiojasi visa punda raktu ir, kiekviena karta vargsta, kovodamas su visais uzraktais.
Ketiname artimiausiu metu keisti duris, o tuo paciu noretusi ir spyna gera, bet viena (max. dvi), isigyti.
Gal galit patarti, kokiu firmu spynas verta rinktis?
Girdejau neblogu atsiliepimu ir apie ta pacia ASSA, kurios gen. direktorius straipsnyje komentuoja..
QUOTE(cult @ 2007 02 02, 15:56)
Girdejau neblogu atsiliepimu ir apie ta pacia ASSA, kurios gen. direktorius straipsnyje komentuoja..
mes kai dėjom, tai spyną ėmėm būtinai ASSA

QUOTE(Levander @ 2007 02 04, 05:36)
aš irgi ASSA rekomenduoju

Daug tų spynų yra. MCM, TESA, MHA, AGB, Securemme, Atos ir daug daug kitu.
Bet ir mes ASSA pasirinkom
Bet ir mes ASSA pasirinkom

mes pries pora metu bute isistame ASSA spynas. Tai pora dienu net ir patiems su raktu buvo sunkoka jas atidaryti
tai ka jau kalbeti apie prasalaicius

QUOTE(nekiskeliauti @ 2007 02 08, 12:11)
mes pries pora metu bute isistame ASSA spynas. Tai pora dienu net ir patiems su raktu buvo sunkoka jas atidaryti
tai ka jau kalbeti apie prasalaicius 

Sito as labiausiai ir bijau - jei spyna sunku atrakinti suaugusiam, tai ka darys vaikas su savo silpnom rankutem? Gal ir cia kokiu gudrybiu yra?
visada sakiau ir sakysiu, kad jokios ASSA ar SECUREME neapsaugos nuo vagių - jei norės, stogu nusileis per langą pagaliau. Neįsivaizduoju spynos, kuri būtų neįveikiama jiems... mums, to buto gyventojams - taip, sunku atridi atrakint, bet jiems tai nesudaro jokių problemų...
žiauri ties, bet tai tiesa
Aš irgi rinkausi ASSA, bet ne dėl vagių, o todėl, kad jos kokybiškos, gavau 5 metų garantiją ir psio ... tik dėl to. Ir dėjau tik vieną - nes manau, kad jei vieną pereis vagys, antra jiems irgi nesukels problemų, o man tai tik papildomos išlaidos
Tai va

Aš irgi rinkausi ASSA, bet ne dėl vagių, o todėl, kad jos kokybiškos, gavau 5 metų garantiją ir psio ... tik dėl to. Ir dėjau tik vieną - nes manau, kad jei vieną pereis vagys, antra jiems irgi nesukels problemų, o man tai tik papildomos išlaidos

rekomenduojama dėt 2 skirtingo tipo spynas, nes tada "atrakinimui" reikalingi visiškai skirtingi įrankiai, daugiau šansų, kad namučiai išliks saugūs

QUOTE(Slapux @ 2007 02 09, 14:15)
rekomenduojama dėt 2 skirtingo tipo spynas, nes tada "atrakinimui" reikalingi visiškai skirtingi įrankiai, daugiau šansų, kad namučiai išliks saugūs 

Visiskai pritariu.Pats patraukliausias vagims butas yra tas, prie kurio duru atrakinim sugaistama kuo maziau laiko.Tam tikra spynu kombinacija daugeliu atveju atbaido vagis.
Pasirinkimas kokia spyna rinktis gana platus,va kokios nereiketu rinktis tai CISA/ELBOR,tai toli grazu skiriasi nuo mums iprastos ir patikimos CISA'os.
Visiskai sutinku su tuo, kad skirtingos spynos su skirtingomis uzrakinimo charakteristikomis gali atbaidyti vagis. Jei viena spyna iveike, prie kitos ali tekti "parymoti" ir pamastyti, kaip ja atidaryti, o kol vagys "rymo", ir savininkai namo gali grizti