Įkraunama...
Įkraunama...

Namų apsauga

QUOTE(merepopins @ 2006 01 09, 16:10)
Gal atpažins, o jeigu ne? Mano nuomone, tai nelabai efektyvus metodas -- juk vagišius ir gobtuvą gali būti užsimaukšlinęs, ir iš kito miesto atklydęs. Be to, kas iš to, kad atpažinsi -- vagies ir pėdsakai jau bus atšalę. lotuliukas.gif

Žinau tokį atvejį, kai kamera buvo įtaisyta sodyboje, obely. Po apiplėšimo (sodyboj nieks negyveno) labai greitai surado vagišius thumbup.gif

QUOTE(Raktas @ 2006 01 17, 23:44)
Vienas is pigesniu ir gana ydomus signalizacijos budas, yra pranesimai y mobilu telefona.Ydomus tuo, kad jus 4 komandas galit valdyt is savo mobilaus,tarkim suveikus pirmam duru davikliui pranesima gaunat tuoj pat ir galit paleist is anksto yrasyta virtualu pikto suns lojima.Kol vykstat namo jau galit skambint kaimynui,kad paziuretu kas dedasi.Na o spynom tai nereiktu pagalet, kadangi tai surista su mano darbu, galiu parekomenduot MOTURA ir EVVA-3KS. cool.gif

Tai čia speciali centralė, gal gali plačiau apie ją, apie tas komandas? Mano vyras pritaikė paprastą centralę, į telefonus (užprogramavo 2nr) skambina įjungiant signalizaciją ir suveikus jai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinap: 06 vasario 2006 - 11:56
pora apgaulių potencialiems įsibrovėliams:
nusipirkau JYSK'e taimerį , kainavo apie 10 Lt - tai toks daikčiukas, kuris kišamas į elektros rozetę, o po to į jį tarkim stalinė lempa, nustatomas paros apšvietimo režimas, t.y. kada jis turi kokį nors per jį įjungtą elektros prietaisą įjungti, o kada išjungti. Išvykstant iš namų nustatoma kokiu laiku ta lempa įsijungia/išsijunga, galima keletą aparačiukų skirtinguose kambariuose įjungti ir taip imituoti judėjimą bute ir gyvenimą visą parą. Aš su tuo daikteliu per kalėdinį laiką buvau nustačiusi kada girliandos turi įsijunti ir kada išsijungti - labai liux thumbup.gif
Kitas variantas - vaizdo kameros imitacija. Aišku daugiabučio laiptinėje tai gali kokie paaugliai ir sudaužyti, tačiau galgi ir pabijotų, kad nebūtų nufilmuoti lotuliukas.gif Štai čia nuoroda kaip tas daiktas atrodo. Kaina tik 35 Lt, netgi reaguoja į judesį, t.y. sukiojasi pagl kažkieno judėjimą kameros regėjimo lauke, maitinama paprastais elementais, t.y. nereikia ypatingo pajungimo į elektrą, tiesiog prisuki prie sienos, nukreipi kokiu kampu ji turi stebėti priėjimą prie durų ir viskas ok. Aišku profesionalo gal ir neapgausi, bet šiaip visokius ilgapirščius atbaidyti įmanoma.
Apart tos firmos, kur įdėjau niorodą, dar šitų daikčiukų turi šita: www.lemona.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 vasario 2006 - 09:51
Pas mus yra signalizacija priduota apsaugos tarnybai, taip pat yra tokia vietine signalizacija kuria jungiu nakti, tai atidarius duris pradeda kaukti garsiai. Karta taip apsaugojom. Isgirdau nakti kaukiant ir vagis pabego. Ir dar isidejau sarvuotas duris su dviem gerom spynom. Bet tos sarvuotos durys yra ne pirmos lauko o antros. O is lauko yra paprastos medines durys.
Atsakyti
Mus du kartus vagys nuskausmino. Jei kas ateina, uždarom visas duris, kad nesusigundytų kokia smulkmena... blush2.gif Čia apie nepažįstamus arba mažai pažįstamus...
Atsakyti
Pas mus Traku Vokeje kaip jau girdejote švarina visus, kas be siganlizacijos. Teko ir mums tas skausmas. Blogiausia jautiesi paskui, kai visur atrodo kad kažkas vaikšto. Dabar įsistatėm signalizaciją. Signalizacija vietinė, nesvarbu ar su mobiliu ar kokia yra nieko verta. Nukerpa atitinkamą laidą, taip pas mūsų kaimynus padarė ir viskas. O signalizacija su radijo ryšių priduota kažkam, tai mato iškart kad atsijungė signalizacija ir skambina šeimininkui.
Atsakyti
O gal kas zino kur Siauliuose rasti romaneciu? Jau kojas skauda nuo paiesku unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iride: 01 balandžio 2006 - 01:38
4u.gif pas mus irgi viename kambaryje yra horizontalios metalinės žaliuzės. Jos įmontuotos į lango vidų, taigi nereikia jokios priežiūros. Spacialiai dėl jų užsakinėjome langus, į kuriuos galima būtų jas montuoti.Tikrai esu labai patenkinta, nes tai buvo geriausias variantas . Kituose kambariuose arba visai nieko nėra arba lengvos užuolaidos, arba pakabinti roletai. Tačiau norint reguliuoti šviesos srautą, o jei tai dar pietiniai langai, tai kol kas nieko geriau už tokias žaliuzes neradau. thumbup.gif Tikrai labai patogu, o dėl gožio tai man pačiai tai tikrai nėra geriausias variantas, bet kai kas pora matų tekdavo keisti saulės "suėstas" užuolaidas, kai neatlaikė net roletų audinys, tai nebesukau galvos ir jau daug metų džiaugiuosi radusi išeitį, o kai atsiras kas nors labiau tinkamo gal g.gif ...ir pasikeisiu. cool.gif O darėmės tai draugo firmoje. Jie kuria langų dizainą. Kokybė thumbup.gif
Atsakyti
Sakykite, o kurios žaliuzės praleidžia daugiau šviesos, horizontalios ar vertikalios, nes miegamajam man tamsa reikalinga rytais (kad zuikutis ilgiau pamiegotų), o dieną norėčiau, kad būtų šviesu taipogi virtuvėj ir darbo kambary norėčiau, kad būtų šviesu neatitraukiant žaliuzių (neapnuoginant langų) o tik pareguliavus.
Dar įdomu būtų, ką jus manot apie tai, kad beveik kiekvienam kambary skirtingi langų papuošimai pvz. vienam romanetės, kitam žaliuzės, trečiam užuolaidos. Bandyt daryt visam name pagal vieną stilių tik spalvos skirtingos (jei taip galima pavadint, nes nujaučiu, kad pas mane stiliaus 0 ) ar galima būtų "maišyt"

Būčiau dėkinga, jei patartumėt. Nemaniau, kad taip sunku bus išsirinkt kuo uždengt langus
Atsakyti
Sveikutės,

Prašau pasidalinti savo nuomone apie apsisaugojimo priemones gyvenant pirmajame aukšte ?
Kas efektyviausia: apsauginės žaliuzės, vietinė signalizacija, apsaugos firma, draustis ar dar kokios kitos?
Niekad negyvenau pirmame aukšte, o dabar prieš kraustantis, tiesiog kažkokia paranoja apėmė, nes taip žemai tie langiukai sudėti, kad siaubas kaip man neramu sad.gif

Iš anksto dėkoju už išsakytas mintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 04 27, 10:23)
Sveikutės,

Prašau pasidalinti savo nuomone apie apsisaugojimo priemones gyvenant pirmajame aukšte ?
Kas efektyviausia: apsauginės žaliuzės, vietinė signalizacija, apsaugos firma, draustis ar dar kokios kitos?
Niekad negyvenau pirmame aukšte, o dabar prieš kraustantis, tiesiog kažkokia paranoja apėmė, nes taip žemai tie langiukai sudėti, kad siaubas kaip man neramu sad.gif

Iš anksto dėkoju už išsakytas mintis  4u.gif

Rekomenduočiau vietinę signalizaciją, nes apsaugos firmos brangiai kainuoja ir ne visada pasiteisina t.y. nespėja atvykti.
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2006 05 01, 00:16)
Rekomenduočiau vietinę signalizaciją, nes apsaugos firmos brangiai kainuoja ir ne visada pasiteisina t.y. nespėja atvykti.

o mums Falkas labai padejo, kai reikalas buvo. kai dar gyvenome antrame aukste puse penkiu vakare penktadieni (kai normalus zmones jau beveik namo po darbo grizta tokiu metu) bande per pirmo auksto balkona pas mus ilipe langus islausti. Islauze, bet i namus net neilipo - suveike signalizacija, vagys pabego. Falko vyrai atvaziavo, viska apziurejo ir saugojo musu namus, kol mes grizom.
ir naujus namus pavedem saugoti tam paciam Falkui. kainuoja koki 40 lt / men, bet mano vyras sako, kad jie mums uz koki 10 metu i prieki atidirbo, o gal ir uz daugiau. jei gali sau leisti, rekomenduoju saugos firma.
Atsakyti
Mes pirmame aukšte gyvenam, isikeleme pries du metus. O dabar jau rimtai svarstome pakeisti busta. Nes turejome nepageidautinu sveciu namuose. Apie trecia valanda nakties prabundu, o vagisius salia lovos stovi ir ziuri. Kitame kambaryje vaikuciai miega, o as nezinau yra ten pas juos kas ar ne.
Kai atsitokejome po balkonu pamateme kruva savo daiktu, tai kai pagalvojau, kad kol as miegojau, o jis man prie galvos slankiojo tai net dabar siurpuliukai laksto. Baigesi mano ramios naktys. Iki siol tik ir klausausi ar kas nelipa i buta sad.gif
Turime signalizacija, jai suveikus paralizuojantis garsas isijungia. Tai ne tik vagis bet ir mus bei vaikus suparalizuotu schmoll.gif
Kai renkates butinai apsvarstykite visus variantus.
Atsakyti