Įkraunama...
Įkraunama...

Namų apsauga

Kaip issprendete namo apsauga gyvenatieji sodų bendrijose?
Gal kas (palei Vilniu) dejot signalizacija ir jungetes i pulta policijoje?
Ar jie jungia sodo namus ir kiek kainuoja pajungimas bei abonentinis? Ar apdraudzia ir kokiuos reikalavimus kelia?
Pasidalinkite patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adile @ 2005 12 09, 14:48)
Kaip issprendete namo apsauga gyvenatieji sodų bendrijose?
Gal kas (palei Vilniu) dejot signalizacija ir jungetes i pulta policijoje?
Ar jie jungia sodo namus ir kiek kainuoja pajungimas bei abonentinis? Ar apdraudzia ir kokiuos reikalavimus kelia?
Pasidalinkite patirtimi  4u.gif

Ta tikslios informacijos neparašysiu, nes nežinau - mes greitu laiku montuosimes signalizaciją, bet be apsaugos firmos, vietinę, ir pasidarysim pranešimus į mobilų telefoną.
Bet aplinkiniai namai, kuriuose žmonės jau seniau gyvena, tikrai yra saugomi apsaugos firmos, pas mus dažniausiai renkasi "Komandą". Bet kiek jie už tai moka, nežinau. Žinau, kad mieste buto apsauga šioje firmoje kainuoja 50 lt per mėnesį.
Atsakyti
Anksčiau gyvenom bute 1-me namo aukšte. Tai jaučiausi nelabai saugiai. Tuomet iškart apsidraudėm turtą, langus kai plastikinius dėjomės, tai primokėjom, kad priešįsilaužiminius užraktus dar į juos įdėtų. Nes jei jų nėra, tai su paprastu atsuktuvu plastikinį langą iš lauko gali akimirksniu atidaryti -- be triukšmo ir net nesugadindamas rėmo. Mūsų mieste dabar tokios vagystės pačios populiariausios doh.gif

Na ir dar šuo tuo laiku pas mus buvo. Sako, kad net ir nedidelis šuo, kuris loja, jei kas eina vidun, atbaido vagis -- kam jiem papildomas rūpestis, kai yra lengviau prieinamų butų. Dabar gyvenam viduriniame namo aukšte, tai pagrindas -- geros durys su keliomis patikimomis spynomis. Ir vėl gi draudimas. Jei galvočiau, kad jame gyvensiu ilgiau, tai būtinai įsirengčiau signalizaciją. Šiaip tai kuo daugiau apsaugos priemonių, tuo vagims mažesnis noras lįsti. Išskyrus tuos atvejus, kai jie tikrai žino, kad viduje -- vertas dėmesio grobis ir ši vagystė yra specialiai planuojama. Tokie profai gali visas kliūtis apeiti. Tiek mane "apšvietė" butų vagystes tiriantys pažįstami pareigūnai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 12 13, 16:34)
Nes jei jų nėra, tai su paprastu atsuktuvu plastikinį langą iš lauko gali akimirksniu atidaryti -- be triukšmo ir net nesugadindamas rėmo. Mūsų mieste dabar tokios vagystės pačios populiariausios doh.gif

Mano darbovietėje statė plastiko langus ir vyrukai ramiai eidami pietauti užtrenkė viduje patalpos raktus. Kai negavo atsarginių raktų, ramiai nuėjo į kiemą ir su kažkokiu daikteliu iš lauko pusės tą langą atidarė- įspūdis žiaurus- atrodo tie langai specialiai vagims sutverti. schmoll.gif
Atsakyti
geriausias ir patikimiausias būdas apsaugoti namus - turėti "cekavus" kaimynus. Gali ir durų nerakint, ir atostogaut ilgam išvažiuot be jokio galvos skausmo... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DjeVu @ 2006 01 08, 16:39)
geriausias ir patikimiausias būdas apsaugoti namus - turėti "cekavus" kaimynus. Gali ir durų nerakint, ir atostogaut ilgam išvažiuot be jokio galvos skausmo... mirksiukas.gif

ale, kai reikia, tai nieko nemato, nieko negirdi doh.gif
pas mus ir kaimynai tokie buvo, kad atrodė gali būt ramus, nes jei tik laiptinėj koks triukšmas, iškart iškiša nosį, ar jei eina koks nepažįstamas, tai klausia pas ką eina....
o kai apvogė butą vidurį dienos, tai nieks nieko nematė, nieks nieko negirdėjo verysad.gif
Atsakyti
Aš tai patarčiua įsidėti nedidelę video kamerą, kainuoja nuo 100 iki jau labai šustros 1000 Lt. Įsistatai kur nors laiptinėje kad matytusi tavo duris ir vsio, jei kas įvyks nuneši policijai ir gal atpažins, o tos pasuagos kompanijos tai aš jomis nepasitikiu, girdėjau kad jose patys vagišiai dirba ir perdavinėja informaciją kitiems jei koks neblogas būtukas yra.
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2006 01 09, 15:41)
Aš tai patarčiua įsidėti nedidelę video kamerą, kainuoja nuo 100 iki jau labai šustros 1000 Lt. Įsistatai kur nors laiptinėje kad matytusi tavo duris ir vsio, jei kas įvyks nuneši policijai ir gal atpažins, o tos pasuagos kompanijos tai aš jomis nepasitikiu, girdėjau kad jose patys vagišiai dirba ir perdavinėja informaciją kitiems jei koks neblogas būtukas yra.

Gal atpažins, o jeigu ne? Mano nuomone, tai nelabai efektyvus metodas -- juk vagišius ir gobtuvą gali būti užsimaukšlinęs, ir iš kito miesto atklydęs. Be to, kas iš to, kad atpažinsi -- vagies ir pėdsakai jau bus atšalę. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2006 01 09, 16:41)
Aš tai patarčiua įsidėti nedidelę video kamerą, kainuoja nuo 100 iki jau labai šustros 1000 Lt. Įsistatai kur nors laiptinėje kad matytusi tavo duris ir vsio, jei kas įvyks nuneši policijai ir gal atpažins,

MANAU atsirastų ir tokių, kuriems ta kamera įdomesnė ir patrauklesnė pasirodytų... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2004 05 26, 12:00)
cia nuo kaimynu priklauso.
Pas mus devintame aukste pas kaimynus buvo seifinio tipo durys ir jas vidury dienos ispjove, nes kitaip atidaryti nesugebejo. Butu jau pradeje svarinti buta, bet tada jau suveike buto signalizacija.

Kiek prisimenu, bent jau anksciau statytis, akd ir apsaugos policijos signalizacija nebuvo jau taip brangu.

ispjauna dazniausiai sarvuotas duris kuriose nebuna 3-4 padeciu sulendanciu sklasciu arba visokios firmeles deda kaip paprastas duris -apipucia putom nenaudodamos specialiu ankeriniu varstu,jei viskas padaryta geros firmos tai i vidu pateksi tik iveikes spynas,o joms zmones dazniausiai pataupo deda pigesnes,prastesnes...
Atsakyti
Vienas is pigesniu ir gana ydomus signalizacijos budas, yra pranesimai y mobilu telefona.Ydomus tuo, kad jus 4 komandas galit valdyt is savo mobilaus,tarkim suveikus pirmam duru davikliui pranesima gaunat tuoj pat ir galit paleist is anksto yrasyta virtualu pikto suns lojima.Kol vykstat namo jau galit skambint kaimynui,kad paziuretu kas dedasi.Na o spynom tai nereiktu pagalet, kadangi tai surista su mano darbu, galiu parekomenduot MOTURA ir EVVA-3KS. cool.gif
Atsakyti
Kažkaip nedaug čia rašančių, o patarimo labai reikia - pasidalinkit patirtim kur galima rasti Vilniuje roletų didelį pasirinkimą ir normaliom kainom... taip nesinori permokėti...
Atsakyti