Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Labas vakaras,

neradau temeles kaip tokios, kad pradedanciosioms - todel kreipiuosi i jus smile.gif
Noriu sunui gimtadienio proga padaryti torta su papuosimu kaip Angry Birds - dar niekad nesu darius tos mases spalvotos - galvoju nusipirkti maisti8niu dazu keliu spalvu ir pabandyti padaryti toki papuosima.

Klausimas: kuom skiriasi padengimo mase pastiliazo ir padaryta is MARCHMELLOW saldainiu? Suprantu, kad skiriasi sudetim - bet be sudeties, ar yra kazkokiu blogybiu gaminant is saldainiu mases? nes ji man rodos tokia daug paprastesne neu pastiliaza gamintis... blush2.gif

is anksto dekui uz info!
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 06 04, 15:20)
viliuosi, turtles mano vaikystės viwnas iš mėgstamiausių filmukų, o ant torto vėžliukai kaip nužengę ir tv ekrano  4u.gif

Ačiū. Vyresnėlis taip pat mano anksčiau labai mėgo šiuos personažus, dabar pamėgo ir mažasis. Teko įgyvendinti jo svajonių tortą biggrin.gif
Atsakyti
pastilazas elastingesnis.mase is saldainiu tokia labiau gumine.bent jau man, kiek kazkada teko bandyti
Atsakyti
QUOTE(Sandrutia @ 2013 06 04, 19:22)
Labas vakaras,

neradau temeles kaip tokios, kad pradedanciosioms - todel kreipiuosi i jus smile.gif
Noriu sunui gimtadienio proga padaryti torta su papuosimu kaip Angry Birds - dar niekad nesu darius tos mases spalvotos - galvoju nusipirkti maisti8niu dazu keliu spalvu ir pabandyti padaryti toki papuosima.
Klausimas: kuom skiriasi padengimo mase pastiliazo ir padaryta is MARCHMELLOW  saldainiu? Suprantu, kad skiriasi sudetim - bet be sudeties, ar yra kazkokiu blogybiu gaminant is saldainiu mases? nes ji man rodos tokia daug paprastesne neu pastiliaza gamintis... blush2.gif

is anksto dekui uz info!

Pritariu SZ, man saldainine labai gumine, dariau ja du syk ir daugiau nebandysiu smile.gif brangi iseiga, sunkiau suvaldyti, sunkiau pasidengia. pliusas gal kad skaniau, bet kas valgo mase tai maniski pastilaza ir suvartoja smile.gif o kas nevalgo tai ir saldainine nepadeda smile.gif
Atsakyti
Linele, dekui uz pastebejima 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
didelis dekui uz atsakymus 4u.gif reiskias bandysiu gaminti pastiliaza ir savaitgali gaminti vaikui torta smile.gif esu darius mascarpone;varskes; medaus toruts.. Reik pasukt galva, kas butu lengvo, ( bet ne per daug lengo, kad mase gerai dengtusi ant virsaus..) skanu vaikams ir neriebu g.gif

maciau daug kurios darot snikers torta - bet susiradau receptuka, tai ne is lengvuju blush2.gif jauciu bandysiu kazka lengvesnio - gal varskes g.gif

bet kuriuo atveju jei nebus labai baisu - imesiu cia parodyti pirmaji savo blyna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 06 04, 17:18)
raudona ir juoda nusidazo laaabai sunkiai, jei naudojat dengimo pastilaza tai pilkit dazus (kalbu apie gelinius, kitu nezinau smile.gif ) i vandenuka zelatinai brinkinti, ismaisot, brinkinat zelatina ir t.t., nepagaileti, jei reiks damaisysit i jau padaryta pastilaza. Kas del skystu dazu vandens pagrindu - jie tinka tik gaivai, zele daryti, jei jau visai ner pasirinkimo bandykit pilti vietoj vandens zelatinai brinkinti-gal kas panasaus gausis.

Aciu jums uz atsakymus 4u.gif 4u.gif Dazai pas mane skysti, parduotuvej jokiu kitokiu nemaciau, turbut ateiciai teks uzsisakineti is interneto. Gavau tik raudonus, zalius ir geltonus, ten jokiu rausvu ar violetiniu nei kvapo doh.gif Turbut teks tortuka padengti grietineles rozytem ir gal i grietinele ipilti tu skystu geltonu dazu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrutia @ 2013 06 04, 23:13)

maciau daug kurios darot snikers torta - bet susiradau receptuka, tai ne is lengvuju  blush2.gif

ten tik teksto daug,o pagaminimas nera sudetingas smile.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles,jau taip senei nebuvau uzsukus.Labai patiko jusu nauji darbeliai,su obels ziedais,SZ figureles tobulos wub.gif
Truputi parodysiu ka as pridirbau biggrin.gif jau svoriu ir skoniu is tikruju neprisimenu biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image del meduzu noreciau paklausti Jusu,gal kas dare juos.dariau as tas''kojas is mases,dziovinau,ir bandziau klijuoti su tirpinta mase,bet nieko nesigavo doh.gif tos kojos luzo is kart..laiko jau neturejau tai jau is vieluciu padariau.Bet nelabai tai gerai,vat noreciau kitam kartui zinoti kaip jas padaryti g.gif

cia mano vargelis,,,pirma pagalve,forma man patinka,bet kiek nelyginau vistiek nelygus doh.gif batukai irgi pirmi,irgi patenkinta rezultatu. user posted image

Daugiau naujo nieko,tik kartojantys.

Sandrutia,as pati dirbu tik su saldainiu mase,lipdyti figureles,dengti torta su ja nesunku tikrai,bet daryti geles-labai sunku,trukineja ir sunku padaryti ''banguotuma''
nezinau,as patarciau kaip sau daryti su saldainiu mase,bent skanu bus ax.gif
mano draugai ir pazistami niekas nevalge pastilazo,bet su saldainiu mase dar ir papildomai praso papuosimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azalija-777 @ 2013 06 05, 08:09)

Spalvingi tortukai, gražios figūrėlės, bitutės linksmos, o kačiukas koks mielas. Su rožytėm patiko labai spalvos ir išpildymas.
Sakykit, kokio dydžio pas Jus vielutės laikančios bitutes?
Ir tie burbuliukai aplink tortus su silikonine formele daryti?

Nelygumai ir man aktualus klausimas. Įdomu kaip daro kitos, tokius lygius. Aš suprantu tokį eiluškumą:
*Sutepus tortą jį paslėgti, kad viršus būtų lygus,
*pabnrandintą tortą apipjaustyti peiliu tada šonai bus nebanguoti.
*Aptepti sviestiniu su trupiniais,
*sustingus - vien sviestiniu.
Kokius įrankius naudojat tam darbui, užtenka vien ilgo peilio ar su "lygintuvais" darbuojatės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 05 birželio 2013 - 09:08
QUOTE(*Linele* @ 2013 06 05, 09:58)
QUOTE(Azalija-777 @ 2013 06 05, 08:09)

Spalvingi tortukai, gražios figūrėlės, bitutės linksmos, o kačiukas koks mielas. Su rožytėm patiko labai spalvos ir išpildymas.
Sakykit, kokio dydžio pas Jus vielutės laikančios bitutes?
Ir tie burbuliukai aplink tortus su silikonine formele daryti?

Nelygumai ir man aktualus klausimas. Įdomu kaip daro kitos, tokius lygius. Aš suprantu tokį eiluškumą:
*Sutepus tortą jį paslėgti, kad viršus būtų lygus,
*pabnrandintą tortą apipjaustyti peiliu tada šonai bus nebanguoti.
*Aptepti sviestiniu su trupiniais,
*sustingus - vien sviestiniu.
Kokius įrankius naudojat tam darbui, užtenka vien ilgo peilio ar su "lygintuvais" darbuojatės

aciu labai,del vieluciu sunku prisiminti koki numeri pirkau,nes turiu tik vienas,va radau uzsakymu istorijoje Baltos vielutės - 24 dydis - pirkau tasty fun 9.90lt
burbuliukus darau su paprasta plastmasine kinietiska formele biggrin.gif

del islyginimotai renku torta is virsaus biggrin.gif pirma biskvita sutepu sviestiniu kremu,perverciu ji ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimelio,ir toliau renku torta,dedu i saldytuva.paskui kaip ir visos,apipjaustau,su trupinukais ,paskui tiesiog sviestas.dar aisku priklauso nuo kiekio ir kremo ir mases.nes as pvz mases suvartoju mazai biggrin.gif kazkaip taip gaunasi unsure.gif viena kart specialiai pasveriau pries dengiant mase,paskui po dengimo..tai 20cm tortas biskvitas 4 sluoksniu kremo ,sunaudojau tik 100gr mases unsure.gif tai tosmases storis realiai kokie 1-2mm doh.gif todel sunku man padaryti idealiai lygu. nes zinau kad pas kitas mase 3-4mm.
aisku dar daug priklauso nuo ranku biggrin.gif praktikos...daugiau praktikos ir musu tortai bus lygus bigsmile.gif as turiu lygintuva
Atsakyti
azalija, kokie grazus tortukai wub.gif wub.gif
Atsakyti