Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Siaip visos tujos dabar is vidaus 'valosi' g.gif nesu tikra ar nesuklaidinsiu, bet tos paprastos 'patvorines' tujos kutias reikia karpyti valosi daugiau nei kolonines tuju formos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 09 23, 08:53)
Per savaitgalį persodinau visas tujas, nuo tvoros atitraukiau per metrą. Noriu paklausti, ar man jas dabar patręšti rudeninėm trąšom, kad sustiprėtų, ar niekuom iki pavasario netręšti?

Tikrai palaukit pavasario tada patrešite smile.gif Aš tujas trešiu gegužės mėnesį ir liepos mėnesį. Manau vėliau negalima tręšti rolleyes.gif
Atsakyti
Jau taip nenorėjau jokių tujų, kad net gavau dovanų lotuliukas.gif 6 mažus kamuoliukus, net neįtariau, kad tai tujos... Vietoj buko galima kuo puikiausiai pasodinti, minkštučiai, lengvai formuojami rutuliukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2013 10 01, 08:48)
Tikrai palaukit pavasario tada patrešite smile.gif  Aš  tujas trešiu gegužės mėnesį ir liepos mėnesį. Manau vėliau negalima tręšti rolleyes.gif

sveiki gal ne cia rasau .bet noriu pier iseigines sodint kolonines tujos , je 1.6 m auksti smile.gif prasau patarymo gal jau pir velu sodint ar prigys? O gal geriausia jau laukt pavasario?pliz padekit 4u.gif nes nezinau ka ir daryti ir sodinsiu ne viena ,ir aplamai apie tujas visiskai zalia blush2.gif aciu
Atsakyti
Man irgi toks klausimas aktualus. Ar šį savaitdalį persodinti gyvatvorines tujas .augančias be indelių,ar geriau palikti pavasariui šį darbą?.Jos iki 60 cm aukscio,tarpuose smulkesnių yra,reikia pagerinti auginimo sąlygas
Atsakyti
QUOTE(lesi1 @ 2013 10 08, 21:48)
sveiki gal ne cia rasau .bet noriu pier iseigines sodint  kolonines tujos  , je  1.6 m auksti  smile.gif

aš laukčiau pavasario.
Atsakyti
Jeigu tujos augo musu salygomis,t.y.Lietuvoje,pats idealiausias laikas yra DABAR-pavasari jos jau atsibus naujoje vietoje .Jei imortuotos-pavasari.
Papildyta:
QUOTE(lesi1 @ 2013 10 08, 21:48)
sveiki gal ne cia rasau .bet noriu pier iseigines sodint  kolonines tujos  , je  1.6 m auksti  smile.gif prasau patarymo gal jau pir velu sodint  ar prigys? O gal geriausia jau laukt pavasario?pliz  padekit 4u.gif  nes nezinau ka ir daryti ir sodinsiu ne viena ,ir aplamai apie tujas visiskai zalia blush2.gif aciu

Jas kelti reiketu su pakankamai didele zemiu mase.Idealu butu didesnes tujas sezona pries apkasti su kastuvu(t.y.atokiau nuo augalo,aplink,taip,kaip ji zadat iskast, ibesti kastuva -istraukti,ibesti-istraukti) ir palikti iki kito sezono.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 10 spalio 2013 - 21:31
Mergaitės, reikia pagalbos. Rugsėjo pradžioj pasodinom tujas, koloninės apie 1 -1,3 m. Dabar labai nurudavo. Ir laistėm lyg...Ką daryti? 200 tujų jeigu visos numirs...
tujos
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2013 10 17, 12:05)
Mergaitės, reikia pagalbos. Rugsėjo pradžioj pasodinom tujas, koloninės apie 1 -1,3 m.

nenumirs,nebijokit.parudave spygliai nukris,bet per metus kokius atžels.Pavasarį nors trupai pakarpykit viršūnes , labai suskatina atsibusti miegančius pumpurus ir prisiauginti naujų šakučių
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 10 17, 15:07)
nenumirs,nebijokit.parudave spygliai nukris,bet per metus kokius atžels.Pavasarį nors trupai pakarpykit viršūnes , labai suskatina atsibusti miegančius pumpurus ir prisiauginti naujų šakučių

Tai ačiū ir už viltį. Šitaip kruvinai sodinim, molyj duobes kasėm(daužėm), pylėm juodžemį doh.gif
O dabar jau nieko nedaryti? dar vis liejam,nes pardavėjas sako kad nedalaistėm. O pavasarį tręšti? Ir ar geriau skystos trąšos ar purškiamos?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 10 17, 18:07)

Labai abejoju. Man kyla įtarimas, kad Lietuvoje bus išplitęs virusas, kuris masiškai naikina tujas. Mano pavasarį buvo žalios kaip rūtos, o dabar vaizdas apverktinas. Pradėjau stebėti kitur augančias tujas - rezultate masiškai ruduoja.
Tikrai kažkas negerai darosi.
Kas liečia tręšimą, tai specai nerekomenduoja pirmus metus tręšti. Pasiskaitykit RS forume
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2013 10 18, 07:44)
Labai abejoju. Man kyla įtarimas, kad Lietuvoje bus išplitęs virusas, kuris  masiškai naikina tujas. Mano pavasarį buvo žalios kaip rūtos, o dabar vaizdas  apverktinas. Pradėjau stebėti kitur augančias tujas - rezultate masiškai ruduoja.
Tikrai kažkas negerai darosi.
Kas liečia tręšimą, tai specai nerekomenduoja pirmus metus tręšti. Pasiskaitykit RS  forume

Bet tai nusipirkom gražias, o aplinkui tujų nėra-laukai, kaimynai tolėliau gal 2 tujas turi. Tai gal pavasarį purkšti nuo ligų(universalius)?
Atsakyti