Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(jediara @ 2013 09 14, 11:47)
Prašau pagalbos - kas atsitiko mano didelėms tujoms, kad jos prdėjo geltonuoti? Prieš savaitę dar viskas buvo gerai  g.gif

Ir pas mane tas pats doh.gif Tujoms jau 13 metų ir šiemet pirmą kartą tokios pasidarė unsure.gif Gal būtų kokių pastebėjimų? ax.gif
Atsakyti
Per savaitgalį persodinau visas tujas, nuo tvoros atitraukiau per metrą. Noriu paklausti, ar man jas dabar patręšti rudeninėm trąšom, kad sustiprėtų, ar niekuom iki pavasario netręšti?
Atsakyti
tujos daznai / niausiai rudeni prie kamieno parunda, nieko cia baisaus.

ka tik pasodintu netreskit. Plaukit pavasario. Dabar tik nepamirskit laistyt, jei nelyja.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 14, 11:47)
Prašau pagalbos - kas atsitiko mano didelėms tujoms, kad jos prdėjo geltonuoti? Prieš savaitę dar viskas buvo gerai  g.gif

Nežinau ir aš, bijau galvot, kad kokie kenkėjai ar liga. Tikiuosi, dėl vandens trūkumo. Bet pavasarį padirbėjus rankom- nubraukti tas rudas šakeles iš vidaus (nubyrės)- vėl atrodys gražios kaip naujos..žalutėlės tujos. Toks savotiškas rankų akupunktūrinis masažas..ir aromaterapijos seansas..biggrin.gif
Vakar buvom sode- lygiai toks pats vaizdelis..
Atsakyti
QUOTE(eliuka @ 2013 09 16, 14:34)
Gal kas turite pasisodine Uoliniu kadagiu (Bleu Arrow) gyvatvore?  Ar ju sakos pradeda augti nuo pat apacios kaip tuju, ar lieka tarpelis? Niekaip neapsisprendziam su gyvatvore - tujas rinktis ar si kadagi smile.gif

Jeigu neplanojat apsodinti gyvatvores apacia- rinkciausi tujas. Kiek kur maciau, ir pas mane pacia kadagio apacia auksciau nuo zemes gai, norisi ka salia ikist kad 'plikas kojas' pridengt g.gif

O tujos ir pusys rudeni nuo kamienu nugelsta. As pavasario nelaukiu- ir rudeni ir ziema buna paeidama nurenku nugeltusius spyglius
Atsakyti
Sveikos, gal kas uzmatete kur pigiau kazka panasaus? 4u.gif Pigiau negu nuo 300lt smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 25, 08:33)
Jeigu neplanojat apsodinti gyvatvores apacia- rinkciausi tujas. Kiek kur maciau, ir pas mane pacia kadagio apacia auksciau nuo zemes gai, norisi ka salia ikist kad 'plikas kojas' pridengt  g.gif

O tujos ir pusys rudeni nuo kamienu nugelsta. As pavasario nelaukiu- ir rudeni ir ziema buna paeidama nurenku nugeltusius spyglius

Dar pasitarem su profesionalu, apsistojom ties tujom, nors kadagys man graziau. Be to, kad apacia plinka, dar negraziai formuojasi, jeigu nori kiek trumpinti.
Atsakyti
Jei subjektyviai vertinti, tai man uoliniai kadagiai yra gražiau nei tujos. Ir kaip tik žvakės forma labiau. Tiesiog, jei norisi aklinos apačios, tuomet reikia labai gerai išsirinkti pačiam medelyne, būna ir neišplikusių. Beje, kai seniausiai pasodintus buvau palikus likimo valiai, tai ir apačią teko užsodinti tarpiniu kadagiu ir kt dek augalais, o kai ėmiau tręšti ir per sausras laistyti, apačia pradėjo 'tvarkytis'. Tiesa, jie ir pirkti buvo nemažiukai. Įsigyti mažuliukai nėra su išplikusiomis apačiomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eliuka @ 2013 09 26, 15:22)
Dar pasitarem su profesionalu, apsistojom ties tujom, nors kadagys man graziau. Be to, kad apacia plinka, dar negraziai formuojasi, jeigu nori kiek trumpinti.

Paprastai plika apacia salygoja per tankus susodinimas.Ka beje lietuviai ypac megsta.
Jei kadagys turi erdves,jo apacia neplinka.Stai,kad ir sis.Jis tik yra iskeltas auksciau ir isodintas i rema,kuris neturi dugno,tad saknys eina gilyn be problemu.
user posted image

O formuojasi uoliniai kadagiai puikiausiai ir ,kaip norisi.Labai uzsimanius,net sraigta galima issukt biggrin.gif Cia nuotraukoje superpaprastas iskarpymas,kuriam mazdaug 3 metai.Tankeja puikiausiai.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 26 rugsėjo 2013 - 19:43
QUOTE(Viliausmama @ 2013 09 26, 20:39)
Paprastai plika apacia salygoja per tankus susodinimas.Ka beje lietuviai ypac megsta.
Jei kadagys turi erdves,jo apacia neplinka.Stai,kad ir sis.Jis tik yra iskeltas auksciau ir isodintas i rema,kuris neturi dugno,tad saknys eina gilyn be problemu.

O formuojasi uoliniai kadagiai puikiausiai ir ,kaip norisi.Labai uzsimanius,net sraigta galima issukt  biggrin.gif Cia nuotraukoje superpaprastas iskarpymas,kuriam mazdaug 3 metai.Tankeja puikiausiai.

Nu, grzuoliai!!! Del formavimo, tai sake, kad tujas paprasciau nutrumpinti (nenoru labai aukstos gyvatvores) ir tiek, o kadagiau, kadangi eina platin nebutu labai grazu, butu virsus toks isplatejes. Jeigu gyvatvore bus tuju, tai bent viena toki kadagi butinai turesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viliausmama @ 2013 09 26, 20:39)
user posted image
O formuojasi uoliniai kadagiai puikiausiai ir ,kaip norisi.Labai uzsimanius,net sraigta galima issukt

Kazin jei panasaus dydzio kadagi bandyt i sraigta iskarpyt g.gif ne per didelis tam g.gif Tujas metrines buvau issikarpius, i dicki kadagi visa vasara praziurejau su sia mintim ir nesiryzau...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Atejau patarimu, gal padesit - mirsta musu tujos blink.gif
Neseniai tik apacios rudavo, dabar ziuriu visu tuju jau vidus parudaves ir krenta stipriai sakeles. Kaip joms padeti, gal patresti rudeninemis trasomis? Pirmas ruduo tap, pries tai tujoms nieko panasaus nebuvo, zaliavo graziausiai penkerius metus.. unsure.gif
Atsakyti