Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Dzenke @ 2013 09 11, 23:06)
kokie pikti kaimynai  g.gif ka tos tujos bloga daro... Musu kaimynai ir pasisodino faktiskai 'ant tvoros' tas karpomas ir labai greitai augancias tujas; praaugo tvora tai per visu pradejo lipt musu pusen  g.gif Is savo kiemo jie nusikarpo, teks jauciu man ju tujas pakarpyt is savo puses  biggrin.gif Uzsiprasysiu vakarienes tada smile.gif

As turiu kaimynu tujas vietoj tvoros, tai apie gelyna salia galima pamirsti. Isskyrus zole niekas neauga, metro atstumu pasodinti augalai ir geles vargsta. Persodinu visus augalus is eiles i didelius plastmasinius vazonus, kad nors kiek nuo tuju atskirti. Gaunasi, kad 2 metru platumo juosta niekam netinkama. gun_bandana.gif
Atsakyti
Neatsigaus, nes jau parudavo . Na ką, gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 12, 12:42)
Neatsigaus, nes jau parudavo . Na ką, gyveni ir mokaisi smile.gif

Jau rasiau anksciau, pas mane buvo tik su pora sakeliu zaliu, o siaip rudos, ir tai atsigavo. Jei si pavasari sodinot, tai palaukciau dar iki kitos vasaros, nors visai ruda zinoma neatsigaus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 11, 23:06)
tai vat kad antroji 100% yra Danica  mirksiukas.gif Teisingu tankiu kamuoliuku gana letai auga pas mane jau 5 metai smile.gif O vat tos Maximines man i "Globosa" kuo toliau tuo labiau panasios - medelynuose nuziurejau
kokie pikti kaimynai  g.gif ka tos tujos bloga daro... Musu kaimynai ir pasisodino faktiskai 'ant tvoros' tas karpomas ir labai greitai augancias tujas; praaugo tvora tai per visu pradejo lipt musu pusen  g.gif Is savo kiemo jie nusikarpo, teks jauciu man ju tujas pakarpyt is savo puses  biggrin.gif Uzsiprasysiu vakarienes tada smile.gif
Vat tik nesuprantu kaip ju samdytas apzeldintojas visai greta tvoros labai greitai auganti kleva (po min 0.5 m per metus) ikiso  g.gif vejas lanksto ji, kasmet aplauzo. o jis toks 'dvikamienis', kai sustores jei lus i musu kiema  g.gif nezinau net ka sakyt ar ne kaimynams  g.gif Ka jau cia bepakeisi, medis jau gal kokie 6 metrai, nors sodintas pries 3 metus  doh.gif
pasibedavojau ne i tema  ax.gif

Esu tuju augintoja ,todel galiu uzgarantuot ,kad klystat smile.gif
Va DANICA
user posted image

Atsakyti
Vis dar svarstau ar bandyt sodint tujas dabar ar laukt pavasario,šiandien girdėjau orų prognozę rugsėjui,žada lyg šiltą visą mėnesį.Ar tikrai nebūt per vėlu jei šią savaitę pasodinčiau,prigytų kažin?Lietaus lyg praneša ir šilumos dar yra.Ką patarsit?
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2013 09 12, 19:48)
Vis dar svarstau ar bandyt sodint tujas dabar ar laukt pavasario,šiandien girdėjau orų prognozę rugsėjui,žada lyg šiltą visą mėnesį.Ar tikrai nebūt per vėlu jei šią savaitę pasodinčiau,prigytų kažin?Lietaus lyg praneša ir šilumos dar yra.Ką patarsit?

Sodinau po visų šventų, t.y. jau lapkričio mėn. Tujų gyvatvorė jau mane pačią praaugo ir nei vieno nuostolio.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 12, 08:32)
bet iš daugiau nei 300 tikriausiai apie 200 neprigijo sad.gif , todėl pavasarį daugiau nesodinsiu, nebent labai anksti.

tai gal šaknys labai pažeistos buvo persodinant? Aš pernai visą vasarą turėdama laiko sodinau tujas ir tik vieną kartą palaisčiau į duobę, o po to mulčiavau.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 12, 12:39)
As turiu kaimynu tujas vietoj tvoros, tai apie gelyna salia galima pamirsti. Isskyrus zole niekas neauga, metro atstumu pasodinti augalai ir geles vargsta. Persodinu visus augalus is eiles i didelius plastmasinius vazonus, kad nors kiek nuo tuju atskirti. Gaunasi, kad 2 metru platumo juosta niekam netinkama. gun_bandana.gif

vat del to tai jooo doh.gif As tai su kastuvu per patvori keliskart per sezona praeinu ir pakapoju saknis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 12, 21:47)
vat del to tai jooo  doh.gif As tai su kastuvu per patvori keliskart per sezona praeinu ir pakapoju saknis  blush2.gif

Pas mane tai 30 cm gylyje tuju saknys tik prasideda, kad apkapoti, reiketu dar kokius 30 cm gylyn kasti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 13, 12:36)
Pas mane tai 30 cm gylyje tuju saknys tik prasideda, kad apkapoti, reiketu dar kokius 30 cm gylyn kasti  mastau.gif

musu kaimynai tai sklypa savo lygino kai kuresi ir naturalu nedideli slaita naikino, taip vienam sklypo gale net tvoros apacia zemem uzverte doh.gif Todel ir saknys ju tuju pas mus pavirsiuj doh.gif
vakar negaledama uzmigt vis masciau ir priejau isvados, kad reikes su jais kalbet kad supilt betonini bordiureli g.gif Tvora metu -dvieju begy bus butina keisti, tie skydai kuriuos radom atsikele nieko nelaiko - menkiausias vejas juos isdrasko... Tas bordiurelis speju turetu suvaldyti ju tuju saknis besibraunancias i mano gelynus g.gif

nebesuprantu as jau su tom savo "Danicom" susiveliau galutinai doh.gif
Atsakyti
Prašau pagalbos - kas atsitiko mano didelėms tujoms, kad jos prdėjo geltonuoti? Prieš savaitę dar viskas buvo gerai g.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Gal kas turite pasisodine Uoliniu kadagiu (Bleu Arrow) gyvatvore? Ar ju sakos pradeda augti nuo pat apacios kaip tuju, ar lieka tarpelis? Niekaip neapsisprendziam su gyvatvore - tujas rinktis ar si kadagi smile.gif
Atsakyti