Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Linetax @ 2013 09 11, 21:09)
Jau reikiamo  smile.gif Tačiau auga nevienodai, yra truputį mažesnių, truputį aukštesnių.

aš rėžčiau. Bet, gal protingi kurmiai kitaip mano
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2013 09 11, 20:13)
aš rėžčiau. Bet, gal protingi kurmiai kitaip mano

Ir man niežti nagiukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 09 11, 13:36)
Ačiū už greitą atsakymą  4u.gif . Aš ir galvojau, kad nieko joms neatsitiks, kad dabar persodinsiu, bet pasitarus ramiau.

Tikrai nieko neatsitiks...medelyne butent dabar dar galima papirkt is grunto tuju,ju saknys pavirsines...rudeni dregniau todel tikimybe kad prigis didele...o pavasaris neaisku koks bus jei bus labai siltas,tai atsibos laistyt...O kita vertus,kodel kaimynai taip grasina,cia taip gali but? kokiu atstumu galima sodint tujas tada?

Jau paskaiciau,1m turi but nuo tvoros...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erilukaha: 11 rugsėjo 2013 - 20:58
Na, aš tai pasitariau su specais ir nurėžiau šiandien savo tujas. Tiesa, jos jau nebemažos ir nebejaunos. Bet ir jaunas, manau, visą rugsėjį dar galima genėt, jei jau yra toks noras smile.gif

Aš tai jau nebegalėjau kitaip-ant jų, kai žiemą daugiau prisninga, susidaro sunkios "kepurės" ir tada mano vargšės griūva... blink.gif šakos lūžinėja ... verysad.gif

Tikiuos, kad šią žiemą atjaunėjusios išlaikys savo formas.
Atsakyti
QUOTE(Viliausmama @ 2013 09 06, 22:33)
Antroji tikrai garantuotai ne Danica.Pirmoji panasesne savo sakeliu issidestymu(taciau ji turi but tanki tanki-netgi jaunute), spalva galbut tik paciose nuotraukose klaidinanti-ji turi but sodriai zalia.

tai vat kad antroji 100% yra Danica mirksiukas.gif Teisingu tankiu kamuoliuku gana letai auga pas mane jau 5 metai smile.gif O vat tos Maximines man i "Globosa" kuo toliau tuo labiau panasios - medelynuose nuziurejau

QUOTE(Astaite1 @ 2013 09 11, 12:58)
Pavasarį pasodinau prie tvoros tujas "Smaragd". Prieš sodindama nepasiskaičiau, kad gyvatvorę nuo tvoros reikia sodinti 1 m ir pasodinau tik 30 cm nuo tvoros, norėjau, kad tujos paslėptų seną, negražią tinklo tvorą. Dabar kaimynams mano tujos užkliuvo ir grąsina jas nupurkšti rondapu. Noriu jas visas iškasti ir patraukti nuo tvoros per metrą, ar galiu jas dabar persodinti, ar laukti pavasario?

kokie pikti kaimynai g.gif ka tos tujos bloga daro... Musu kaimynai ir pasisodino faktiskai 'ant tvoros' tas karpomas ir labai greitai augancias tujas; praaugo tvora tai per visu pradejo lipt musu pusen g.gif Is savo kiemo jie nusikarpo, teks jauciu man ju tujas pakarpyt is savo puses biggrin.gif Uzsiprasysiu vakarienes tada smile.gif
Vat tik nesuprantu kaip ju samdytas apzeldintojas visai greta tvoros labai greitai auganti kleva (po min 0.5 m per metus) ikiso g.gif vejas lanksto ji, kasmet aplauzo. o jis toks 'dvikamienis', kai sustores jei lus i musu kiema g.gif nezinau net ka sakyt ar ne kaimynams g.gif Ka jau cia bepakeisi, medis jau gal kokie 6 metrai, nors sodintas pries 3 metus doh.gif
pasibedavojau ne i tema ax.gif
Atsakyti
QUOTE(erilukaha @ 2013 09 11, 21:33)
..o pavasaris neaisku koks bus jei bus labai siltas,tai atsibos laistyt..

jeigu būtų mulčiuojamos žole, tai pamirštumėt apie laistymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 09 12, 08:29)
jeigu būtų mulčiuojamos žole, tai pamirštumėt apie laistymą smile.gif

Mano buvo mulčiuotos, bet iš daugiau nei 300 tikriausiai apie 200 neprigijo sad.gif , todėl pavasarį daugiau nesodinsiu, nebent labai anksti.
Atsakyti
Mano visos prigijo, bet man pasisekė tik pasodinom ir lietus iš širdies palijo. Laistyti nelaistėm tik pamulčiavom. O dabar laukiu nesulaukiu lietaus, ruošiuosi šį savaitgalį persodinti, nes irgi virš 200 vnt reikia persodinti, bet žadėto lietaus kaip nėra taip nėra.
Atsakyti
mes pavasarį anksti pasisodinom 120 vienetų kolonijinių tujų, bet po savaitės sodinimo kaimynė sumąstė kad per arti pasodinom tvoros (buvo kokie60 cm nuo tvoros) tai persodinome 1,50 metro nuo tvoros doh.gif . laisčiau beveik visą vasarą tai atrodo kad visos prigijo, jau ir nemažai paaugusios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika_daug: 12 rugsėjo 2013 - 09:31
QUOTE(erika_daug @ 2013 09 12, 11:30)
mes pavasarį anksti pasisodinom 120 vienetų kolonijinių tujų, bet po savaitės sodinimo kaimynė sumąstė kad per arti pasodinom tvoros (buvo kokie60 cm nuo tvoros) tai persodinome 1,50 metro nuo tvoros doh.gif . laisčiau beveik visą vasarą tai atrodo kad visos prigijo, jau ir nemažai paaugusios smile.gif

O mes sodinome ir tuojau prasidėjo karščiai, nors ir laistėme (žinoma, ne visą vasarą), mulčiavome - nepadėjo.
Atsakyti
Tai, kad pavasariai labai skirtingi buvo. Užpraeitą gegužį buvo labai karšta ir sausra, šiemet daugiau lijo. Pavasaris pavasariui nelygu 4u.gif
Atsakyti
Šiemet tokia vasara, karšta, lietaus nėr. Jau šiemet kiek reikėjo lieti kaip niekad. Bet gal Jediara dar atsigaus, nes ir darbo gaila ir nemažus pinigus kainuoja. Kas juokingiausia, kad aš 50 vnt. Smaragdinių tujų pirkau Lenkijoje ir sumokėjau daugiau nei už Lietuvoje pirktas. Pirkau 60 cm Lenkijoje mokėjau po 12 zl, o Lietuvoje už tokias pačias mokėjau po 8 Lt.
Atsakyti