Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2015 03 29, 22:15)
ar smaragd tujos gausiai šaknijasi? turbūt gausiai, kokiu atstumu kitus medžius ar krūmus reiktų nuo jų sodinti, kad anie nemirtų iš bado?

Tujų šaknys yra labiau paviršinės. Mano gėlynas yra prie smaragdų gyvatvorės, augalus sodinukai mažiausiai 1 metro atstumu nuo tujų tujų. Vaismedžiams dar didesnio atstumo reikia.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 29, 16:30)

Pas mane tokia pati bėda, bet tik su katinais.  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif ir mano sklype katinu wc , nebezinau ka daryti😉
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 29, 20:41)
Neaugti gali tik pirmus metus. Kažkas netinka arba pažeidimas yra.

Na auga jos, bet menkiau, nei tikejomes ir menkiau nei tos kitos. Nemanau, kad butu kazkoks skirtumas salygu, nes sklypas tas pats . Na neaisku- gal jos jau buvo senokai iskastos pries nusiperkant, kas ten dabar zino, juk pirkom tai is turgaus.
Atsakyti
kada tinkamiausias metas patrumpinti viršūnes?
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2015 03 30, 12:23)
kada tinkamiausias metas patrumpinti viršūnes?

Tujos paprastai genimos ramybės laikotarpiu - žiemos pabaigoje arba ankstyvą pavasarį, tinka ir ruduo. Tačiau tujų žaizdos puikiai užgyja, todėl reikalui prispyrus, kai nesuspėjama pavasarį galima genėti ir vasarą
Atsakyti
Labas. As pirmais metasis pirkau 250 tuju is zemes sodinau dvi dienas ir is ju gal kokios 5 neprigijo. Pasodinus gausiai palaisciau kokius 2 kartus o po to tik uzmulciavau zole ir kas kart kaip tik pjaunu zole dedu tujom ir jau penkta vasara bus tai kai kurios jau kokiu 3 metru gal ir dar aukstesnes pirkau apie pusmetrines.
Po metu pirkau dar 50 nes pritruko vienai sienai, moteris patare sodinti siek tiek giliau nei augo , taip ir padariau, vel gausiai pora kart palaisciau ir mulciuoju is situ nei viena nenumire.
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2015 03 30, 14:20)
Labas. As pirmais metasis pirkau 250 tuju is zemes sodinau dvi dienas ir is ju gal kokios 5 neprigijo. Pasodinus gausiai palaisciau kokius 2 kartus o po to tik uzmulciavau zole ir kas kart kaip tik pjaunu zole dedu tujom ir jau penkta vasara bus tai kai kurios jau kokiu 3 metru gal ir dar aukstesnes pirkau apie pusmetrines.
Po metu pirkau dar 50 nes pritruko vienai sienai, moteris patare sodinti siek tiek giliau nei augo , taip ir padariau, vel gausiai pora kart palaisciau ir mulciuoju is situ nei viena nenumire.

oho labai daug tujų turite bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 30, 15:18)
Tujos paprastai genimos ramybės laikotarpiu - žiemos pabaigoje arba ankstyvą pavasarį, tinka ir ruduo. Tačiau tujų žaizdos puikiai užgyja, todėl reikalui prispyrus, kai nesuspėjama pavasarį galima genėti ir vasarą

o dabar skaitosi ankstyvas pavasaris ar jau per vėlu? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2015 03 31, 11:36)
o dabar skaitosi ankstyvas pavasaris ar jau per vėlu?  g.gif  blush2.gif

ne vėlu,mano kaimynas dar negenėjo,o geni kas met 2x
Atsakyti
Sveiki,
Gal šiame forume yra prekiaujančių/auginančių Brabant tujas? Aš ieškau pirkti 12 vnt ~120 cm aukščio, būtų puiku, jei jos būtų Vilniuje ar kažkur jo apylinkėse.
Dėkoju išanksto už atsakymą/kontaktus
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2015 03 30, 15:20)

O kokiomis trąšomis tręšiate?Pas mus užberta akmenukais,sodintos praeitą vasarą.
Atsakyti
Gal neistrins moderatoriai_kaip daznai galiu liet su Delfan'u puseles kalnines,ar uzteks vieno karto?Pas mane jos lyg kazkokios po ziemos man neaiskios,sodintos rudeni,kelios po saka lyg pradejusia ruduot turi.Tikiuosi prigije bus...gaila butu
Atsakyti