QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2015 03 29, 12:30)
Laba diena, gal galėtumėte trumpai apibendrinti koks yra esminis skirtumas tarp sodinimo tujų iš vazonėlių ir iš grunto? jei dabar sodintume smaragdines tujas, tai kokias geriau rinktis? Kažkodėl žiūriu vazonėliuose dar ir pigiau gaunasi, o žinau kad šaknys labai neatsparios, greit nudžiūva. tai parsigabenti būtų patogiau kaip ir vazonėliuose, o kaip su prigijimu? 50-70 cm maždaug sodinukus planuojam pirkti. Dėkoju jei kas patars
Vazonėliuose auginamų tujų šaknų sistema būna nenormali, susispaudusi, todėl augalui sunkiau siurbti iš dirvos medžiagas, šaknys vienam kamuoliuke susisukę. Tačiau persodinant šaknys nepažeidžiamos. Gal tam yra kažkiek privalumų, nežinau.
O perkant iš dirvos, šaknų sistema būna pritaikyta laisvėje augti, normaliose sąlygose, tačiau kasant daug šaknyčių galiukų ir negaliukų nusikapoja, todėl augalui kažkiek reikia laiko išleisti papildomas šaknis ir užsigydyti nukapotas. Aš pirkau ir vazonėliuose (mažas) ir nevazonėliuose, tai man žymiai labiau patiko nevazonėliuose. Todėl rekomenduoju pirkti tiesiai iš dirvos iškastas ir tuoj pat sodinti. Tada viskas super gaunasi. O jeigu dar drėgną dieną kasant, tai nuo šaknų nenusipurto žemės.
Tujos labai bijo sausros. Mums gėlininkė prisakė po persodinimo visus metus jas laistyti KIEKVIENĄ DIENĄ net jeigu lauke dulksnoja.
Papildyta:
QUOTE(bambukas* @ 2015 03 29, 15:22)
LAbai reikia patarimo, ka daryti, kad kaimynu sunys nesisiuotu ant tuju? Gal kas esate kazka isbande, buciau deinga uz veiksmingus patarimus
Pas mane tokia pati bėda, bet tik su katinais.