Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(diasaja @ 2015 03 18, 10:48)
aš dar laikyčiau šiltnamyje.

4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2015 03 18, 18:11)
Ar gerai suoratau kad uglius nuskynus su oedele reikia dar palaikyti kazkiek ir tik paskui sodinti? smile.gif

Negaliu atsakyti, nes nesupratau: ką turite mintyse "palaikyti kažkiek". Kur palaikyti?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 18, 19:56)
Negaliu atsakyti, nes nesupratau: ką turite mintyse "palaikyti kažkiek". Kur palaikyti?

padžiovinti greičiausiai
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 18, 20:56)

Paklausiu kiitaip :)ar nuplesus ugli su pedele,ji galina iskarto sodinti siltnamyje? smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
turiu didelį galvos skausmą.
Ateityje man reikės tujų gyvatvorės, tai nusprendžiau išsiauginti jas pati. Prie 3 metus nusupirkau 200 įšaknudinų Smaragd tujų šakelių ir pasodinau maždaug 20*20 cm darže. Jos jau paaugo ir dabar maždaug (iš akies) 20-40 cm aukščio. Šiais metais tvoros sodinti dar ne galiu, greičiausiai dar negalėsiu sodinti ir sekančiais metais. Ar ne per tankiai jos auga? Kokiais atstumais jos turėtų augti, kad persodinant saugiai galima būtų jas iškasti? O gal išsodinti jas į vazonus (bet tada gali pavogti)? Tai kokio dydžio vazonai turėtu būti?

Iš anksto AČIŪ atsakiusiai.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 11, 23:23)

Aš dar nepradėjau tręšti ax.gif
Papildyta:
daivee, mano smaragdai, auginami vazonuose atrodo štai taip:

kokio skersmens indelius naudojate? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paszaga @ 2015 03 19, 16:57)
Laba diena,
Ateityje man reikės tujų gyvatvorės, tai nusprendžiau išsiauginti jas pati. Prie 3 metus nusupirkau 200 įšaknudinų Smaragd tujų šakelių ir pasodinau maždaug 20*20 cm darže. Jos jau paaugo ir dabar maždaug (iš akies) 20-40 cm aukščio. Šiais metais tvoros sodinti dar ne galiu, greičiausiai dar negalėsiu sodinti ir sekančiais metais. Ar ne per tankiai jos auga? Kokiais atstumais jos turėtų augti, kad persodinant saugiai  galima būtų jas iškasti? O gal išsodinti jas į vazonus (bet tada gali pavogti)? Tai kokio dydžio vazonai turėtu būti?

Iš anksto AČIŪ atsakiusiai.

O po kiek pirkot sakeles jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2015 03 19, 01:57)
Paklausiu kiitaip :)ar nuplesus ugli su pedele,ji galina iskarto sodinti siltnamyje? smile.gif

Mes sodiname iš karto.
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 03 19, 19:39)
kokio skersmens indelius naudojate? 4u.gif

Nuo 0,25 l. iki 5 l.
Papildyta:
QUOTE(paszaga @ 2015 03 19, 16:57)
Laba diena,

Tankiai. Šaknys bus susipynę tarpusavyje. Į vazonus nerekomenduočiau sodinti.
Atsakyti
sveikos moterukes ,gal galit man padet issiaiskinti kas cia per tujos pas mane,kai pirkom soda jos jau buvo,dabra noreciau dasipirkti tokiu paciu.

user posted image
user posted image

jos lyg i melsvuma ar pilkuma.
Atsakyti
[quote=ir_mute227,2015 03 24, 11:18]
sveikos moterukes ,gal galit man padet issiaiskinti kas cia per tujos pas mane,kai pirkom soda jos jau buvo,dabra noreciau dasipirkti tokiu paciu.

Tai yra puskiparisis (lot. chamaecyparis lawsoniana). Bet kokio tikslaus porušio ar "Alumii" ar "Blue ribbon" tai tiksliai nepasakysiu.
Atsakyti
[quote=luxor,2015 03 24, 13:43]
[quote=ir_mute227,2015 03 24, 11:18]

Tai yra puskiparisis (lot. chamaecyparis lawsoniana). Bet kokio tikslaus porušio ar "Alumii" ar "Blue ribbon" tai tiksliai nepasakysiu.
[/quote]
as taip pat itariau,kad cia puskiparisis,bet kaimyne tikino,kad tuja.aciu labai uz atsakyma:)
Atsakyti

Tankiai. Šaknys bus susipynę tarpusavyje. Į vazonus nerekomenduočiau sodinti.
[/quote]

O kokiais atstumais geriausiai butu susodinti? Turiu lopineli, bet jis patrestas maisytu karviu, arklio ir ozku meslu.
Atsakyti