Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Vat kaip tik mes šiandien uzsiėmėm šiuo darbeliu. Pasidarbavom drastiškai, tačiau po poros metelių gal jau turėsime normalų vaizdelį... O tai kasmet gailėdavom labiau pagenėt. Šiaip tujos buvo panašios kaip jūsų mirksiukas.gif, dabar liko patręšt azotinėm trąšom ir laukt. O genima bent porą kartų- pavasarį ir vasaros gale.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 14 kovo 2015 - 22:08
Labas rytas , sakykit ar jau tinkamas metas pakirpt tujų viršūnes ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*simsius* @ 2015 03 15, 09:00)
Labas rytas , sakykit ar jau tinkamas metas pakirpt tujų viršūnes ?  4u.gif

kaimynas dar nekirpo g.gif o kerpa kas met porą kartų

kaži jau galiu tujų sodinukus iš šiltnamio žemės perkelti į kitą vietą lauke g.gif
Atsakyti
Sveiki, turim smaragdu gyvatvore- tujos siek tiek virs metro, pas mus jau auga metus, gerai prigijusios. nupirkau trasu spygliuociams kemiros- kur nupiesti smaragdai ant pokelio- parasyta jaunam augalui 40g- kaip tai pamatuot? tai saukstas ar saukstelis, ar sauja? neturiu su kuo pasvert tu trasu. ir ar jau galima tresti, ar palaukt kol prades augti?
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 03 16, 12:59)
Sveiki, turim smaragdu gyvatvore- tujos  siek tiek virs metro, pas mus jau auga metus, gerai prigijusios. nupirkau trasu spygliuociams kemiros- kur nupiesti smaragdai ant pokelio- parasyta jaunam augalui 40g- kaip tai pamatuot? tai saukstas ar saukstelis, ar sauja? neturiu su kuo pasvert tu trasu. ir ar jau galima tresti, ar palaukt kol prades augti?

Kiek skaitinėjau internete, tai rašė, kad tręšti maždaug balandžio gale.
Atsakyti
QUOTE(Buja @ 2015 03 14, 15:20)
Sveiki, gal galite pasakyti, kuom šiltnamį papildomai dengėte ant plevelės.

pavėsinimo tinklas.
Papildyta:
QUOTE(DykumosSniegas @ 2015 03 14, 21:34)
ar gerai butu pirkti jau paaugintas tujas (buna iki 1,8 m.) ir sodintis gyvatvore..?

gerai/negerai galima atsakyti tik tada, kai būtų matomas augalas. Jeigu augintas protingai ir Jums iškas su daug šaknų, tai pirmyn.
Papildyta:
QUOTE(daiveee @ 2015 03 14, 22:33)
*Kiek tas naudokite protingai?As galvoju tik koki karta ar du paliet .
**Dar paklausiu _o sitokias tujas kaip sutankint?

*protingai-pagal normas ir reikalavimus. Jeigu nebūna šalčio, tai tręškite.
**šios tujos turėjo būti karpomos kasmet: ir šonai, ir viršus.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 15, 13:40)
kaži jau galiu tujų sodinukus iš šiltnamio žemės perkelti į kitą vietą lauke  g.gif

minuso nebūna jau?
Papildyta:
QUOTE(vasare02 @ 2015 03 16, 12:59)
*  parasyta jaunam augalui 40g- kaip tai pamatuot? tai saukstas ar saukstelis, ar sauja? neturiu su kuo pasvert tu trasu.
**ir ar jau galima tresti, ar palaukt kol prades augti?

*turėtų būti apie 2 šaukštus. Su trąšomis aš nerizikuočiau ir ieškočiau galimybių pasverti.
**koks NPK trąšų?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 18, 08:30)
minuso nebūna jau?

rytais dar būna visur balta,tai palaukti dar ane g.gif
Atsakyti
Sveiki, norėtume tujų gyvatvorės, bet labai daug gaunasi sodinukų todėl noriu paklausti ar yra tujų kurios auga tik iki 2-2,5 metrų.
Arba jei tokių nėra, kurios tujos gražios ir be formavimo ?

Dėkui Diasėja už ankstesnį atsakymmą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 18, 08:30)

*turėtų būti apie 2 šaukštus. Su trąšomis aš nerizikuočiau ir ieškočiau galimybių pasverti.
**koks NPK trąšų?

8-11-23 su Mg ir sierra. manau bersim po nepilna sauksta- vistik antri tik metai auga, nesinori padaugint. ir pas mus bent siryt buvo -6, balta balta viskas. diena buna +14.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 18, 09:38)
rytais dar būna visur balta,tai palaukti dar ane  g.gif

aš dar laikyčiau šiltnamyje.
Papildyta:
QUOTE(Buja @ 2015 03 18, 09:41)
kurios tujos gražios ir be formavimo ?

man gražiausios tujos gyvatvorei-smaragdai:

user posted image
Papildyta:
QUOTE(vasare02 @ 2015 03 18, 10:30)
pas mus bent siryt buvo -6.

tada dar susilaikyčiau nuo tręšimo.
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2015 03 14, 20:33)

Dar paklausiu _o sitokias tujas kaip sutankint?

[url=user posted imagehttp://s017.radikal.ru/i432/1503/ef/80e65260a5c9.jpg]http://s017.radikal.ru/i432/1503/ef/80e65260a5c9.jpg[/url]

Cia pas mane nuo kelio jos  ,jau buvo tokios kai atsikrausciau..Kada karpyt,lyg skaiciau liepa ar rugpjuti?Jos atrodo nuotraukoje tankios ,bet man norisi kad butu tankesnes,o va aukscio uztenka jau .Rezt virsune?Ar jos jau per senos?

Jas paformuoti truputį galima, bet sutankinti sunkiai. Aš turiu irgi tokias tujas, tai parašysiu, ką jau išbandžiau. Pirmus metus apkarpėm šonus (maždaug 20-30cm) ir viršūnę stipriai patrumpinom (gal 1,5 metro). Rezultate, viršūnė suaktyvėjo, ir jau 1 metrą priaugo, nes šoninės šakos į viršų stiebiasi. Šonuose nieko gero, nesutankėjo, gal 10 metų karpant ir sutankės. Tai palikau taip kaip yra, nes šonuose kerpant reikia palikti žalius galus.
Internete skaičiau, kad galima padaryti karpomą gyvatvorę iš tokių tujų nupjovus vos ne iki žemės. Tada žemutinės senos šakos į viršų stiebsis, ir suformuos naują viršūnę. Tik MB nepasirašo tokiems eksperimentams, nes gali tujos juk ir neataugti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 03 13, 21:11)
mums taip pat nepavyko iš pirmo karto. Reikėjo ir žinių, ir praktikos. Dabar jau turime virš 10000 savų pridaugintų. Pirmuosius metus auginame šiltnamyje, šioje foto matosi:

user posted image

plačiai apie dauginimą aprašyta štai čia:

http://dendro.lt/ind...icle/view/56/45

Sėkmės mirksiukas.gif

Ar gerai suoratau kad uglius nuskynus su oedele reikia dar palaikyti kazkiek ir tik paskui sodinti? smile.gif
Atsakyti