Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(*MONAMI* @ 2013 09 01, 08:23)
aišku,reiks patikrinti  4u.gif

Pavasarį anksti iškellt saugiau,daugiau tikimymes,kad ir silpnos kibsis toliau į gyvenimą.
Atsakyti
Sveiki, gal kas turite patirties, ar vakarinės šmaragdinės tujos gerai auga šalia judrios gatvės, ar jos atsparios užterštam orui?
Atsakyti
QUOTE(Katyte75 @ 2013 09 03, 11:34)
Sveiki, gal kas turite patirties, ar vakarinės šmaragdinės tujos gerai auga šalia judrios gatvės, ar jos atsparios užterštam orui?

Sveika, manau, svarbu kokioje dirvoje augs ir kad žiemos metu nebūtų šaknys užverčiamos sniegu su druska.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas pasidalintų informacija į až-ieškau, kas nugenėtų tujas Kaune. Kažkurioje senoje temoje buvo įdėtas telefonas, alia kad niekaip nebeatrandu sad.gif
Atsakyti
ieskau patarimo ax.gif
pernai MAximoj pigiai pirkau rutulines tujas, sake "Danica". Bet kuo toliau tuo labiau abejoju g.gif Lyginu su medelyne pirktom Danica tujom - skiriasi man jos. Kazi nebus cia kokia "Globosa" ar "Hoseri" g.gif Noriu perkelt i kita vieta, nes 'sugrybavau' pernai beskubedama doh.gif bet reik zinot ko is u tiketis - kaip i auksti kils g.gif
cia vat tos Maximine 'danica'
user posted image
o cia medelyne pries kelis metus pirkta
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 06, 00:23)
ieskau patarimo  ax.gif
pernai MAximoj pigiai pirkau rutulines tujas, sake "Danica". Bet kuo toliau tuo labiau abejoju  g.gif Lyginu su medelyne pirktom Danica tujom - skiriasi man jos. Kazi nebus cia kokia "Globosa"  ar "Hoseri" g.gif Noriu perkelt i kita vieta, nes 'sugrybavau' pernai beskubedama  doh.gif bet reik zinot ko is u tiketis - kaip i auksti kils  g.gif
cia vat tos Maximine 'danica'
user posted image
o cia medelyne pries kelis metus pirkta
user posted image

Antroji tikrai garantuotai ne Danica.Pirmoji panasesne savo sakeliu issidestymu(taciau ji turi but tanki tanki-netgi jaunute), spalva galbut tik paciose nuotraukose klaidinanti-ji turi but sodriai zalia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 06 rugsėjo 2013 - 21:34
Pavasarį pasodinau prie tvoros tujas "Smaragd". Prieš sodindama nepasiskaičiau, kad gyvatvorę nuo tvoros reikia sodinti 1 m ir pasodinau tik 30 cm nuo tvoros, norėjau, kad tujos paslėptų seną, negražią tinklo tvorą. Dabar kaimynams mano tujos užkliuvo ir grąsina jas nupurkšti rondapu. Noriu jas visas iškasti ir patraukti nuo tvoros per metrą, ar galiu jas dabar persodinti, ar laukti pavasario?
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 09 11, 12:58)
Pavasarį pasodinau prie tvoros tujas "Smaragd". Prieš sodindama nepasiskaičiau, kad gyvatvorę nuo tvoros reikia sodinti 1 m ir pasodinau tik 30 cm nuo tvoros, norėjau, kad tujos paslėptų seną, negražią tinklo tvorą. Dabar kaimynams mano tujos užkliuvo ir grąsina jas nupurkšti rondapu. Noriu jas visas iškasti ir patraukti nuo tvoros per metrą, ar galiu jas dabar persodinti, ar laukti pavasario?

kam laukti pavasario. Perkeli iš duobės į duobę iš karto, kad šaknys nedžiūtų ir viskas. Per pora rudens mėnesių augalai apsigydys pažeistas šaknis. Aišku į duobes pripili vandens.
Atsakyti
Ačiū už greitą atsakymą 4u.gif . Aš ir galvojau, kad nieko joms neatsitiks, kad dabar persodinsiu, bet pasitarus ramiau.
Atsakyti
Kaip patartumėte... Ar galima dar šiuo metu pakirpti tujoms viršūnėles, norėčiau sulyginti gyvatvorę, gal geriau laukti pavasario g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 09 11, 20:31)
Kaip patartumėte... Ar galima dar šiuo metu pakirpti tujoms viršūnėles, norėčiau sulyginti gyvatvorę, gal geriau laukti pavasario g.gif

Ar tavo tujos jau reikiamo aukščio, kad nori lyginti?
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2013 09 11, 20:04)
Ar tavo tujos  jau reikiamo aukščio, kad nori  lyginti?

Jau reikiamo smile.gif Tačiau auga nevienodai, yra truputį mažesnių, truputį aukštesnių.
Atsakyti