Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Ech, vasara taip dziaugiausi savo tujomis, kad graziai auga, o dabar ziuriu, kad baisiai daug rudu sakeliu is vidaus lenda verysad.gif . Bet apsizvalgius pas kitus, tai beveik visur taip, musu net uz tvoros koki 20 m senumo labai apdziuvusi. Kazi, ar cia metai tokie, ar kokia liga apstojus. Ir laistem, ir tresem, ir augo, bet negerai kazkas.
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2014 10 03, 20:49)
O šiuo metu ar dar galima pakirpti viršūnes ar geriau pavasarį?

šiuo metu dar kirpčiau.
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2014 10 04, 00:24)
kad baisiai daug rudu sakeliu is vidaus lenda verysad.gif .

Nežinau kokio dydžio pas jus tujos, bet pas mus didžiuose smaragduose taip pat yra rudų šakelių viduje. Tai natūralu, negauna saulės ir natūraliai meta šakeles. Iš išorės net nesimato rudų šakelių.
Atsakyti
Manau, kad jos daugiau negu naturaliai siemet meta doh.gif Pas mus tujos tik treti metai, tai sunku palyginti. Gal kas kelintus metus jos labiau meta?
Atsakyti
Dar noriu patarimo is ismananciu. Pries 2.5 m susodinom kolonines tujas. Jos gan nevienodos savo plociu. sodinom kas 80 cm, bet dabar matom, kad vargu, ar kada jos graziai suaugs i vientisa gyvatvore. Galvojam i tarpus susodinti dar tujas, kazkaip jau nebesinori tu paciu iskasti ir persodineti. Ka manot, jei sodinsim smaragd tarp koloniniu. jos siauresnes, tai gal geriau butu g.gif bet gal ateiy labai skirsis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 05 spalio 2014 - 11:13
QUOTE(naca @ 2014 10 05, 10:56)
Dar noriu patarimo is ismananciu. Pries 2.5 m susodinom kolonines tujas. Jos gan nevienodos savo plociu. sodinom kas 80 cm, bet dabar matom, kad vargu, ar kada jos graziai suaugs i vientisa gyvatvore.  Galvojam i tarpus susodinti dar tujas, kazkaip jau nebesinori tu paciu iskasti ir persodineti. Ka manot, jei sodinsim smaragd tarp koloniniu. jos siauresnes, tai gal geriau butu  g.gif  bet gal ateiy labai skirsis... g.gif

o tai kodėl norit smargadines tarp koloninių sodinti? Aš tai nemaišyčiau, juk spalvos skiriasi, tai kaip ten atrodys g.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 10 05, 11:56)
Ka manot, jei sodinsim smaragd tarp koloniniu.

aš nesodinčiau, nes tikrai matysis, kad pasodinti skirtingi augalai. Nebent Jums patinka toks miksas.
Jeigu norite ne aklinos tvoros, tai suaugusios koloninės tujos sudarys gyvatvorę su nedideliais tarpais.
Ar tikrai pas jus koloninės, jeigu nevienodos savo pločiu? mastau.gif Nebent aukštis taip pat nevienodas.
Atsakyti
Na as nieko pries mixa, smaragdines gal net pagyvintu. Kitoje vietoje pas mus smaragdines, tai jos spalva tikrai tokios pat, tik tiek kad nezydi. man neramiau, ar jos neuzgos vienos kitu, ar nenumarins. Bet nusipirkus kolonines, tai nezinia, ar tokios pat rusies butu, nes mes nezinom rpavadinimo.

Jos nevienodos tikrai plociu. kai pirkom, tai taip isejo, kad neturejo tiek vienodu. bet sake, kad jos tik kitaip augintos, turetu suvienodeti. Bet kad nevienodeja, neplateja kai kurios g.gif Ech, paskubejom besirinkdami, gera kaina buvo...

O gyvatvores norim aklinos.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 10 05, 11:56)
Dar noriu patarimo is ismananciu. Pries 2.5 m susodinom kolonines tujas. Jos gan nevienodos savo plociu. sodinom kas 80 cm, bet dabar matom, kad vargu, ar kada jos graziai suaugs i vientisa gyvatvore.  Galvojam i tarpus susodinti dar tujas, kazkaip jau nebesinori tu paciu iskasti ir persodineti. Ka manot, jei sodinsim smaragd tarp koloniniu. jos siauresnes, tai gal geriau butu  g.gif  bet gal ateiy labai skirsis... g.gif

Kas 80cm tai tikrai nėra retai ir 2,5m. neilgas laiko tarpas. Suaugs, kantrybės truputį mirksiukas.gif kad labiau/greičiau tankėtų galima pakirpt viršūnes
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 10 06, 13:57)
Kas 80cm tai tikrai nėra retai ir 2,5m. neilgas laiko tarpas. Suaugs, kantrybės truputį  mirksiukas.gif kad labiau/greičiau tankėtų galima pakirpt viršūnes

as galvoju pavasari sodint kas 90-100 cm sodint ,tikiuosi nebus per retai ,nes tikiuosi kad po keliu metu apatines sakos tik susiglaus g.gif susigrudusiu nenoriu blush2.gif
Atsakyti
naca kad būtų lengviau įsivaizduoti parodau savo sodintos kas 90cm

šitom 4 metai
user posted image

šitom 5 metai
user posted image

jau pasiekė norimą aukštį pavasarį kirpsiu viršūnes , ir lauksiu kol tarpai užpilnės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2014 10 06, 16:09)

šitom 5 metai
user posted image

jau pasiekė norimą aukštį pavasarį kirpsiu viršūnes , ir lauksiu kol tarpai užpilnės  4u.gif

aciu uz vizualizacija thumbup.gif mano kaimuky tai idealus variantas ,manau ir kas metra bus neblogai thumbup.gif tik as aukstesnes leisiu jas ,nes vienkiemis visdelto beveik biggrin.gif jei pas mane taip augtu ,butu idealu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 10 06, 18:09)
aciu  uz  vizualizacija  thumbup.gif    mano  kaimuky  tai  idealus  variantas  ,manau  ir kas  metra  bus  neblogai  thumbup.gif  tik  as  aukstesnes  leisiu  jas    ,nes  vienkiemis  visdelto  beveik  biggrin.gif  jei  pas  mane  taip  augtu  ,butu  idealu  thumbup.gif

nės už ką mirksiukas.gif geriausias įsivaizdavimas kai matai foto drinks_cheers.gif
Atsakyti