Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Dodže @ 2014 09 10, 10:21)
dabar pastėbėjau labai daug pradėjo ruduoti visos tujos iš vidaus, tujų šakutės (pagaliukai ant kurių auga tujų laja), nesugaudau kodėl ir dėl ko?

sunku ką ir patarti nemačius mastau.gif
Jeigu tinkamai auginot, tai tujos natūraliai ruošiasi žiemai ir pradėjo medėti. Pradedančios medėti šakutės (pagaliukas) spalva būna šviesiai ruda.
Atsakyti
QUOTE(Dodže @ 2014 09 10, 09:21)
Sveikos reikia patarimo, šiemet geguži sodintos vienos Smaragdinės tujos, o liepos mėn. kitos ir dabar pastėbėjau labai daug pradėjo ruduoti visos tujos iš vidaus, tujų šakutės (pagaliukai ant kurių auga tujų laja), nesugaudau kodėl ir dėl ko? Ar gali būti nuo mulčo ar čia kažkokios jau ligos  požymis? Šiemet kadangi pasodintos tai niekuom netrešiau tik nupjauta žole mulčiuodavau palikdama kamieno apačia neuždengta.
Labai laukiu patarimo.  4u.gif

Nufotkinkite prie progos, bet gal cia naturalus rudeninis rudavimas..
Atsakyti
Pas mus irgi nekas su tujom. daugiau nei 10 išdegė,kažkaip nesitikėjau kad tokios lepios, rupke tai kiek kainuos jas vis atsodinėt? ...
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 09 11, 08:57)
Pas mus irgi nekas su  tujom. daugiau nei 10 išdegė,

pirmamečiai sodinukai? Jeigu daiginot vieną kitą šimtą, tai normalus atkritimas.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 09 11, 19:21)
pirmamečiai sodinukai? Jeigu daiginot vieną kitą šimtą, tai normalus atkritimas.

Taip sodinom prieš metus, apie 200 , nuo 1-1,5 paprastas kolonines. Ir dabar dar eilutės reikia ir tas išdegusias atsodinti. Yra ermitaže vazonėliuose, tik nedidelės, gal sakau geriau prigyja iš vazonėlių?
Atsakyti
Man tai tikrai is vazoneliu geriau prigijo, nerudavo visai. Tai , jei tujos tik pries metus sodintos ir ne is vazoneliu, tai gal dar atsigaus. Maniskes po pirmu metu labai nurudavo, tiesiog vargses atrode (is vidaus rudavo), dabar jau treciametes, tai grazios, ne viena is 17 nemire. Bet geriau auga tos, kur is vazoneliu, kad ir mazesnes buvo, bet pralenke .nors ir rusis kita-vazonuose buvo smaragdines, o be ju kolonines.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 09 12, 10:34)
gal sakau geriau prigyja iš vazonėlių?

kurios tujos geriau prigyja-nėra vienos taisyklės. Viskas priklauso nuo auginimo ir iškasimo (jeigu perkate iš grunto).
Atsakyti
labas vakariukas, pas mane klausimas yra- ar dar dėt žolės aplink, ar jau šiemet gana?kažkaip nemažai pripjoviau-sodriai apdėčiau vėl tujas, bet prieš žiemą ar gerai?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 09 13, 23:51)
labas vakariukas, pas mane klausimas yra- ar dar dėt žolės aplink, ar jau šiemet gana?kažkaip nemažai pripjoviau-sodriai apdėčiau vėl tujas, bet prieš žiemą ar gerai?

aš dar žadu dėt jei dar bus pjovimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 09 13, 23:51)
ar dar dėt žolės aplink, ar jau šiemet gana?

drąsiai dar dėk mirksiukas.gif O dar jeigu yra ir nukritusių lapų thumbup.gif puikus miksas gausis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 09 14, 09:53)
aš dar žadu dėt jei  dar bus pjovimas  g.gif

jei dar bus??? blink.gif aš pernai paskutinį kartą lapkričio mėn. pjoviau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2014 09 14, 11:12)
jei dar bus???  blink.gif  aš pernai paskutinį kartą lapkričio mėn. pjoviau  doh.gif

aš pernai dar irgi pjoviau,bet maža kaip tie orai pasisukti gali biggrin.gif
Atsakyti