Sveiki nusipirkon smaragdiniu tuju,pasisodinom ir zmogus is kurio pirkom sake tik pasadinus pakirpti virsineles, nedaug. Mat taip padarius augalas geriau prigis nes virsuneles patysusios ir joms visas jegas augalas atiduoda o ne saknim. Sakykit ar kas taip daret, nes nezinau ar kirpti yra gerai kol neprigijo? Ir kaip matyti ar prigijo per kiek laiko turi prigyt?
QUOTE(Dodže @ 2014 04 15, 07:32)
Sveiki nusipirkon smaragdiniu tuju,pasisodinom ir zmogus is kurio pirkom sake tik pasadinus pakirpti virsineles, nedaug. Mat taip padarius augalas geriau prigis nes virsuneles patysusios ir joms visas jegas augalas atiduoda o ne saknim. Sakykit ar kas taip daret, nes nezinau ar kirpti yra gerai kol neprigijo? Ir kaip matyti ar prigijo per kiek laiko turi prigyt?
hmmm arba aš labai maišausi, bet mums perkant kaip tik sakė nekirpti viršūnėlių, kad visas jėgas atiduotų šaknyjimuisi pataisykite, kas nors išmanantis, nes kaip ir sakiau, mano galva po neveikia mes sodinome rugsėjo mėnesį, tai ir pačiai aktualu, kada ir kiek jas pakirpti.
Mes irgi pagaliau nusipirkom Smaragd tuju is Vilniaus net į Kauną lėkėm ir po 9 lt vazonėliuose paėmėm tokių, už kokias čia, Vilniuj, apie 14 lt prašė. O kadangi mums virš 100 reikėjo, tai skirtumas ženklus susidarė. Pasodinom apie 55 cm nuo tvoros ir kas 70 cm viena nuo kitos, dabar reikia tikėtis, kad visos prigis
Bėgam akmenukais pakraščio dėliot, o tada mulčiuosim žieve
Bėgam akmenukais pakraščio dėliot, o tada mulčiuosim žieve
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 15, 07:34)
pavasarį pakerpam viršūnes tujoms
Bet ar galima kirpti tik pasodinus?
QUOTE(Dodže @ 2014 04 15, 12:12)
Bet ar galima kirpti tik pasodinus?
pavasarį taip, rudenį pasodinus geriau nejudinti.
O aš turiu tokį interesną klausimą - ar pakirpus Smaragdams viršūnę jos ir toliau išlieka smailios, ar subukėja Kitiems augalams nukirpus pagrindinę viršūnę jų pasidaro kelios ir viršūnė tampa buka, o va su Smaragdais kaip?
Sveikos, gal žinote, kur Kaune nusipirkti aukštų tujų? Mums reikia 1,6-2m aukščio.
Po žiemos stipriai nurudavo tujų apačia ir vidinės šakelės -gal patarsite, kaip joms padėti, kad imtų ataiginėti naujos?
Ir ar reikia dabar pavasarį tręšti jas kokiom trąšom?
Krūva klausimų pas mane
Po žiemos stipriai nurudavo tujų apačia ir vidinės šakelės -gal patarsite, kaip joms padėti, kad imtų ataiginėti naujos?
Ir ar reikia dabar pavasarį tręšti jas kokiom trąšom?
Krūva klausimų pas mane
bus dėkingos jei patręšite azoto turinčiom trąšom. Pakirpus viršūnę leis daugiau šoninių šakelių, tankės, nors šiaip smaragdam nelabai trūksta to tankumo, jei daugiau pakirpsit, tai manau bukesnės liks. Nors pas mane, pasodintos netoliese beržų taip pat šiek tiek subukėję. Aš kai pirkau pardavėja patarė netręšti ir nekirpti pirmais po pasodinimo metais. Tačiau tikiu, kad Gaudvilės patarimas
Jei gauna pakankamai šviesos ir saulės paprastai atželia per ilgesnį laiką, jei tik tas nurudavimas nėr šuniukų ar kačiukų darbo pasekmė Beje, pažiūrėkit ar po jų šaknimis nepraėjęs kurmis, nes toks variantas pas mane buvo...
Jei gauna pakankamai šviesos ir saulės paprastai atželia per ilgesnį laiką, jei tik tas nurudavimas nėr šuniukų ar kačiukų darbo pasekmė Beje, pažiūrėkit ar po jų šaknimis nepraėjęs kurmis, nes toks variantas pas mane buvo...
Manau šiek tiek pakirpsiu nes tie galiukai pas mane tokie ištyse ir gelsvoki su žaliu atspalviu. O per kiek laiko tujos prigyja?