Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Augė @ 2014 03 24, 23:05)
kas radom po 10 lt apie metrą dydžio, nors gal per gerai noriu dar pigiau :-)

pas mus ir tokios kainos mirksiukas.gif 10 cm - 1litas ax.gif

Atsakyti
mes pirkome ~1,7 m-1,8 m kolonines tujas po 15Lt/vnt
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2014 03 24, 20:05)
Kur pirkot? Kokio dydžio? Kiek kainavo? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Ieškom pirkt 100 kol kas radom po 10 lt apie metrą dydžio, nors gal per gerai noriu dar pigiau :-)

tai jau kur ten dar pigiau, fantastinė kaina. ar po 10 ar 12 lt mokėjom, turguj buvo tokios po 35 . bet čia kaune. o tokių po 1,7 m jis net neturėjo, nors tuo verčiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajd: 25 kovo 2014 - 13:41
QUOTE(ajd @ 2014 03 25, 14:38)
tai jau kur ten dar pigiau, fantastinė kaina. ar po 10 ar 12 lt mokėjom, turguj buvo tokios po 35 . bet čia kaune. o tokių po 1,7 m jis net neturėjo, nors tuo verčiasi.

mes važiavome į Alytų, soduose toks diedulis gyvena ir augina jas, prašėmė 1,5 m, bet jis leido rinktis ir 1,7 ir 1,8 m http://www.skelbiu.l...s-13595582.html
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2014 03 25, 09:47)
pas mus ir tokios kainos  mirksiukas.gif  10 cm - 1litas  ax.gif

Kur jūs taip pigiai randat? bigsmile.gif Aš ir per skelbiu.lt skambinau, ir per medelynus, pigiau 8 lt už smaragdinę 40 cm aukščio tujelę neradau.. o reik apie 110 tujų.

Kitas klausimas - ar jau galima sodinti tujukes? ar laukti dar kokio balandžio vidurio? beje, kokias geriau pirkti, ar iš žemės kasamas, ar vazonukuose augintas?
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2014 03 25, 10:10)
mes pirkome ~1,7 m-1,8 m kolonines tujas po 15Lt/vnt

kaip prigijo, viskas gerai ?

tokiia kaina kolonines tujos, ne smaragdines,
man jos labiau patinka tvorai, maziau darbo , maziau prieziuros ir vaizdas geras
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2014 03 25, 15:49)
man jos labiau patinka tvorai, maziau darbo , maziau prieziuros ir vaizdas geras

O kodel smaragdinems daugiau prieziuros reik? Patarkit, kol dar nenusipirkom biggrin.gif as buvau isitikinus, kad nereik karpyt smaragdiniu, tik virsu nuceret pagal norima auksti.
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2014 03 25, 16:49)

taip, čia koloninės, smaragdinių nepirkome, nes jos brangesnės, o mums nemažą atkarpą reikėjo nuo kelio pasisodinti - noriu aklinos sienos smile.gif
ar prigijo negaliu pasakyti, nes sodinome tik rugsėjo gale, bent kol kas nei viena nenudžiūvusi unsure.gif

kiek aš suprantu tai ir koloninėms ir smaragdinėms tik aukštį reikia pasikoreguoti karpant.
Atsakyti
QUOTE(Rudens vaikas @ 2014 03 25, 16:25)
Kur jūs taip pigiai randat?  bigsmile.gif Aš ir per skelbiu.lt skambinau, ir per medelynus, pigiau 8 lt už smaragdinę 40 cm aukščio tujelę neradau.. o reik apie 110 tujų.

Kitas klausimas - ar jau galima sodinti tujukes?

čia paprastos vakarinės mirksiukas.gif

aš jau savaitgalį sodinau 4u.gif

QUOTE(zz_aiza @ 2014 03 25, 17:54)

kiek aš suprantu tai ir koloninėms ir smaragdinėms tik aukštį reikia pasikoreguoti karpant.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 25, 08:25)
paprastos vakarinės

tai jos ir turi būti su sėklomis. Kiekvienais metais apsipila . Akivaizdus skirtumas yra smaragdinių ir paprastų vakarinių. Mano smaragdinės (kairėje) ir paprastos vakarinės (gale gėlyno):

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Rudens vaikas @ 2014 03 25, 15:25)
*pigiau 8 lt už smaragdinę 40 cm aukščio tujelę neradau.. o reik apie 110 tujų.
**Kitas klausimas - ar jau galima sodinti tujukes? beje, kokias geriau pirkti, ar iš žemės kasamas, ar vazonukuose augintas?

*būna ir pigiau ax.gif
**galima sodinti. Iš žemės kasamų kainos mažesnės, sodinimo laikas ribotas, kasant gali būti pažeidžiamos šaknys. Perkant vazonuose galima neskubant sodinti visą vegetacijos sezoną ir prigijimas 100 proc.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 03 26, 08:36)
tai jos ir turi būti su sėklomis. Kiekvienais metais apsipila . Akivaizdus skirtumas yra smaragdinių ir paprastų vakarinių. Mano smaragdinės (kairėje) ir paprastos vakarinės (gale gėlyno):

o tai kodėl tik pas mane vieną jos turi konkorežiukus,o pas pardavėją augančios ir pas kitą pirkėją jų neturi g.gif
man jie nemaišo,bet šiaip įdomu pasidarė g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 26, 08:42)
o tai kodėl tik pas mane vieną jos turi konkorežiukus,o pas pardavėją augančios ir pas kitą pirkėją jų neturi  g.gif

nežinau. Pardavėjas (tik ar jis ir augintojas?) turėtų atsakyti.
Pas mane ant paprastų vakarinių rudų sėklyčių kiekvienais metais milijonas, o ant smaragdinių nėra.
Aš mąstau taip: jeigu pasėjai agurko sėklą, tai ir išauga agurkas, o ne pomidoras biggrin.gif Nebent buvo sumaišytos gyvašakės arba sėklos.
Atsakyti