Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2014 03 08, 20:42)
nesu sodinus šakelių, tik žinau kad sunkus reikalas  4u.gif

O kaip kitaip dar jas padauginti,kad pirkti nereiketu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo santropez: 08 kovo 2014 - 20:20
QUOTE(santropez @ 2014 03 08, 21:20)
O kaip kitaip dar jas padauginti,kad pirkti nereiketu  blush2.gif

bet kada jos užaugs doh.gif aš neturiu tiek kantrybės laukti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2014 03 08, 18:34)
o as bandziau pavasari is sakeliu priauginti ir kodel nei viena nepridygo?del namu salygu gal?

Kur jūs jas daiginot? Su jom labai paprasta, lengvai šaknyjasi. Daigindavau šiltnamy. Per visą šiltnamio ilgį pačiu pakraščiu, kad netrukdytų pomidorams, šiaurinėj pusėj gegužės mėnesį prismaigstai šakelių, per vasarą laistai ir iki rudens visos įsišaknyja. Per žiemą taip ir lieka augt, o pavasarį jau perkeli į daržą. Visos būna su šaknim.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2014 03 08, 21:32)
Kur jūs jas daiginot? Su jom labai paprasta, lengvai šaknyjasi.  Daigindavau šiltnamy. Per visą šiltnamio ilgį pačiu pakraščiu, kad netrukdytų pomidorams, šiaurinėj pusėj  gegužės mėnesį prismaigstai šakelių, per vasarą laistai ir iki rudens visos įsišaknyja. Per žiemą taip ir lieka augt, o pavasarį jau perkeli į daržą.  Visos būna su šaknim.

As tiesiog sakeles mirkiau o isisaknijimo miltelius ir i daigu palete susmaigsciau, bet suvyto ir baigesi mano sodiniai.skyniau sakeles nuo smaragdines tujos virsaus pedutemis (na kai nuplesi nuo sakos) g.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2014 03 08, 19:34)
o as bandziau pavasari is sakeliu priauginti ir kodel nei viena nepridygo?del namu salygu gal?

aš vasarą iš neturėjimo ką veikti apskabiau savo rutulinę tują ir prikišau šakelių į gėlių darželį, tokios parudę dabar, bet prie žemės yra ir žalių lapiukų, nejau prigijo ohmy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zz_aiza: 08 kovo 2014 - 22:00
QUOTE(santropez @ 2014 03 08, 21:32)
As tiesiog sakeles mirkiau o isisaknijimo miltelius ir i daigu palete susmaigsciau, bet suvyto ir baigesi mano sodiniai.skyniau sakeles nuo smaragdines tujos virsaus pedutemis (na kai nuplesi nuo sakos) g.gif

Šakeles skynėt teisingai, su pėdele. Gal toj paletėj drėgmės trūko. Aš saviškes pastoviai lieju, visada būna drėgna žemė. Bandykit šiltnamy, arba tiesiog lysvėj, šiaurinėj pusėj. Padarykit tokį mini šiltnamuką ir pavyks.
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2014 03 08, 18:34)

netinkamos sąlygos buvo.
Kai buvau visiškai žalia tujų auginime, tai pirmais metais gal tik 10 proc prigijo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(santropez @ 2014 03 08, 21:32)
As tiesiog sakeles mirkiau o isisaknijimo miltelius ir i daigu palete susmaigsciau, bet suvyto ir baigesi mano sodiniai.

aš vienais metais eksperimentavau: vienas sodinau su įsišaknijimo milteliais, kitas-be nieko. Rezultatas: prigijo vienodas skaičius tiek su milteliais, tiek be biggrin.gif
Paletėje labai greitai žemė išdžiūsta, tai ir neprigijo.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 03 09, 00:19)
netinkamos sąlygos buvo.
Kai buvau visiškai žalia tujų auginime, tai pirmais metais gal tik 10 proc prigijo smile.gif
Papildyta:

aš vienais metais eksperimentavau: vienas sodinau su įsišaknijimo milteliais, kitas-be nieko. Rezultatas: prigijo vienodas skaičius tiek su milteliais, tiek be biggrin.gif
Paletėje labai greitai žemė išdžiūsta, tai ir neprigijo.

Reikes balandi pasodinti sode,bet kur geriau sodinti siltnamyje ar lauke?

Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2014 03 09, 07:53)
Reikes balandi pasodinti sode,bet kur geriau sodinti siltnamyje ar lauke?

jeigu turite tokį šiltnamį, kurį saulė pasiekia tik ryte ir vakare, o dieną krenta šešėlis, tai geriau šiltnamyje. Tačiau nelabai tikėtina, kad vien tik tujoms skirsite šiltnamį. Galima išsirinkti ir sodyboje pavėsingą, neprapučiamą vietą ir saugoti, kad žemė neišdžiūtų.
Atsakyti
As pernai ekspermentavau su tujomis. Mano siltnamis tokioj vietoj kad nuo ryto iki vakaro saule plieske galvojau kad nieko gero nebus, bet dabar nuejus pamaciau kad mano sodinuku koki 70 proc. prigijo biggrin.gif tai siemet vel prikaisiosiu kiek imanoma. Svarbiausia mano manymu kad butu daug dregmes nes buvau smaigscius daigykloj tai nieko gero zeme greit isdziuna 4u.gif Svarbiausia nenuleiskit ranku thumbup.gif
Atsakyti
Rudenį sodintos gyvatvorines tujos patamsėjusios,ne žalios,o rusvos. Ar tai reiškia,kad molingoje žemėje jos užmirko,ar nedėkinga žiema buvo,ar tai nieko neįprasta? Tie patys sodinukai nepersodinti ir labiau vakariniame Lietuvos krašte žalios spalvos. Suabejojau,ar ne geriau būtų buvę sodinti dabar,o ne rudenį doh.gif Būsiu dėkinga už pasvarstymus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 11, 13:04)
Rudenį sodintos gyvatvorines tujos patamsėjusios,ne žalios,o rusvos. Ar tai reiškia,kad molingoje žemėje jos užmirko,ar nedėkinga žiema buvo,ar tai nieko neįprasta? Tie patys sodinukai nepersodinti ir labiau vakariniame Lietuvos krašte žalios spalvos. Suabejojau,ar ne geriau būtų buvę sodinti dabar,o ne rudenį  doh.gif Būsiu dėkinga už pasvarstymus  ax.gif

mes irgi rudenį sodinom ir parudo unsure.gif
Atsakyti