3 tema
Tujų rūšys:
*Smaragdinė:
*Koloninė ( Thuja Occidentalis "Columna"):
*Brabantas (Thuja Occidentalis "Brabant"):
ir kt.
gal kas turit Brabantas sodinukų ?
Patarkite prasau
Nusipirkome soda ir priesais nama auga gal kokiu 6 metru aukscio tuja. Ji mums uzstoja visa vaizda is namo link ezero, labai noretume ja pamazinti bent iki 2 metru aukscio, gal kas patarsite kaip tai padaryti be dideles zalos augalui? O gal kaip nors galima butu ta virsunele atsodinti, kad naujos tujos is jos isaugtu? Kokiu metu laiku tai geriausia butu padaryti?
Nusipirkome soda ir priesais nama auga gal kokiu 6 metru aukscio tuja. Ji mums uzstoja visa vaizda is namo link ezero, labai noretume ja pamazinti bent iki 2 metru aukscio, gal kas patarsite kaip tai padaryti be dideles zalos augalui? O gal kaip nors galima butu ta virsunele atsodinti, kad naujos tujos is jos isaugtu? Kokiu metu laiku tai geriausia butu padaryti?
Diasaja, ačiū už naują temą
QUOTE(extazi_ @ 2013 05 29, 11:13)
sveiki.
pasisodinau 200vnt tuju, pati sodinau, tikiuosi prigys, jau tuoj 2sav joms bus, rinkausi mazesnes pigesnes, radau po 3,5lt ukmergeje, apie 20cm, is ukininko smaragdines, grazios, zalios, gausios, buvo vazoneliuose.
foto:
beja turiu 15vnt atliekamu tuju, kreipkites i a.z.
pasisodinau 200vnt tuju, pati sodinau, tikiuosi prigys, jau tuoj 2sav joms bus, rinkausi mazesnes pigesnes, radau po 3,5lt ukmergeje, apie 20cm, is ukininko smaragdines, grazios, zalios, gausios, buvo vazoneliuose.
foto:
beja turiu 15vnt atliekamu tuju, kreipkites i a.z.
QUOTE(sm2002 @ 2013 05 29, 18:02)
tai jos visiskai neturi paruduoti?po ziemos
dar vienas klausymas, o ziema man savo tokias mazytes tujas reikes iskast is po sniego? turiu omeny nuo sniego nuvalyt, kad nesusustu?
QUOTE(extazi_ @ 2013 06 07, 07:02)
dar vienas klausymas, o ziema man savo tokias mazytes tujas reikes iskast is po sniego? turiu omeny nuo sniego nuvalyt, kad nesusustu?
Ne tiek, kad nesušustų, o kad ir jaunų, nesumedėjusių šakučių neišlaužytų. Be to tokias mažytes geriausia virve žiemai aprišti, kaip eglutės prieš Kalėdas būna paruoštos
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 07, 07:36)
Ne tiek, kad nesušustų, o kad ir jaunų, nesumedėjusių šakučių neišlaužytų. Be to tokias mažytes geriausia virve žiemai aprišti, kaip eglutės prieš Kalėdas būna paruoštos
oh ir turesiu darbo, nes paskaiciavau su atsargai kur pasisodinau, tai 240vnt teks rysti, ka bepadarysi
QUOTE(sm2002 @ 2013 06 07, 12:46)
Smaragdai minimaliai paruduoja žiemą palyginus su vakarinėm tujom.
dekkui uz atsakyma
Papildyta:
dar klausymas, pirmais metais netrest? net rudeni rudeninem trasom?
norėjau paklausti po kiek laiko sukaišiotos tujų šakelės išleidžia šakneles? aš prisikaišiojau pilna šilnamį,nors kiek bandžiau niekas nesigavo bet vis dar nenoriu nuleisti rankų
QUOTE(extazi_ @ 2013 06 07, 15:48)
dar klausymas, pirmais metais netrest? net rudeni rudeninem trasom?
aš netręšiu, tik mulčiuoju pjauta žole. Pirmaisiais metais siulyčiau netręšti, jeigu buvo tinkamai prižiūrėtos.
Papildyta:
QUOTE(Milita @ 2013 06 08, 13:06)
norėjau paklausti po kiek laiko sukaišiotos tujų šakelės išleidžia šakneles?
nežinau. Aš metus jų visiškai nejudinu, nebent savaime nugelsta.
Kazin kas kokie "šmerai" užpuole mano tujas Antrametes (tiesa dideles,pas mane antrus metus auga, o siaip kokiu 5-riu metuku),speju vakarines kolonines.Dabar pastebejau,kad ant sakeliu yra tokie kaip voratinkliu gniužuliukai,o prie ju kaip ir voriukai kokie...nepatinka man Ar jie kenkia? Gal dabar nupurkst kazkuo?
[quote=diasaja,2013 06 08, 22:33]
aš netręšiu, tik mulčiuoju pjauta žole. Pirmaisiais metais siulyčiau netręšti, jeigu buvo tinkamai prižiūrėtos.
Papildyta:
O jus mulciuojat svieziai pjauta zole ? Ar gsliu as mulciuoti pernai pavasari sodintas? Jos mazos kokiu 30-50cm.
Papildyta:
O jus mulciuojat svieziai pjauta zole ? Ar gsliu as mulciuoti pernai pavasari sodintas? Jos mazos kokiu 30-50cm.